Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קופקטית ידנית עד 40K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב חברה , בנוסף לרכב פרטי משפחתי.

אני שוקל, אפשר להגיד שהחלטתי , להחזיר את רכב החברה שעולה לי קצת יותר מ 3 אלף שקל לחודש. אני אמור להחזיר את הרכב ביוני-יולי.

מעוניין להחזיק רכב שעלויות האחזקה שלו כולל הוצאות הדלק יהיו נמוכות מסכום הליסינג ובכך להישאר עם יותר כסף ביד בסוף החודש.

הרכב אמור לעשות נסיעות לעבודה על קו רחובות – קרית גת כ13,000 ק"מ בשנה פלוס כמה אלפי ק"מ בודדים של נסיעות פנאי. נסיעות משפחתיות לא יבוצעו עם הרכב המדובר.

תקציב: בשאיפה עד 40K

הרכבים שחשבתי עליהם:

קאיה ריו LX, יונדאי i20 insight , טויוטה יאריס, ניסן מיקרה, סוזוקי סוויפט , אופל קורסה, הונדה ג'אז, פורד פיאטסה, סיאט איביזה.( כמובן הצעות ודעות נוספות יתקבלו בברכה )

מאפיינים נדרשים: גיר ידני, מנוע 1200 לפחות.

לגבי הדגמים הנ"ל אשמח לשמע חוות דעת לגבי מחלות שונות, עלויות אחזקה, חלקים וכו', נוחות הטיפול ברכב (שואף לתחזק את הרכב עצמאית) צריכת דלק וכדומה.

תודה לעוזרים,

אופיר

פורסם (נערך)

קיה ריו LX יחסית נפוצה, יש כמה חברי פורום שהחזיקו אחת והיו די מרוצים (חפש סיכומי אחזקה) , קצת חלשה ולא מאובזרת, נוחות בינונית ותוכל למצוא אחת עם האחריות המוארכת לגיר ולמנוע, קיים דגם 1.4 ידני בתצורת סדאן , אבל נדיר.

הI20 חולקת איתה מכלולים אך פחות נפוצה, ניתן למצוא דגמים ישנים יחסית עם 1.6.

סוזוקי סוויפט עם ה1.2 האטמוספרי החזק ביותר , סובלת מבג'אז קטן, מתנהגת טוב.

פיאסטה- מהנה לנהיגה , מאובזרת סביר , קצת חלשה , ומציע לבצע נסיעת מבחן , ברמת גימור אמביינט הנפוצה אין כיוון גובה למושב, מה שגרם לי לפסול אותה.

מיקרה - רכב דיי אפרורי , אבזור מוזר , לא נוחה ממש , קטנה יותר ולא רואה סיבה לבחור בה, אלא אם כן אתה ממש חייב מחממי מושבים.

ג'אז- הכי פרקטית בקטגוריה, סוג של מיקרוואן עם מרווח טוב לנוסעים מאחור, מנוע 1.3 יתן לך יותר גמישות מבחינת כוח, אין הרבה מבחר ואתה תצטרך לרדת בשנתון.

יאריס גם תצטרך לרדת בשנתון ואני לא רואה סיבה טובה למה.

איביזה- דיי נפוצה, תוכל למצוא גם גרסת 3 דלתות אם תחפש, מושבים קשים ולא נוחים לנסיעות ארוכות, ביטוח יקר עקב היות הרכב רכב לצעירים ,בתקציב הזה בעיקר מנועי 1.4 ו1.6 , כשיש קצת 1.2 טורבו אבל כבר שחוטים, הסקודה פאביה היא סיפור דומה רק שאני לא מודע לנושא הביטוח שם.

פיג'ו 208 , מנוע 1.2 דיי חזק , הכי נוחה לטעמי וגם מתנהגת יחסית טוב (פחות מהפיאסטה) , מרווחת יחסית ובגרסת אקטיב מאובזרת טוב, באקסס הרכב פשוט ערום.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

גם אני חפשתי לאחרונה ידנית בתקציב דומה ובחנתי חלק מהרשימה הנ"ל , אך לבסוף קניתי אוטומטית.

מיקרה - תהיה החסכונית ביותר בדלק והחדשה ביותר כי כיום חדשה עולה 56.

מנגד , רועשת מעל הממוצע ומיושנת.

ג'אז - רכב מצויין שרציתי . הבעייה שאין מבחר גדול . אם תמצא , זו בחירה מעולה.

סוויפט - לי היה חשוב תא מטען ולכן סוויפט נפסלה . אם לך זה פחות חשוב , רכב טוב ויש מבחר .

קיה ריו - רכב נחמד בהחלט ונותן תמורה למחירו. לי הרעיש מדי בבינעירוני אבל זה אישי.

פיאסטה - פחות אהבתי.

פורסם

ממליץ על הפיאסטה הידנית, במיוחד אם אתה לא נוסע עם אוטו מלא/כמעט מלא בנוסעים, שאז חולשת המנוע פחות מורגשת.

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

הקליאו החדשה הגיע עם מנוע 1.2/75 ו0.9 טורבו שחזק משמעותי והגיע עם איבזור טוב יותר,לא בטוח שהוא בתקציב שלך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

רנו קליאו בידניות אם זה מנוע 900cc טורבו, מומלץ, אם זה ה1.2 (ידנית) אז לדעתי לוותר - הוא מאוד חלש ביחס לאחרות.

אם זה אוטומטיות - לדעתי, לך על רכב אחר לא זה.

חסרונות:

- נוחות מתלים סבירה מינוס (מרגישים כל באמפר ובור ובכביש).

- רעשי רוח מ70 קמ"ש מכיוון המראות.

- קרקושים בסביבת הנהג (לא משהו אקוטי תלוי כמה אתה רגיש).

- מידת צמיגים לא זולה (195.55.16) רוב האופציות הם ספורטיביות והמחיר הוא בהתאם.

- טיפולים ושירות אצל קרסו (עלות טיפול 90 אלף \ 3 שנים - כ2,400 שקל)

- אומרים שהמנוע קר הוא רועד בעמידה, אצלי לא מורגש, אבל הרגשתי חובה לציין זאת.

- כשהמנוע קר, הרכב מרגיש מעט אנמי (אתה לא רוצה ללחוץ על הטורבו כשהוא קר זה לא בריא לו) עד שהמנוע לא מתחמם ואז פשוט תענוג.

- בלימת מנוע חלשה, יוצא שצריך להפעיל את הבלמים קצת יותר ממה שצריך \ לתכנן את הנסיעה לטווח רחוק יותר.

יתרונות:

- איבזור איבזור איבזור, ושוב, איבזור.

- צריכת דלק נמוכה מאוד יחסית לקטגוריה, ובכלל (1 ל 19.3 ממוצע משולב אצלי).

- מנוע מרגיש בריא, אם אתה צריך כח הוא ייתן לך.

- ביטוח מקיף זול.

- שרשרת טיימינג אין רצועה (חוסך את המחיר האבסורדי שקרסו לוקחים על טיימינג לרכבים שלהם).

- טיפול פעם ב30 אלף על פי היצרן (בנסועה שלך זה גם ככה פעם בשנה אז לא רלוונטי).

- נוחות מושבים טובה, גם מאחורה. (+ISOFIX).

- הרכב נטוע בכביש ולא מרגישים "זווית גלגול" כשלוקחים פנייה במהירויות סבירות.

שים לב, אם זכרוני אינו בוגד בי, היה שינוי טכני קל בין קליאו שהגיעו בסוף 2012- אמצע 13 לאלו מ 2014 והלאה.

אם אמצא את השינוי אכתוב פה, זכורה לי בעיה שהייתה סדרתית, ופתרו אותה בדגמים שבאו אחרי זה, אבל לא סגור על זה.

אגב, אם תמתח מעט את התקציב (10%) תוכל למצוא 2014 שמורה מפרטי, עם עוד כמה חודשי אחריות עליה.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

אצל אבא שלי אין קירקושים בקליאו.

זה גם עניין של מזל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה לכולם על התגובות, :lol:

הורדתי מהרשימה את המיקרה, היאריס והאיביזה. לגבי הצרפתיות שהוזכרו אני אחפש חוות דעת בפורום ואחליט, על פניו גם אופציה טובה.

מה לגבי הקורסה? יש ניסיון למישהו?

• תוכן חדש...