Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז לפני מספר חודשים קניתי בראבו וסה''כ אני מרוצה. ועכשיו לבעיה)

בזמן קניית הרכב ברישיון היו רשומים צמיגים שאותם הרכיב הבעלים הקודם(225/45R17 94Y), אבל לפני המכירה הוא החזיר לסט מגנזיום מקורי ועידכנתי את זה רק לאחר הקניה.

הצמיגים שמורכבים עכשיו על הרכב הם:

מקדימה - 94W ZR16/205/55 של MAXXIS VICTRAZ3 מתאריך ייצור 3515(די חדשים)

מאחורה - 91W ZR16/205/55 של MAXXIS VICTRA-MA-Z1 גמורים...

(שאלה: הצמיגים באים בזוגות? כי אני מוצא בכל זוג תאריך ייצור רק על צמיג אחד...)

לאחר קריאה בפורום רשמתי לעצמי שלוש סוגים של צמיגים מהמומלצים בפורום: פאלקן ZE914,פרימסי 3 וגודייר פרפורמנטס. ניגשתי לצמיגי יוניברס שדרכם גם הגעתי מהמלצות בפורום ונתקלנו בבעיה.

הבוחן עדכן לי ברישיון לקוד צמיגים הבא:

205X55R16 94Y גם מקדימה וגם מאחורה.

נאמר לי שכנראה הבוחן עשה טעות ואין מצב שיש לי 94Y ובאמת ניתן לראות שהבוחן רשם נתון לא נכון.

עכשיו, מאחר והצמיגים מקדימה חדשים ואני מעדיף שלא להחליף אותם, האם יש לי דרך לעדכן ולהתקין את אחד הדגמים הנ''ל(עם קוד 91) רק מאחורה? ביוניברס המליצו לי לעדכן ל91V ונאמר לי שעד שזה לא יקרה הם לא יכולים להתקין לי צמיג עם קוד אחר.

אז איזו דרך יש לי לסדר את זה?

בנוגע לצמיגים, המליצו לי שם על הגודייר, אבל כמובן שהם מוכנים להתקין לי מה שאני אבקש.

יש לציין שאני נהג רגוע והשיוקלים שלי לצמיג הם שקט,אמינות וצריכת דלק. פחות מהירות ויומרות ספורטיביות.

ועכשיו לפחחות:

איזה צדיק נתן לי מכה מאחורה בזמן שהרכב עמד בחניה ולפני שזה יתחיל להחליד אשמח להמלצה למקום לבצע את התיקון בחיפה ולאיזה סדר גודל של מחיר לצפות?

נקודה חשובה היא שהרכב עם עבר השכרה והיה צבוע באופן רשלני משהו בצבע לבן לא מקורי.

באותה ההזדמנות רציתי אולי לתקן פגיעות כתוצאה מפתיחת דלתות בעברו של הרכב, או אולי זה סתם צבע שמתקלף כתוצאה מהצביעה הנ''ל.

האם בשביל התיקון הזה אני צריך לצבוע את כל הדלת? כמובן שאשמח לדעת לאיזה סדר מחירים זה עשוי להגיעה.

מצרף תמונות של הפגמים בצבע:

20160711_175846.jpgфотохостинг бесплатный

20160711_175852.jpgхостинг изображений png

20160711_175900.jpgхостинг изображений

20160711_175903.jpgimage share

20160711_175912.jpgimage uploader

פורסם

בקשר לצמיגים - אתה צריך לפנות לשירות לקוחות של היבואן . הם יכולים לתת לך אישור למידות המותרות לדגם שלך. עם האישור הזה ועם הצמיגים המתאימים שכבר מורכבים על הרכב תצטרך שוב להגיע למכון הטסטים ולשנות את קוד המהירות ( בטוח ) וקוד עומס ( אם ניתן, בהתאם לאישור היבואן ).

אין צמיגים במידה שלך עם קוד Y.

פאלקן הרבה יותר זולים מאשר גודייר או מישלין, ולפי הדרישות שלך אינך זקוק למשהו מעבר לזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על העזרה!

האם הנפקת האישור זו פרוצודורה מטרטרת או משהו שיחסית קל לעשות?

מה לגבי קוד המהירות בצמיגים מקדימה ? האם אני יוכל להשאיר אותם (94W) ולהחליף רק את הצמיגים מאחורה ל-91V?

תודה ענקית!!!

פורסם (נערך)

אין בעיה עם קוד מהירות יותר גבוה ממה שרשום ברישיון הרכב.

אתה יכול לגשת לאותו הבוחן ולנסות להסביר לו על הטעות שלו בקוד מהירות, כי באמת הוא לא קיים בטבע במידה שלך. אם זה לא יועיל, אין לך ברירה אלא לגשת/ להתקשר/ לשלוח מייל לשירות הלקוחות של היבואן. כי הפנצ'ריה לא מוכנה למכור לך צמיגים עד לשינוי ברישיון הרכב.

עריכה: קוד עומס יכול להיות יותר גבוה מהרשום ברישיון הרכב בתנאי שהוא זהה בכל הגלגלים.

זאת אומרת, כדאי לך מאוד להרכיב גם בזוג השני קוד 94 ולא 91. ישנו בלבול והרבה שאלות ללא תשובה חד משמעית אחרי שינוי בנהלים בקשר לצמיגים בשנה האחרונה. חלק נאכף ע"י פנצ'ריות ובמכוני הטסטים לא, חלק הפוך.

למשל, לפי הנהלים החדשים, אם תקנה זוג צמיגים עם קוד מהירות V יותר נמוך מהזוג השני W, את הצמיגים עם קוד יותר גבוה תרכיב מאחורה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=583722

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...