Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשלום ברכישת רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני מקווה שאני בפורום הנכון, אם לא אשמח את תעבירו. תודה!

אוקיי אז יש לי שאלה, אני מתכנן לרכוש בקרוב רכב חדש מהסוכנות אך יש לי שאלה קטנה בקשר לעניין התשלום שאשמח לשמוע תשובה מחברי הפורום. הכסף בעיקרון נמצא, אך הוא לא נמצא בבנק שלי אלא של חבר. היה מקרה בעבר שהלוויתי לו כסף וכשרצה להחזיר לי אמרתי לו שישמור אצלו בינתיים עד שארכוש רכב ואז ישר נעשה העברה בנקאית ממנו לסוכנות במקום להעביר את הכסף כל פעם.

אשמח לדעת מה הפרודצדורה במקרה הזה? זה משנה אם ההעברה הבנקאית תהיה על שם אחר מקונה של הרכב? ובכללי מה עדיף לעשות העברה בנקאית? צ'ק בנקאי? מזומן?

אני עושה שיעורי בית קצרים לפני ההגעה לסוכנות כדי לדעת עם מה להתמודד.

תודה :)

פורסם

לא משנה, יש מצבים בהם החברה מוכנה לקבל אפילו כרטיס אשראי (מוגבל בסכום) או צ'ק אישי (מעכב את הטיפול ב-3 ימים, עד שהצ'ק הופך סופי).

אישית לא הייתי מסתובב עם 100 אש"ח בכיס, לדעתי עדיות להעברה בנקאית.

מה שצריך לודא מבחינת הבנק הוא שמדובר בהליך מותר מבחינת חוקי מניעת הלבנת הון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תדבר איתם אבל לא אמור להיות להם אכפת. אתה שולח להם את האסמכתא על ההעברה הבנקאית ומקשר את זה להזמנה שעשית.

פורסם
לא משנה, יש מצבים בהם החברה מוכנה לקבל אפילו כרטיס אשראי (מוגבל בסכום) או צ'ק אישי (מעכב את הטיפול ב-3 ימים, עד שהצ'ק הופך סופי).

אישית לא הייתי מסתובב עם 100 אש"ח בכיס, לדעתי עדיות להעברה בנקאית.

מה שצריך לודא מבחינת הבנק הוא שמדובר בהליך מותר מבחינת חוקי מניעת הלבנת הון.

כלומר הסוכנות ממנה אקנה תהיה מחויבת לפי החוק לדווח לרשויות המס על העסקה ועל מקור הכסף? כי אם כן זה די בעייתי כי הכסף היה אצלי תקופה ואז במזומן ואז שוב בבנק...

פורסם

לא. אבל הבנק מחוייב לדווח על עסקות מעל סכום מסויים, נדמה לי משהו כמו 100K - אבל אני לא מומחה מיסים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כלומר הסוכנות ממנה אקנה תהיה מחויבת לפי החוק לדווח לרשויות המס על העסקה ועל מקור הכסף? כי אם כן זה די בעייתי כי הכסף היה אצלי תקופה ואז במזומן ואז שוב בבנק...

לא הבנתי למה זה בעייתי? אם הכסף כשר אזי שכבר שילמת עליו מס.

מה זה משנה אם הוא ישב בבנק או אצלך בבית במזומן?

פורסם

יכול להיות בעייתי מבחינת הביורוקרטיה.

פורסם

אם החבר משלם על הרכב, אני חושב שבסוכנות יבקשו לכתום על הצהרות שונות שזה לא הלבנת הון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שהחבר יעביר אליך הכסף בהעברת זהב או איך שקוראים לזה. העלות היא 5 שקלים. אתה תעמוד בזה!

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

תודה רבה לעונים הבהרתם לי כמה דברים.

דבר נוסף, האם נהוג לשלם על הרכב במהלך ההזמנה או רק כשהוא מגיע על מנת לוודא שהכל בסדר איתו? או שזה לא קשור?

(שאלות של טירון..)

פורסם

נהוג לשלם מקדמה - בד"כ סביב 2000 ש"ח - בעת ההזמנה. הסכום מוחזר במקרה ביטול.

את עיקר הסכום משלמים עם הגעת הרכב ארצה, ואז יש ליבואן בד"כ 14 ימי עסקים להכנה ולמסירה.

אם הרכב נמצא בארץ והחלטתךסופית אתה יכול לשלם את כל הסכום במעמד ההזמנה, ואז הרכב ימסר בתוך תקופה זו מיום ההזמנה.

תביא בחשבון שתשלום בצ'ק אישי נחשב למבוצע רק כאשר הצ'ק מאושר סופית, בד"כ 3 ימים אחר מסירתו. לי היה סיפור עם צ'ק שנדחה (עניין טכני, הבנק שבו הופקד לא אישר את החתימה שלי מול דוגמת החתימה, שלא ברור לי כיצד הגיעה אליו), ואז ניגשתי לבנק וביצעתי העברה בנקאית, שנחשבת לתשלום מיידי.

פורסם

יש את העברת זה"ב שזה מיידי. ככה שילמתי על הרכב האחרון שלי. המוכר נתן לי את קוד ש הIban שלו, ובוצעה העברת בעלות של רכב על שמי כנגד אישור מהבנק על העברת כספים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש יבואנים שלא יסכימו לקבל צ'ק\העברה\כרטיס אשראי מצד ג', יש יבואנים שכן יסכימו עם או בלי הצהרה מצד ג' שהכסף מועד להזמנת רכב על שמך.

הסיכוי שיקבלו סכום כזה במזומן אפסי.

לגבי התשלום, ידרשו ממך תשלום מלא לפני התחלת הכנת הרכב. אם מדובר בעסקת מזומן ואתה לא שקט, אתה זכאי לקבל ערבות בנקאית (בדומה לרכישת דירה מקבלן) לתקופת הכנת הרכב. לדעתי זה מיותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בוא ננסה לעשות סדר בבלאגן.

נגיד ובעקבות פעולת מסויימות הצטבר למאן דהוא סכום מזומן שהופקד במספר הפקדות לחשבון של כל דכפין.

נניח ומאן דהוא שהינו בעלים של הכסף רוצה לרכוש לעצמו רכב כך שהתשלום עליו יתבצע משבונו של כל דכפין.

כאן נחלק בעיה לשני מישורים: מול הסוכנות אין בעיה. כל עוד מקבלים כסף ממש לא מעניין מי קונה למי תמורת איזה טובת הנאה רכב. צ'ק, העברה רגילה, העברת זה"ב. במקרים נדירים אפילו מזומן. אבל זה באמת נדיר.

מבחינת הבנק גם אין בעיה. הבנק ישאל את כל דכפין לגבי מהות העברה ויסתפק בתשובה "רכישת רכב" כל עוד אין שיעבוד או כל מיני פעולות בנקאיות אחרות אין לו בעיה. אבל זה יירשם אם יבואו לבנק וישאלו לאן כל דכפין הבריח את הנכסים שלו.

מבחינת מס הכנסה גם אין בעיה כל עוד לא מדובר ברכב יקר (היינו חצי מליון שקל ומעלה). הוא לא יעשה השוואות של הצהרות הון (במקרה וחייב בהגשה) אם מאן דהוא רכש מאזדה CX5.

ככה שתתחדש וסע ברכה. כולי תקווה שעניתי על כל מה שלא ידעת ולא העזת לשאול.

פורסם
מול הסוכנות אין בעיה. כל עוד מקבלים כסף ממש לא מעניין מי קונה למי תמורת איזה טובת הנאה רכב. צ'ק, העברה רגילה, העברת זה"ב. במקרים נדירים אפילו מזומן. אבל זה באמת נדיר.

זה לא נכון. הוראות בנק ישראל ליבואנים בשנה-שנתיים האחרונות הן לא לקבל העברות בנקאיות מצד ג' ללא הצהרה מסודרת מהמעביר. ברור שכל יבואן מפרשן את ההוראות בצורה שונה ולא תמיד יש אחידות, אבל בהחלט לא כמו שאתה מתאר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...