Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטאז' או נירו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי אתמול סיבוב קצר על הנירו. אני עדיין לא יודע איך 'לאכול' את הרכב הזה.

הבאתי גם את אישתי שתסתכל עליו. האוטו היה מונע, אבל מנוע בנזין היה דומם. התגובה הראשונה שלה היתה "הוא נמוך", אח"כ היא התיישבה במושב הנהג "הוא נמוך", ואז המנוע בנזין הופעל והיא "הוא עושה יותר רעש מהספורטאז' שלי".

אני באמת לא יודע איך לאכול את הרכב הזה, ובאיזה סגמנט הוא משחק. אם פער המחיר בינו ובין הספורטאז' היה גדול יותר, אזי ניתן היה להצדיק את הרכישה ב "הוא גם זול יותר, הוא גם חסכוני יותר, והחסרון שהוא לא גבוה כמו ג'יפון, עדיין שווה".

אגב, בנסיעה עירונית טהורה, הרכב צרך כ 1:16 שזה מעולה לרכב ששוקל טון וחצי לערך.

שורה תחתונה, אם עכשי הייתי באולם התצוגה של קיה ומבקש לרכוש תחליף לספורטאז' של אישתי, לא בטוח שהייתי יוצא עם נירו. יש מצב שהייתי שם את הכסף על הספורטאז' החדש.

פות"ש - רשמת שתוואי הנסיעה שלך הוא הררי. בכזה תוואי ספורטאז' 1.6 יהיה לך חלש מדי לדעתי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

נתקלתי במקרה לפני שעה קלה. סרטון נחמד, שווה לצפות מתמקד בעיקר ביכולת נסיעה אוטונומית

http://www.over-drive.co.il/%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A0%D7%99%D7%A8%D7%95-%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94/

עריכה אחרונה על ידי doronli
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כשהלכתי במטרה לרכוש את הנירו או הספורטאז החדשה, מתוך רצון להתחדש בג'יפון הנירו ירדה לי מהעין תוך דקה וחצי, ישר במבט ראשון רואים את ההבדלים בגודל, הנירו ניראה כמו האצ'באג מנופח ואילו הספורטאז ניראת כגדולה והמרווחת מבין הג'יפונים. בתור אחד שנוסע 15 קמ ביום לעבודה ומוציא כ500 שקל דלק בחודש, צריכת הדלק לא הייתה שיקול מהותי, אך בהחלט מפתה לחסוך כחצי מעלות הדלק החודשית.

יחד עם זאת המטרה לשמה החלפתי לגי'פון (ספורטאז) היא לתת מרווח לנוסעים האחרים ברכב מאחורה ומקדימה כולל סל קל וכלב וכמו כן לשים בתא מטען עגלה עם אמבטיה, שקיות קניות, ושאר זבל'ה בלי שאצטרך לסדר כל דבר על המילימטר כדי שיכנס, והספורטאז בהחלט עושה את העבודה בתחום של המרווח.

לכן אם מרווח ומראה של ג'יפון פחות הקטע שלך ואתה נוסע הרבה אז נירו, אחרת ספורטאז

פורסם

אני מסכים איתך אור, הנירו אולי מוגדר כרכב פנאי שטח, אבל לפי דעתי הוא לא נראה כך - לפחות שהמחיר שלו יהיה בהתאם (שיהיה מוזל יותר), אבל אם הוא עולה כמו ספורטאז, עדיף הספורטאז.

בעיניי הספורטאז מרווח ונח לנסיעה, על פ"ה לעשות נסיעת מבחן או אפילו כמה מבחני נסיעה על מנת לבדוק היטב מה הכי טוב בשבילו.

תתחדש.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
לגבי מחסור כוח ב-1.6 - בעליות הוא לא ישתרך ב-80 ויעכב את התנועה,

אבל עובדים לא מעט עם התיבה כדי לשמור קצב סביר איתו וזה עולה בדלק ובנסיעה מעצבנת.

לי זה גרם לפסול אותו בשל מגורים באיזור הררי.

הייתי היום בסוכנות ונסעתי על שתיהן. ההתרשמות שלי סובייקטיבית כמובן אבל הנה כמה נקודות.

ראשית אלה שתי מכוניות שונות לגמרי. חשבתי שהנירו זו ספורטאז' קצת מצומצמת עם מנוע היברידי. אבל מלבד מנגנון שמירת נתיב המשותף לשתיהן ממש אין קשר בין הרכבים.

הספורטאז' עושה רושם הרבה יותר מרווחת, גבוהה, מרשימה מבחוץ. לא מתייחס כעת למספרים, כן בסיס הגלגלים של הנירו וכו', מדבר על ההרגשה.

בנירו אם תשימו בנאדם מאחור באמצע הוא לא יאהב אתכם. מקסימום כסא בטיחות. בספורטאז' המצב קצת יותר טוב אפילו שפורמלית יש פחות סנטימטרים. לאלוהי המרכב פתרונים.

תא המטען של הספוטאז' הרבה יותר גדול (50 ליטרים גדולים). יש לה ספייר בגודל מלא, לנירו דונט.

הספורטאז' אורבן 1.6 היתה לי כבדה. סחיטת מצערת רצינית בכל יציאה לעבודה, אע"פ שמרגע שאתם על הכביש היא מהירה, יציבה, ונותנת הרגשה בטיחותית. בציר ההרי היא תג'עג'ע אני די משוכנע, אבל ה-2000 סמ"ק עולה 15K יותר.

הנירו זריזה הרבה יותר.

הספוטאז' היא בסדר גמור. אוטו של "פעם" (5 שנים זה כבר "פעם"), הנירו עדכנית יותר ומהנה יותר.

הספורטאז' גבוהה למי שרוצה ג'יפון הנירו היא קרוסאובר.

לנירו אין מולטימדיה, יש מצלמת מסך בסדר על מסך קטנטן שקטן יותר מהסמארטפון שלי. זה קצת מגוחך אבל אני מעדיף את זה על ההתקנה המקומית בספורטאז' עם מצלמת רברס מזעזעת של אדי, אפילו ששם יש וייז והכל.

נירו מגיע עם איתוראן סייף התקנה חינם, 28 ש"ח בחודש. לספורטאז' הגניבה דורשים פעיל שעולה קצת יותר מכפול.

אז מה השורה התחתונה? כל אחד מה שמתאים לו. לי הנירו בא יותר טוב והקטע ההיברידי מתאים לי, לא רק חיסכון אלא גם זיהום. טוב, למעשה אני רוצה אלפא ג'ולייטה ולא אוטו פרקטי, אבל אלה החיים. יש לי אפשרות לקבל אאוטלנדר בהנחה של ח.ב.ר (8000 ש"ח) אז יתכן שזו בכלל התשובה.

בינתיים מציעים גם XV קיוטו ב-134,900.

תצויין לטובה אשת המכירות בקיה חדרה שהיתה מקצועית, אדיבה, עניינית ויעילה.

ד"ש מפות"ש שאבדה לו הססמא ולא מצליח לשחזר ותודה לכל המגיבים.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

Jack457 בהמשך להתרשמותך, האם יצאה לך לנהוג ברכבים הללו בכביש מהיר במהירויות 100-120 קמ"ש? ומה התרשמותך בין המכונית מבחינת רעשי כביש, רוח, צמיגים. איפה הרגשתה נוח יותר? תודה לך מראש :-D.

עריכה אחרונה על ידי yakov 1
פורסם

בכיף.

כן, רציתי לנסות את בקרת השיוט במהירות. היא קצת מוזרה אגב, אתה נוסע אחרי רכב, הרכב שלך מתאים את עצמו אליו, עד כאן צפוי. מתקרבים לעיגול תנועה הוא מאט אתה מאט בלי לגעת בבלם. הוא מתחיל להסתובב -- החיישן שלך מאבד אותו והרכב מתחיל להאיץ בחזרה למהירות השיוט שהוגדרה...

מרגע שהספורטאז' הגיעה ל-110-90, היא נהגה מוצק רגוע ויציב. היה הרבה רעש אבל היה יום סוער מאוד וכל זה היה בגשם ורוח (אגב מערכת השמירה על נתיב איבדה את סימוני הכביש בגשם חזק ולא תפקדה). התחושה שלי שהנירו היתה שקטה יותר ואוירודינמית יותר, ומזל שהביאו אותה עם צמיגים נורמלים. אבל שוב מרגע שאתה משייט ולא צריך כוח הספורטאז' יציבה ונותנת הרגשה בטוחה. תצטרך לנהוג, אלה באמת שתי מכוניות מאוד שונות. לדוגמא מבחינת השיוט הספורטאז' היתה לי נעימה יותר מהקשקאי שנסעתי עליה לאחרונה נסיעה ארוכה (שלוש וחצי שעות), אחרי שעה וחצי הגב בקשקאי התחיל לשדר מצוקה.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• אחראי פורום
פורסם
בכיף.

כן, רציתי לנסות את בקרת השיוט במהירות. היא קצת מוזרה אגב, אתה נוסע אחרי רכב, הרכב שלך מתאים את עצמו אליו, עד כאן צפוי. מתקרבים לעיגול תנועה הוא מאט אתה מאט בלי לגעת בבלם. הוא מתחיל להסתובב -- החיישן שלך מאבד אותו והרכב מתחיל להאיץ בחזרה למהירות השיוט שהוגדרה...

זה באג מסוכן שצריך לזכור אותו ואני מופתע שזה חוזר על עצמו אצל כמה יצרנים,

באגירה ציין זאת בעניין הסופרב החדשה רק ששם היא שיגרה אותו לתוך צומת עם אור אדום.

מה הבעיה לתכנת שכשאובד הקשר עם רכב ה"מעקב", שהמערכת תכבה?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...