Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים (מקווה שזה פורום מתאים, לא הצלחתי להחליט איפה לפתוח את הנושא),

הרכב שיש לי כיום הוא ניסאן טידה 2009 5 דלתות, שאבא שלי קנה בבאדג'ט לפני 3.5 שנים. הוא קנה את הרכב בזול, כאשר אני גיליתי בדיעבד שהרכב עבר תאונה. אני מניח שהוא הסתכל על המסמכים שהם הציגו לו, אבל הוא לא לקח כלום מהם.

בזמן שהרכב היה אצלי לא קרה לו כלום והוא במצב מעולה מבחינה מכנית (גיר, מנוע וכו')

כאשר ניסיתי למכור את הרכב לפני שנתיים הגעתי פעמיים עם קונה למוסך. הקונה הראשון אמר שהוא היה סוחר רכב בעברו, העמיד את הרכב מעל הבור והסתכל בעצמו על השלדה מלמטה והיה מרוצה. העסקה לא התבצעה בגלל פערי מחירים.

הקונה השני לקח את הרכב למוסך, שם הסתכלו גם מלמטה וגם פתחו את מכסה המנוע, ואמרו שהייתה תאונה והראו איפה. חוץ מההפתעה הגדולה שלי, זה גם גרם לי למבוכה שכן אמרתי לקונה שלמיטב ידיעתי הרכב נקי (אבל הדגשתי שאין לי מסמכים מהקנייה שלו).

עכשיו כשאני רוצה להחליף רכב ומודע לבעיה, מה הכי מומלץ לי לעשות? ללכת למכון בדיקות כלשהו, לשלם בעצמי על בדיקה ולנסות למכור עם הורדת ערך כלשהי?

כרגע אין לי מושג מה היקף הנזק, אני יכול רק לצרף תמונות.

1.jpg2.jpg2lvcq4o.jpg3.jpg4.jpg

צירפתי תמונה מספר הרכב כי לא צילמתי את המיקום של הקורות, הן יחסית בצדדים כשאני פותח את מכסה המנוע, והן אנכיות. צירפתי תמונה של הקורה התקינה ושל הקורה שבבירור פגועה. יכול להיות שבקורה האופקית שהיא מחוברת אליה יש עקמומיות קטנה, קשה לי להגיד. לא משהו בולט בכל מקרה.

הלכתי לבאדג'ט לבדוק טרייד אין (והראיתי להם במה מדובר), אני מעוניין באוריס היברידית 2013.

הוא אמר לי שהמחירון שלה 84, שלי 35, אחרי שהוא בדק עם הסוחר שלהם הוא הציע לי בהוספה של 66 אש"ח.

מבדיקה שלי בלוי יצחק המחירון שלה הוא 75 לגרסה הישנה ו-81 לחדשה (שתיהן 2013), ואחרי שמתחשבים בליסינג לנהג פרטי (10%) ו-104 אלף ק"מ, זה יוצא 58 או 64(תלוי גרסא חדשה או לא) ככה שברור לי שההצעה שלהם לא טובה. ביד2 הם פרסמו את הרכב הזה ב83 אש"ח, כלומר אני מקבל 17 אש"ח על הרכב שלי.

לצורך ההשואה, ביד2 מפרסמים אחת עם 132 אלף ק"מ ב65 אש"ח (בבאדג'ט), עם 57 אלף ק"מ ב67 אש"ח (טופ דיל נתניה) ואחת עם 59 אלף ק"מ ב75 אש"ח (רשת אוטו פלוס). האם הרכבים האחרונים נשמעים חשודים?

אשמח לקבל "אבחונים" מאנשים שקצת יותר מבינים לגבי היקף הנזק והמשמעות שלו וכן המלצות לגבי איך להתקדם במכירת הרכב.

תודה רבה,

תומר

פורסם

לדעתי, כדאי לך לבדוק את הרכב אצל מכון בדיקות או שמאי שיאבחן מהי ירידת הערך בעקבות התאונה, ולהשתמש בזה במכירה.

בנוסף, כדאי לך למכור את הרכב בשוק הפרטי, ולרכוש את הטויוטה בשוק הפרטי או מחברה ללא ביצוע טרייד אין.

פורסם

יש מכון מסוים שעדיף לבדוק אצלו? או שנחשב יחסית אמין ככה שקונים פוטנציאלים לא יחשבו שזאת בדיקה מוזמנת?

אני מרמת גן.

פורסם

בנוסף, כדאי לך למכור את הרכב בשוק הפרטי, ולרכוש את הטויוטה בשוק הפרטי או מחברה ללא ביצוע טרייד אין.

כלכלית אולי, בתנאי שאתה מוכן לחכות הרבה זמן לקונה המתאים, שיגיע ויאריך את הפנינה המוטורית שיש בידייך, ואז להשקיע שבועות/חודשים בחיפוש האוטו המושלם (ובינתיים לבקש טרמפים מהורים/בת זוג/חברים או להתנייד בתחבורה ציבורית/רכב שכור).

אבל אם הזמן והעצבים שלך שווים לך יותר, אולי עדיף לשקול טרייד אין בכמה שהציעו לך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אולי אני צריך לבדוק במקום אחר ולראות אם תהיה להם הצעה טובה יותר.

מה לגבי הנזק הנראה לעין באוטו? יש למישהו הערכה?

והמלצה למכון בדיקות?

פורסם
אולי אני צריך לבדוק במקום אחר ולראות אם תהיה להם הצעה טובה יותר.

מה לגבי הנזק הנראה לעין באוטו? יש למישהו הערכה?

והמלצה למכון בדיקות?

מישהו?

פורסם

מה יש לבדוק פה? יש לך רכב עם פגיעת שלדה - מה שמכונה "שאסי". תבדוק מה המחירון של הרכב, תוריד מזה 30% וזה בערך מה שהרכב שלך שווה בשוק. שמאי אולי יעריך את הנזק בכמה אחוזים בודדים, אבל אף אחד לא יתקרב לרכב שלך ללא הנחה משמעותית מאוד.

גם אין סיבה לקחת למכון על חשבונך. ממילא סביר להניח שקונה לא יסמוך על התוצאה ולא משנה מאיזה מכון היא. פשוט תפרסם את הרכב כרכב עם פגיעת שילדה (בהנחה מתאימה) ותחכה לקונה שיהיה מוכן לקנות רכב כזה ביודעין. אם לקחת את הרכב למכון או לא זו כבר תהיה החלטה שלו. שוב, כל עוד אתה מיידע אותו על הפגיעה, זו בעיה שלו אם לבדוק, איפה לבדוק, ומה להסיק מתוצאות הבדיקה.

• תוכן חדש...