Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מהנדס בניין, אבל העמוד הזה לא עומד על עמוד זהה בקומה מתחת?

(תכלס לא עומד על אלא העמוד המלא עובר דרך רצפת הבית אבל מקווה שכוונתי הובנה)

להעביר אותו מקום זה למקם עומס גדול על ריצפה שלא נתמכת בכלום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תקשיב מה תעשה. תשבור את העמוד, תדביק מגנט חזק מאד בתקרה וברצפה כשהקטבים הזהים שלהם מופנים אחד כלפי השני.

פתרת את הבעיה.

tj7gukeidrt8giwgivpl.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יכול להיות שהעמוד אצל השכנים הוא 20על30. לא מדדתי.

יניב, כל הדוגמאות שהבאת רק מחזקות את הרעיון להשאיר את הקיר של ה20 ס"מ.

משכנתא זה קל

פורסם
אני לא מהנדס בניין, אבל העמוד הזה לא עומד על עמוד זהה בקומה מתחת?

(תכלס לא עומד על אלא העמוד המלא עובר דרך רצפת הבית אבל מקווה שכוונתי הובנה)

להעביר אותו מקום זה למקם עומס גדול על ריצפה שלא נתמכת בכלום.

ברוב המקרים כן. אבל, יכול להיות שהעומס ינותב לעמודים שיכולים לספוג עומס נוסף. היתרון הוא שזה קומה 2 מתוך 3 כך שאין על העמוד הנ"ל עומס של שתי קומות אלא "רק" של אחת (כולל כמובן העומס של הקומה הנוכחית).

לרוב, בבנייה הישנה (וגם בחדשה בחלק מהמקרים), לא משנים את חתך העמודים כי זה ניצוק לתוך תבניות מוכנות

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

יניב, כל הדוגמאות שהבאת רק מחזקות את הרעיון להשאיר את הקיר של ה20 ס"מ.

כן.

הנחתי שגם אם אפשרי מעשית, הערכות מחיר של 50K ש"ח יורידו אותך מהעניין ולכן נתתי אופציות חליפיות.

ראיתי פעם מישהוא שבנה אקוריום מסביב לעמוד כזה(זה חייב להעשות בבניה במקום ע"י בעל מקצוע כי אי אפשר להשחיל את האקוריום על העמוד), יצא יפייפה!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אנחנו עכשיו החלפנו עמוד תומך בקורה שרצה על התקרה. בוצע על הדרך כחלק משיפוץ כולל של דירה, והוסיף לעלות כמדומני 15 אש''ח.

Gesendet von meinem Nexus 6P mit Tapatalk

פורסם

זה אפשרי, יעלה עשרות אלפי שקלים, ומחייב לפי החוק הוצאת היתר לשינוי הנדסי בבנין.

אני מכיר פרוייקטים בהם כדי לבצע זאת, עשינו שיפוץ בדירה של השכנים מעל ומחת לקומה קיימת בה רצינו שינוי הנדסי, שולמה לשכנים שכירות במהלך העבודות, הם שוכנו במלון, ובשובם הכל חזר למקומו, כולל שיפוץ, על מנת שיסכימו שאת עבודת החיזוק יבצעו מדירתם.

במקרה כזה זה עשרות רבות מאוד של אלפי שקלים.

כמו שאמר באגירה - אתה לא יכול להוריד עמוד חדש איפה שתרצה.

הוא יחדור את הרצפה שמתחתיו.

יש להעביר קורה ולדאוג שהעומס החדש עליה יופנה לעמודים שמהנדס אישר שישאו בעומס, ואם לא - חיזוק עמודים בבנין בכל הקומות עד הקרקע.

הלב והארנק שלך בנויים לזה?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יש עוד ניואנס שחלק מהמנדסים אפילו מפספים במצב כזה,

אם אתה מבטל את העמוד אצלך,

תנאי ההחזקה של העמוד התחתון משתנים והחיבור שלו בראש (לרצפה שלך) מוחלש משמעותית (כי הוא נסמך על זיון שרץ לגובה, ואתה בא וחותך אותו). יש דרכים לתקן, אבל זה שאלה של כסף.

עוד ניואנס, ע"י ביטול העמוד והעברת העומס שלו לעמודים סמוכים, מגדילים את העומס על היסודות שלהם ויש סכנה להופעת סדקים חדשים בבניין למשך כמה שנים.

אז כמו שאמר לך רז, זה אפשרי.

אבל יקר מאד. מאד.

• תוכן חדש...