Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי דילמה קטנה.

אני כנראה טס לזמן קצר ללוס אנג'לס. התוכנית היא לנחות שם ומיד לקחת טיסה ללאס וגאס.

מלאס וגאס אני חוזר ללוס אנג'לס בשבת בערב עד שני בבוקר.

בLA אני אצטרך רכב. בדקתי מחירים ומשום מה הם גבוהים, כנראה עקב זמינות נמוכה של רכבים. הדבר הופך למוזר עוד יותר כאשר לצורך הספורט בדקתי אופציה של השכרה בלאס וגאס והחזרה בלוס אנג'לס קיבלתי הצעה הרבה יותר נמוכה מלקיחה והחזרה בLA.

דוגמה מSIXT:

מחיר ליום לBMW סידרה 5 בלקיחה בלאס וגאס והחזרה ללוס אנג'לס הוא 50$ בערך. אם אני אקח את אותו רכב בLA אשלם יותר מפי 2.

הדבר נכון גם לכל רכב אחר שבדקתי.

הרע: הנסיעה מלאס וגאס לLA לוקחת 4 שעות כשאין פקקים.

אז הדילמה היא כזו:

לשכור רכב בלאס וגאס ביום שבת בבוקר, להיות איתו שם ביום האחרון(צריך שם רכב בכלל?) ולחזור איתו לLA ב8 בערב בערך.

או לחזור בטיסה לLA בשבת בערב ולהשכיר שם רכב פשוט יותר/לשלם פי 2.

מבחינת זמן טיסה לוקחת שעה אם הבנתי נכון, נוסיף הגעה לשדה המתנה בידוק לקיחת מזוודות וקיבלנו גם סדר גודל של 2.5-3 שעות. כך שמבחינת זמן ההבדל לא עצום. השאלה היא איך הדרך?

אשמח לדעתכם עדיף מכאלה שעשו את הנסיעה לאס וגאס-LA.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אתה נוסע לבד?

אוהב לנהוג?

אם התשובה לשתי השאלות היא כן- פנק את עצמך באיזה רכב מעניין (ועדיף קבריולט במידה והמזג אוויר טוב) ותעשה נסיעת "ריקון מחשבות".

ההבדל בזמנים לעומת טיסה הוא מינורי.

פורסם

בתור אחד שנוסע לקליפורניה 3 פעמים כל שנה, הדרך מלאס וגאס ללוס אנגלס מאוד משעממת ברובה (מדבר), וגם לנסוע מהר די בעייתי כי יש המון משטרות שמחפשות נהגים ממהרים ואתה אף פעם לא תדע מי שוטר עד שיעצרן אותך (בדרכ טנדרים). הדבר היחיד שעולה לי בראש ששווה עצירה הוא אאוטלט מעולה שיש בדרך.

פורסם (נערך)

הנסיעה תהיה בערב, כך שאני בספק אם אני אעצור באיזה אאוטלט.

אני לא לבד, אני עם החברה והאמת שעוד לא שיתפתי אותה במחשבות שלי אז אולי הדיון הזה מיותר :roll:.

מרון אני מבין שהדרך משעממת, מה שכן עם רכב נוח ומפנק ברמת הגרמניות לא נראה לי שזה יפריע. השאלה מה רמת הכביש והדרך. מעדיף בשעות כאלה בנסיעה כזו ארוכה לנהוג בדרך ברמה גבוהה.

מצאתי עכשיו חברת השכרה(Enterprise) שמשכירה רכבים סטייל דודג' צ'לנג'ר ויש זמינות בLA במחיר סבבה, 110$ משבת בערב עד שני בבוקר.

משנה קצת את התמונה.

בנוסף אם למישהו יש טיפים בנושא ההשכרה של רכבים שם אשמח לשמוע.

מה שהכי מדאיג אותי הוא עניין הביטוח. מה מקבלים? מה לדרוש? מה להוסיף?

GPS מגיע עם הרכבים? אני יודע שיש אפשרות להוסיף, פשוט במכוניות חדשות יש הרבה פעמים GPS מובנה. כמובן שיהיה גם טלפון עם וויז/Google Maps.

אני בן 28 אם המידע הזה חשוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

עשיתי את הדרך מווגאס לאל.איי (והפוך) לא מעט פעמים.

לא הייתי בוחר לעשות זאת בחשכה, כי רק המחשבה היתה מעייפת אותי (גם ביום זו לא הדרך הכי מעניינית...).

ולכן למרות שאני לרוב בוחר לנהוג, במקרה הזה הייתי בוחר לטוס (בערך 40 דקות באוויר), אבל זה אני.

את הרץ ואוויס בדקת אגב?

פורסם

הרץ יקר בצורה קיצונית מהשאר.

אוויס עוד לא בדקתי.

אם אני אבחר באופציית הטיסה חברת ההשכרה פחות מדאיגה אותי כי אני אעשה נסיעות קצרות באזור LA.

רק עניין הביטוחים וכו' קצת מדאיג, אבל אני מניח שכסף קונה הכל.

פורסם

מניסיון שלי קח ביטוח מקיף על הרכב (תשאל אם הביטוח מכסה אותך במקרה של שמשות וכו׳). אם אני הייתי צריך להשכיר רכב ל4 שעות הייתי לוקח את האימפאלה (מסיבה לא מוסברת היא עלתה קטגוריה לפרימיום).

Tesla Model 3 AWD stealth Performance

Lexus GX460 Luxury

פורסם

מנסיוני הדל...

אם לא חשובה לך הפוזה של להראות ברכב ספורטיבי, אז וותר מראש על כל המוסטאנג\קאמרו למינהם, הן לא נוחות לנהיגה ממושכת, אין תא מטען נורמלי, ואין משמעות לנסיעה מהירה, ג'יפ כמו גראנד צ'רוקי לעומת זאת, חזק, מרווח, מאוד נוח לנסיעות ארוכות, אתה תצא ממנו ללא כאבים ומחושים בגב, ואפילו תחסוך כסף רב.

חברת DOLLAR משכירה אותם במחיר טוב.

טיסה מווגאס ל LA, עדיפה כלכלית, שעה טיסה, תבדוק את SOUTHWEST, הם זולים והוגנים, אני שילמתי סביב 60 דולר לכיוון.

פורסם

אין לך מה לבדוק באתרים אמריקאים, ביטוח של אמריקאים הוא עבור הנהג ולא עבור הרכב. אתה תזמין את הרכב ואז תגלה שצריך להוסיף עוד עשרות דולרים לביטוח ליום.

תזמין רק דרך אתרים ישראלים, שלמה סיקסט עובד עם דוחאר, יש גם את אוויס, הרץ, יש את rentalcar שזה סוכן משנה/ דילר שנותן מחירים מעולים.

חובה לבדוק ביטוח מלא ולא של אמריקאים, מאוד מומלץ LDW או super top cover lsw , שזה אומר ביטול השתתפות עצמית. כלומר עשית תאונה, אתה מחזיר רכב ולא מחייבים אותך בשקל. הרמזורים בארה''ב לא פשוטים, כמו בחלק מאירופה.

שים לב שיש סוכנויות שנותנות 'ביטוח' השתתפות עצמית, ו'בביטוח' זה אומר שאתה תשלם את הנזק ואז תגיש את הטפסים ותקווה שיחזירו לך.

לא ממליץ לבקש gps, יכול לצמצם לך רכבים משמעותית.

בהרץ היה להם gps מותקן הרבה פעמים, די זוועה ומסכן את הנוסע. ממליץ לקחת נייד מהארץ וזהו, תוריד את here.

שים לב שלא חוקי בארהב לחבר נייד לשמשה, למרות שגיליתי את זה רק עכשיו.

עצוב שהרכבים הכי מחורבנים ששכרתי היו דרך העבודה דרך 'הרץ' ותמיד בפרטי, עם וואוצ'ר קיבלתי רכבים מצויינים ושירות מצויין בכמה חברות אחרות.

פורסם

לא הייתי שם כמה שנים, ממה שאני זוכר, רמת הכבישים בla נוראית, כבישי בטון, שזה אומר שכל כמה מטר יש רעידה בחיבור בין שני מקטעי בטון, כלומר רעש נוראי כל הזמן מהצמיגים + רעידה כל כמה מטרים. מה הפלא שכולם נוסעים ברכבי שטח...

הם התחילו לעשות יותר קטעי אספלט בשנים האחרונות.

יש איזורים שכל הנתיב הימני מלא באשפת משאיות, חלקי צמיגים, וכו וכו.

La ידועה לשמצה בפקקים הנוראיים שלה.

מזכיר שוב, חוקי תנןעה ורמזורים, להבין לפני שנוחתים.

פורסם (נערך)

דוקא הכביש הספציפי הוא כביש interstate שהם יחסית נורמלים , למרות שבאיזור לוס אנגלס כל הכבישים חרא. העניין הוא שזה כביש מאוד ישר ומשעמם, שאני ממליץ לנסוע בו עם קרוז קונטרול בגלל המשטרות. אני אסביר למה. בארהב הכסף מהקנסות הולך לעיירה עצמה ולכן כשעוברים בדרך שכוחת האל ללאס וגאס, שהיא 3 שעות של נסיעה במדבר(מתוך 4.5) יש מלא שריפים משועממים שמחפשים לתת דוחות לכל מי שנוסע שם בכבישים. וכל נסיעה שלי אני רואה אנשים בצד שנעצרו על ידי אחד המשועממים. אני לא רואה איך תצליח להנות מהנסיעה הישרה הזאת במהירות קבועה. מה שכן, רכב בלאס וגאס הוא מאוד שימושי. ברוב המלונות הגדולים יש חניה חינם עם ואלה פארקינג , ואם יש אוטו אפשר לטייל ממלון למלון, אפשר לנסוע לאאוטלטים או לסכר הובר, או סתם לנסוע לאטרקציות או מסעדות מסויימות. אם תרצה עוד טיפים על לאס וגאס או לוס אנגלס אשמח לענות

נ.ב תזמין רכב דרך קיאק, זה זול משמעותית

עריכה אחרונה על ידי מרון
פורסם

אתה צריך רכב בווגאס ובוודאי שב-LA. הדרך מהירה ולא ממש מעניינת. זה עוד כביש מהיר. את הרכב תזמין מהארץ, זה יותר זול. שם לב שגם רכבים מקטגוריית פרימיום לא בהכרח מגיעים עם GPS. אתה צריך לוודא זאת בהזמנת הרכב ואז אתה מסודר. מכשיר GPS נייד עולה בערך 15-20 דולר ליום. לעלות מקבוצת פרימיום ללא GPS לקבוצה גבוהה יותר שבה יש GPS מובנה עולה בערך אותו סכום, אולי מעט יותר. תהנה.

פורסם

מקפיץ. לגבי רכב נראה לי שאזמין מהארץ. גם אם בסופו של דבר אתפשר בגלל המחירים הגבוהים יותר.

פשוט עניין הביטוח מאוד מדאיג אותי, ואני לא רוצה להיות מופתע.

משהו שלא כתבתי. אני ממש אשמח לטיפים מאנשים שהיו שם ונהגו שם. למה לשים לב? מה שונה? חניות(בLA), כל דבר שעולה על דעתכם.

לגבי הטיול הקצר אולי יהיו שינויים.

ברמת העקרון אם אני אטוס אני אנחת בLA בחמישי בבוקר וביום שני אני כבר חוזר.

עוד לא הייתי בארה"ב ובLA בפרט לכן אני שוקל לוותר על נסיעה לווגאס ולחקור קצת את LA והאזור.

שמעתי שיש פארק יפה במרחק שעתיים נסיעה (ג'ושוע פארק), יש עוד כמה אטרקציות שממלאות עוד יומיים בכיף.

מה דעתכם? לשמור את ווגאס לפעם אחרת או שחבל על הזמן בLA?

פורסם (נערך)

לוס אנגלס מאוד יפה ויש המון מקומות שכיף פשוט להסתובב בהם ברחובות, אבל אין אטרקציות שאני יכול להגיד בלב שלם שאתה חייב חייב לעשות.

הדברים שאני בדרכ לוקח חברים שבאים לבקר אותי שם זה וניס ביץ', santa monica pier, שדרת הכוכבים בהוליווד, להסתובב ברגל בערים פסדינה וסנטה מוניקה. מבחינתי כל אלה הם חובה. אה וקניון גלנדייל גלריה + החנויות של אמריקנה מעבר לכביש. השאר, תלוי בבנאדם. אפשר יוניברסל סטודיוס, אפשר הרבה שופינג. אפשר ללכת ל משחק של הלייקרס די בזול למרות שהם פח השנה. בסהכ לוס אנגלס מעניינת ל3 ימים גג מבחינת מקומות לבקר, אחכ היא די משעממת אם אתה לא נהנה ללכת סתם להסתובב במקומות יפים. מה שאני הייתי מציע לך זה כן לנסוע לעיר אחרת ליומיים. אם אתה אוהב להמר וגאס זה בשבילך. אם לא, סאן דייגו זאת אופציה. והכי מתאימה מבחינת הרצון שלך לדרך מהנה מהנהיגה זאת סן פרנסיסקו. סן פרנסיסקו עיר מדהימה, אבל אחת הדרכים אליה היא בין היפות בארהב. זאת דרך שקצת מאריכה את הדרך אבל עוברת בכבישים פתלתלים לאורך מצוקים עם נוף מטורף של אוקיינוס . תסתכל באינטרנט על.תמונות מroute 1 . כמו כן יש מקומות יפים לעצור בדרך: ארמון הרסט, העיירות סנטה ברברה ,מונטריי וכרמל, ולבקר במטה של פייסבוק (אבא שלי עובד בפייסבוק, אם תודיע לי מראש אדאג לך גם לפינוקים). בקיצור זאת דרך קלאסית לקחת רכב שרירים אמריקאי עם גג פתוח ולחיות את החלום.

כמו כן יש פארקים מהממים בקליפורניה שאם אתה אוהב טבע אז תוכל לנסוע לשם במקום לעיר. פארק יוסמיטי או מאמות', ואם אתה מוכן לנסוע נסיעה מאוד ארוכה בשביל ביקור קצר בילוסטון או בגרנד קניון זה בכלל חוויה.

מה שלא תחליט יהיה מדהים. תסתכל קצת על תמונות מכל המקומות שאמרתי וכשתתכוונן על מה בדיוק בא לך אני אתן לך טיפים איפה יש מסעדות טובות לכל דבר, איפה זול לישון וכד'. טיילתי בכל אחד מהמקומות שאמרתי עשרות פעמים וכל פעם עם חברים שונים/משפחה אז אני ממש מכיר כל פינה במערב ארה"ב ובמיוחד קליפורניה.

עריכה אחרונה על ידי מרון
פורסם

אני עונה בנפרד על נושא הנהיגה כי חפרתי יותר מדי בפוסט הקודם, אז כאן אהיה ממוקד נהיגה:

תתוקן בלוס אנגלס לפקקים הכי נוראיים שנהגת בהם בחיים. זה פשוט סיוט לעלות על הכבישים המהירים בתוך העיר. הכבישים נוראיים מבחינת תחזוקה, ויש פקקים על הכבישים המהירים ברוב שעות היום. פקקים יכולים לתפוס אותך גם באמצע הלילה כי כל היום מתקנים שם כבישים. אתה חייב וויז , זה יציל אותך מהרבה תסכול.

בנוגע לנהיגה- רוב האמריקאים מאוד אדיבים ומנומסים בכביש , אבל יש כמה חוקים שונים משלנו-

מותר לפנות ימינה ברמזור אדום אלא אם כן מצויין אחרת. האדום הוא כמו תמרור עצור בפנייה ימינה. שים לב גם שיש רמזורים שבפנייה שמאלה אתה צריך לתת זכות קדימה למי שבא ממולך, יהיה כתוב על הרמזור yield.

יש מקומות שיש תמרורי עצור שכתוב עליהם 4way, שזה אומר שלכולם בצומת יש עצור והזכות קדימה ניתנת למי שהגיע קודם. כלומר זה מאין משחק נימוסין כזה שאתה צריך לתת כל פעם זכות קדימה לאחרים עד שייתנו לך.

בנוגע לחניות יש כמה אופציות: יש הרבה מקומות של חניונים בתשלום של fixed price, ויש מקומות על פי שעה. כמו כן, יש חנויות שנותנות ללקוחות שלהם חנייה חינם. אף אחד לא יבדוק אותך שאתה באמת נכנס לחנות ואני בדרכ חונה במקומות כאלה , אבל לא כדאי להסתכן ולחנות שם ליותר מדי זמן כי כבר שמעתי על גרירות. אם תחפש מספיק טוב תמצא חנייה בדרכ גם חנייה עירונית בחינם ויהיה שלט שיגביל אותך בזמן. תשים לב לשלט כי פקחים עוברים ומסמנים לך עם גיר או משו בסגנון את הגלגל ואז אפשר לקבל דוח. ברחובות עצמם אני לא אוהב לחנות כי יש מדחנים. ברוב המקומות שכתבתי בפוסט הקודם החניות חינם למעט באיזור הוליווד שזה קצת בעיה. או שחונים רחוק ומתקרבים ברגל, או שמחפשים חניון שיהיה כתוב flat rate ושיהיה כתוב 5$ גג. תתרחק רחוב או שניים ותמצא כאלה. תמיד בצמוד לאתר מבוקש יירשמו 20$ וזה לצאת הכי פרייאר שיש.

לקראת הנסיעה שלך תזכיר לי ואפציץ אותך במידע על כל סושיה, המבורגריה , גלידה או מסעדות שיש בל"א. ואם שופינג מעניין אותך גם על אאוטלטים וקניונים באיזור.

מקווה שעזרתי

• תוכן חדש...