Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אני נהג חדש+צעיר וקניתי את הרכב הראשון שלי אתמול.

סוג הרכב שלי הוא הונדה סיוויק 2005 מנוע 1.6 אוטומטי.

הרכב עבר 180 אלף ק''מ וזהו רכב ישן וכדאי שלא יתחילו לי כל מיני בעיות רציתי עצות מכם איך לטפל ברכב כי אין לי מושג ברכבים, חוץ מגז - ברקס אין לי מושג. התחלתי לקרוא וכו' ככה קצת להבין את הרכב.

עכשיו, רציתי לדעת כל כמה זמן אני צריך לבדוק שמן ומים ובכללי אם אני צריך לבדוק עוד דברים עצמאית כי באמת שאין לי מושג וגם לצערי אני פה לבד בארץ ואין לי מי שיעזור לי.

הרכב לאחר בדיקה כמובן, גיר מנוע ושילדה במצב טוב והרכב אף פעם לא עבר תאונה. עכשיו אני מודע לכך שהרכב בן 11 שנים, ויש בו הרבה בלאי. ורציתי לדעת אם כדאי לי לגשת למוסך עם טופס הבדיקה בשבוע הבא ואז הוא יביא לי רשימה מה אני צריך לתקן רק מה אני מפחד שהוא פתאום יתחיל לשקר עליי ולדחוף לי תיקונים או משהו כזה.

עכשיו דבר שני, אני לא יודע איזה סוג שמן צריך לשים וסוג מים להונדה סיוויק 2005 יש מצב אתם אומרים לי איזה שמן הכי טוב ואיזה סוג מים פשוט באמת סליחה שאני שואל שאלות כאלה אין לי מושג. שאלתי היום את הבנאדם שמכר לי והוא בעצמו לא הכי מבין כי אבא שלו רוב הזמן טיפל ברכב והוא פשוט נסע בו.

אשמח אם תעזרו לי ומצטער על הבורות. תודה ושבת שלום .

פורסם

תתחדש,

אוטו די אמין ופשוט לאחזקה, מנוע סופר אמין חסכוני יחסית וחזק. גיר עובד טוב עם המנוע ולא מפריע לאוטו לנסוע. יש כמה תקלות אופייניות אבל ניתן לטפל בהן ללא בעיה. למשל בוקסות למשולשים קידמיים, רעשים ממסרק הגה, ריפוד תקרה נושר, מנועים של נעילה מרכזית, פולי מדחיס מזגן ועוד.

לגבי השאלות. לבדוק שמן, נוזל קירור, נוזל בלמים ושמן גיר פעם בשבוע.

שמן מנוע אני מקווה שאתנה יודע איך בודקים. נוזל קירור - קשה לראות באוטו הזה, מיכל העודפים בין הרדיאטור למנוע, ליד המצבר. תאיר עם פנס ותבדוק שהמפלס בין הסימנים. את הבדקיה עושים כשהמנוע קר.

שמן גיר - לאחר נסיעה של 20-30 דקות. חונים במשטח ישר, מכבים מנוע. ידית ל P. ממתינים 60 שניות ובודקים. לא להמתין יותר מ 90 שניות.

שמן הגה אין, יש הגה עם תגבור חשמלי.

למנוע להשתמש בשמן סינטטי 5W40, בעיקרון כל שמן כזה שנמכר היום עומד בתקנים של הונדה מלפני 15 שנה, למשל API SL.

נוזל קירור - ממליץ להשתמש בנוזל מקורי של הונדה, גלון 5 ליטור עולה 190 ש"ח.

האם יש הסטוריה לרכב? טופל במוסך מורשה הונדה? קיבלת מהבעלים הקודמים קבלות על טיפולים שעשה? אם אין, האם יש דרך להשיג?

אם אין הסטורה, אתה צריך להתחיל בטיפול גדול שכולל החלפת כל הנוזלים, רצועת תיזמון ורצועת מדחס/אלטרנטור, בדידקת בלמים.

אם יש הסטוריה - להמשיך בשגרת הטיפולים בהתאם למה שנעשה קודם.

טופס בדיקה ממכון בדיקה לא נותן אידיקציה מלאה למצב הרכב ולא מחליף הסטוריה ובדיקה במוסך. צלם אותו ותעלה לכאן אם אתה רוצה.

בכללי, טיפול קטן עושים כל 10.000 ק"מ או שנה. אם רוב הנסיעות בינעירוניות אפשר כל 15.000 ק"מ.

מצתים כל 40.000. טיימינג כל 100.000 או 6 שנים. שמן גיר כל 60.000 ק"מ החלפה חלקית של 3 ליטר מתוך 6.

זה מה שאני זוכר, אם אתה מעוניין במפרט מלא, אעלה בהמשך.

פורסם

אז ככה, בנוגע להיסטוריית טיפולים אין לאוטו, הבנאדם שמכר לי את הרכב חמו מוסכניק והוא זה שטיפל לו ברכב, הוא אמר לי בעוד כ15 אלף ק''מ צריך להחליף רצועת טיימינג אני כרגע על 185 ק''מ אז כשהגיע ל200 הוא אמר אבל אני אבדוק 5 ק''מ לפני.

הבלמים הוחלפו לפני כשלושה שבועות לפני שמכר לי את הרכב והאמת מרגישים שהבלמים חדשים. בנוגע לשאר, אין לי מושג כנראה שאצטרך ללכת למוסך פשוט בגלל שאני לא מבין אני מפחד ללכת למוסך ואז המוסך יתחיל לחרטט אותי שצריך להחליף משהו שבעצם לא צריך. בנוגע לטופס בדיקה אני אעלה אותו מחר אני אראה לכם. מה שכתוב שהיה צריך לתקן בוקסות משולשים. בעל המכון הראה לי איפה זה ושאר הדברים אני לא זוכר, הוא כנראה ציין בטופס. הוא פשוט אמר לי את זה פנים מול פנים ששילדה גיר ומנוע טוב ובוקסות משולשים זה מה שצריך לתקן. אני פשוט אצלם ואעלה לכאן מחר. לגבי שמן אני לא יודע באיזה סוג שמן הוא השתמש אני צריך לשאול אותו, לגבי מים חבר בדק לי שמן מים שבוע שעבר ביום שישי והיה תקין גם הבחור לפני שמכר לי מילה שמן כמה ימים לפני ואני לא יודע אם זה המקום של המים אבל חבר שלי גם פתח איזה שסתום ושם היה מים בצבע ירק נראה זורח כזה והחזיר למקום.

בקיצור אני מרגיש קצת אובד עצות שאני לא מבין כלום ואני די מתבייש לפנות לאנשים שיעזרו לי והבאסה שאין לי תמיד זמן לבקר במוסך בגלל שמוסכים נסגרים מוקדם. בקיצור מה אתה ממליץ לי לעשות? האמת שהייתי אצל חשמלאי רכב עם חבר כי רציתי שהוא יעשה לי מפתח חשמלי, כי יש לי ידני והוא פתח שם את המכסה מנוע, אמרתי לו שיבדוק והוא רק אמר שהמצבר יחזיק עוד וזהו לא כזה פתח את הפה. מה אתה ממליץ לי לעשות? אני ראיתי ביוטיוב איך בודקים שמן מנוע, אבל שמן גיר אין לי מושג מזה. נוזל קירור אני משאר שזה הירוק הזה הזרחן ואם לא אז אני בכלל לא בכיוון ונוזל בלמים באמת אין לי מושג. זה שמכר לי גם לא כזה הבין מהחיים. אני מכיר אותו אבא שלו טיפל לו ברכב וחמו המוסכניק בקיצר חבל שבגיל 16 לא הייתי מהחולי רישיון האלה תמיד הייתי אדיש לזה.

פורסם

קודם כל תתחדש דבר שני אל תתבייש. אין הביישן למד.

דבר שלישי לשמן גיר ושמן מנוע יש מדידים . המדיד של השמן מנוע נמצא ליד הפקק של המילוי. המדיד של השמן גיר נמצא בצד שמאל ובעומק קצת אם אתה עומד מול המכסה מנוע. חפש את המדיד אתה תמצא לאט לאט. שמן ברקס יש כוס מצד ימין מאחרי המדיד של השמן מנוע אתה תראה. וודא שהוא עומד בסימונים שעליו. בהצלחה

sent from another world

• תוכן חדש...