Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומקום מקצר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי את הבסיס וכמובן גיליתי את הפאזה מומסת אל תוך הפלסטיק וגם האפס מטוגן.

אחד הפינים בתקע גם קיבל טיגון.

את הקומקום כבר סידרתי פעם אחת לאחר שאחד הפינים (שבאים במגע עם הקומקום) פשוט איבד מהקפיציות שלו ולא היה מגע. החלפתי עם פינים מקומקום אחר שזרקתי לפח.

אותם הפינים נראים טוב, אין סימן לחריכה או טיגון כלשהוא

השאלה שלי היא, מה בעצם גרם לקצר ? אין מגע בין החוטים (וגם אין אפשרות, יש גבולות פלסטיק).

האם צריך להחליף את כל החוט כי יתכן שהוא הומס גם לאורך הדרך? או שאפשר לחתוך את הקצוות ולהמשיך הלאה ?

פורסם

אולי תשלוף 80 ש"ח ותקנה קומקום חדש, במקום לסכן את ביתך ואת עצמך על ידי שימוש בגרוטאה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תוציא את הקומקום מהחשמל, תפעיל את המפסק (הקומקום לא יפעל כי הוא מנותק מהחשמל) ותמדוד בתקע (תקע!, זה שמחובר בחוט לקומקום, שכרגע מנותק מהחשמל) את ההתנגדות שבין הפין של הפאזה לזה של האפס.

אמור להיות באיזור ה-25 אוהם.

תקע:

1339.jpg

אני מדגיש, כי להתבלבל בין שקע לתקע במדידה הזאת יכולה להיות מסוכנת.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
אולי תשלוף 80 ש"ח ותקנה קומקום חדש, במקום לסכן את ביתך ואת עצמך על ידי שימוש בגרוטאה?

קומקום פשוט כזה הוא הגרוטאה. הקומקום שאני מנסה לתקן עלה הרבה הרבה יותר וחוץ מהתושבת הוא תקין..

תוציא את הקומקום מהחשמל, תפעיל את המפסק (הקומקום לא יפעל כי הוא מנותק מהחשמל) ותמדוד בתקע (תקע!, זה שמחובר בחוט לקומקום, שכרגע מנותק מהחשמל) את ההתנגדות שבין הפין של הפאזה לזה של האפס.

אמור להיות באיזור ה-25 אוהם.

תקע:

[ATTACH=CONFIG]470839[/ATTACH]

אני מדגיש, כי להתבלבל בין שקע לתקע במדידה הזאת יכולה להיות מסוכנת.

הבנתי אותך - למדוד כרגע כאשר החוטים תקולים ?

פורסם

בפועל אנחנו מנסים למדוד את גוף החימום, אז אם הקומקום כבר פתוח, אז בצע את המדידה ישירות עליו.

אם בלתי אפשרי, את בצע את המדידה הכי קרוב לגוף דרך חוטים תקינים.

פורסם

מזמן הגתי למסקנה שהקומקומים היקרים לא שוים את הכסף. היה לי קומקום שנשא תוית של מותג גרמני מכובד ועלה מעל $100 בדיוטי, ואיז שסתום במכסה שלו החל לעשות צרות אחרי 3-4 חודשי שימוש.

כיום מעדיף את הגנריים ב-100 ש"ח או טיפה יותר (מעדיף בעלי פתח עליון רחב, הם טיפה יותר יקרים).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עוד משהו, אני משום מה הנחתי שהקצר הוא בין הפאזה לאפס ולא זליגה להארקה, איזה מפסק קופץ בלוח החשמל?

ואפשר כמובן לקנות אחד חדש בכמה גרושים, אבל אם יש את הזמן, המרץ והכלים, יותר כיף לתקן בעצמך.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
בפועל אנחנו מנסים למדוד את גוף החימום, אז אם הקומקום כבר פתוח, אז בצע את המדידה ישירות עליו.

אם בלתי אפשרי, את בצע את המדידה הכי קרוב לגוף דרך חוטים תקינים.

רק הבסיס פתוח, אני יכול למדוד ישירות על המגעים של הקומקום בלי הבסיס בכלל.

מזמן הגתי למסקנה שהקומקומים היקרים לא שוים את הכסף. היה לי קומקום שנשא תוית של מותג גרמני מכובד ועלה מעל $100 בדיוטי, ואיז שסתום במכסה שלו החל לעשות צרות אחרי 3-4 חודשי שימוש.

כיום מעדיף את הגנריים ב-100 ש"ח או טיפה יותר (מעדיף בעלי פתח עליון רחב, הם טיפה יותר יקרים).

במוצרים מסוימים הייתי מסכים איתך, אבל קומקום טוב גם נראה טוב ולא מעופש לאורך זמן.

הקומקום אצלנו יותר משנתיים וגם זה עניין עיצובי, הוא מעוצב בדומה לטוסטר.

בקיצור, אם זה רק חוטים, לא הבנתי למה הוא גרוטאה. אם היה קורה לך מקרה דומה במגהץ גם היית רץ לקנות מגהץ חדש בכמה מאות שקלים טובים ?

עוד משהו, אני משום מה הנחתי שהקצר הוא בין הפאזה לאפס ולא זליגה להארקה, איזה מפסק קופץ בלוח החשמל?

ואפשר כמובן לקנות אחד חדש בכמה גרושים, אבל אם יש את הזמן, המרץ והכלים, יותר כיף לתקן בעצמך.

לפי אשתי קפץ המפסק של השקע + פחת.

אכן, אני רק DIY בכל מה שאני יכול, אילו רק היינו בארה"ב..

פורסם
רק הבסיס פתוח, אני יכול למדוד ישירות על המגעים של הקומקום בלי הבסיס בכלל.

גם טוב, שים לב רק להדליק אותו ע"מ ליצור דרך לגוף החימום.

פורסם

מוצר שקל להחליף - אני מעדיף לרכוש את הזול ביותר שנותן את הפונקציונאליות, ולהחליף אם יש צורך.

מוצרים שקשה להחליף מסיבות טכניות או כלכליות - אני מחפש מותגים בעלי מוניטין טוב. למשל - מוצרים לבנים, שגם עלותם גבוהה וגם קשה להחליפם. לא שלא היו לי נפילות, למשל מכונות כביסה "קריסטל" שהשלכתי לפח בתוך תקופת האחריות, כיון שנדרשו תיקונים בתדירות של פעם בשבוע, אבל בדרך כלל הכלל הזה עובד לא רע. החלפת קומקום חשמלי פעם בשנה-שנתיים, או מגהץ או שואב אבק פעם ב-5 שנים עדיפים מבחינתי על תיקונים חוזרים.

אין לי בעיה של קומקומים מעופשים - כאמור, אני קונה את בעלי הפתח הרחב, ואותם קל לנקות. פעם במספר שבועות הרתחת קומקום מלא, הוספת כמה כפיות מלח לימון ואח"כ שטיפה יסודית (לפעמים מעביר גם סמרטוט עם מי סבון). כמובן ניקוי חיצוני ראוי. מרבית הקומקומים מחזיקים אצלי בין שנה לשנתיים, דווקא היקרים (והיו לי במהלך השנים שניים-שלושה) היו בעלי אורך החיים הקצר ביותר. יש בהם כל מיני תחכומים מיותרים, בעוד שהפשוטים מגיעים למצב שבו הרתחת המים הופכת ממושכת יותר ויותר עד שהם נמאסים ומוחלפים.

פורסם

קונה קומקום ב- 60-80 ש"ח של מותג קוראני שמוכר יותר מתחום הרכב. גוף חימום נסתר כמובן. - תמיד ממלא מים רק מבריטה - ירושלים, אחרת תוך חודש הקומקום גוש אבנית. כל כמה חודשים מסיר המעט אבנית שיש עם חומרים מוכרים וזהו. הקומקום מחזיק שנה או קצת יותר ואחרי זה מפורק לשם ההנאה.

תמיד אני בודק לפני הקנייה שאין פגם נראה בפלטת הפח שמסתירה גוף החימום אחרת עלול להיווצר בה סדק ומכאם לקצר הדרך קצרה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

ה"מותג הקוראני המוכר מתחום הרכב" משמש בארץ בערבוביה - הן כמותג "אמיתי" והן כמותג מדבקה. הקומקומים שייכים לקטגוריה השניה.

פורסם

ברור שמדבקה אבל פשוט העדפתי ממדבקות אחרות שעולות 100 ש"ח ומחזיקות אותו זמן בערך.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
אם הבסיס עצמו כבר פגום (פינים הומסו) אז זה הזמן להיפרד.

כאמור, פינים לא הומסו, הפינים תקינים.

החוטים הומסו בעקבות הקצר.

• תוכן חדש...