Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב .

היום כשחזרתי מהעבודה על כביש 553 מאיזור תעשייה פולג לכיוון בית יהושוע עליתי על אבן גדולה שהיתה על הכביש .

מהירות ~80קמ"ש , באמצע הסיבוב כשעולים לגשר מעל לפסי הרכבת .

חטפתי מכה הגונה בגלגל , מייד הרגשתי שהתפוצץ הצמיג וירדתי מהר לשוליים .

כשהסתכלתי לחפש את הקרע בצמיג חשכו עניי - החישוק עצמו נקרע במרכז שלו כתוצאה מהמכה .

למרבה הפלא אין סימן על הצמיג .

הצבתי משולש אזהרה 100 מטר לפני הרכב , והלכתי לפנות את האבן מהכביש ( היו עוד כמה רכבים שפגעו בה)

החלפתי לגלגל ספיר (פעם ראשונה מזה 5 שנים) שכמובן היה כמעט ריק מאוויר :evil:.

נאלצתי לקרא לחבר שיקפיץ אותי לתחנת דלק למילוי אוויר ולחזור לרכב.

בנתיים רכב אחד הספיק לדרוס לי את משולש האזהרה ....

מה עכשיו ?

החישוק הוא 17" מקורי של סיאט , לא נראה לי שניתן למצא חישוק בודד כזה בזמן סביר וכנראה אצתרך להחליף את כל הרביעיה .

דבר נוסף , יתכן ויש פגיעה במתלה ? איך יודעים ? להזמין שמאי ? או שאפשר לקפוץ למוסך והם כבר ידעו אם יש טעם להזמין שמאי ?

אם אכן יש פגיעה במתלה ואני מפעיל את הביטוח , האם הביטוח חייב להחליף לחישוק מאותו דגם בדיוק ? (זה לא החישוק המקורי שאיתו הגיע הרכב , לפני שנה קניתי את הסט יד 2 ) .

עד כמה שאני יודע חישוקים מקוריים יקרים מאוד - האם אני יכול להחליט לקבל את הכסף מהביטוח אבל לא להתקין חישוק מקורי ( להתקין רביעיית מומו) ?

מצורפים תמונות של החישוק וסירטון מרגע הפגיעה.

[video=youtube;NDVf2Fb-b3A]

IMG-20160410-WA0044.jpg

IMG-20160410-WA0045.jpg

IMG-20160410-WA0046.jpg

פורסם

עידכון :

היתי בבוקר במוסך , בדקו ואמרו שאין סימנים לנזק מעבר לחישוק .

המליצו לי להחליף חישוק ולראות אם יש רעידות/משיכות או משהוא חריג .

אם כן לחזור למוסך ונזמין שמאי .

הייתי גם בפנצריה , שיבדקו את בצמיג , אמרו שאין נזק נראה לעיין לצמיג אבל הם ידעו סופית רק אחרי שינפחו .

השגתי ביד 2 רביעית חישוקים של שירוקו במצב טוב מאוד . הולך לבדוק ולהרכיב.

פורסם

אם עוד לא קנית את הרביעייה של השירוקו תדע שיש אצל gmportal הרבה מאוד חישוקים מקוריים של סיאט במצב חדש לגמרי עם צמיגים

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
תגיד, יש סיכוי שהאבן נפלה מהמשאיות?

צריך לחוקק חוקים נגד משאיות, תאמינו לי.

תבדוק שהחישוקים מתאימים במדוייק.

אושריקו , יש חוקים אבל אין מי שיאכוף אותם או שירצה לאכוף אותם .....

להבא, עדיף להפעיל 4 וינקרים, להוריד מהירות, ולעצור במקום בטוח..

לא חסר הרוגים בגלל עצירה פזיזה על השולים..

זה בדיוק מה שעשיתי , זה כביש ראשי - אין מקום שהוא לא השוליים, למזלי השוליים מאוד רחבים במקום.

בכל מקרה השתדלתי להחליף מהר מאוד , אחרי שהרכבתי את החלופי שהיה כמעט ריק מאוויר , התקדמתי לאט לאט עוד 400מטר למקום עם מפרץ טיפה יותר רחב .

NINJMNKY - תודה , אני אבדוק , למרות שקשה לי לראות דיל יותר טוב מרביעית חישוקים במחיר של 1000 ש"ח ... והם ממש פה לייד העבודה שלי .

פורסם

נשבע לך, הייתי צריך לראות את הסרטון 4 פעמים כדי להבחין באבן הזו.

מזל שזה נגמר "רק" בחישוק שבור, ולא באיזה אופנוען על גדר ההפרדה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

זה בדיוק מה שעשיתי , זה כביש ראשי - אין מקום שהוא לא השוליים, למזלי השוליים מאוד רחבים במקום.

בכל מקרה השתדלתי להחליף מהר מאוד , אחרי שהרכבתי את החלופי שהיה כמעט ריק מאוויר , התקדמתי לאט לאט עוד 400מטר למקום עם מפרץ טיפה יותר רחב.

אז יש מקום או אין מקום? ובכלל הרי עוד קצת קדימה אפשר להיכנס לרגע לכיוון בית יהושוע או עוד קצת לכיוון תל יצחק.

אם אנחנו כבר "מטיפים מוסר" :twisted:, אפשר לדון גם בהעדר הקפדה על ל"א בגלגל החילופי כמו גם על שמירת מרחק גדול יותר מהרכב מלפנים שאולי היה מאפשר לראות בזמן את המפגע בדרך.

פורסם

איזה כיף וקל זה, לשפוט החלטות של רגע, מצפיה במסך מהמשרד הממוזג.

בלי לראות מה ראה הנהג במראות, בלי לקחת בחשבון את הבהלה מהמכה החזקה ומהרעידות החזקות שרואים שהתחילו מיד אחר כך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

כמו הדיון שהתפתח בשרשור סרטוני דבילים, המטרה היא להעביר את הדברים כביקורת בונה (וכצופה מהצד) ולא כאקט שיפוטי.

זו הסיבה גם שהתייחסתי להטפה במרכאות.

אפשר להסכים ואפשר שלא. ואפשר לקחת לתשומת הלב למקרה וחלילה נתקלים בסיטואציה דומה בעתיד.

פורסם
סתם מפלילים פה את המשאית, למה שהאבן תיפול ממנה?

לא המשאית הזו (מיכלית) אבל בהחלט סביר שהאבן נפלה ממשאית ולא מקטנוע שליחויות או ממונית.

משאיות עמוסות עפר ואבנים ולא מכוסות זה לא מחזה נדיר בכבישים.

:turn-l:
פורסם
כמו הדיון שהתפתח בשרשור סרטוני דבילים, המטרה היא להעביר את הדברים כביקורת בונה (וכצופה מהצד) ולא כאקט שיפוטי.

זו הסיבה גם שהתייחסתי להטפה במרכאות.

אפשר להסכים ואפשר שלא. ואפשר לקחת לתשומת הלב למקרה וחלילה נתקלים בסיטואציה דומה בעתיד.

אני בהחלט מקבל את הביקורת , אבל יש לי כמה תירוצים לא רעים :smile:.

1. המצלמה מצלמת מהצד הימני של הרכב בעוד הנהג בצד השמאלי - אני ראיתי את האבן לפני הפגיעה רק בזווית העיין ואחרי שהיונדאי עברה אותה - אין מצב שהיתי מספיק להגיב בצורה סבירה .

2. נסיעה שגרתית חזרה הביתה אחרי יום עבודה , לא התגרזנות שבה כל החושים חדים ואני סופר מרוכז בכביש .

3. שמירת מרחק אכן לא מספיקה , עוד 10 מטר נוספים אולי היו טיפה עוזרים - אבל כשאני משחזר , עדיין לא נראה לי שהיתי מספיק להגיב .

4. אין ספק שצריך לבדוק גלגל ספיר פעם בכמה זמן - אכן פאק שלי .

5. אילו היתי ממשיך לסוע על הצמיג עד בית יהושוע (הצומת הקרובה - 600-800 מטר ) אין ספק שהיתי גומר על הצמיג והיתי צריך להשלים גם 2 צמיגים קידמיים חדשים - לא חראם על Goodyear asimetric 2 בני חצי שנה ...

6. השוליים היו די רחבים - אני חושב שאכן לקחתי סיכון מסויים , אבל כל פעם שאנו על הכביש אנו לוקחים סיכון מסויים , לי זה נראה היה סביר , במחשבה שנייה - אני עדיין חושב שעשיתי נכון .

• תוכן חדש...