Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן רכב - דאצ'יה סנדרו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיקח את העניין לשם שינוי מפרספקטיבה אחרת, למשל של אשתי. אפשרות לרכוש פיקנטו מאובזרת מכל טוב, אחריות גדולה וכו' ומאידך פיג'ו 208 בסיסית ב-+/- אותו הכסף. מנוע הטורבו והגיר (המעולים!) של פיג'ו לא מזיזים לה מילימטר, הם מקבילים לסדר העדיפויות שלה. לעומת זאת אבזור עדיף מקל עליה את חיי היום-יום וגורם לה לחייך.

לא בכל המכוניות ההתקנות מקומיות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני כנראה לא הייתי רוכש אף אחת מהן, אלא עושה מאמץ כספי ורוכש את הדגם המאובזר של הפג'ו.

אילו הייתה לי בחירה בין שתיהן בלי אופציה להוסיף שקל, אז הייתי לוקח את הפג'ו. חלונות חשמל מאחור לא קריטיים לי. מראות ידניות? רק אני נוהג ברכב, אז לא קריטי גם כן. לעומת זאת ביצועים כן חשובים לי וכך גם נוחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רומן יש אנשים (או בלי א') שקונים רכב בגלל הצבע, או בגלל הצורה של הפנס, או בגלל הגודל של המאפרה..

שאלת אם זה לגיטימי, עניתי שלדעתי לא ונימקתי (תוך חזרה מתמדת על "אישית").

ברור לי שלא כולם מבינים מה קורה מתחת למכסה המנוע.. או למה נועד העיגול הזה שכולם שמים עליו את הידיים.

יום טוב גם לך

פורסם
אני כנראה לא הייתי רוכש אף אחת מהן, אלא עושה מאמץ כספי ורוכש את הדגם המאובזר של הפג'ו.

אילו הייתה לי בחירה בין שתיהן בלי אופציה להוסיף שקל, אז הייתי לוקח את הפג'ו. חלונות חשמל מאחור לא קריטיים לי. מראות ידניות? רק אני נוהג ברכב, אז לא קריטי גם כן. לעומת זאת ביצועים כן חשובים לי וכך גם נוחות.

זאת בדיוק המהות של ההעדפות האישיות. אם הרכב היה עבורי, דעתי הייתה כדעתך. מצד שני, הרכב לא נרכש עבורי וגם הסגמנט לא ממש רלוונטי לי כרגע.

רומן יש אנשים (או בלי א') שקונים רכב בגלל הצבע, או בגלל הצורה של הפנס, או בגלל הגודל של המאפרה..

שאלת אם זה לגיטימי, עניתי שלדעתי לא ונימקתי (תוך חזרה מתמדת על "אישית").

ברור לי שלא כולם מבינים מה קורה מתחת למכסה המנוע.. או למה נועד העיגול הזה שכולם שמים עליו את הידיים.

יש לנו כנראה הבנה שונה של המילה "לגיטימי".

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ה208 הבסיסית מגיע עם אותו מנוע/גיר של ה108 (פיורטאק vti 82)

בשביל לקבל את המנוע עם הטורובו (110 כ"ס) צריך לקחת את הדגם האוט' שעולה 83,900 ומעלה.

פורסם
בשורה התחתונה, למי שלא צריך מרחב, עדיף לקחת מיני מודרנית?

לדעתי לא. לאחר נסיעת מבחן בכמה וכמה רכבים אני יכול להגיד שהסנדרו עדיין מרגישה עדיפה על פני מכוניות מקטגוריית המיני. עם זאת, היא בהחלט פחות מוצלחת מרכבים מקטגוריית הסופר מיני (אבל היא גם זולה משמעותית. 20 אלף שקל זה בערך כמה? עמט 40% מערך הרכב? זה מחיר מאוד משמעותי!)

אני לא חושב שיש בעיה להשוות רכבים מקטגוריות שונות.

הרי קהל רוכשים מסויים יתלבט בין סיטרואן C1 לדאצ'יה אז למה לא להשוות בניהן על סמך מחיר?

דווקא השוואה לרכבים מאותה קטגוריה אבל עם הפרשי מחירים של 20K לא תעשה טוב לדאצ'יה כי אמנם ברור ש-"what you pay is what you get" אבל סביר להניח שהדאצ'יה תיפול מהן במרבית הסעיפים למעט תמורה למחיר.

זה כמו שהרבה אנשים היום מתלבטים בין משפחתית קלאסית לג'יפון, זאת לא אותה קטגוריה ויש ג'יפונים גדולים וקטנים באותו טווח מחיר אבל ההשוואה בין ג'יפון למשפחתית היא רלוונטית בגלל שהמחירים קרובים ובפני הרוכש ניצבת ההתלבטות הזאת.

מסכים איתך! לאנשים יש תקציב X והם בודקים מה האופציות שלהם בתקציב הזה. אם יש רק מיניז זה מה יש ואם יש דברים אחרים הם יסתכלו גם על זה ויחליטו כל אחד לפי הצרכים והרצונות שלו בסוף.

פורסם
היא לא התקלפה, היא פשוט לא מגיעה עד הסוף, אבל זו דוגמה שיחד עם המרווחים הגדולים בין חלקי הפח במרכב, צירי מכסי המנוע החשופים (מצורפת תמונה) ועוד כמה דברים הם עדות לכך שזו מכונית תקציב ואלו המקומות שחסכו בהם.

13.JPG

הגומי שלא מגיע לקצה זה לא חסכון ולא איכות חומרים נמוכה זאת רשלנות בעבודת הרכבת הרכב הלכה למעשה.

חסכון ב-5 ס"מ של גומי לא יעשיר אף יצרן.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אתה צודק, הוא לא יעשיר.

אבל זה ועוד דברים הם אינדיקציה לרמת הרכבה ויצור שאינם בסטנדרט המקובל כיום, לא רק בקרב היצרניות המובילות אלא גם בשורה השנייה.

והשימוש בפסי ייצור לא עדכניים - זה חוסך הון ליצרן. למרבה השמחה הפעם החיסכון הזה מתגלגל לצרכן. יש פעמים בהם אנחנו נתקלים בדברים דומים והמחיר דווקא גבוה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

צריך לבדוק האם זה בכל הדגמים ואצל כולם.קשה להבין מהתמונה מה זה בדיוק הרווח זה וחוסר בגומי ואיך הוא מורכב או שזז ואם זה רשלנות של המרכיב צריך לדרוש לתקן דבר כזה.

לפי דעתי משיכה עדינה וגומי מגיע עד הקצה,בכל מקרה לא מקובל -הרי הנדסה של רנו-ניסן ..

פורסם

זה ככה בכל הרכבים, אין לרכב בעיה של איטום (יש גומיות נוספות סביב המעטפת הפנימית של הדלת) וזה גם חסר פרופורציה משום שכאשר ממקדים את הפריים על זה בלבד אז זה מתקבל רושם חורג ביחס לעניין קוסמטי מינורי למדי.

בסופו של דבר זה רכב זול כשעיקר החסכון בו נובע מעניינים קוסמטיים דומים. לא מתאים? משלמים יותר וקונים משהו אחר.

פורסם

נכון מאוד,מחפשים בקטנה כדי להצביע שרכב לא סתם זול..

מכתבה:"כשנגשתי לפתוח את תא המטען פגשתי ידיד ותיק, כפתור עגול ובולט שלא ראיתי כבר שנים, מה נשמע חביבי"

דרך אגב, לא רק בדאצ'יה יש מנעולים עם כפתורים עגולים גם לרכבים חדשים יש אותם באותו סגנון.

קינן כהן - תפתח עיניים ותסתכל לצדדים..

פורסם

8ecccfed46940fde112d9bec36249936.jpg

b8763f35cb7fc3284ef64f66286cd41a.jpg06654d9cfbf396a967d553949be9a3a0.jpg94dda494ce1ad6a9997a37dbec561fe8.jpg

אתה צודק, יש את זה בעוד מכוניות, יצאתי למגרש חניה אקראי וצילמתי כמה.

אני אקצר לך את הדרך - כפתור הלחיצה העגול היה בסיטרואן סקסו...

כפתור פתיחת תא המטען העגול וגם הגומיות החיצוניות של הדלתות לא הופכות אותה למכונית לא טובה. אבל הן דוגמאות לפשרות שמכונית זולה במחיר טוב והגון מאוד מציגות. וכתבתי שהמחיר הגון מאוד.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
8ecccfed46940fde112d9bec36249936.jpg

b8763f35cb7fc3284ef64f66286cd41a.jpg06654d9cfbf396a967d553949be9a3a0.jpg94dda494ce1ad6a9997a37dbec561fe8.jpg

אתה צודק, יש את זה בעוד מכוניות, יצאתי למגרש חניה אקראי וצילמתי כמה.

אני אקצר לך את הדרך - כפתור הלחיצה העגול היה בסיטרואן סקסו...

כפתור פתיחת תא המטען העגול וגם הגומיות החיצוניות של הדלתות לא הופכות אותה למכונית לא טובה. אבל הן דוגמאות לפשרות שמכונית זולה במחיר טוב והגון מאוד מציגות. וכתבתי שהמחיר הגון מאוד.

לא רציתי לצלם..יש מאינטרנט

27alto-vs-eon7.jpg

Alto-800-Rear.jpg

Chrysler_PT_Cruiser_rear_20071211.jpg

פורסם
צריך לבדוק האם זה בכל הדגמים ואצל כולם.קשה להבין מהתמונה מה זה בדיוק הרווח זה וחוסר בגומי ואיך הוא מורכב או שזז ואם זה רשלנות של המרכיב צריך לדרוש לתקן דבר כזה.

לפי דעתי משיכה עדינה וגומי מגיע עד הקצה,בכל מקרה לא מקובל -הרי הנדסה של רנו-ניסן ..

זה ככה גם בדאסטר.

חסר גומי מהסוף של החלון האחורי ועד קצה הגג.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...