Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בעיה מוזרה בה המאורר של המנוע והמזגן (יש מאורר אחר) לא נכנס לפעולה כלל כשהוא אמור לעבוד (החום של המנוע מעל 95 מעלות ו\או המזגן דלוק.

המאורר נבדק - ותקין.

החיבור של המאורר - היה לא ותוקן.

העניין הוא שהבעיה היא רק לסרוגין. לא מעט פעמים מיד כשמדליקים את המזגן המאורר פועל (במהירות נמוכה\חזקה לסרוגין). כנ"ל כשהחום של המנוע עולה.

אבל לא מעט פעמים אחרות, המאורר לא נכנס לפעולה כלל כשמדליקים את המזגן ו\או כשהחום של המנוע עולה.

הרכב הוא סקודה פאביה 2011

אין ברכב שעון חום, אבל יש לי חיבור למחשב של הרכב ואני יכול לראות את החום של המנוע.

בנסיעה מחוץ לעיר - החום קבוע על 88 מעלות.

בעמידה החום עולה וכאמור תמיד המאורר נכנס לפעולה.

יאיזה סיבה יכולה להיות לתקלה הזו?

המון תודה.

פורסם

חבר יקר...

אף אחד לא יכול לעזור לך באמת פה בנושא הזה בלנחש דרך מקלדת , זה יכול להיות תקלה בבקרת האקלים ברכב או בעייה במחשב מאווררים או ...

לכן! אני ממליץ לך לסרוק עים vag-com הוא יעודי לרכבים הללו, אשמח לעזור לך בשימחה רבה.יש ברשותי את המחשב המתאים

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם

אם אתה מדבר על מה ששמת בלינק, אז גם לי יש אותו. זו הדרך שלי לדעת מה החום במנוע (כי בפאביה הזו אין שעון חום מובנה ברכב)

מה אני אמור לחפש? תקלות אין.

תודה רבה.

פורסם (נערך)

בפאביה אני בטוח ב99% שיש מאוורר יחיד לרדיאטור.

בכל הפעלת מזגן ac (אני מדבר מניח שבחוץ הטמפ' היא 15 מעלות ומעלה, למרות שאין קשר)

מאוורר נדרש להכנס לפעולה.

אם לא נכנס ישנה תקלה.

בגלל שהתקלה מגיעה משתי מערכות: מיזוג ומערכת קירור.

אני הייתי מתחיל לחפש את התקלה מכיוון המאוורר.

-ראשון הייתי בודק חיווט, בפאביה 5J היה קמפיין (הוראת שינוי), שבו הצמידו את צמת המאוורר לקורה באמצעות אזיקון.

אני לא מחבב את המהנדסים של ואג אבל בכל זאת אם הם החליטו לעשות שינוי, בהכרח שעומד מאחורי זה משהו.

אתה צריך לבדוק את הצמה לשלמותה ולבדוק את הקונקטור שהוא תקין ויזואלית וקיים מתח תקין בעת הפעלה. (אם המתח באלטרנטור\מצבר הוא 14v, שתקבל במאוורר לא פחות מ13.5v.)

-בנוסף הייתי בודק מה פשר ההוראת שינוי, אולי וביחידות מסויימות הצמות היו דפוקות או עם פוטנציאל לשחיקה גבוהה, אולי אפשר להפיל את התקלה על מי שאחראי לסקודה.

לגבי מאוורר, לא שמעתי שאורך החיים שלו קצר.

אבל הכל יכול ליהיות, מנוע שחוק אכן יתנהג כמו שאתה מתאר.

אם מנוע לא יקר הייתי מחליף בכל אופן, הרכב בן 6, החלפה תביא איתה שקט לגבי אמינות המאוורר.

(אני לא דוגל בהחלפה של רכיבים תקינים, אבל למאוורר חשיבות גבוהה ביותר לעבודה תקינה של מערכת הקירור, בנוסף עלות מאוורר זניחה ביחס למכלולים שיכולים להתקלקל אם המאוורר תקול).

בהצלחה, דווח מה הממצאים.

תודה.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אפשריות 3 בעיות עיקריות כשמאוורר מנוע לא נכנס לפעולה כמו שנדרש.

1. יונית (חיישן) חום מנוע תקול.

2. הריליי של המאוורר תקול (הוא נמצא בדרך כלל בקופסת הפיוזים שבתא המנוע).

3. מנוע מאוורר תפוס/מקצר.תקול.

יש כאן תרשים שאוליי יוכל לעזור לך באיתור התקלה לבד. אפשר תמיד גם לגשת לחשמלאי רכב לבדיקה. הבעייה מוכרת להם היטב.

fan relay copy.jpg

פורסם

בפאביה למאוורר יש שתי מהירויות, אחת נמוכה שבא הזרם שמגיע למנוע המאוורר עובר דרך נגד שנמצא בתוך המאוורר. והמהירות השנייה הגבוה היא זרם ישיר למנוע המאוורר. בד"כ הנגד שבתוך המאוורר נשרף ואז המאוורר מסוגל לעבוד רק במהירות הגבוה.

כנראה שיש צורך בהחלפת מאוורר, אתה מוזמן להכנס אלינו למוסך לבדיקה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...