Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
להיות נאמן למקור מבחינתי זה הדבר הכי חיובי שיש, אתה תחשוב מה שבא לך.

זה לא המקור. זה הסגנון הפולני מלפני 200-300 שנה, עם תחרות "מי יותר קיצוני".

דווקא מבחור שנושא את השם אברג'ל הייתי מצפה לפתיחות שאפיינה את יהודי צפון אפריקה. אבל אמונה היא עניין לא רציונאלי. וכמובן שגם בין החרדים יש קשת רחבה מאד של דעות ומנהגים, ואיננו יודעים לאיזה זרם הוא משתייך ומה גישתו לחיים. עצם השתתפותו בפורום זה מראה על גישה קצת שונה: הוא מחובר למרשתת, לא דבר של מה בכך בין החרדים.

וכמובן שכאשר אנחנו חיים במאה ה-21 אני מצפה מאנשים להתאים עצמם, לא להסתגר במסורות ובעקר להיות קשובים לסביבה, בדיוק ההפך ממה שמנהיגי החרדים רוצים, על ידי פסילת הטלויזיה, האינטרנט והטלפון הנייד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

  • תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פתיחות? באיזה פתיחות מדובר?

גם אצל יוצאי צפון אפריקה יש זרמים בדיוק כמו פה, אני מבטיח לך שהכל זהה אחד לאחד.

חרדי מרוקאי וחרדי אשכנזי, חרדים באותה מידה לדת ולהלכות שלהם, אפילו שיש הבדל בדברים הקטנים, זה לא ברמה של פתיחות.

פורסם
מה שמוסרי בעינייך יכול להיות לקוי בעיני אדם אחר, כל אחד מוזמן לאמץ לעצמו איזו אמונה שהוא רוצה.

לא כל עוד זה גורם לסבל מיותר לאנשים.

זה כל מה שמשנה.

 

אם אתה מאמין שמנהגים או מצוות יותר חשובים ממניעת סבל, זה לא מוסרי.

 

אני יכול להבין שלא תקבל אנשים שאונסים ילדים אבל לא יכול להבין שאתה לא מקבל אנשים שלובשים ג'ינס, כי זה לא פוגע באף אחד.

בדיוק כמו שלא אכפת לי איך שהחרדים מתלבשים, אבל ברגע שהם כופים עלי דברים או מצדיקים דעות חשוכות, שם מפסיקה ההבנה שלי.

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מוסר זה דבר שמשתנה עם התקופה, גם הדת. הבעיה היא שהדת לא מצליחה להדביק את ההווה בגלל צרות אופקים, פחד ואטימות של כל מיני אנשים שיאבדו אחיזה בקהלים שלהם כתוצאה משינויים.

 

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לדתיים שמשתנים עם התקופה אנחנו קוראים רפורמים.

 

לצערנו בארץ הם לא פופולרים כי יש סוג של מונופול של החרדים על הדת.

 

אני מספר לאנשים שבחו"ל הייתי הולך (נוהג) כל יום שישי לבית כנסת ויושב עם בת זוג ולא בנפרד, והם לא מבינים איך זה אפשרי.

 

יש יהדות מודרנית יותר שהיא בין החרדים ובין החילונים אבל עשו כל מה שאפשר כדי שהיא לא תהיה בארץ.

 

זה יוצר וואקום ומייצר משבר זהות ללא מעט אנשים.

פורסם
איזה כיף זה להיכנס בחרדים, אה?

 

מי שעוד לא קרא להם "אוכלי חינם", מוזמן.

 

לאן נעלמת ה"נאורות" ו"קבלת האחר" ובלה בלה בלה, כזה מגיע לחרדים? [אה, סליחה, לאוכלי חינם]

 

 

גילוי נאות [למי שלא הבין את זה עד כאן]: אני חרדי, ואני ממש לא אוכל חינם.

אין לי אף ארוך

אני לא מסריח

 

 

 

מה זה כל ההכללות האלה?

 

נכון, יש חרדים רוצחים, ויש חילונים רוצחים באותה מידה

יש חרדים אוכלי חינם, ויש חילונים אוכלי חינם באותה מידה

יש חרדים מסריחים, ויש חילונים מסריחים באותה מידה

יש חרדים מושחתים, ויש חילונים מושחתים באותה מידה

 

שבוע נהדר לכולם!

 

מסכים איתך בכל מה שכתבת לגבי החרדים. הבעיה שלי היא ממש לא עם החרדים אבל יש לי בעיה קשה עם הממסד החרדי.

 

ממסד שקורא להדיר נשים (יש לי שתי בנות ואישה ואני לא מוכן שיתייחסו אליהן כאל מצורעות), לא לקחת חלק בהגנה על המדינה (ועם כל הכבוד לגבי גברים טוענים שהם לומדים תורה ומגינים על עם ישראל. מה עם הנשים החרדיות שלא לומדות תורה?) ומנסים לכפות עליי אורח חיים שונה ממה שאני רוצה (תח"ץ בשבתות וחגים, מקומות בילוי בשבתות, חוק החזיר, חמץ בפסח ועוד) הוא פסול בעיניי בדיוק כמו שפסול בעיניי לפתוח מועדון חשפנות במרכז מאה שערים.

 

אני לא אקח חרדים טרמפ בדיוק כמו שלא אקח קבוצת נערים שהולכת לים או סתם אדם בריא שלא בא לו לנסוע באוטובוס. מנגד אם אראה אדם בשעות או במקום שאין תח"צ אקח אותו ללא קשר לאם הוא חרדי או חילוני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא עניין של רפורמים, היו פוסקים גדולים ששינו הלכות לפי רוח התקופה, הם לא נחשבו רפורמים בכלל.

עכשיו אף אחד לא מעיז לשנות כלום, הדת לא מתקדמת ואנשים מתנכרים אליה.

מה שבטוח זה שכדי שהמדינה תהיה יהודית אין צורך שהיא תהייה גם דתית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צדק מי שכתב לי לשמור על הכוחות שלי, מלחמת התדמית פה היא מלחמה אבודה מראש, ואני ממש לא רוצה ולא יכול להתחיל לענות לטענות שהועלו פה.

 

 

שוב, שבוע טוב.

 

אוהב את כל חברי הפורום, ושמח על כל אחד ואחד שיצא לי להפגש איתו והוא "פתאום" ראה שאנחנו לא באמת מסריחים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

 

אוף. למה אני מגיב פה? 

 

פורסם

אני?

 

ממש לא.

 

התכוונתי אך ורק למי שגורס ש"החרדים" בלה בלה בלה.

 

ואם זה לא היה ברור, אני מבהיר את זה עכשיו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

 

אוף. למה אני מגיב פה? 

 

פורסם
אתם נעצרים בצומת, הרמזור אדום ונתקלים באותם דתיים חרדים שמחפשים טרמפים ועוברים רכב רכב ומקבלים את אותו הסירוב ..

קרא לי פעם שנכנס לי לאוטו בלי רשות דתי וצעקתי עליו שיצא מיד מה הוא חושב לעצמו שהוא נכנס לאוטו בלי רשות מאז אני נועל דלתות קבוע , למרות שבקיה ריו שלי יש נעילה אוטומטית לאחר מספר שניות :)

 

מה דעתכם על התופעה האם זו תופעה של "אוכלי חינם" ?

 

עצוב מאוד שאתה מקטלג מיד את מי שרוצה טרמפ כאוכל חינם בייחוד שאתה מציין חרדים.

 

אם זו לא גזענות, מהי גזענות?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

ניקו, תסתכל בשרשור המדובר, התנצלתי הרגע על דבריי. :roll:

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מדי פעם יוצא לי לעבור בבני ברק בדרך הביתה מהעבודה. נתקלתי בתופעה של חרדים שתופסים טרמפ מקצה אחד של הרחוב לקצה השני כי לא בא להם ללכת ברגל.

 

** לא בקטע גזעני, פשוט בבני ברק זה המקום היחידי שנתקלתי בו בדבר הזה

 

פורסם

האמת שאני קורא את התגובות, וקשה לי מאוד לבטא את עצמי בכתב (וזה לא קורה הרבה), אולי בגלל שזה נושא רגיש אצלי, אולי בגלל שיש המון מה להגיד, ואולי בגלל שאני צריך לדבר פנים מול פנים עם בנאדם כדי שנוכל להעביר טענות הלוך ושוב.

אבל בכל אופן, כמה נקודות ממבט של חרדים ללא הרבה הסברים.

חרדים לא שואפים להיות מודרנים, כל המודרניות רק פוגעת בהם מבחינתם.

*חרדי שבא מבית של לומדי תורה שלובשים חליפות, אין לו סיבה ללבוש ג'ינס, זה לא משהו שהוא מכיר או צריך, הלבוש הוא לא בראש מעיינו מכיוון שאין את מי להרשים ואין פה עניין של נוחות.

*החרדי לא בא לשנות אותך החילוני לכמותו, חוק התחבורה הציבורית לא נועד בכדי שהחרדים יוכלו להשתמש בתח"צ ביום חול, כי אין הלכה שאוסרת על כך, אלא כדי לשמור על צוויון יהודי בארץ, תחשוב על זה כך: יהודי שומר מצוות שרואה עשרות יהודים נוסעים באוטובוס בשבת קודש מכאיב ללבו בדיוק כמו שאתה היית עומד ורואה עשרות אנשים קורעים,דורכים ושורפים את הדגל של המדינה שלך.

*לתהות למה החרדים לא מתקדמים ומשתמשים בטלויזיה,אינטרנט,סמארטפון וכו'

איך אתה מצפה מיהודי שומר מצוות כגון שמירת העיניים ממראות אסורות (נמקד את זה לראיית נשים לצורך הדיון), משמיעת\קריאת לשון הרע (ריכולים, מילות גנאי על אדם, אישומים וספקולציות שאין להם קשר למציאות וכו')?

הרי אין רגע באינטרנט שלא קופצת לך איזו פרסומת של INTIMA עם אישה בהלבשה תחתונה, ואין סוף לפיתויים.

ההלכות לפעמים נועדו גם כדי למנוע תרופה למכה שתבוא אחרי עשיית דבר ולא כתוצאה ישירה מיידית ממנו.

אני מבטיח לך שמאחורי כל הלכה יש המון מחשבה ולא כותבים הלכות ללא שיקול דעת\בשביל הנחת של אדם\קבוצה.

*הרבה פעמים אתה שומע את המושג "לא מגיע להם" בגלל שהם לא שירתו בצבא, למה החרדי חייב לשרת בצבא?

מה התרומה תהיה בין השוחות מאדם שלמד כל חייו תורה וחוץ מספר לא יודע להחזיק כלום?, למה לפציפיסט מבטלים את השרות חובה ולאדם שאמונתו (ולא אחת שהומצאה אתמול כדי להתחמק משירות, אלא אחת שהעם שלנו מבוסס עליה בין אם תרצה או לא כבר אלפי שנים) אומרת לו לא להילחם בצבא אלא ללמוד תורה לא מבטלים את השירות?!

 

כמובן שאין פה אמרה שלי או בעד ונגד מה אני, אבל אני גם לא חושב שזה משנה, גם אם אומר שהם צריכים "להתקדם" או לשנות קצת וכו', זה לא ישנה דבר, הרי אי אפשר לשנות הלכות כאילו היו חוק של איזו עיירה שכוחת אל.

 

בסך הכל לדעתי יש לכבד את הציבור החרדי בדיוק כמו שמכבדים את הציבור הערבי, הציבור הלהטבי או כל מקרה אחר שאתה זועק "תנו לו לחיות", "שוויון" וכו'

 

אם לדבר על מוסריות,

אף אחד לא צריך לכפות על ציבור שלם להשתנות, זה דבר לא מוסרי בעליל!

אף אחד לא צריך לכפות על ילד בן 18 להתגייס לצבא וללחום במלחמות, זה דבר לא מוסרי בעליל!

אף אחד לא צריך לבצע לינץ' תקשורתי באף אדם במדינה שהחוק שלה קובע שאדם חף מפשע עד שהוכח אחרת, זה לא מוסרי בעליל!

 

ובנימה זאת אני סיימתי את דברי בדיון הזה, אם מישהו בא לו להמשיך להתדיין אני מזמין אותו לכוס קפה\בירה במרינה באשקלון.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

×
×
  • תוכן חדש...