Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדוע רוב היבואנים מתקמצנים בגרסאות הרכבים ומאפשרים רכבים ידניים במחיר זול מאוד אך עם אבזור כה דל??

ברור שהם עושים חישוב כלכלי כמה רוכשים יהיו לגרסה ידנית מאובזרת...

ואני אומר, בניגוד למה שכולם אומרים כאן, שבארץ יש העדפה לאוטומט(נכון) על פני ידני, שהידני כבר מזמן חזר לאופנה וניתן לראות אפילו כאן בשרשורים לא מעט אנשים שרק מחכים שיאפשרו להם לרכוש גרסה ידנית עם מנוע טורבו ועם אבזור מלא/חלקי. אני משוכנע שזה עדיין יהיה אטרקטיבי ביחס לאוטומטיות כי גיר ידני לכשעצמו מוריד משמעותית את עלות הרכב(אני טועה?), אבל לא.... היבואנים והקרטלים בארץ, אז ימכרו לך רכב ערום, תהיו בטוחים שהרווח לא קטן(נכון , גם המיסוי מטורף בארצנו), אבל מה יקרה אם היבואן ירוויח קצת פחות, ייתן מחיר אטרקטיבי לדגמים הנ"ל ותראו איך הם יחטפו.

יכול להיות שאני טועה , הוזה, מדבר שטויות.... גילוי נאות : לא ביצעתי חקר מעמיק ואני מזמין את כול מי שרוצה ויודע אחרת להעיר ולהאיר את עיניי.

רוב תודות :-)

פורסם

דוגמה אחת שעולה לי בשלוף זה טויוטה קורולה

רמת אבזור זהה בידני ובאוטומטי, ידני עולה ₪6000 פחות

ינואר-מרץ נמכרו 3695 קורולות סה"כ, מתוכן 13 ידניות שזה %0.35

נ.ב.

מה נסגר עם הניסוח? גנבים, שודדים, קרטלים, חזירים

אתה בנאדם מאוד שלילי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כן, העובדה שאתה ועוד כמה אנשים ב-Carsforum מעונינים ברכב ידני מאובזר זו בהחלט ההוכחה שידני חזר לאופנה.

הסקת מסקנות זה לא הצד החזק אצלך, אני מבין?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
דוגמה אחת שעולה לי בשלוף זה טויוטה קורולה

רמת אבזור זהה בידני ובאוטומטי, ידני עולה ₪6000 פחות

ינואר-מרץ נמכרו 3695 קורולות סה"כ, מתוכן 13 ידניות שזה %0.35

נ.ב.

מה נסגר עם הניסוח? גנבים, שודדים, קרטלים, חזירים

אתה בנאדם מאוד שלילי.

אולי כי אני מתוסכל? אולי יצא לי לטייל באירופה ולראות מחירים מצחיקים לעומת תמחורים כאן בארץ ועוד בגרסאות מאובזרות?

אז כן, חזירים, לפעמים היא מלה מתאימה...

sugiflex

לא ירדתי לסוף דעתך....

פורסם

טיילת באירופה וחזרת בתחושה שכולם חזירים גנבים?

טייל בסינגפור, זה יאזן אותך.

שוגיפלקס התכוון לכך שפורום שמהווה בית לחובבי רכב ונהיגה לא באמת נותן אינדיקציה לביקושי השוק.

אתה טוען שהתיבה הידנית חזרה לאופנה, סטטיסטיקת הרכבים שנמסרו טוענת ההיפך והיא לא חזירה, היא רק סטטיסטיקה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
כן, העובדה שאתה ועוד כמה אנשים ב-Carsforum מעונינים ברכב ידני מאובזר זו בהחלט ההוכחה שידני חזר לאופנה.

הסקת מסקנות זה לא הצד החזק אצלך, אני מבין?

אירוניה.

alfa 156 2.5.

פורסם

אנחנו לא היבואן כדי לענות לך על השאלות

אבל כתשובה הגיונית - היבואן יודע שימכור אחוזים בודדים כידניות בלבד לכן לא מוצא סיבה להשקיע כסף בלייבא כאלה, אלא אם מדובר בדגם מיוחד של אותו הרכב / ספורט או יוקרה כלשהי שמתיימרת להיות ידנית.

Opel Adam S 2017

פורסם

לצערי הרב לא חזר לאופנה ולא נעליים, אם כי ניתן לראות שישנם יבואנים שמתאמצים יותר להציע גם אופציה ידנית, מה שלא היה קיים כמעט לפני 10-15 שנה.

לנושא השאלה שבכותרת, בשוק הישראלי התפישה היא שרכב ידני נקנה על ידי אנשים המחפשים לחסוך כסף, רכב ידני הוא גירסת הלו-קוסט של הגירסה האוטומטית. כפועל יוצא מתפיסה זו ועל מנת למקסם אותה, משתדלים לגרום לדגם הידני להיות כמה שיותר זול, כלומר למכור אותו עם איבזור בסיסי כמה שניתן.

יום טוב גם לך

פורסם

לסיוויק הידנית יש איבזור מלא\זהה לאוטומטית .

ל 208 בגרסת אקטיב יש גימור זהה לאוטומטית (מנועים שונים , נכון) .

גם אצל פיאט תוכל למצוא גרסאות ידניות מאובזרות .

רק תבחר ..

פורסם
יכול להיות שאני טועה , הוזה, מדבר שטויות.... גילוי נאות : לא ביצעתי חקר מעמיק ואני מזמין את כול מי שרוצה ויודע אחרת להעיר ולהאיר את עיניי.

לא ביצעת חקר מעמיק, אבל אתה רוצה שאחרים יעשו חקר מעמיק עבורך.

מכיוון שאתה כינית את היבואנים בשמות גנאי, ומכיוון שהיבואנים הם לא מלכ"ר ורוצים להרוויח כסף, כנראה שאם היה לזה שוק טוב והיה פוטנציאל להרוויח מזה כסף - היו כאן גירסאות ידניות של משפחתיות גדולות. אבל אין.

יש גירסאות ידניות של רכבי מיני, סופר מיני, ופה ושם זליגה למשפחתיות כמו טיפו החדשה, גירסאות של I30 שהיו מביאים עם גיר ידני, כל דגמי דאצ'יה וכד'. מאזדה 6 ידנית? הצחקת אותי. אתה היית קונה או סתם יושב על המקלדת בבית?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

החזירו את הi30 הידנית והיא נמכרת ב5 דלתות וסטיישן.

לדיזל הידנית יש מנוע שונה.

לבנזין הידנית יש אותו מנוע כמו האוטומט אך בלי טורבו, ההתייחסות בשרשור היא בעיקר לאבזור אבל יש גם אפליית מנועים אצל חלק.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

אגב, יש פיאט טיפו ידנית לדוגמא.

השוק קצת הולך ומשתנה עם הזמן לטובת ידניות, אמנם לא בהיצע מטורף, אבל יש שינוי מגמתי קטן.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...