Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה,

ככה -לפני כחודש רכשתי 205 1.1 שנת 92 [יד ראשונה 105 ק"מ במצב מצויין] עכשיו במהלך החודש הבחנתי בכך שאמנם הרכב יציב ונוח מאד ,הוא פשוט איטי ביותר לנפחו בעיקר בתאוצה ,בכל אופן היום קפצה לי לעין רנו טוינגו שנת 94 יד ראשונה 125 אלף קילומטר שוב מזקנה שטיפלה קבוע במוסך[יש תעוד טיפולים ] והמחיר של ה205 שלי והטוינגו הזו הוא אותו הדבר ככה שלא צריך להוסיף עכשיו :

יש לי למי למכור את האוטו [אחות של אבא שלי ,ה205 היא מיד 1 אני יד 2 חודש עליה והיא תהיה יד 3 אבל הסיבה שאני מוכר זה חוסר כוח וסחיבה וקצת בעיית צבע ואני מקבל 9000 במקום 9500 במחירון]

בכל מקרה את הטוינגו אני קונה כי היא במצב שוב בדומה ל205 שרכשתי -שמורה לחלוטין מטופלת ותקינה

נסעתי בטוינגו [מנוע 1.3 נימרץ ביותר ידני ולא חצי אוטומט] האוטו פשוט סוחב באופן יוצא מגדר הרגיל מן המקובל לנפח שכזה פשוט מטוס ממש נהנתי נידלקתי ..

השאלה לאחר שקראתם כל מה שרשמתי האם הייתם עושים את הצעד הזה או פשוט נישארים עם הצרפתיה שקניתם [שאגב מוצלחת ונקיה מהכל רק גיליתי שהיא חלשה מדי וזה מבאס פחד ..]

מה היתרונות של הטווינגו בעיות אחזקה טיפולים וכל זה?

אשמח לקבל כל חוות דעת אפשרית בעניין התרד !

תודה מראש,

אסף

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

קפוץ על זה!

בתנאי כמובן שהבדיקה תקינה-לא תמצא משהו טוב יותר ומבוקש כל כך....

מקסימום לר ימצא חן בעיניך-תמכור את הטווינגו תוך יומיים ותמצא 205 אחרת-לא חסר בשוק

נ.ב-אל תמסור לאף אחד פרטים על הטווינגו שלא יחטפו לך אותה...ואל תתמהמה

בהצלחה

פורסם

אוקיי תודה עוד מישהו מייעץ לי ?

[אם לא חוששני שכניראה מחר על הבוקר כמה שיותר מוקדם אני אקבע עם הבנאדם ויביא את המוסכניק שלי לבדיקה והשחרה והורדת מחיר הרכב ]

אגב בנוסף לחוות דעת שלכם בנוגע לדילמה שלי ,בנוסף על כך :

*הטווינגו חסכונית? אם כן כמה ליטר /ק"מ?

*כמה כ"ס במנוע הקטן הזה[1.3]

*שמעתי שהבלאי הרציני שלה זה תושבת מנוע [עסק יקר מכיוון שהטווינגו לא נפוצה וחלקים יקרים בשל כך]

*האוטו לא קצת מכוער ביחס ל205 [קצת עיצוב של האוטו של מסטר בין למי שמכיר]..

* שניות מ0-100?

שוב עוד חוות דעת לגבי העיסקה ותאורה שווה לי להכנס למיטה הזו או שזו תהיה מיטה חולה[אין טעם חמדנות היא מהשטן..?]

תודה.

פורסם

אם נהנית מהמנוע של הטווינגו,אתה תמצא אותו גם ברנו 5 1400 סמ"ק,רק שברנו 5 יש קרבורטור ובטווינגו הזרקה,אבל בעיקרון המנועים די זהים,סתם טיפ בשבילך.

פורסם

אוקיי ומה אתה אומר בנוגע לדילמה שאני נימצא בא כרגע ..אשמח אם תייעץ לי אילו היית במקומי במצב שלי כמו שתואר בהודעה הראשית בעמוד ..מה היית עושה?

תודה

פורסם

לטווינגו יש בעיית חלפים כי היא נדירה בניגוד ל205 שיש לה חלפים כמו זבל,מעבר לזה אני לא יכול ליעץ לך בנוגע לטווינגו כי אף פעם לא נהגתי באחת ולא היתה ליאחת.

ד"א למה אתה חושב שהטווינגו שווה 9 אלף? היא שווה לפחות 13.

פורסם

אני מסתמך על המחיר מחירון שבעלת הבית דיווחה לי ,אני עוד דקה יברר זאת ברשת [יצחק לוי] וידע , בכל מקרה לפני בדיקה שלי והשחרה הגעתי איתה מ9700 שח ל9000 שח במטרה להוריד לגבול ה8500 .

עוד דיעות ,חוות דעת בנוגע לדילמה שלי ,אנא ממכם תקראו בבקשה את ההודעה הפותחת את התרד ולפיה תיעצו לי מה לדעתכם עליי לעשות [לו הייתם במקומי]

כמו כן אשמח לקבל כל סוג של פרטים בנוגע לטווינגו [בכל ההקשרים מניסיונכם האישי או של הסובבים אתכם]

שוב תודה,

אסף

עריכה: בדקתי כרגע במחירון ואכן צדקתי [לא יכול לפרסם את המחירון בדיוק כי זה הפרת זכויות יוצרים.. מה שכן אוכל לומר שהמחיר מחירון אינו עובר את ה10K]

פורסם

הטווינגו חולקת מכלולים רבים עם אחותה המוזרה הרנו 5...

לגבי זמינות חלקי פח וכדומה-אכן יש הרבה פחות זמינות בהשוואה ל205

הטווינגו הרבה יותר יפה ומיוחדת מה205 והכי חשוב היא בעת אופי אמיתי!!!

מנוע מספק שהוא חדש מהחברה כ55 כ"ס (עם הורדת ממיר וטיפול גדול תקווה לגרד את ה50)

חשוב מאוד-לא לעבור 120 קמ"ש-סכנת קיום אמיתית

פורסם

איך 55 כ"ס..?

האוטו שלי כרגע [205 1.1] נותנת בוודאות 53כ"ס והטווינגו הרבה יותר נימרצת סוחבת ומרגישה..[מהמר על 69 כ"ס]

ומה הכוונה לא לעבור את ה120? למה?[יציבות וישיבה על הכביש ..?-כי עם ה205 1.1 שלי אני גם מגיע ל130 והמנוע עובד בשקט והאוטו יציב ביותר]

עוד הצעות לעשות את העיסקה או להישאר עם ה205 הקלאסית שלי..?

פורסם
*הטווינגו חסכונית? אם כן כמה ליטר /ק"מ?

*כמה כ"ס במנוע הקטן הזה[1.3]

*שמעתי שהבלאי הרציני שלה זה תושבת מנוע [עסק יקר מכיוון שהטווינגו לא נפוצה וחלקים יקרים בשל כך]

*האוטו לא קצת מכוער ביחס ל205 [קצת עיצוב של האוטו של מסטר בין למי שמכיר]..

אם יש לך את האפשרות להשאיר את ה-205 השמורה במשפחה, לך על זה.

לטווינגו מנוע בנפח 1250 סמ"ק (בניגוד למה שרשמו) ואכן יש לה רק 55 כ"ס.

אם אתה קונה אותה על מנת "להרביץ" בה, רד מזה.

למנוע אופי "רנואי" אמיתי של פעם (מטרטר בסרק, גמישות טובה בסל"ד נמוך ובינוני,

סרבנות במעלה הסל"ד) והוא לא ממש מטוס, בלשון המעטה.

אין לה בעיה לשייט על 140 קמ"ש בכבישים בין-עירוניים אך זה לא התחום החביב עליה.

מכוער? על טעם וריח אין להתווכח, אך אם אתה לא אוהב את הנכס הגדול ביותר (שמשפיע ישירות

על חלל הפנים הענק שלה) שלה, חבל שתקנה אוטו כזה.

תגיד מילה רעה על האוטו של מיסטר בין (מיני מיינור) ותראה כמה אנשים מגיעים מחר בבוקר

לפתח ביתך. :wink:

האוטו אינו בעייתי, אך הטיפול בו אינו אהוד על המוסכניקים (בעיקר עקב מיקום גרוע של המנוע:

ממוקם רחוק מדי מקיר האש וקרוב לחרטום האוטו. זו לא משימה פשוטה להוציא את מסנן השמן

ובהתחשב במרווח הטיפולים הקטן, העומד על 10K, זה יכול לבעס...).

דגם ה-94' הוא ספרטני (אין חשמל בכלל) אך המזגן המקורי מצויין ואין את מערכת האיזי הבעייתית.

בכלליות, האוטו האמור נשמע כמו קניה מצויינת.

דניאל

נ.ב.

בגלל שלא שמתי תמונות של הטווינגו שהייתה לי הרבה זמן, ראו פונקתם. גיוונתי הפעם... :wink:

1.jpg

2.jpg

MCS 2008

פורסם

הדבר הייחידי שאני יכול לתרום הוא שיש לי בן דוד בצרפת שמשתתף באופן קבוע במרוצי מכוניות של טווינגו (TWINGO CUP) . שלו מהקבוצה הפתוחה, ז"א טווינגו עם מנוע רנו 5 טורבו שהבלוק הוא בעצם בלוק של רנו 19 1700CC. רכב מפחיד ביותר, עשיתי עליו כמה הקפות במסלול של ליון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

drugstore

קודם כל ברצוני להודות לך על התשובה הרצינית והממצת הזו ,ממש נחמד מצידך ,

אתם בטוחים בקשר לכ"ס כיוון שלפגו שלי [1.1] יש 53 כ"ס והיא די חלושה ולא מרגישה בלחיצות[אנשים חושבים שאני בכוונה לא נוסע נורמאלי - וחושבים שאני דווקא נגיד שרמזור מתחלף , אז נוסע ומפתח מהירות בצורה איטית ]

ולרנו טווינגו שנהגתי בה- פשוט הייתה שונה .היא ממש נימרצת ומרגישה [לא מפרקת אספלט אבל עדין שונה מהג'ונייר הקטנה שלי]וגם המנוע יותר גדול במקצת..אז מאיפה לעזעזל כל הכוח באוטו הזה?[LOL לא ניראה לי שזקנה תשים דגישה באוטו ..]

אמרת שהיא גם מגיעה למהירויות של 140, השאלה שלי -איך היציבות שלה על הכביש במהירויות שכאילו..? כי ה205 שלי יציבה וממוגנטת לכביש גם עיקולים חדים למדיי ,ובכל זאת חשובה לי יציבות האוטו [גם מעל ל100].כשרשמתה שהמנוע זהה ל רנו 5 האם הוא הזרקה בשנים כאילו?ומה לגבי הבלאי המואץ ביותר באוטו [שמעתי שזה תושבת מנוע]כמו כן עוד בעיה ששמעתי שהאוטו נדיר בארצינו ולכן חלקים וחלפים אין בשפע ,מה שמיקר את העלויות אחזקה שלו.

ושאלה אחרונה היא לגבי משפט שלו הבנתי :

"אם יש לך את האפשרות להשאיר את ה-205 השמורה במשפחה, לך על זה."

מה הכוונה -למכור את ה205 במשפחה וללכת על הטווינגו.?או ההיפך [להישאר עם ה205]?

פורסם

מבחינת התנהגות כביש, ה-205 מנצחת את הטווינגו ללא עוררין.

הטווינגו לא גרועה, אבל קשה לה להשתוות לשילדה המצויינת של ה-205.

הטווינגו היא אכן מוזרקת. זו הזרקה חד-נקודתית, שדומה לקרבורטור בודד.

לא יצא לי להתעסק עם תושבות מנוע ועם שאר חלקים. היה לי שקט תעשייתי מהאוטו

בזמן שהיא הייתה אצלי, פרט למערכת האיזי.

בעיות עם חלקים? תמיד יהיה אפשר להזמין מחו"ל.

פירוש המשפט: אם תוכל להעביר את ה-205 השמורה למישהו אחר במשפחתך, לך על הטווינגו.

היא נשמעת כמו עיסקה טובה (כמובן, לאחר בדיקה מקיפה והכל).

דניאל

נ.ב.

דגישה=גדישה.

MCS 2008

פורסם

,תודה דניאל,

אבל שוב-לא מסתדר לי בראש עניין הכ"ס כיוון ששוב ל205 שלי יש 53כ"ס ולטענתכם לטווינגו יש 55כ"ס אז אוקיי ,אתם טוענים שהמנוע של הטווינגו [רנו 5] מורגש ונותן בעיקר בסלד נמוך ,בינוני ולכן אני מרגיש אותה בתאוצה ..אבל מה עוד שונה שם כיוון שבכל זאת 55 מול 53 זה לא מסביר לי את ההבדל המהותי שאני מרגיש .? מה עוד יכולות להיות הסיבות לכך[שגורמות לי בעצם לעשות מעבר לטווינגו..],

פורסם
,תודה דניאל,

אבל שוב-לא מסתדר לי בראש עניין הכ"ס כיוון ששוב ל205 שלי יש 53כ"ס ולטענתכם לטווינגו יש 55כ"ס אז אוקיי ,אתם טוענים שהמנוע של הטווינגו [רנו 5] מורגש ונותן בעיקר בסלד נמוך ,בינוני ולכן אני מרגיש אותה בתאוצה ..אבל מה עוד שונה שם כיוון שבכל זאת 55 מול 53 זה לא מסביר לי את ההבדל המהותי שאני מרגיש .? מה עוד יכולות להיות הסיבות לכך[שגורמות לי בעצם לעשות מעבר לטווינגו..],

תראה כאן: http://www.carfolio.com/specifications/models/id/?id=5918

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תוכן חדש...