Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי ,

סיאט איביזה, ידני, 3 דלתות, FR , 1.2TSI.

האוטו שנת 2014, יד 1 , עם 37 וחצי אלף קילומטר.

עלה לכביש ביולי (חודש 7).

האוטו ללא תאונות/שריטות/מכות , יש ספר טיפולים וטופל אך ורק במורשה.

תוספות : גג פנורמי, מגנזיום, מולטימדיה וכל מה שיש ב-FR.

הוא מתחייב בבדיקה גיר שלדה ומנוע

דעתכם?

מה עוד צריך לשאול ולבקש שיציג עבורי?

ואת זה עשיתי ביצחק לוי כדי לבדוק את המחירון :

סיאט איביזה החדשה איביזה החדשה 1197 ספורט 5/3 דלת' 105 כ"ס ידני

עריכה אחרונה על ידי yaron123456
פורסם

אני לא מבין הרבה בסיאט איביזה אבל מה שאני יכול להגיד לך זה שהתוספות שצוינו הן סטנדרטיות ברמת הגימור של FR ולכן בעת חישוב המחירון אין לסמן בתוספות מגנזיום, חלון שמש וכו'...

אני כן אשמח להפנות אותך לשרשור מעולה נעוץ שמתגלגל כאן בפורום: כאן

יש שם הרבה מדריכים לקניית רכב משומש, הרבה טיפים ושאלות שיש לשאול, דברים שיש לבדוק, בעת קניית רכב משומש.

הכל בצורה מסודרת, מאורגנת, וקלה להבנה. ותודה רבה לכל האנשים שתרמו לכך כמובן. :)

פורסם
אני לא מבין הרבה בסיאט איביזה אבל מה שאני יכול להגיד לך זה שהתוספות שצוינו הן סטנדרטיות ברמת הגימור של FR ולכן בעת חישוב המחירון אין לסמן בתוספות מגנזיום, חלון שמש וכו'...

אני כן אשמח להפנות אותך לשרשור מעולה נעוץ שמתגלגל כאן בפורום: כאן

יש שם הרבה מדריכים לקניית רכב משומש, הרבה טיפים ושאלות שיש לשאול, דברים שיש לבדוק, בעת קניית רכב משומש.

הכל בצורה מסודרת, מאורגנת, וקלה להבנה. ותודה רבה לכל האנשים שתרמו לכך כמובן. :)

היי תודה על תשובתך.

שוב, מה שהולך במחירון יצחק לוי לא רשום איביזה החדשה FR אלא רשום "סיאט איביזה החדשה איביזה החדשה 1197 ספורט 5/3 דלת' 105 כ"ס ידני" לכן אני צריך להוסיף את התוספות לבד. זה הכי הגיוני, לא? כי הרבה מכוניות פרמיום מגיעות ככה ובכל זאת מסמנים אותם. וגם כשדיברתי עם סוכני ביטוח ודרכם הם עשו לי חישובים דרכם הם שאלו אותי עוד מה יש לאוטו ואמרתי להם גג נפתח, מגנזיום וכו' והם הוסיפו על זה גם ..

פורסם

אמור להיות תת דגם שנקרא FR, וכמו שאמר אופק - כל מה שציינת מגיע כסטנדרט ב-FR ולכן אין מה להוסיף במחירון. אבל זה לא משנה, כי בכל מקרה אך אחד היום לא מוכר במחיר מחירון אז אפשר לקבל משהו בקירוב ולהתחיל את המו"מ משם. נגיד מצאת שהדגם הכי יקר של האיביזה (מלבד הקופרה) עולה לצורך העניין 76,700 אז תתחיל את המו"מ מ-75,000.

מעבר לזה, נשמע שאין פה איזה מציאה מי יודע כמה, בעיקר כי הקילומטרז' די גבוה.

יד ראשונה זה די מובן מאליו, וזה שאין תאונות זה סבבה, אבל לא יוצא דופן.

צריך לבדוק שהטיפולים בוצעו בזמן: טיפול אחד קטן (שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר) ב-15,000 אלף לכל המאוחר וטיפול גדול (שוב שמן ופילטרים וגם אפשרי שרפידות בלם) ב-30,000 לכל המאוחר.

ומה זה "מתחייב בבדיקה"? אם המכון מסמן בסעיף המנוע "לא תקין" (והמכון יסמן "לא תקין" בסעיף של המנוע כדי לכסות לעצמו את התחת) הוא יחזיר לך את הכסף של הבדיקה? כי אני די משוכנע שהוא יגיד לך ש"מה פתאום זה שטויות מה הם מבינים בכלל האוטו בובה לא רוצה אל תקנה!" ואתה תישאר עם פיסת נייר חסרת ערך ביד. אל תקפוץ על כל מי ש"מתחייב", לפעמים הם בעצמם לא יודעים מה המשמעות של זה, וברוב הפעמים הם יתנערו מלהחזיר לך את הכסף אחרי הבדיקה. מה זה יתנערו? הם ישלחו אותך, במקרה הטוב, לחפש חברים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אמור להיות תת דגם שנקרא FR, וכמו שאמר אופק - כל מה שציינת מגיע כסטנדרט ב-FR ולכן אין מה להוסיף במחירון. אבל זה לא משנה, כי בכל מקרה אך אחד היום לא מוכר במחיר מחירון אז אפשר לקבל משהו בקירוב ולהתחיל את המו"מ משם. נגיד מצאת שהדגם הכי יקר של האיביזה (מלבד הקופרה) עולה לצורך העניין 76,700 אז תתחיל את המו"מ מ-75,000.

מעבר לזה, נשמע שאין פה איזה מציאה מי יודע כמה, בעיקר כי הקילומטרז' די גבוה.

יד ראשונה זה די מובן מאליו, וזה שאין תאונות זה סבבה, אבל לא יוצא דופן.

צריך לבדוק שהטיפולים בוצעו בזמן: טיפול אחד קטן (שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר) ב-15,000 אלף לכל המאוחר וטיפול גדול (שוב שמן ופילטרים וגם אפשרי שרפידות בלם) ב-30,000 לכל המאוחר.

ומה זה "מתחייב בבדיקה"? אם המכון מסמן בסעיף המנוע "לא תקין" (והמכון יסמן "לא תקין" בסעיף של המנוע כדי לכסות לעצמו את התחת) הוא יחזיר לך את הכסף של הבדיקה? כי אני די משוכנע שהוא יגיד לך ש"מה פתאום זה שטויות מה הם מבינים בכלל האוטו בובה לא רוצה אל תקנה!" ואתה תישאר עם פיסת נייר חסרת ערך ביד. אל תקפוץ על כל מי ש"מתחייב", לפעמים הם בעצמם לא יודעים מה המשמעות של זה, וברוב הפעמים הם יתנערו מלהחזיר לך את הכסף אחרי הבדיקה. מה זה יתנערו? הם ישלחו אותך, במקרה הטוב, לחפש חברים.

אני חושב שאתה מגזים...אין סיבה למכון לרשום "לא תקין" על משהו שהוא תקין. לא פעם ולא פעמיים שמעתי על אנשים שהלכו לבדיקה ובודקים שם אמרו שהכל תקין. אחי באמת אתה מגזים יתר על המידה בוא תגיד לנו "קנו רק רכב מהחברה" וזהו.

אני לא חושב שאתה צודק. אם המכון היה רושם לכולם "מנוע לא תקין" בבדיקות אף אחד לא היה קונה יד שנייה.

וביצחק לוי אין לך אפשרות לבחור דגמים ואם תראה מה שרשמתי תגובה מעליך בשרשור זה אתה תבין את הסברתי טוב יותר.

לדעתי ספר טיפולים זה משהו שיהיה איתו ברכב אראה קבלות של הטיפולים + חתימות וכל דבר הקשור לזה. אני שוקל ללכת גם לחברה לצ'מפיון בעיר בה נעשה את הבדיקה ושם אבקש להוציא את התדפיסים על הרכב מה הוא עבר כאן.

שוב, מה שהולך במחירון יצחק לוי לא רשום איביזה החדשה FR אלא רשום "

סיאט איביזה החדשה איביזה החדשה 1197 ספורט 5/3 דלת' 105 כ"ס ידני" לכן אני צריך להוסיף את התוספות לבד. זה הכי הגיוני, לא? כי הרבה מכוניות פרמיום מגיעות ככה ובכל זאת מסמנים אותם. וגם כשדיברתי עם סוכני ביטוח ודרכם הם עשו לי חישובים דרכם הם שאלו אותי עוד מה יש לאוטו ואמרתי להם גג נפתח, מגנזיום וכו' והם הוסיפו על זה גם ..

פורסם

אני לא מגזים. אני לא אומר את זה סתם, אני יודע איך התחום הזה עובד.

למכון הבדיקה יש אחריות משפטית לשישה חודשים על תוצאות הבדיקה. תאר לעצמך שאתה מכניס רכב לבדיקה והמנוע יוצא תקין, אחרי שלושה חודשים שבהם נסעת בלי שמן או לא יודע מה, המנוע נתפס ונדרשת החלפה. אתה תלך למכון הבדיקה שאמר לך שהכל תקין ותתבע אותו והוא יהיה מחויב עפ"י חוק לשלם על התיקון.

הפתרון לזה הוא ריג'קטים "קבועים" כמו "רעש ממערכת השסתומים", "מכות בהעברת הילוכים" ועוד כמה שאני לא זוכר בשלוף.

תעבור על שאר פורום ייעוץ וחפש "עזרה בפענוח תוצאות בדיקה" או משהו דומה ותראה שכמעט בכל בדיקה לפחות שני הריג'קטים האלה עולים. זה לא אומר שהמנוע לא תקין, אלא זה כסת"ח של המכון. הבעיה היא שאתה לא באמת יכול לדעת מה המצב של המערכת שכוסת"חה - האם זה באמת רק כסת"ח או שאכן יש בעיה כלשהי. עכשיו לך תריב עם המוכר כי הוא "התחייב".

מקווה שזה הבהיר את הנקודה.

אין לי כרגע זמן להיכנס למחירון של לוי יצחק לבדוק את זה, אבל אין קשר בין מה שציינת במודגש לבין מכוניות פרימיום. FR זאת רמת גימור של האיביזה, והתוספות שציינת הן חלק אינטגרלי ממנה. תוספות של מכוניות פרימיום שלא מגיעות כחלק מרמת הגימור ה"מובנית" באמת צריך להוסיף, אבל לא כשמדובר ברמת גימור בלי שינויים. באיביזה רמת גימור ספורט זה משהו אחר, אני לא זוכר בדיוק מה ההבדלים בינה לבין ה-FR, אבל יש מצב שהם לא מסתכמים במה שרשמת. מה גם, שתוספות שמוסיפים לבד בדרך כלל (מה זה בדרךך כלל, תמיד) עולות יותר מאשר כשהן מגיעות בתוך רמת גימור, ככה שיכול להיות שהתוספות שלהן למחירון של גרסת ספורט יצא גבוה יותר מאשר ההפרש בין גרסת ספורט לבין ה-FR.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני לא מגזים. אני לא אומר את זה סתם, אני יודע איך התחום הזה עובד.

למכון הבדיקה יש אחריות משפטית לשישה חודשים על תוצאות הבדיקה. תאר לעצמך שאתה מכניס רכב לבדיקה והמנוע יוצא תקין, אחרי שלושה חודשים שבהם נסעת בלי שמן או לא יודע מה, המנוע נתפס ונדרשת החלפה. אתה תלך למכון הבדיקה שאמר לך שהכל תקין ותתבע אותו והוא יהיה מחויב עפ"י חוק לשלם על התיקון.

הפתרון לזה הוא ריג'קטים "קבועים" כמו "רעש ממערכת השסתומים", "מכות בהעברת הילוכים" ועוד כמה שאני לא זוכר בשלוף.

תעבור על שאר פורום ייעוץ וחפש "עזרה בפענוח תוצאות בדיקה" או משהו דומה ותראה שכמעט בכל בדיקה לפחות שני הריג'קטים האלה עולים. זה לא אומר שהמנוע לא תקין, אלא זה כסת"ח של המכון. הבעיה היא שאתה לא באמת יכול לדעת מה המצב של המערכת שכוסת"חה - האם זה באמת רק כסת"ח או שאכן יש בעיה כלשהי. עכשיו לך תריב עם המוכר כי הוא "התחייב".

מקווה שזה הבהיר את הנקודה.

אין לי כרגע זמן להיכנס למחירון של לוי יצחק לבדוק את זה, אבל אין קשר בין מה שציינת במודגש לבין מכוניות פרימיום. FR זאת רמת גימור של האיביזה, והתוספות שציינת הן חלק אינטגרלי ממנה. תוספות של מכוניות פרימיום שלא מגיעות כחלק מרמת הגימור ה"מובנית" באמת צריך להוסיף, אבל לא כשמדובר ברמת גימור בלי שינויים. באיביזה רמת גימור ספורט זה משהו אחר, אני לא זוכר בדיוק מה ההבדלים בינה לבין ה-FR, אבל יש מצב שהם לא מסתכמים במה שרשמת. מה גם, שתוספות שמוסיפים לבד בדרך כלל (מה זה בדרךך כלל, תמיד) עולות יותר מאשר כשהן מגיעות בתוך רמת גימור, ככה שיכול להיות שהתוספות שלהן למחירון של גרסת ספורט יצא גבוה יותר מאשר ההפרש בין גרסת ספורט לבין ה-FR.

אני אשמח שיהיה לך זמן תוכל לבדוק בשבילי את המחירון הרשמי?

לפי בדיקתי המחירון הוא 78 אלף (חודש שעבר בחוברת של יצחק לוי רשום).

הורדתי 7 אחוז על ידני זה יוצא בערך 72,500 אבל תוסיף על חודשי עלייה לכביש שזה יוצא 400 שקל ל-6 חודשים מכיוון שהאוטו עלה לכביש ביוני. שזה יוצא בערך 74.

• תוכן חדש...