Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

חדש בפורום...

רכשתי מאזדה 3 2008, מנוע 1600, 127K ק"מ.

הרכב הולך לנסוע 50-60 אלף בשנה.

אשמח להמלצות:

טיפול "יישור קו" לאחר קנייה- לא ברור לי איך הרכב טופל- מה מומלץ להחליף.

האם כדאי לטפל במורשה/ לא מאוד משנה.

תודה

פורסם

עם נסועה של 50-60 בשנה הייתי ממליץ לך להתחיל מהחלפת הרכב לפלואנס דיזל.

פורסם

יש ספר טיפולים? תיעוד לפחות של הטיפול האחרון?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פלואנס הייתה אחת האופציות.

מה שהכריע את הכף היה ההפרש במחיר הקנייה.

כך או כך זה המצב...

לצערי ללא ספר טיפולים.

אשמח לתשובה

פורסם (נערך)

אם אינך יודע שוב דבר על הטיפולים,הייתי בהחלט מבצע החלפת שמן,פילטרים,נוזל בלמים,בודק בספר רכב מתי צריך להחליף נוזל קירור

אולי היישור לא יצא לך זול,אבל הבעיה שאתה לא יודע שום דבר על מה בוצע והאם בוצע מבחינת הטיפולים.

אין טעם ללכת למורשה יבואן,בנוסף יש פה את:

https://sites.google.com/site/knufiattipulim/

שיוזילו לך את העלות.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל תבדוק את הברקסים וכל שאר חלקי הבטיחות (חגורות בטיחות, בולמי זעזועים, רפידות, צלחות, היגוי ועוד). לאחר מכן ממליץ לבדוק את כל הנוזלים ברכב. מה מצבם והאם חסר. כולל גם מים לווישרים. חוץ מזה תעשה טיפול קטן (תחליף שמן מנוע, פילטר שמן פילטר אוויר ופילטר מזגן). אח״כ תבדוק מה כתוב בספר רכב לפי הקילומטראז׳ וכך תדע איזה טיפול לעשות בנוסף.

פורסם

תודה!

אגב, לגבי שיקול מאזדה vs פלואנס

הבדל של 10000 שח בשנה על דלק (60k ק"מ, 1:18 מול 1:12)

מאידך הפלואנס יקרה בכ 15000 שח + טיפולים יקרים.

לילה טוב

פורסם

בחלומות שלי מאזדה 3 תעשה 1 ל12, טוב אולי גם שם לא..

אתה לא יודע כלום על הרכב אין לך קבלות או תיעוד של טיפולים, זה רכב ישן 10 שנים על הכביש, והוא הולך לנסוע הרבה, אני הייתי עושה ישור קו ענק שיכלול רענון של נוזלים טיימינג משאבת מים בדיקת בלמים פילטרים פלאגים בודק תושבות מנוע ובעיקרון מחליף את כל מה שצריך וככה יודע שאתה בראש שקט ואתה ממשיך מפה עם דף חדש....לפי דעתי אולי תשקול להחליף רכב עדיף להשקיע עכשיו מאשר לשלם את זה על הדלק או טיפולים.

PEUGEOT 206XS

פורסם
בחלומות שלי מאזדה 3 תעשה 1 ל12, טוב אולי גם שם לא..

אתה לא יודע כלום על הרכב אין לך קבלות או תיעוד של טיפולים, זה רכב ישן 10 שנים על הכביש, והוא הולך לנסוע הרבה, אני הייתי עושה ישור קו ענק שיכלול רענון של נוזלים טיימינג משאבת מים בדיקת בלמים פילטרים פלאגים בודק תושבות מנוע ובעיקרון מחליף את כל מה שצריך וככה יודע שאתה בראש שקט ואתה ממשיך מפה עם דף חדש....לפי דעתי אולי תשקול להחליף רכב עדיף להשקיע עכשיו מאשר לשלם את זה על הדלק או טיפולים.

אני דוגל בעיקרון של עדיף לשלם כל דלק שהרכב נוסע מאשר על תיקונים שהרכב לא נוסע ומושבת במוס....וכך עלול לקרות לפלואנס ועשה בשכל שלא קנה! יש לי חברים עם פלואנסים חדשים שמשמשות אותם כמוניות ובוכים על הרגע וזה המרחקים שהם נוסעים בהם בשנה...תיקונים יקרים, גירים נאחס וכדו...

אין רצועת טיימינג במאזדה זו אלא שרשרת.

לפותח השירשור - גש למישהו מקצועי שירים את הרכב מינימום על בוקים וייסתכל מה נחוץ החלפה ובהתאם לכך תטפל!

פורסם

מעניין איך המזדה תהיה מבחינת אמינות אחרי שנתיים או שלוש עם ק"מ גדול כזה.

פורסם

כמו כל המאזדות עד עכשיו....אני לא מכיר מאזדה שעושה בעיות, גם בטיפולים מינימליים.

רוב החסרונות של הרכב הזה לא מגיעות מכיוון האמינות, מבחינת אמינות רכב מעולה רק צריך לטפל בו בזמן.

הוא לא הכי נוח, לא הכי חסכוני ולא הכי מהיר, אבל עושה את העבודה.

פורסם

כמה מזדות אתה מכיר שעושות 50 אלף בשנה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אני לא מכיר כאלה שעושות 50 בשנה, אבל אני מכיר כאלה מהשנתונים האלה שעברו 230-250K ק"מ וחוץ מטיפולים שוטפים לא עשו להן כלום ואני צופה להן עתיד ורוד בשנים הקרובות :)

כמובן שלא הייתי קונה את הרכב הזה בשביל נסיעות כאלו, אבל כרגע זה המצב של הבחור, אני אישית לא צופה לרכב בעיות כל זמן שהוא יטפל בו במסירות בתנאי שכרגע הרכב במצב תקין מבחינה מכאנית [גיר ומנוע בעיקר].

פורסם

מצחיק שאתם אומרים שהרכב מין אם טפלו בו כמו שצריך, אין לו קבלות על כלום מחר יכול ללכת לו ראש מנוע או גיר או לא יודע מה, כמו שהרכב הזה יכול להיות אמין, בסיטואציה הזאת שאין לו תיעוד על כלום הוא יכול ליפול. מה שהייתי עושה בנוסף הייתי מתקשר לאחד מוקדי השירות של מאזדה ובודק היסטוריה על הרכב, הרי הוא בטוח טופל באחד מממרכזי השירות עוד שהוא היה באחריות יצרן.

PEUGEOT 206XS

• תוכן חדש...