Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מותקן אצלי קומפוננט מורל מקסימו, ולאחרונה החלפתי רדיו וכעת גם נוסף מגבר.

עכשיו אני שם לב לצליל גבוה שיוצא מהטוויטרים כל הזמן (גם כשהמנוע מכובה), בערך מווליום 0 עד 50 (מתוך 62) הוא קבוע, ולאחר מכן מתגבר משמעותית. לא הרגשתי שינוי בעת לחיצה על הגז, רק בעת הפעלת מזגן (ניתן לשמוע קצת בסרטון).

כאשר הקומפוננט היה מחובר לרדיו בלבד היה רעש סטטי "לבן" ולא כזה, והוא היה יותר חלש.

כאשר מנתקים את ה RCA מהמגבר יש "רעש לבן" מאוד מאוד חלש וכמעט בלתי שמיע כל עוד הגיין מתחת ל 75%.

הצפצוף ששומעים עכשיו, כשהרדיו מחובר למגבר, נשאר זהה בגיין שבין 15-55% ולאחר מכן מתחזק.

מותקן רדיו MVH-X580BT חדש, מגבר MASSIVE BX4 יד שניה, והקומפוננט מחובר דרך הקרוס הפאסיבי שלו.

ניסיתי להחליף בין ה RCA של הסאב (אין כרגע) ל RCA של הקומפוננט והרעש נשאר זהה, כך שלא נראה לי שאלו הכבלים.

יש למישהו רעיון מה המקור?

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

בהמשך לדיוננו בפרטי -

האם כשהמזגן מכובה לחלוטין (כולל האיוורור), יש עדין רעש?

האם כבלי ה-RCA עוברים במקרה בסמוך למשאבת דלק? לא יודע אם פעילה כל עוד סוויטץ' פתוח או רק בונה לחץ ועוצרת. אם פעילה נסע לבצע חיבור ישיר למקור מתח ללא צורך בסוויץ' ובדוק המצב.

פורסם

לגבי א- כן.

לגבי משאבת הדלק - אין לי מושג :shock: היא כן נמצאת בצד ימין של הרכב אבל הכל עובר מלמטה, הפילטר נמצא מחוץ לרכב בערך מתחת למושב האחורי. המגבר מתחת לקדמי, וכמובן בתוך הרכב.

המשאבה בונה לחץ עם פתיחת הדלת ואז מפסיקה, כך שחיבור ישיר לא יאפשר לבדוק זאת (אולי להוציא את הפיוז?).

בנוסף הרדיו ברכב הזה ממשיך לעבוד אם מסובבים את המפתח ל ON ואז ל OFF, מה שמכבה את כל המערכות החשמליות למעט שקע המצת והרדיו.

תודה על ההרתמות :-)

פורסם (נערך)

אהה, נכון. שכחתי שהתכוונת להתקין אותו מקדימה מתחת למושב. :oops::-)

המגבר יושב על פלטה שמחוברת לרצפה או שהוא מחובר ישירות לרצפה?

איך עוברים ה-RCAים ביחס לכבלי המתח של המגבר?

קשור או לא, את זוג ה-RCA שאיננו בשימוש כרגע, נתק מהמגבר (ובודד אותם).

למרות שלא חושב שזה ישנה משהו, ניסית לחבר את המשתיק רעשים שקיבלת יחד עם המגבר?

מה מצב כפתור ה-ATO במגבר?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

המגבר נמצא על השטיח של הרכב (לא השטיח הנשלף) ומודבק בדבק דו צדדי ללא פלטה. לא נוגע בשום דבר מתכתי.

ה RCA והחיווט של המתח צמודים בחלק מהדרך שלהם, האמת לא ממש רואה דרך אחרת.

ה RCA שלא בשימוש כבר נותק עבור בדיקה ולא היה שינוי.

המשתיק לא שמיש כרגע כי הכבלים שלו חתוכים, והוא מתחבר בין הרדיו למגבר.

כפתור ATO על מצב רמוט אין.

אציין דבר נוסף - אם מכוונים את הגיין עם מברג ממתכת תוך כדי שהמגבר עובד, נגיעה בגוף המגבר בעת סיבוב הגיין יוצרת רעשים ברמקולים.

פורסם

רק לוודא - ה-ATO לא לחוץ, נכון?

הפתרון להעברת ה-RCA בנפרד מהמתח, זה להעביר את את המתח בתעלות בצד הרכב ואת ה-RCA מתחת לשטיח במרכז הרכב.

זה כמובן לא אומר ששם הבעיה, וששינוי כזה לא יוביל להכנסת רעשים אחרים.

נשמע לי לא כל כך בטיחותי שהמגבר לא מקובע באופן יותר יציב. בלי קשר לענייני הרעשים.

אני תוהה אם ענין הרעש עם המברג, לא מעיד שבכל זאת יש איזושהי בעיית מינוס.

קראתי במקום אחד שאם הבורג שמחברים אליו את המינוס מצופה אבץ למשל, זה עשוי לגרום לבעיות (אל תשאל אותי למה).

שוב, לא שזה בהכרח המצב אצלך.

הרעש הלבן שהתייחסת אליו כשה-RCAים מנותקים, זה כנראה באמת ענין רצפת הרעש של המגבר הזה. אבל זה כנראה לא קשור לענין הצפצוף הזה.

נסה בכל זאת שוב לחבר את יציאת האוזניות בטלפון שלך למגבר, למרות הבעיות שתיארת לי בפרטי עם הנסיון הזה.

הפעל שיר בטלפון והנח אותו במקום ללא תזוזה. את הגיין אל תפתח יותר מדי, בסה"כ יש כאן נסיון לראות אם יש שחזור של אותו צפצוף.

נסה באותה הזדמנות אולי גם לנתק את הרימוט, ולהפעיל את המגבר עם 12V חיצונית (ללא קשר לר"ד לחלוטין).

מקווה שיהיו פה תגובות מעוד חברים עם רעיונות או סיבות אפשריות.

פורסם

חיברתי את הרדיו הישן כדי לבדוק. יש אותו רעש בדיוק, והוא עדיין עולה ויורד ולא קבוע.

אז הבעיה היא לא ברדיו. והיות ובהחלפת ה RCA ביניהם הרעש נשאר, אני שולל גם בעיה בכבלי ה RCA.

אז הבעיה היא או בחיווט אספקת החשמל/הארכה, או במגבר.

ה ATO בוודאות לא לחוץ.

אין לי מושג לאן להתקדם מכאן.

פורסם

יש לך אפשרות לחבר את הרדיו (חדש או ישן) עם כבל RCA קצר "באוויר", בצורה שהוא לא עובר בסמוך לכבל מתח?

נסה גם לחבר את הרמקולים לזוג היציאות השני במגבר (והעבר את ה-RCAים, וכוון בהתאם).

נותר גם אולי לנסות לבדוק נקודת מינוס אחרת או לוודא שהקיימת איכותית ולא בעייתית בצורה כלשהי.

פורסם

גם אם לא היה גראונד לופ, עכשיו כבר יש (אולי דפקתי כבר את הפיוניר?) כשהווליום על 0 שומעים את זה היטב בעת הנעה ופחות היטב כשהסלד מעל 4000.

באוטוס אמרו לי לחיות עם זה, ולא שם התקנתי.

נשאר לנסות להשמיש את בידוד הגראונד לופ.

• תוכן חדש...