Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא. העצור בנתיבך הפונה שמאלה, מתייחס רק לרכבים המגיעים ממולך. הרכב משמאלך אמור לתת לך זכות קדימה, לממשיכים ישר ולפונים שמאלה.

ארז רונן

פורסם

לדעתי אתה שוגה

אם אין תמרור, זכות הקדימה היא של הרכב הבא מולך וזה שבא מהכביש מצד שמאל נותן לך זכות קדימה כי אתה בא לו מימין.

כשיש תמרור עצור אתה נותן זכות קדימה גם לרכב המגיע מצד שמאל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ארז, מה שכתבת זו טעות מסוכנת. תמרור עצור מחייב לתת ז"ק לכולם. תמרור עצור שמוצב משמאל, מסייג את הנהגים אותם הוא מחייב (מי שפונה שמאלה או מפרסס), לא כלפי מי הם חייבים.

ברגע שעליך לתת ז"ק על פי תמרור, זה תקף לכל מי שחוצה את המסלול שלך, לא משנה מהיכן הגיע (מאיזה צד, או מכביש "פחות" ראשי (הגדרה שכלל לא קיימת בתקנות).

זו הוראת התמרור:

"תן זכות קדימה לתנועהבדרך החוצה לרבות מסילה." - כלומר, אם רכב שמגיע משמאל רוצה לפנות שמאלה, הוא חוצה את מסלולך.

"הוצב התמרור בצדשמאל של הכבישכוחו יפה לגביהפניה שמאלהולגבי פניית פרסהלשמאל בלבד." - כלומר הוא מחייב רק נהגים שפונים, אבל כאמור לא מסייג את מה שהם חייבים לעשות.

במקרה שנתת, לא ברור היכן מוצב התמרור, יש קו עצירה אבל הוא לסימון המקום לעצור אם צריך, הוא לא מחייב עצירה.

במידה ואכן יש שם חובת עצירה, גם לפונה ימינה יש תמרור ז"ק, לכן מרגע שביצעת את חובת העצירה, שניכם במעמד שווה. אם שניכם יכולים לנסוע בו זמנית כל מה שצריך זה קשר עין ותיאום.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

בצילום שהובא כלל אין תמרור "עצור" (302).

זכות הקדימה היא של התנועה ישר בשני הכוונים, בכביש בו צולמה התמונה.

הזכות הבאה היא לפונים שמאלה מכיוון הצילום - זאת משום שהם באים מימין לגבי הכביש הניצב, וכן כיון שבכביש הניצב יש תמרור "תן זכות קדימה" (301).

האחרונים בסדר זכות הקדימה הם המגיעים מהכביש שמשמאל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז כאמור אם עוד לא עצרת, הרכב מימין יכול לנסוע כי לך יקח זמן לבצע את חובת העצירה.

אם כבר עצרת, והכביש פנוי לשניכם (הוא צריך לדאוג גם מהרכבים שבאים מאחוריך, ואתה דואג לרכבים ממול), הדרך החכמה ביותר היא להגיע להבנה בינכם בעזרת סימון קצר.

פורסם

בכל מקרה עליך לחכות שיסע, מכיוון שזכות הקדימה שלו (אלא אם גם לו יש תמרור עצור ואז באמת יש deadlock).

הוא אמור להיות מסוגל לראות את תמרור העצור שלך, גם מאחור, בשל צורתו הייחודית.

פורסם

אין DEADLOCK. כשאין תמרור שמכריע הולכים לפי תקנות התעבורה. על כל רכב לתת זכות קדימה לרכב הבא מימינו. במידה והם אחד מול השני, תינתן זכות הקדימה לזה שממשיך ישר/פונה ימינה על פני הפונה שמאלה.

אז, לדעתי, אם יש לשניכם תמרור עצור [בחיים לא ראיתי דבר כזה, באיזה צומת?], זכות הקדימה היא של הרכב הבא מימין, במקרה המצולם של הרכב בכביש הראשי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

^ נשמע לי הגיוני מאוד לנהוג כך, אבל אני לא בטוח שזה נתמך בחוק... לפי מה שאני יודע, תמרור עצור == עצור ותן זכות קדימה לכל מי שעובר בנתיב הנסיעה שלך, נקודה. אשמח לשמוע אם יש סימוכין כאלה בחוק שאני לא מכיר (שוב, במיוחד משום שזהו אכן הדבר ההגיוני לעשות).

פורסם

בכנות, השעה 1:51, ברסה ניצחה, אני קצת עייף, לא בא לי לחפש.

אולי המומחים יתנו דעה מגובשת יותר :)

אני פשוט זוכר עוד משיעורי התאוריה [רק לפני 9 שנים זה היה] עם צומת 4 כיוונים וללא תמרורים, תינתן זכות הקדימה לרכב הבא מימין אלא אם יש תמרור המציין אחרת.

רוצה להאמין שזה היה מבוסס על החוק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

צומת עם מספר תמרורים באותה "דרגה" מנוגד לשיטת התמרור האירופית (והישראלית).

הדבר קיים בשיטה האמריקאית, ושם "כל הקודם זוכה" - כלומר סדר המעבר יהיה לפי סדר ההגעה לצומת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי פות"ש יש תמרור עצור החל על אלה שרוצים לפנות שמאלה.

לכן הוא צריך לתת זכות קדימה לרכב שיוצא מהכביש אליו הוא נכנס.

לגבי הרכב הבא מולו הוא צריך לתת זכות קדימה "פעמיים"

פעם בגלל התמרור, אבל גם אם לא היה התמרור, על פי התקנה הקובעת שלרכב הבא ממול וממשיך ישר יש זכות קדימה על הרכב הפונה שמאלה.

תקנה 64 (א) (2)

(2) נוהג רכב, המתקרב לצומת או הנמצא בצומת ועומד לפנות שמאלה או לפנות בפניית פרסה לשמאל יתן זכות קדימה לרכב הבא ממולו והנמצא בצומת או קרוב לצומת

וכאשר יש תמרור עצור

תקנה 64 (ד)

(ד) נוהג רכב המתקרב לצומת שלפניו מוצב תמרור המציין חובה לעצור, יעצור במקום שיוכל לראות את התנועה בדרך החוצה, ואם סומן קו עצירה - לפני קו העצירה, ויתן את זכות הקדימה לרכב אחר המתקרב או הנכנס לצומת מכביש אחר.

במקרה הספציפי תמרור העצור חל רק על אלה שפונים שמאלה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
אז, לדעתי, אם יש לשניכם תמרור עצור [בחיים לא ראיתי דבר כזה, באיזה צומת?], זכות הקדימה היא של הרכב הבא מימין, במקרה המצולם של הרכב בכביש הראשי.

אין חזרה אחורה במדרג הציות.

המדרג, קובע שז"ק נקבעת הבסיסית נקבעת על פי התקנות, אלא אם יש תמרור שמורה אחרת, (ומעליהם רמזור ושוטר).

בשום מקום לא נכתב שכאשר יש "תיקו" יורדים חזרה לרמת התקנות. עדיין לכל אחד מהם תמרור עצור שמחייב לתת ז"ק לאחר.

מה עושים? כאמור, הנהון קטן והכל מסתדר.

וכן, ודאי שיש צמתים שבהם מוצבים תמרורים בכמה כיוונים, ואין זה משנה אם זה עצור או "רק" זכות קדימה. תמרור עצור לא יותר "חזק", פשוט יש לו הוראה נוספת. מרגע שנהג ביצע את חובת העצירה, החלק זל מתן ז"ק זהה בשניהם.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אם שניהם הנהנו ויש תאונה זה 50-50. יעיל מאוד.

אני שאלתי אם יש צומת שבו יש תמרור עצור לי וגם לרכב שבא מכביש ניצב אליי יש תמרור עצור.

זה מה שמתאר פות"ש, אני בחיים לא ראיתי דבר כזה. בגלל זה שאלתי איפה, דוגמה ספציפית.

• תוכן חדש...