Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ותודה מראש על העזרה.

ברצוני לרכוש רכב משומש מאדם פרטי, בפניי מספר אופציות שאספתי למולי.

מתוך חוסר ניסיון מוחלט בנושא, ערכתי חיפוש מעמיק ברשת אחר מדריכים לרכישת רכב משומש, זאת במטרה להבין כיצד אני מבטיח שהרכישה הזאת תהיה בטוחה כמה שאפשר, ולא "חתול בשק".

לאחר שהתקשרתי למספר אנשים שמציעים את רכבם למכירה, אני ממש בשלב שבו עליי ללכת לראות את הרכב בעיניי, ועדיין איני מרגיש בטוח לגבי אילו פרטים עליי לבקש מהמוכר (שלו ושל הרכב) וכיצד עליי לפעול מולו.

למשל, על אילו טפסים אני אמור להחתים אותו לפני בדיקת הרכב?

האם אני זה שלוקח את הרכב לבדיקה? הוא בא איתי? עליי להחתים אותו על משהו לפני הבדיקה?

במידה ולקחתי את הרכב לבדיקה ומצאתי כי הרכב תקין, אני צריך להחתים אותו על טופס נוסף לפני הקניה?

בקיצור, לאחר שחיפשתי רבות באינטרנט אחר הרכב, ומצאתי סופסוף, דיברתי עם האדם שמוכר והחלטתי שאני רוצה ללכת לראות את הרכב, איני יודע מה הלאה.

אשמח לקבל פירוט בעניין ובעיקר מה השלבים , ועל מה אני אמור להחתים את המוכר.

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

בדרך כלל הולכים יחד לבדיקת הרכב, הקונה משלם על הבדיקה. מומלץ ללכת למכון בדיקה שאתה בוחר ואם אפשר אז עדיף בעיר אחרת, כך שגדל הסיכוי שהמוכר לא מכיר אף אחד במכון.

אין צורך להחתים את המוכר על שום טופס מלבד זכרון דברים וזה קורה רק כשמחליטים לקנות.

אחרי שבצעת את הבדיקה, פרסם אותה כאן תוך טשטוש פרטים מזהים ואז אפשר יהיה להגיד משהו מועיל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כשאתה הולך לראות רכב בפעם הראשונה, עוד לפני שאתה מתחיל לבדוק אם הריפודים שלמים ואם המנוע מניע, ובטח לפני שאתה הולך לבדיקה בתשלום - דרוש לראות ת.ז של בעל הרכב ואת רישיון הרכב, כדי לוודא שהאדם שמוכר הוא אכן בעל הרכב ושכל פרטי הרכב המופיעים ברישיון הם כפי שתיאר המוכר (תאריך הרכישה, מספר ידיים, מנוע, רמת גימור וכד'). הדרך הפשוטה ביותר לסינון סוחרים חאפרים ו-או רמאים למיניהם.

פורסם

במידה שבאמת הפרטים שהציג תואמים את הפרטים ברשיון הרכב ואני רוצה לקחת הרכב לבדיקה והוא מתחייב בבדיקה, אני לא אמור להחתים אותו על שום דבר בנוגע לבדיקה?

אם כך כיצד אני מבטיח שהוא יחזיר לי סכום כסף על הבדיקה במידה שאחרייה אגלה שהוא מסר לי פרטים מוטעים בנוגע לתקינות הרכב?

פורסם

אם אתה חושד שהוא מוסר פרטים מוטעים, אל תיקח את הרכב לבדיקה. בסופו של דבר אתה צריך "להרגיש" את המוכר ולנסות לזהות אם הוא אמין או לא.

אתה יכול לנסות ולהחתים אותו על התחייבות לתשלום הבדיקה אם מתגלות בה הפתעות, אבל כמוכר לא הייתי חותם לך על מסמך כזה גם אם הייתי בטוח ב-100% שאני מכיר את ההיסטוריה של הרכב שלי.

לצורך העניין נניח שקניתי רכב חדש מיבואן שעבר תיקון ולא יידעו אותי על זה (חוקי עד אחוז נזק מסוים). אם אחתום לך על התחייבות שהרכב לא עבר תאונה, גם לא תקנה ממני וגם אצטרך להוציא מאות שקלים על בדיקה שאתה רצית לעשות.

פורסם

אז מה זה אומר "מתחייב בבדיקה"? לפי מה שאני מבין זה אומר שאם אחד מהפרטים שהוא מסר לי לא נכונים הוא מחזיר לי את הכסף של הבדיקה.

פורסם

אם הקונה יגיד לך מפורשות שהוא מחזיר לך את הכסף ויחתום לך על זה בכתב, אולי תקבל את הכסף חזרה. "מתחייב בבדיקה" במודעה או בע"פ זה ז'רגון פופולארי כללי של "סמוך עלי" בתחום המכוניות המשומשות, ואין לו שום משמעות חוזית.

פורסם (נערך)

הנה תהליך שאני משתדל לבצע כשאני קונה רכב. לא נכנסתי לכל הפרטים הקטנים.

טלפון:

1. לשאול לגבי היסטוריית טיפולים והאם המוכר יכול להציג קבלות - במידה ואין היסטוריית טיפולים, בעייתי

2. לתהות על קנקנו של האדם, האם הוא נשמע כמו ערס מצוי, חסר סבלנות, לא נעים באופן כללי, במה הוא עוסק - אני אישית מאמין ב "רכב טוב מאדם טוב". לא רוצה כמובן להכליל אבל בראש ובראשונה אני מחפש אדם איכותי, כך הסיכוי שהרכב טופל היטב לדעתי גבוה יותר. גם במידה ותהיה בעיה או שאלה (ותמיד יש) יעמוד מולך אדם סבלני ונעים

3. לשאול האם אפשר לקבל צילום של רישיון הרכב - לצורך בדיקת מספר ידיים, דגם וכו'. לא תמיד בעל הרכב יסכים (וזה בסדר, אפשר לראות בפגישה)

4. לשאול האם היו בעיות מעבר לשגרת טיפולים שוטפים

5. לשאול האם היו תאונות

פגישה:

1. לבדוק את הרכב חיצונית, לחפש מכות, שריטות

2. לבדוק צמיגים - האם יש להחליף

3. לשאול מתי הוחלף מצבר

4. לבדוק את מצב הרכב פנימית - קרעים בריפוד, סדקים בפלסטיק וכולי

5. לבקש סיבוב על הרכב - להקשיב לגיר, האם הילוכים עוברים חלק, האם יש רעידות, בקיצור כל דבר שמרגיש או נשמע מוזר. לא כל בעל רכב יסכים...

6. לשאול שוב האם היו תאונות, טיפולים מחוץ לשגרת הטיפולים השוטפים

7. במידה ומתקדמים, מה שאני עושה וזה נראה לי הגיוני ונכון עבור שני הצדדים. מסכמים מחיר מוסכם, במידה ובבדיקה מתגלות בעיות שהקונה צריך לתקן, פותחים שוב את המחיר לדיון ומורידים את עלות התיקונים. כאן נכנס העניין לקנות מאדם נורמלי ולא מערס, אדם נורמלי יעשה איתך מו"מ צודק והוגן

8. לשאול האם הכל עובד, כפתורים, חימום, מזגן, חלונות חשמל וכולי

9. לעבור על היסטוריית הטיפולים

10. לבדוק מתי יש לבצע טסט ולהתקזז במחיר במידה והוא קרוב מאוד. נתון לשיקול

11. לבדוק מתי יש לבצע את הטיפול הבא ומה עלותו

בדיקה:

1. אני אישית חושב שהקונה משלם על הבדיקה, אבל כמובן שזה נתון לשיקולו של כל אחד

2. במידה והבדיקה תקינה, המחיר שסוכם נשאר עומד בעינו. במידה וישנן בעיות שיש לטפל בהן כעת, עושים מו"מ על עלות התיקונים (הצעת מחיר ממוסך) ומורידים מהמחיר שסוכם

3. זיכרון דברים - ניתן לכתוב סיכום דברים כולל מחיר מוסכם

קניה:

1. הקונה משלם למוכר ולאחר מכן העברת בעלות

2. גם פה אני חושב שהקונה משלם על העברת הבעלות, שוב, נתון לשיקולך

* "מתחייב בבדיקה" - לא רוצה שאף אחד יתחייב לי, המוכר הוא לא מוסכניק ולא יכול להתחייב גם אם הוא מאוד רוצה. אני שואל את השאלות הרלוונטיות ומסתמך על בדיקת הרכב

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם

דבר ראשון חובה לוודא שהמוכר בעל הרכב! לא דוד , לא חבר ולא קרוב משפחה.רק אז ממשיכים קדימה לראיה ויזואלית והיכן הרכב טופל עם קבלות. בלי זה לעזוב לרכב הבא! חובה חובה!

• תוכן חדש...