Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שוב שלום לחכמי הפורום הנכבדים.

בשנה שעברה רציתי לרכוש לאימי, אשה בת 60 פלוס, רכב מתנה (חלום ילדות). בעקבות כך פתחתי שרשור ״לטס גטס?״ ואף לקחתי מספר רכבים לבדיקה. לאחר שקצת התייאשתי, עזבתי את הנושא אך כעת אני חוזרת בכוחות מחודשים.

הרכב הנדרש חייב להיות חסכוני אך מגניב. אמי עתידה לנסוע בו 99% בנסיעות עירוניות בלבד (תל אביב). אני עתידה לשלם את כלל הוצאות הרכב - ביטוח, דלק, אחזקה, טסט. את הניקיון אשאיר לה - בנושא זה התפוח נפל ממש רחוק מהעץ.

תקציב - 30,000 גג.

האמת, ממש בא לי סמארט. אני רוצה שאמא שלי תאהב את הרכב ותהנה לנסוע בו. אבל אם לא, אני רוצה את האפשרות למכור אותו בקלות יחסית. ממש לא בא לי טיפולים באלפי שקלים בעוד כמה חודשים ומקריאה בפורום ראיתי שהסמארט דורש טיפול בכ-10,000 שקלים אחרי כ-100,000 קילומטר (לפחות אלה בתקציב שלי).

מעיון ביד2 ראיתי כמה אנומליות מאוד מוזרות - סמארט 2004 700 סמק עם 100,000 ק״מ - מחיר נדרש 20-22 אלף שקל בעוד שסמארט 2012 עם 50,000 קילומטר ומנוע 1,000 - 30 אלף שקלים. איך ייתכן ששמונה שנים בשנתון מורידות רק אלף שקל לשנה ירידת ערך?

הסתכלתי בנוסף גם על האלטו - מגניבה. אותו דבר על המיקרה ועל הפיקנטו - אך האחרונה קצת מעבר לתקציב לדעתי

הגטס הינה האפשרות הזולה ביותר בין כל האופציות, אבל גם המגניבה פחות מכולן.

הפנטזיה? סמארט קבריולט בתקציב. במצב מצוין. אם יש מישהו שמכיר, אני מבטיחה לו בזאת ארוחת ערב לאור נרות עם הרבה מאוד יין שבעלי יבשל. #ללאמין. :lol:

תעזרו לי, בבקשה. קארמה טובה מובטחת.

תודה,

הילה.

עריכה אחרונה על ידי dduck
פורסם

בעבר, לפני 8 שנים בערך החזקתי סמארט 2004 (מ2004 המנועים הוגדלו מ600 סמ'ק ל700 סמ'ק טורבו)

הטיפולים (בעבר, לא יודע לגבי היום), היו במרצדס לכן שילמתי טיפה יותר, הנסיעה עליה עד 100 קמ"ש היית סבבה אבל מעל כבר היא הייתה מאוד רגישה לרוח ותנועה מבחוץ.

חוץ מזה בעיר, הנהיגה עליה כיפית מאוד, מנוע אחורי עם הנעה אחורית והאוטו עד 60 מאיץ נחמד דווקא.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

היום שוק הרכב עבור הקונים הוא חלום רטוב. הצפה מטורפת של רכבים, מי שלא מוריד מחיר לא מוכר!

לכן, כדאי שתסתכלי בכיוון של רכבים שעולים 40K ביד 2.

שימי לך חיפוש שהוא מראש על רכבים שהם יד 2 ומעלה - יש שפע רכבים שנרכשו בשיטת "0 קילומטר מליסינג" או סתם רכבים שהיו בהשכרה תקופה קצרה, נמכרו לרוכש פרטי ועכשיו מתגלגלים הלאה.

תסתכלי מה הלוחות מציעים בגזרת הרכבים הקטנים - אלטו, 107, C1, סיטיגו, מי, אפ, I10 ופיקנטו.

תתפלאי לגלות שיש המון היצע - לא כ"כ הרבה ביקוש. לכן, אפשר להיות חצוף ולהציע למי שמבקש 40K, לקבל 30K. תסבירי בעדינות שיש היום הצפה בשוק הרכב, תספרי שקיבלת הצעה דומה בחברת ליסינג שכוללת גם מימון, השבחה ואחריות כלשהיא (גם אם זה לא נכון) - ותראי את התגובה. המהדרין מוסיפים גם שבטרייד אין, המוכר מפסיד גם את המחירון וגם את ההנחה על הרכב הבא, כך שעדיף למכור במחיר נמוך לקונה ישירות ולא להפסיד פעמיים. בסוף, אחרי כמה שיחות - תגיעי לבנאדם הגיוני שמבין שהוא צריך למכור.

שיהיה בהצלחה!

פורסם

פיקנטו לא תהיה הכי חסכונית בחבורה, אבל היא הכי הרבה "אוטו" יחסית. אני ממליץ - להתנהלות בעיר מדובר על רכב (יחסית לקטגוריה) נוח, 4 פתחי מיזוג אויר, כושר תמרון טוב ואפילו שיכוך לא רע בכלל. אם תמצאו אחת שמורה, מדובר על בחירה טובה מאוד. לא סתם זה הרכב הנמכר ביותר בקטגוריה שלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הסמארט לא בשבילכם.

לך על אוטו כמה שיותר חדש,כדוגמת האלטו/פיקנטו/c1,עם מעט ק״מ.

בתקציב הזה סמארט נמכרת באותו מחיר כמו האלטו באותו שנתון. הפיקנטו יקרה יותר.

לא הבנתי למה הסמארט לא בשבילנו, מעבר לאהבה שיש פה לאלטו ולפיקנטו. אינני מחפשת ״רכב נמכר ביותר בקטגוריה״. אני מחפשת רכב שיענה למה שכתבתי למעלה. ועדיין לא הבנתי למה ״סמארט לא״. אשמח להסברים מנומקים.

פורסם
פיקנטו לא תהיה הכי חסכונית בחבורה, אבל היא הכי הרבה "אוטו" יחסית. אני ממליץ - להתנהלות בעיר מדובר על רכב (יחסית לקטגוריה) נוח, 4 פתחי מיזוג אויר, כושר תמרון טוב ואפילו שיכוך לא רע בכלל. אם תמצאו אחת שמורה, מדובר על בחירה טובה מאוד. לא סתם זה הרכב הנמכר ביותר בקטגוריה שלו.

המון תודה אך ממה שבדקתי, אין פיקנטו שמורות במחיר הזה.

פורסם

תתפלאי לגלות שיש המון היצע - לא כ"כ הרבה ביקוש. לכן, אפשר להיות חצוף ולהציע למי שמבקש 40K, לקבל 30K. תסבירי בעדינות שיש היום הצפה בשוק הרכב, תספרי שקיבלת הצעה דומה בחברת ליסינג שכוללת גם מימון, השבחה ואחריות כלשהיא (גם אם זה לא נכון) - ותראי את התגובה. המהדרין מוסיפים גם שבטרייד אין, המוכר מפסיד גם את המחירון וגם את ההנחה על הרכב הבא, כך שעדיף למכור במחיר נמוך לקונה ישירות ולא להפסיד פעמיים. בסוף, אחרי כמה שיחות - תגיעי לבנאדם הגיוני שמבין שהוא צריך למכור.

שיהיה בהצלחה!

לצערי מוכרי הסמארט חיים בלה-לה לנד, בה השוק רק ממתין שהם ימכרו את הרכב שלהם, לרוב כפול מהמחירון ובלי הצדקה מוסברת, וכל זאת ממש שנייה לפני שהרכב חוצה את רף מאה אלף הקילומטרים המושמץ.

פורסם
תבדקי אם פיאט 500 נכנסת איכשהו למסגרת התקציב.

עיצוב שובב ו"יותר רכב" מכל מה שהוזכר כאן.

פיאט 500 אכן נלקחה בחשבון, אבל עם תג מחיר של 30,000 שקל לשנתון 2009, אני מעדיפה סמארט 2012. למרות שאכן מדובר ברכב שעונה על כל הקטגוריות.

פורסם
לצערי מוכרי הסמארט חיים בלה-לה לנד, בה השוק רק ממתין שהם ימכרו את הרכב שלהם, לרוב כפול מהמחירון ובלי הצדקה מוסברת, וכל זאת ממש שנייה לפני שהרכב חוצה את רף מאה אלף הקילומטרים המושמץ.

אם כך, עדיף לדלג עליה. התקציב מאפשר להשיג רכב משנתון 2013 בלי בעיות מיוחדות ואולי גם 2014, חבל להתעכב על רכבים מיוחדים שאין הרבה מהם ודורשים תיקון יקר + מחיר רכישה יקר.

פורסם

אוטו זה לא רק מחיר הקניה.

יש ביטוח.

יש טסט.

יש טיפולים ומחיר החלפים.

במחיר של עד 30000 אלף שח הסמארט לא בשבילכם.

נהגת בסמארט???.

באתם לבקש עצה?או לשמוע מה שאתם רוצים?

פורסם

אני מבין שתקציב הוא 30 אלף וגם זה בלחץ..אז לא קונים שום סמארט כי רכב יקר ולא ממש חדש ואז צריך תיקונים וגם טיפולים יקרים. האם זה מה שאת רוצה ? חלום ורוד יהפוך לשחור. אם תיקחי ותעשי חשבון גם טיפולים כולל תיקונים של סמארט עדיף כבר ללכת על רכב מיני חדש לגמרי מליסינג עם תקציב התחלתי של 30 אלף פלוס כל חודש קצת.

פורסם
אוטו זה לא רק מחיר הקניה.

יש ביטוח.

יש טסט.

יש טיפולים ומחיר החלפים.

במחיר של עד 30000 אלף שח הסמארט לא בשבילכם.

נהגת בסמארט???.

באתם לבקש עצה?או לשמוע מה שאתם רוצים?

באתי לבקש עצה - מנומקת, מלמדת, מסבירה. אתה לא מספק עצות. אתה מספק החלטות בשבילי. אין לי עניין שמישהו אחר יחליט בשבילי. יש לי עניין להשכיל מהידע שנמצא אצל אנשים אשר מנוסים ממני. שים לב - להשכיל מהידע. לא שיגידו לי מה לעשות. אמנם בלונדינית, אבל ממש לא בובה על חוט.

לא שזה ממש שווה תגובה, אבל נהגתי בסמארט. אתה חושב שסימן הקריאה מאחורי ״סמארט״ בשורת הנושא נכתבה רק על בסיס מראה? אמנם בלונדינית, אבל עדיין מסתכלת במה שיש בקנקן.

אם אין לך עצות מנומקות, עדיף שלא תגיב. יש כאן מספיק אנשים שמספקים מידע שאני יכולה ללמוד ממנו ואעדיף אם תמשיך בדרכך ותאמר לאחרים מה לעשות על סמך דעתך שאתה מסרב לנמק.

וסתם, כי אני חייבת - אני אמרתי במקום מסוים שיש לי בעיה כלכלית כשלהי לשלם על טסט, ביטוח טיפולים וחלפים? נדמה לי שלא. תודה.

• תוכן חדש...