Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

misterb כרגיל פוסטים מענינים. באיזה אוקטן אתה מתדלק?

סביר להניח שממדידה למדידה רכב נהיה טיפה קל יותר בגלל צריכת דלק. בקטנה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתדלק 95. כל מדידה זה 2.5 קמ הלוך חזור, כל הסיפור עלה לא יותר מ7-10 ליטר :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה כתוב לך על דלת התדלוק. 95 או min 95?

אם min 95, אז 98 ישיג לך שיפור נוסף.

שווה מדידה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא כל כך ברור לי מה זה אמור להוכיח. התוכנה של BLUEFIN לא דורשת אוקטן 98, ולא שמעתי בשום מקום שיש איזשהי עדיפות לתדלק 98 במנוע הזה. וגם אם זה נותן משהו קטן - אין לי כוונה לנסוע על 98 קבוע, לא שווה לי כלכלית.

מעבר לזה - זה לא ישנה את העובדות הקיימות, של ההשפעה של פילטר לעומת תוכנה וכו', בשימוש בדלק 95.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

יש חשיבות לאוקטן 98, מאפשר לקבל ביצועים טובים יותר במנועים מוגדשים, זה מוכח ובדוק ויש תוצאות בכל רחבי הרשת.

רק מזכיר, מנועים טורבו וכו', לא אטמוספריים.

תדלק 98 ואז תראה.

כמובן, יש לתדלק 98 על מיכל מלא לגמריי כמעט ולבצע נסיעה לאורך כמה ק"מ טובים ולאחר מכן, לבדוק.

פורסם

שוב, לא טוען שזה לא יכול לשפר, אבל מה זה קשור לעניין פה ?

יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות לשפר את הביצועים, זה לא רלוונטי לדיון. לתוכנה אין דרישה לשימוש באוקטן 98, והפילטר נתן שיפור משמעותי לבדו, על אוקטן 95, אז מה זה משנה מה היה קורה על 98 ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

כי באוקטן 98, מה שמנוע מוגדש בנוי לעבוד בו גם כן ולכן מומלץ מינימום 95 ומעלה, לא סתם.

ברגע שתתדלק 98 תקבל תוספת ביצועים של כמה כ"ס וגם קג"מ בקטנה, הכל בדוק ומוכח.

לא קשור, אבל ממליצים לך לנסות אם אתה עושה כבר בדיקות כאלו ואחרות אז למה לא?

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם
כי באוקטן 98, מה שמנוע מוגדש בנוי לעבוד בו גם כן ולכן מומלץ מינימום 95 ומעלה, לא סתם.

ברגע שתתדלק 98 תקבל תוספת ביצועים של כמה כ"ס וגם קג"מ בקטנה, הכל בדוק ומוכח.

לא קשור, אבל ממליצים לך לנסות אם אתה עושה כבר בדיקות כאלו ואחרות אז למה לא?

לא בהכרח, אתה אמור לתדלק על פי דרישות היצרן, דלק 98 הוא לא דלק "יותר טוב" מ-95.

AUTOTECH

Automotive Multi-Level Diagnostics and Tuning

פורסם

היכן רשמתי שדלק 98 זה זה דלק טוב יותר? 2 הודעות מעל בדיוק, רשמתי מה זה אוקטן 98 לעומת אוקטן 95, אחזור על שנית, מדובר על התנגדות להצתה עצמית, שום דבר מעבר לכך.

לא דלק נקי יותר, לא דלק טוב יותר ובהחלט לא דלק שעושה פלאים, הוא עושה פלא אחד, וזה בהתנגדות שלו להצתה מה שמאפשר למנוע לסחוט עוד קצת ביצועים.

היצרן ממליץ על מינימום 95 אוקטן ובתדלוק של 98 אוקטן, בהחלט יהיו ביצועים טובים קצת יותר, אבל זה ברמת דיינו ואולי, בתגובת המנוע בקטנה למי שבכלל, בספק, יוכל להרגיש.

אין מה להתווכח על כך שרכב מוגדש, שים לב, לא אטמוספרי, נהנה מתוספת ביצועים זניחה מאוד מתדלוק אוקטן 98 ו/או לחלופין, מנועי עתירי נפח גם כן, הכל בדוק ומוכח מן הסתם.

לשימוש יום יומי, אין טעם מן הסתם, אבל... כאשר יש שדרוג תוכנה, תוספת מאמץ למנוע מוגדש שהגיע כבר עם ביצועים מצויינים, אין סיבה שלא לתדלק 98 גם כן במידה ומעוניינים לסחוט עוד קצת ביצועים וכמה כ"ס או קג"מ מן הסתם.

זה ככה, על רגל אחת.

פורסם

אנחנו דנים על נושא סוג הדלק במנועים השונים, או בפרט על המנוע ברכב הנ"ל?

על רגל אחת,

לא כל מנוע יודע מה לעשות עם דלק 98 או לחלופין דלק 95 מאיכות ירודה, מצד שני יש מנועים שללא דלק מתאים פשוט לא יעבדו בצורה חלקה, ידליקו תקלה ויכנסו למצב חירום.

AUTOTECH

Automotive Multi-Level Diagnostics and Tuning

פורסם

דווקא לפי דעתי טענתי די בבירור שאני מדבר על מנועים מוגדים ועל יצרנים שממליצים בפירוש על מינימום 95 (שזה אומר גם 98).

הכוונה שלי הייתה למנועי מוגדשים ומנועים עתירי נפח.

ברור שטויוטה קורולה 1.6 לא צריכה 98 לעולם וכך גם היצרן לא ממליץ אלה אם כן זה מנוע עם יחס דחיסה גבוה מאוד וכו'.

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה ופירוט הבדיקות השונות.

התוצאות בהחלט מפתיעות נוכח הניסיון שלי עם פילטרים של K&N על 3 רכבים שונים בהם לא הורגש כל שיפור בהספק אלא בדיוק ההיפך- הורגשה ירידה בביצועים ב-2 רכבים.

מה שכן, כתבת שהפילטר המקורי שהיה מותקן מעולם לא הוחלף ולמעשה גמע 15k קילומטרים יותר מהוראות היצרן.

האם המדידה סטוק בוצעה עם הפילטר הזה או שנעשה שימוש בפילטר אויר מקורי חדש בעת ביצוע הדיינו ושאר המדידות?

במידה והמדידות בוצעו עם אותו פילטר שעבר 45k קילומטרים אזי לא מן הנמנע שהשיפור שהושג על ידי הפילטר הפתוח לא היה באמת שיפור אלא פשוט השבת הסוסים והמומנט שאבדו בשימוש עם הפילטר המקורי שכנראה היה סתום (בכל זאת, ישראל מדינה מאוד מאובקת).

אשמח אם תוכל להבהיר את הנקודה.

דבר אחרון- לא מדויק לומר שיכולת הסינון של הפילטר הפתוח זהה לזו של המקורי, היא לא.

כשהתקנתי את הפילטרים הפתוחים ברכבים שלי תמיד בדקתי את המשך צנרת היניקה מהנקודה שלאחר הפילטר- תמיד היא היתה מלוכלכת יותר כאשר נעשה שימוש בפילטר פתוח, כולל פגרי זבובים וכו שאין סיכוי שהיו עוברים פילטר רגיל.

הבעיה עם פילטרים של K&N שלא משנה כמה תיהיה עדין איתם בניקוי, תמיד יהיו נקודות בהם הבד יהפך ל"אוורירי" יותר, כאילו עבר מתיחה.

לרוב זה יופיע בקצוות בנקודת החיבור לדופן הפילטר.

עד כמה זה מזיק בפועל?

אין לי מושג, לא חוויתי בעיות שמקורן בפילטר האויר, אבל בוודאות הסינון לא ברמה של פילטר מקורי.

למען הסר ספק, את הניקוי אני מבצע עם ערכה ייעודית של K&N, ללא שימוש בלחץ אויר או מברשות אלא ניקוי על פי הספר באמצעות ריסוס זרם מים עדין וטבילות חוזרות של הפילטר בדלי מלא מים ואז ייבוש במקום מוצל ושימון כנדרש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...