Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי פיאט פונטו אוטומטית 2003 16V סמ"ק1250 למיטב זכרוני, והאוטו ממש לא עשה הרבה - 120,000 ק"מ. יש לי אותה שנה והיא דיי אחלה, אפילו צריכת דלק ממש מפתיעה לטובה.

לפני כחודש וחצי השארתי אותה לשטיפה בפרדס חנה, וכשחזרתי, שמעתי קולות מוזרים מהמנוע, מעין קרקורים כאלה ורעידות, עד שהמנוע נכבה בשלב מסוים... הרגיש כזה כמו טורים נמוכים. שאלתי אם קרה משהו בזמן שהאוטו נשטף ואמרו לי שלא, כמובן. ניסיתי להצית מספר פעמים ולא הלך. זה היה כאילו המנוע נחנק, ולא כאילו אין הצתה חשמלית או סטארטר. בכל מקרה בדרך פלא שכזו כשחיברתי את המצבר שלי למצבר של מישהו אחר שהתעקש שזו בעיית מצבר, אכן הרכב התניע.

יום לאחר מכן, נתקענו עם הרכב (המנוע פשוט כבה וסירב להתניע; אז שוב ניסינו להצית עם כבלים וזה עבד. אך מיד לאחר כמה מאות מטרים המנוע שוב כבה וויתרנו לנסות כבלים שוב), וגררנו אותו למוסך של חבר בחדרה, שהוא בעצם פחח, אבל כאילו דואג לנו ומסדר את הרכב אצל חברים שלו, בעלי מוסכים כמובן. בשלב הזה לא הייתי בארץ וחברה שלי טיפלה בתיקון. המוסכניקים אמרו שהיה בורג משוחרר בדוושות(?!) ושהסטארטר כבר נשרף מרוב שניסינו להצית. החליפו לנו סטארטר (לא חדש, משומש למיטב זכרוני) והיו עוד מעין בעיות חשמל, שלכאורה, תוקנו.

מאז, בחודש וחצי שחלף, ידענו בעיות חשמל: כל פעם נורה אחרת הייתה נדלקת ללא סיבה נראית לעין: פעם נורת חיווי של ההגה, פעם של התאורה, פעם של ידית ההילוכים. והנורות היו נדלקות כל פעם אחת מהן בלבד, ובכל פעם היו נכבות גם בנסיעה הבאה, שכזה. רוב הזמן הן לא דלקו. לכן, לא היינו מודאגים יותר מדיי.

לפני שבוע האוטו פשוט לא התניע לי לפתע, ורק לאחר 10 דקות הצלחתי כן להתניע. במהלך הניסיון הזה, ברוב עוונותיי שפכתי שמן ניקוי דלק למיכל השמן של המנוע. :(

ביום חמישי האחרון, הרכב נכבה לי פעמיים במהלך נסיעות, ולא התניע אלא לאחר 20-30 דקות. שוב, קולות מחנק כאלה, מעין מנוע לא סוחב ועל טורים נמוכים מדיי. זה קרה ככה: המנוע פשוט נכבה באמצע נסיעה איטית יחסית (10-40 קמ"ש), נורת המנוע, השמן והמצבר נדלקות. לאחר 20-30 דקות הצלחתי להתניע, ורק נורת המנוע הייתה נשארת דלוקה. חשוב לציין שמד החום לא הראה על חום גבוה מדיי (לא עבר את ה-3/4 אפילו).

ביום שישי לקחתי את הרכב לשני מוסכים, ושניהם ראו אותו הדבר מהחיבור לרכב: חיישן סל"ד המנוע תקול. הבנתי, וחשמלאי הרכב (בפרדס חנה) הזמין את החיישן הזה, ואני נסעתי לדרכי, במחשבה שאחזור כשהחיישן יגיע ביום ראשון (אתמול).

ביום שבת האחרון, בעת נסיעה להרצליה (מאיזור פרדס חנה, אחרי כ-40 דקות נסיעה), שוב נכבה לנו המנוע באמצע נסיעה (דווקא במהירות גבוהה הפעם), רק שהפעם גם עשן דליל ממש יצא ממכסה המנוע, וההתנהגות הייתה אותה התנהגות: נדלקו נורות המנוע,המצבר והשמן.

עצרנו בצד וניסיתי להבין מה קרה הפעם. קלטתי רק בשלב הזה שהשמן ששמתי במנוע זה לא באמת שמן מנוע, ומה שראיתי זה שהמנוע משומן-שכזה בהרבה מקומות ויוצא מהם עשן (או כך לפחות חשבתי). בדקתי שמן והכל היה מאוד חם. עם זאת, מד החום לא היה גבוה במיוחד, אלא היה רגיל. בגלל שהבנתי את הטעות של השמן, קנינו שמן ומילאנו ליטר וחצי שמן מנוע חדש, בתקווה שאולי זה מה שגרם לתקלה הפעם. אך זה לא עזר ממש, האוטו הצליח לסחוב רק כמה מטרים עד שהיה נכבה שוב, וגררנו את הרכב חזרה לאיזור שלנו - לאותו החשמלאי בפרדס חנה. מאז התקרית הזו ללפני יומיים, המנוע לא חזר לעצמו: תמיד מקרטע, מגמגם, בקושי מתניע, נחנק שכזה, ולא מצליח לנסוע באמת, ליותר מכמה מטרים ובטח לא על טורים נמוכים.

כשאותו החשמלאי רכב החליף את החיישן המדובר היום, הוא ראה שזה לא עזר, ולאחר אבחון עמוק יותר, הוא הגיע למסקנה שהראש מנוע שלנו נדפק, ושהמנוע לוודאי רתח בשלב מסוים, בין יום שישי ליום ראשון - קרי באותה הנסיעה להרצליה, כיה הוא ראה המון כבלים שמובילים לפלאגים שממש נחרכו שכזה. עשה עוד בדיקה עם אדים/מים/אוויר שלא הצלחתי להבין ואמר שזה בטוח הראש מנוע, והחזיר את החיישן הישן הנ"ל.

תודה למי ששרד אותי עד לפה :)

שתי שאלות יש לי... :

א. איך קרה שמכל שרשרת האירועים האלה בעצם הלך לי ראש מנוע? :( זה מטריד אותי לגמרי ומבאס. מה כבר עשו בשטיפת רכב והאם יכול להיות שזה רק צירוף מקרים?

ב. אשמח לקבל המלצות ועצות: איפה באיזור חדרה-בנימינה יש מוסך אמין שאני אוכל להתמודד איתו עם התיק הכבד הזה עכשיו? מה דרך הפעולה המומלצת - האם עדיף שמוסך יפרק את הראש מנוע ויתקן אותו? או שיחליך ראש מנוע? או שיחליף את כל המנוע...? אני קצת קלולס בבעיות כאלה חמורות, אשמח לעזרה ממש...!

תודה שקראתם, שוב, ותודה מראש לכל העונים! חן.

פורסם

יהיה שווה לך להשקיע כמה אלפיות עכשיו בהימור שאולי זה יפתור את כל הבעיות?, גם ככה האוטו לא נמצא ברשימה של המכוניות האמינות.

בשרשור נוסף על פיאט כזו היה בלי סוף בעיות.

לשיקולך.

פורסם

אמלק

ראש מנוע בפונטו זה דבר רגיש אמ==מאוד. ראש אלומיניום פריך במיוחד.

גם במכוניות מטופלות ושמורות האטם ראש נפרץ.

אני כותב מניסיון רב. לצערי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
במהלך הניסיון הזה, ברוב עוונותיי שפכתי שמן ניקוי דלק למיכל השמן של המנוע...קלטתי רק בשלב הזה שהשמן ששמתי במנוע זה לא באמת שמן מנוע...בגלל שהבנתי את הטעות של השמן, קנינו שמן ומילאנו ליטר וחצי שמן מנוע חדש...

בעיות חשמליות לחוד, מה לעזאזל שמת (מוצר מדויק) ואיפה (מיכל דלק או פתח מילוי שמן)? אני מבין שמעבר למילוי שמן נוסף לא עשית כלום בנידון. לפי מה החלטת שחסר ליטר וחצי שמן? ביצעת בדיקה על מנוע חם שזה עתה כבה, כן?

פורסם

פחות סביר.

אחרי שמילאת את הפלאש למנוע(מנקה שמן) ניקזת את השמן והחלפת לחדש?

אם לא, פה נפלת.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

היי, תודה!

אז את החומר לניקוי דלק שמתי במיכל השמן של המנוע. רק לאחר שבוע הבנתי את זה (והאוטו עבר כמה נסיעות בשבוע הזה), בזמן העצירה הלא צפויה בדרך להרצליה. משם - המנוע לא ממש עבר יותר מ-100 מטר סה"כ.

מילאתי שמן נוסף כי החבר המוסכניק מחדרה אמר שזה לא טירוף ושפשוט אחזק קצת את אחוז השמן בנוזל שכרגע נמצא במיכל שמן, אבל שאגיע למוסך. גם מוסכניקים אחרים אמרו לי שזו דווקא לא הבעיה והמנוע אמור להתניע ולתפקד גם עם מיכל שמן שהוא לא 100% שמן מנוע.

ברור לי שצריך לנקז שמן ולנקות את מיכל השמן של המנוע. אבל כל הסימנים מראים שזו לא הבעיה היחידה/העיקרית בכלל...

לא?

פורסם

שלל הבעיות החשמליות אולי נבעו משטיפת המנוע. אבל ראש מנוע שהלך זה בגלל נוזל הניקוי ששמת, הוא פגע ביכולות הסיכוך של שמן המנוע. לעניות דעתי הנזק הוא לא רק לראש המנוע אלא לכל החלקים הנעים: מייסבים טלטלים וכדומה, אין טעם לשפץ ראש תחליף מנוע.

• תוכן חדש...