Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה כיף וקל זה, לשפוט החלטות של רגע, מצפיה במסך מהמשרד הממוזג.

בלי לראות מה ראה הנהג במראות, בלי לקחת בחשבון את הבהלה מהמכה החזקה ומהרעידות החזקות שרואים שהתחילו מיד אחר כך.

האמת שלא נבהלתי - יותר בכיוון של כעס .

מוכרך לציין שבמחשבה לאחור , הרכב שמר על יציבות מפתיעה למרות הרעידות וירידת האוויר המיידית - שאפו ללאון !

פורסם

עידכון:

לקחתי את החישוקים של השירוקו , הרכבתי אחד ויש בעייה - ה ET לא מתאים ! שכחתי לבדוק .

ה ET אצלי זה 53 ואילו בחישוקים של השירוקו זה 32 .

צריך דעת מומחים -

האם אפשר להתקין ? (כמובן שהצמיגים ניראים טיפה בולטים)

מה המגבלות של ET ?

צריך תמיד לשמור על אותו מספר ?

רשום איפה שהוא מה הET המותר ?

האם יש תחום או שרק מידה אחת מתאימה ?

אני צריך להחליט עד הבוקר .

תודה לכולם על העזרה והתמיכה .

פורסם
אני בהחלט מקבל את הביקורת , אבל יש לי כמה תירוצים לא רעים :smile:.

יפה שאתה מקבל זאת בחיוב. :-) לא טריוויאלי בעידן שרבים ממהרים לקפוץ למגננה.

מן הסתם שענין המרחק וזווית שדה הראיה כרוכים זה בזה.

מבחינת גמירה על הצמיג, זה עדין עדיף מגמירה על החיים. אם הצמיגים חדשים ולא שחוקים מדי אז מעבירים את האחוריים קדימה ומחליפים רק אחד שיהיה מאחור. אני גם לא כל כך משוכנע שאין נזק לשכבות הפנימיות של הצמיג ממכה כזו, גם אם לא נראה נזק חיצוני לכאורה, בינתיים. הייתי עוקב בקפידה בענין.

לקחתי את החישוקים של השירוקו , הרכבתי אחד ויש בעייה - ה ET לא מתאים ! שכחתי לבדוק .

ה ET אצלי זה 53 ואילו בחישוקים של השירוקו זה 32 .

האם אפשר להתקין ? (כמובן שהצמיגים ניראים טיפה בולטים)

מה המגבלות של ET ?

צריך תמיד לשמור על אותו מספר ?

רשום איפה שהוא מה הET המותר ?

האם יש תחום או שרק מידה אחת מתאימה ?

אם הגלגלים בולטים באופן מוגזם מעבר לגבולות הכנפיים, אתה עשוי להיתקל בבעיות במבחן הרישוי השנתי מצד הבוחן.

כמו כן זה עשוי להוביל למגע עם הכנפיים תחת עומס (אם היה מדובר במקרה הפוך אז יש בעיה של מגע בחלקי מתלה/בלמים).

בדר"כ סטיות של 10-15 מ"מ עוברות בשלום, אבל זה ענין נקודתי. אין תחום שמוגדר ע"י היצרן למיטב ידיעתי. לפעמים יש מספר דגמים של חישוקים מקוריים עם אופסט שונה מעט (כך למשל לשירוקו אני רואה אפשרות של ET33 ו-ET41).

פורסם

בדקתי שוב את האופסט לעומת החישוק המקורי 16" ולא ה17" שהיו מורכבים .

במקורי 16" האופסט 50

בחישוק 17" של השירוקו האופסט 33 (טעיתי כשכתבתי 32).

נכנסתי לאחד המחשבונים באינטרנט וקיבלתי עודף בליטה החוצה של 23ממ !!

אנ חושב שזה בעייתי , כרגע הצמיג בולט מקו הכנף , כלומר אם אני עובר באמפ רציני והבולם נסגר אני חושב שהצמיג יפגוש את הכנף!

אין לי דרך לוודא את זה באופן חד משמעי , אני לא יודכ מה מהלך המתלה .

פורסם

זה כי מעבר לאופסט יש לך גם את תוספת רוחב הצמיג והחישוק.

אפשר לנסות לבצע בדיקה דומה לבדיקה בייתית לבולמים, ללחוץ על פינה כלשהי ולראות אם מגיעים לנק' הקצה.

רצוי גם לסובב הגה לשני הכיוונים ולבדוק גם במצב כזה.

פורסם (נערך)
שמירת מרחק אכן לא מספיקה , עוד 10 מטר נוספים אולי היו טיפה עוזרים - אבל כשאני משחזר , עדיין לא נראה לי שהיתי מספיק להגיב .

מקבל. שמירת רווח נועדה למנוע פגיעה ברכב המוביל כשהוא בולם בחדות, או כאשר עצם נופל ממנו או ניתז מחמת תנועת האוויר סביבו כאשר הוא חולף מעליו.

רק עצירת הרכב עצמה (ללא שניה-שתיים של זמן תגובה) במהירות בינעירונית לוקחת שלוש שניות ויותר, מבלי להתחשב באפשרות שיש נהג מאחור.

אפשר כמובן להגיד שעם שמירת רווח היה אפשר להבחין בעצם טרם הרכב המוביל חלף מעליו, אבל זה לא תמיד אפשרי.

5. אילו היתי ממשיך לסוע על הצמיג עד בית יהושוע (הצומת הקרובה - 600-800 מטר ) אין ספק שהיתי גומר על הצמיג והיתי צריך להשלים גם 2 צמיגים קידמיים חדשים - לא חראם על Goodyear asimetric 2 בני חצי שנה ...

6. השוליים היו די רחבים - אני חושב שאכן לקחתי סיכון מסויים , אבל כל פעם שאנו על הכביש אנו לוקחים סיכון מסויים , לי זה נראה היה סביר , במחשבה שנייה - אני עדיין חושב שעשיתי נכון .

מקבל חלקית.

עצירה בשול - גם אם הוא רחב - מסוכנת מאוד. עדיין, להגיד לנהג לנסוע עוד 500 מטרים זה לטעמי קצת מופרז - אם יש מקום עצירה ב-100-200 מטרים הקרובים - מקובל עלי.

מה שכן צריך לעשות זה לא לנסות לטפל ברכב אלא לעמוד מעבר לגדר הבטיחות או לפחות להישאר חגורים ברכב ולדאוג לחילוץ "מאובטח".

עדיין יש חסרון לעומת הגעה למקום בטוח, מאחר ואם רכב אחר יתנגש ברכבך גם כשאתה מעבר לגדר - נוסעיו יספגו פגיעה קשה משמעותית לעומת אילו פגעו רק בגדר. אבל בכל זאת...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לא המשאית הזו (מיכלית) אבל בהחלט סביר שהאבן נפלה ממשאית ולא מקטנוע שליחויות או ממונית.

משאיות עמוסות עפר ואבנים ולא מכוסות זה לא מחזה נדיר בכבישים.

מסכימה איתך לגמרי, כבר קרה לא פעם שעפו לי אבנים קטנות לתוך השמשה

ראיתם פעם בחורה עושה טיימינג ?! :mm_wink:

פורסם

סיכום :

החזרתי את החישוקים של השירוקו .

נסעתי לפנצריה שאני בדרך כלל עובד איתה וכבר הסכמתי להתפשר על רביעיית חישוקים סינים בעלות של 2300-2500 ש"ח

הבעיה שרובם הגיעו עם אופסט 35 .. היו כמה עם אופסט 45-50 אבל כל כך מכוערים :-(.

בסוף הוצע לי לקחת מומו בעלות יותר יקרה , על י לציין שאתמול היתי ברשת צ'ק אפ לבחון מומו ונאמר לי שאין במחסן היבואן את המידה שאני צריך.

פתאום הבחור מולי בודק ואומר שיש בדיוק את הדגם שתמיד רציתי :lol:.

והמחיר ? יותר יקר מהסיני אבל לא בהרבה .

יאללה תזמין ! אמרתי . וכיוויתי שיראה טוב על הרכב .

התחדשתי !

20160412_173048_web.jpg

• תוכן חדש...