Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו שלא נמדד מתח ישיר על קטביי המצבר עם רב מודד ייעודי אלא "נמדד" בעזרת מכשיר מתח שמחובר למצת .בזמן מתן סטרטר כשהמנוע קר אני רואה על הצג 8.5 וולט והמנוע כן מצליח להניע,ולכן אני דיי בטוח שזה לא הגיוני ולמעשה המכשיר מזייף קשות והמתח האמיתי של המצבר גבוה יותר,אני צודק?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

נתחיל מהתחלה...בזמן התנע אתה מקבל זרם ולא מתח כי בעצם יש לך קצר על הסטרטר, מאיפה מגיעה המתח? קבל שלא מספיק לפרוק ומשאיר תצוגה של מתח... אין לי מושג מדוייק, אבל אין זה מדוייק להגיד איזה מתח יש בזמן התנעה.

פורסם
תייכף אני הסביר הכול אבל רציתי לדעת מהו המתח שמציג המודד לפני התנעת הרכב ?

לפניי התנעת הרכב בעת פתיחת הסוויץ המודד מראה על הצג 11.8-9 .יש לציין שלמרות המתח הנמוך לכאורה של המצבר הסטרטר מגיב ונשמע ממש חזק ומהיר וכן מניע את הרכב.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם (נערך)

תראה...קח רב מודד ובדוק את מתח המצבר על הקטבים כאשר המפתח במצב OFF.

כאשר אתה מעביר את המפתח למצב ON/ACC מחשבי הרכב 'מתעוררים' לחיים וצורכים יחסית זרם גבוה לפרק זמן מוגבל לכן מתח המצבר יורד מתחת ל-12 וולט או/גם המצבר שלך חלש.

תשווה את המתח שאתה מודד על המצבר לעומת המתח בשקע המצית בעזרת רב מודד. בעיקרון המתח צריך להיות זהה או סטייה קטנה של 100 מיליוולט (0.1 וולט)

בעזרת רב מודד סטנדרטי קשה 'לתפוס' או לקרוא מהו מתח המינימום שהמצבר יורד אליו בזמן ההתנעה מכיוון שהתהליך מתרחש מהר מאוד ולא כול רב מודד מספיק מהיר בכדי להציג את המתח האמיתי שאליו יורד המצבר וגם העין שלך עלולה לפספס את הקריאה הנכונה. במקרים כאלה רצוי לבדוק את המצבר בעזרת רב מודד שיש לו פונקציה שנקראת MIM ו-MAX אשר שומרת בזיכרון המודד את קריאת המינימום לכן התוצאה שתקבל יותר מדוייקת (ראה תמונה מצורפת של מודד מתאים).

הערכים המצביעים על מצבר תקין בזמן ההתנעה הם בטווח של 9.2-9.5 וולט בתלות הטמפ' החיצונית. ביום קר של 10 מעלות צלזיוס מתח המצבר עשוי לרדת ל-9.2 וולט.

IMG_20160529_134814.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
נתחיל מהתחלה...בזמן התנע אתה מקבל זרם ולא מתח כי בעצם יש לך קצר על הסטרטר, מאיפה מגיעה המתח? קבל שלא מספיק לפרוק ומשאיר תצוגה של מתח... אין לי מושג מדוייק, אבל אין זה מדוייק להגיד איזה מתח יש בזמן התנעה.

אני מציע לך ללמוד קצת חשמל ובמיוחד חשמל רכב ולחזור עם תובנות חדשות.

מה שכתבת לא מדוייק בלשון המעטה.

פורסם

סטרטר של רכב בודקים בעזרת טסט BENCH ומנטרים את הערכים הבאים:

צריכת זרם של הסטרטר ללא עומס, מתח וסל"ד ולאחר מכן בדיקה תחת עומס וגם כאשר הסטרטר נעול.

ניתן לבדוק את הסטרטר על הרכב אבל לא את כול הפרמטרים כפי שניתן לבדוק על טסט BENCH.

פורסם

אוקי הבנתי,אבל במקרה שלי אני מאמין שכן אוכל "לתפוס" את המתח המינימלי של המצבר בעזרת רב מודד סטנדרטי/פשוט מאחר ובהתנעה קרה לאחר מנוחה ארוכה הסטרטר אצלי דיי ארוך יחסית עד שהרכב מניע.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אולי לא בטוח הכול תלוי באיכות המודד. קיימים מודדים שעלולים 'להתבלבל' מקצב השינויים ולהציג תוצאה לא מדוייקת.

קודם לכן לא נכנסתי לעובי הקורה אבל לאור ההתעניינות שלך מחר בערב אנסה לשפוך עוד קצת מידע על הנושא.

פורסם
זהו שלא נמדד מתח ישיר על קטביי המצבר עם רב מודד ייעודי אלא "נמדד" בעזרת מכשיר מתח שמחובר למצת .בזמן מתן סטרטר כשהמנוע קר אני רואה על הצג 8.5 וולט והמנוע כן מצליח להניע,ולכן אני דיי בטוח שזה לא הגיוני ולמעשה המכשיר מזייף קשות והמתח האמיתי של המצבר גבוה יותר,אני צודק?

מוזר מאוד, כי אם בודקים מתח מצבר בזמן התנעה עם סקופ, אז בהחלט תראה כי מתח המצבר מגיע לערך כזה לחלקיק שניה וזה כמובן תקין לגמרי.

איך הגיזמו הזה, שמחובר אצלך למצית, מצליח לקלוט את זה לא ברור לי ואני יותר חושש שמדובר בהצגת מתח שגוי שמכשיר קולט.

• תוכן חדש...