Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן המדידה בוצעה בשעת בוקר ממש מוקדמת(5)בתקופה האחרונה שהטמפרטורות היו בסביבות 7-9 מעלות בלבד(באיזור המרכז).

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

היום ב5 בבוקר בוצעה מדידה נוספת של מתח המצבר במצת ולהלן הממצאים שהתקבלו:

רכב כבוי 11.70

דריכת אזעקה+הקשת קודן+פתיחת סוויץ 11.50

בזמן מתן סטרטר המתח נופל לאיזור ה8.5 וממש לשבריר שניה כשהמנוע נדלק מופיע על הצג 9.1

רכב מונע בסרק 14.10

כיבוי הרכב מיד לאחר נסיעה של כ15 דקות 12.3

הממצאים הנ"ל מצביעים למעשה על מצבר פרוק/לא טעון במלואו?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אתה מתעקש לבצע בדיקות חשמליות בעזרת ציוד לא מתאים ועל סמך הממצאים האלה לקבוע אם המצבר פרוק או לקראת סיום חייו.

קפוץ לחשמלאי לבצע בדיקה בעזרת בודק מצברים אלקטרוני או בדיקה תחת עומס.

המתח שמדדת בבוקר 11.7 וולט=מצבר פרוק לחלוטיין ! אבל בכול זאת הצלחת להניע את הרכב כלומר המדידות שלך לא אמינות.

יש כמה דברים בסיסים שנכונים לכול מצברי חומצת עופרת ומבצעים את הבדיקה כאשר כבל המינוס מנותק מהמצבר.

11.70 וולט - מצבר פרוק

12.20 וולט - מתח טעון 50 אחוז

12.7 וולט - מצבר טעון 100 אחוז.

אם המדידות נכונות אזי המצבר שלך לקראת סיום חייו.

איזה כייף לי :)

פורסם
היום ב5 בבוקר בוצעה מדידה נוספת של מתח המצבר במצת ולהלן הממצאים שהתקבלו:

רכב כבוי 11.70

דריכת אזעקה+הקשת קודן+פתיחת סוויץ 11.50

בזמן מתן סטרטר המתח נופל לאיזור ה8.5 וממש לשבריר שניה כשהמנוע נדלק מופיע על הצג 9.1

רכב מונע בסרק 14.10

כיבוי הרכב מיד לאחר נסיעה של כ15 דקות 12.3

הממצאים הנ"ל מצביעים למעשה על מצבר פרוק/לא טעון במלואו?

היום בבוקר בוצעה שוב בדיוק אותה מדידה עם אותו מכשיר רק שהפעם בסוף הנסיעה ניתקתי את כבל המינוס מהמצבר,כשחזרתי לרכב לאחר 9 שעות וחיברתי חזרה את המינוס קיבלתי בדיוק את אותם הנתונים.מכאן למעשה אני מסיק שאכן המצבר פרוק ואינו שומר מתח וככל הנראה לקראת סוף חייו,אני מבין נכון?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אני עדיין מתקשה להאמין שמצבר חומצה עם מתח קטבים של 11.7 מצליח להניע מנוע.

משהו במדידה שלך, או במכשיר המדידה שלך, ממש לא בכיוון.

לנושא נפילת המתח, המתח הנמוך ביותר מתקבל בזמנים קצרים מאוד, לא לכל משך סיבוב הסטרטר. לכן, כמו שמרק הסביר לך מקודם, הציוד שברשותך לא מתאים למדידה הזו, לא משנה כמה תתעקש.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

יום טוב גם לך

פורסם

במכוניות של פעם שהיה בהן דינאמו, נסיעה עירונית לילית היתה מרוקנת את המצבר, ואם לא היו נותנים למצבר להטען על ידי סיבובי סרק גבוהים, בבוקר לא היה שום סיכוי להניע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני עדיין מתקשה להאמין שמצבר חומצה עם מתח קטבים של 11.7 מצליח להניע מנוע.

משהו במדידה שלך, או במכשיר המדידה שלך, ממש לא בכיוון.

לנושא נפילת המתח, המתח הנמוך ביותר מתקבל בזמנים קצרים מאוד, לא לכל משך סיבוב הסטרטר. לכן, כמו שמרק הסביר לך מקודם, הציוד שברשותך לא מתאים למדידה הזו, לא משנה כמה תתעקש.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

זה בדיוק הסיבה שפתחתי את השירשור הזה,מאחר ולא האמנתי לנתונים האלה שהציג המכשיר במצת.

את הבדיקה הבאה אני כבר אעשה עם רב מודד ישירות על קוטביי המצבר.

טוב לפחות לפי הנתונים הללו אפשר להבין שהאלטרנטור תקין ומספק טעינה טובה כשהרכב מונע.

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...