Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איני מכיר את הסימונים, אבל כמה הערות כלליות מניסיון אישי:

1. לכיריים צריך שני שקעים: שקע חד פזי רגיל למנגנון הצתה של כיריים גז, ושקע תלת פזי למקרה בו תרצה להתקין כיריים חשמליים.

2. ליד כל מיטה לפחות שני שקעים - אחד למטען ושני לכל מיני שימושים אחרים (שעון, רדיו, טלםון אלחוטי וכו').

3. ליד כל טלויזיה לפחות שני שקעים - לטלויזיה ולממיר. אולי שלישי אם יש לך עניין בסטרימר.

4. מה עם רשת תקשורת מחשבים? האם אתה מכין תשתיות לרשל כזו, כולל לנקודות העבודה וגם ליד הטלויזיות, שוב, לחיבורי הזרמה? האם יש בארונות התקשורת מקום ושקעים עבור מודם\נתב\סויצ'ים?

5. גם בעניין תקשורת - האם יש לך נקודות מתאימות לטלפונים וגם למכשיר פקס או משהו עתידי?

כמובן שכל הרעיונות האלה עולים כסף, מצד שני מה שלא תעשה עכשיו לא תעשה לעולם כיון שמדובר בחציבה בקירות. בדוק יחסי עלות-תועלת.

6. אחד הדברים היפים שסידרו לי הוא בכל מקום בו צפוי לעמוד מחשב או נקודתתקשורת - אשכול ובו 4-6 שקעי חשמל, שקע רשת ושקע טלפון מה שהכרתי קודם רק בבנק. שימושי ביותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חוץ מזה הכנה (גם של מים) לתמי4 עשית?

נקודת גז במרפסת?

לדעתי בכל חדר נקודה אחת של עמדת עבודה ניסקו,

חיווט מלא לרמקולים

שקע תלת פאזי לתנור (למקרה ותרצה פירוליטי).

נקודת מים ליד המקרר (למרבית המקררים החדשים יש חיבור ישיר למים).

הכנות למאווררי תקרה.

פורסם

בסה"כ סביר.

כמובן שאפשר להעשיר את המפרט בהרבה (שני שקעים בשולחנות ובריכוז מכשירים לTV זה אומר שתקנה הרבה מפצלים :-P)

ההערות של ספיראל נכונות ובונות, וחבל לחזור עליהן.

כל זה בהנחה שאתה מוכן "להשכיב" הרבה כסף בנקודות נוספות.

רק עמדה משולבת (או "סימהבוקס" בפי החשמלאים, למרות שאף אחד מהם לא משתמש בקופסאות מקוריות של CIMA...) כמו שסיראל מציע בסעיף 6, עולה משהו כמו 1500-2000 ש' לעמדה (בתלוי בהרכב ובאיכות הרכיבים).

אני הייתי מקדיש עוד כמה דקות של מחשבה למיקום מפסקי תריסים חשמליים.

יש שתי "אסכולות" :-P - אחת טוענת שהם צריכים להיות ליד מתג האור ("כדי שכשנכנסים/יוצאים מהחדר יהיה נוח לפתוח/לסגור הכל") והשניה טוענת שהם צריכים להיות נגישים מהמיטה ("כדי שתוכל להאיר ולהחשיך את החדר בלי לקום").

אצלכם נראה משום מה, שהם ממוקמים מקרית לגמרי.

גם עמדת אינטרקום ליד מיטת הורים זה משהו מאד נחמד.

בדירה כזו אין הנמכות גבס על כל התקרות? הם באמת מטייחים 16 קומותX 4 דירות?

אם לא, מדוע המעצב שלכם לא משתמש בגופי לד שקועים, קטנים, בפיזור יותר גדול ?

קצת מיושן הקטע של "לוסטרה" באמצע כל חדר.

(כמובן שזה ייקר את ביצוע התאורה בכ-50%)

אם נשאר לך עוד משהו בארנק, אני יעול למצוא לך עוד המון שדרוגים שיעזרו לך להפטר מזה :-P

לדעתי, המעצב שלך נתן לך תכנית לא רעה, שכנראה מתאימה גם לתקציב שלך.

סמוך עליו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אשמח להצעות ייעול.

יש הנמכות גבס אני מניך שמדובר רק על נקודות חשמל שיזינו תאורה שקועה.

איפה לדעתך צריך להוסיף? אני לא קונה בית כל יום ואם צריך להוסיף עוד כמה אלפים אעשה זאת. גם מבחינת נקודות תאורה וגם מבחינת נקודות חשמל/ תקשורת.

נקודת גז ומים במרפסת יש. נקודת מים למקרר גם יש למרות שהלכתי על מקרר 1.2 ואין כאלו עם מייצר קוביות או מים לשתיה.

לתמי 4 לוקחים מהניל של הכיור.נקודה תלת פאזי לאינדוקציה עשיתי, נקודת גז וחשמל במרפסת שירות למחמם מים על גז גם עשיתי.

מה בנוגע לתקשורת ? אני צריך לבקש שקעי כבל רשת ליד כל טלוויזיה או מחשב ?

פורסם (נערך)

מחשבים אתה יכול להתבסס על תקשורת אלחוטית. עדיפה קוית, אבל היא יותר יקרה בגלל הצנרת.

טלפון הוא קוי. צריך למקם את הנקודות במקום נוח - בפינות העבודה וליד המיטה. מכשירי DECT יאפשרו גמישות בהצבת טלפונים במקום נוח, בתנאי שיש בו שקע חשמל לטעינה.

שקעי חשמל אף פעם לא מספיקים. בודאי ה-2-3 שקעים לחדר שהקבלן מספק כמינימום. לי, למשל, יש בחדר השינה 4 זוגות שקעים ועוד רביעיה באשכול של המחשב, ובדרך כלל מרביתם תפוסים. במטבח יש לי 8 שקעים מעל השיש - לא כולל את השקעים למכשירים הלבנים ולכיריים - וגם בהם אני נזקק למפצלים ו-juggling. כמות המכשירים בבית מודרני פשוט בלתי נשלטת.

דבר נוסף שעליו עליך לתת את הדעת הוא תכנון התאורה. אשתי ואני מטורפים לגמרי בעניין זה, רוצים אור שישטוף כל חדר בכל מצב, והנקודה שלי היא שעליך למקם נכון את החיבורים בהתאם לגופים שאתה רוצה להתקין. הפיכת ה-LED לעממי משנה את כללי המשחק. מכל מקום, אהילים תלויים קלים להחלפה כך שאפשר להתחיל עם מנורות גלויות (איכס) או אהילים פשוטים, ולרענן אותם בהדרגה עם ההתאוששות מהכניסה לדירה.

לגבי הסלון, ומקומות אחרים בהם הטלויזיה לא צמודה לממיר, מציע להכניס צינור ריק ממקום הממיר (נניח מזנון) למרכז מקום התליה של המסך. הצינור צריך להיות בקוטר שיאפשר העברת כבל HDMI, ואם תוסיף שקע חשמל מאחורי הטלויזיה החוטים כלל לא ייראו מסביבה. מאוד אסתטי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בכל נק' בה יהיה מחשב לפחות 4 שקעים.

כמו כן מעל השיש בכיור לפחות 6 שקעים

בסלון מאחורי הספה, לפחות שלישייה

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yosi2u2

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

לא כל כך ברור מהתוכנית אבל מומלץ גם לשים שקעי חשמל בחדרי אמבטיה (מכונת גילוח/מברשת חשמלית/גוף חימום )

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

m3forever

• תוכן חדש...