Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איסור תדלוק מעל ה-F

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול תדלקתי, בדיוק עד לקליק של הידית תדלוק, לפי המחשב הראה לי 620ק"מ עם סחיטה של הידית ומילוי עד כמעט 0 מקום במחשב בדרך כלל מראה לי 670-680(נכנס כ3-2 ליטר ע"י סחיטה)

בכל אופן תדלוק יום לפני או יום אחרי זה לא כזה משנה(לפחות לי)

העיקר בשרשור היה להבין אם יש איזה פאן שלילי מבחינת נזק לרכב( לסביבה ככה או ככה יש נזק) אם יש עוד השלכות שליליות(חוץ מכמה מיליליטרים שזורמים דרך צינור עודפים) נשמח לשמוע(נזקים למע' כלשהי/ חיישנים)

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל אני זוכר שקראתי בפורום שיש חשש שכשהמיכל מלא והדלק מתחמם, ההתרחבות שלו עלולה לסדוק את מיכל הדלק וליצור נזילות.

אני בדרך כלל סוחט את המיכל רק כשאני רחוק מהבית ויודע שאני הולך לשרוף לפחות 3-4 ליטר עד שהאוטו יגיע לחניה.

פורסם

אני אומר - כשתהיה מתקפת זומבים שישמידו תחנות דלק, כולנו נלך ונחלוב את תחנות הדלק עד הסוף.

עד אז - באמת שלא ברור לי מה הקטע..כאילו חסר תחנות דלק ברחבי הארץ.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
מתדלק קצת אחרי שהנורה נדלקת, נשאר 6-7 ליטר.

אז למה פשוט לא למשוך עוד קצת, או שזה כדי שיהיו כמה ליטרים ליתר ביטחון?

פורסם

הקטע הוא להיכנס כמה שפחות לתחנת דלק...זה אחד הדברים השנואים עליי.

זה כמו לתדלק ב 50 ש"ח ולהגיד שזה בגלל שיש הרבה תחנות דלק, כמה שיותר דלק = פחות להיכנס לתחנות דלק.

פורסם

למי שלא מכיר את הפיקנטו:

הנפח המוצהר של מיכל הדלק הוא 35 ליטר.

כאשר נשאר רבע מיכל צריך רק כ-25 ליטר כדי למלא אותו.

מכיוון שהפיקנטו, ובמיוחד האוטומטי, הוא "אלכוהוליסט לא קטן", הרי שאותם 25 ליטר משמעותם כ-300 קילומטר בלבד.

וזו הסיבה שלבעלי פיקנטו מסויימים (כולל אני...) יש נטיה למלא דלק עד הפקק: כדי "למשוך" עוד יום אחד בין התדלוקים התכופים...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
אז למה פשוט לא למשוך עוד קצת, או שזה כדי שיהיו כמה ליטרים ליתר ביטחון?

לא הבתי את הכוונה שלך. גם אם אתה מושך עוד קצת וגם אם אתה מרוקן את המיכל עד הסוף, מיכל גדול יותר נותן לך טווח גדול יותר בין התדלוקים, איך שלא תסתכל על זה.

פורסם

זה ברור, אבל אם אתה לא מנצל אותו בכל מקרה (אמרת ש 3 ליטרים מספיקים ליום נסיעה) אז יש קצת פחות משמעות להגדלה שלו.

פורסם
זה ברור, אבל אם אתה לא מנצל אותו בכל מקרה (אמרת ש 3 ליטרים מספיקים ליום נסיעה) אז יש קצת פחות משמעות להגדלה שלו.

שעון דלק זה לא מכשיר מדידה מדוייק.

אחרי נורה במיכל של 60 ליטר לפעמים אפשר לתדלק 52, לפעמים 54 ואפילו 55 ליטר. ככה שאי אפשר לשחק יותר מידי בליטרים האחרונים.

חוץ מזה עדיין לא הבנתי אותך. בהנחה שאתה משאיר תמיד X דלק רזרבוה במיכל, X+50 תמיד יהיה קטן יותר מ X+60. עם X+60 אתה תיכנס לתחנות דלק לעיתים רחוקות יותר. למשל כל 7 ימים במקום כל 5 או 6 ימים.

פורסם

אישית מתדלק עד הפקק בתחילת נסיעות ארוכות, הדלק נצרך ויורד ממפלס הפקק לאחר מס' ק"מ.

ומעולם לא ניתקלתי בתופעה של שפיכה/איבוד, אולי ומדובר במעט מאוד בקנה מידה מיזערי.

מה שכן מבחינה אחרת, כשחפצים לבדוק מתקופה לתקופה את תצרוכת הדלק ברכב (ברמת הדיוק המקס' שניתן לכוון)

לא ניתן בלי למלא את המיכל עד קצה הפקק.

בתחנות השונות אקדחי הדלק קופצים במפלסים שונים (שאינו ניגלה לעין) ואחת הסיבות היא שוני באורך פיית התדלוק.

ולעומת זאת - תדלוק עד קצה הפקק מספק את האינדיקציה בצורה מדוייקת יותר.

פורסם

זה די זניח במכל גדול. אם רוצים למדוד במדויק ולהקטין את הטעות, אפשר לחשב על פני מספר מכלים.

מדידה מדוייקת ממש, בכל מקרה לא ניתן להפיק באמצעים ביתיים. גם לא מדידת מקטע. לזה ניתן לקבל אינדיקציה ממחשב הדרך.

אפשר להשתמש באותה משאבה ולהקטין את הטעות.

למשאבת הדלק יש שתי מהירויות. אם אני חושד לפי הערכה שמשאבת הדלק קפצה מוקדם מדי, אני ממשיך למלא במהירות הנמוכה עד שקופצת שוב, וגם מקשיב לצליל המזיגה: ה"פיץ'" עולה כשמתקרבים לסוף. יש מכלי דלק שצורת הכניסה אליהם גורמת למשאבות לקפוץ מוקדם יותר. זאת כבר בעיה אחרת.

פורסם

הרעיון להשאיר מקום לאדי הדלק להתפשט, ברגע שאין מקום נוצר לחץ במיכל הדלק. בסופו של דבר, הלחץ יפרוץ מהנקודה החלשה ביותר במערכת. צינור או אטם המשאבה מתחת למושב.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

פורסם

עברתי מרכב שהיה לו מיכל דלק 60 ליטר לרכב עם מיכל 53 ליטר וזה מורגש. תדלוקים יותר תכופים וזה מפריע.

אז תחשוב מה זה לעבור מהקליאו עם מיכל של 53 ליטר ל500 עם מיכל של 35 ליטר כולל רזרבות.

התדלוקים יותר תכופים וזה מרגיש כאילו אני מבזבז יותר דלק, למרות שאני לא, וה500 חסכונית יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...