Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הזמנתי לי איזה 5 טישרטים מארה"ב בכ 400 שח

שכחתי מעניין המשלוח והם שלחו דרך פדקס.

פדקס דורשים 150 שקלים

התקשר אתמול שליח,לא הייתי בבית,גם היום התקשר,לא הייתי, התקשרו מהמרכזיה ותיאמו ליום שגם לא אהיה בבית.

אני לא מעוניין לשלם 150 שקלים כי זה יוצא לא משתלם בעליל,אני מעוניין שזה יחזור לשולח והוא יחזיר לי את הכסף.

זה לא פייר שאני משלם סכום גבוה למשלוח ואז צריך לשלם עוד 50 אחוז נוספים,לא ככה?

חבר אמר להתעלם ולדחות אבל הם לוחצים ועכשיו תיאמתי וקצת קשה לצאת מזה(מקסימום נתקשר ונבטל)

אשמח להכוונה

תודה רבה.

Miata ND2

פורסם

יש לך 2 אפשרויות:

1. לשלם ולקבל את החבילה.

2. לא לשלם. פדקס יפנו לשולח לקבלת הנחיות. אם יהיה מוכן לשלם עבור משלוח חזרה - החבילה תשלח אליו. אחרת, החבילה תוכרז כנטושה ותועבר לידי רשות המיסים (אבל אתה לא תקבל החזר כספי).

עכשיו תעשה את השיקולים שלך.

פורסם

תדבר קודם כל עם המוכר ותראה מה הוא מוכן לעשות ולבוא לקראתך אם בכלל,ולפי זה תחליט.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מקרה שקרה לי

לפני מספר שנים הזמנתי מכסה דלק מכרום למיאטה שלי מגרמניה. לא שמתי לב שהם הולכים להשתמש בחברת שילוח (כבר לא זוכר מה זה היה, אבל נראה לי פדקס). בקיצור, זה הגיע אליהם ואז קיבלתי טלפון. רצו ממני עוד עמלות שחרור ואם אני זוכר נכון גם אישור ממשרד התחבורה וכל מיני שטויות. דיברתי עם החנות בגרמניה, ביקשתי שיקבלו את המוצר בחזרה וישלחו אותו בדואר הרגיל. לא שילמתי שילוח בחזרה וגם לפי מה שהבנתי גם המוכר לא.

הגיע בדואר הרגיל, לא שילמתי מיסים הכל עבר חלק.

מסקנה? לא לעבוד עם חברות השילוח.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

עכשיו אני מבין מדוע עסקים מחו"ל חוסמים את ישראל כאופציה למשלוח. למה למוכר להתעסק עכשיו עם כאב ראש של כל זה.

אין מה לעשות, בלע את הצפרדע ולמד להבא שלא שולחים במשלוח אקספרס של אף חברת בלדרות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שכחתי מעניין המשלוח והם שלחו דרך פדקס.

פדקס דורשים 150 שקלים

אני לא מעוניין לשלם 150 שקלים כי זה יוצא לא משתלם בעליל

זה לא פייר שאני משלם סכום גבוה למשלוח ואז צריך לשלם עוד 50 אחוז נוספים,לא ככה?

הדבר היחיד שלא פייר פה זה הניסיון שלך להתחמק מהתשלום.

עשית טעות? ספוג אותה, שלם 150 ש"ח כשכר לימוד, תהנה מהחולצות שלך, ולהבא זכור לא להתעלם מאופן השילוח - 150 ש"ח זה שכר לימוד נמוך מאוד.

פורסם

חברות השילוח זה גנבים בחסות החוק ! אני אכלתי אותה ב-1300 ש"ח בגלל משקל המוצר (20קילו) ‚ כל מוצר שאני רוכש היום זה רק אם המוכר שולח בדואר רגיל ‚ לא מסכים לשום חברת שילוח גזלנית !

פורסם

כולם חארות, גם חברות השילוח וגם הצרכנים.

חברות השילוח: עכב כל מיני עמלות שקר מצד אחד וניצול צרכנים אשר לא מבינים בשילוח ושחרור מצד שני.

עוד יותר חמור זה שיש מקרים מסויימים (גם אם יחסית נדירים) שבהם חברת השילוח מתנהגת לא במקצועיות מבחינת סיווג או שיחרור מכס.

צרכנים: אין להם מושג בתהליכי שילוח ועמילות, אבל לרוץ להכפיש באינטרנט "קיבלתי משלוח חינם מהמוכר אבל פדקס\DHL\UPS דחפו לי עוד 250 ש"ח לתשלום סתם- חבורה של גנבים..."

צרכן יקר, אתה עושה ייבוא מחו"ל- ועכשיו כשנזכרת (נזכרת ולא גילית, כי כל ילד מעל גיל 9 יודע שיש מכס בכל מדינה בעולם) שיש עוד תשלומים אתה מתמרמר על חברות השילוח.

כשמתקלקל הרכב, אתה הולך למוסך, ברור לך שאתה צריך לשלם נכון?

כשתובעים אותך אתה הולך לעו"ד, ברור לך שצריך לשלם נכון?

בשני המקרים, אתה לא חייב.

אתה יכול לתקן את הרכב ולבד ואתה יכול לייצג את עצמך בבית המשפט.

למה אתה הולך לבעלי מקצוע? כי הם מקצוענים בתחום בוא אתה צריך עזרה.

יש לך אחלה אופציה- אתה מוזמן לקחת את הניירת המקורית, ללכת בעצמך למכס ולשחרר לבד.

אף חברת שילוח לא מחייבת אותך לשחרר רק איתם.

תוכל לחסוך קצת מאגרות "השקר" וכן את עמלת העמילות שהם גובים.

אולי, וגם זה לא תמיד, תצטרך לשלם על מסירת הניירת פיזית אליך- וגם זה באשמתך כי זה אומר שעשית ייבוא ולא דאגת לקבל מהספק ניירת לשחרור המשלוח ועכשיו חברת השילוח צריכה לשלוח נציג שיחפש את החבילה שלך פיזית וגן למסור לך ידנית את הניירת.

ועוד סוד ממש לא כמוס לא לחמור ולא לסוס- אתה יכול להתמקח איתם על גובה העמלות :)

אני מזמין המון מחו"ל, וכאשר נשלח דרך חברות הקורייר אני מחכה להצעת מחיר מהן.

המחיר טוב? שחררו ועזבו אותי בשקט.

מנסים להעמיס שטויות או מסווגים באופן דפוק? אני משחרר לבד או בעזרת עמיל מכס חיצוני.

ולגבי המקרה הספציפי הזה, 150 ש"ח זה עוד יחסית נמוך.

עמלת עמילות מכס בדר"כ גובים 150 ש"ח (וזה מאוד זול) ועד 350 ש"ח.

עמיל חיצוני בדר"כ ייקח 250 ש"ח עמילות+ 50 ש"ח פורמליות+60 ש"ח שער עולמי.

פורסם (נערך)
עכשיו אני מבין מדוע עסקים מחו"ל חוסמים את ישראל כאופציה למשלוח. למה למוכר להתעסק עכשיו עם כאב ראש של כל זה.

אין מה לעשות, בלע את הצפרדע ולמד להבא שלא שולחים במשלוח אקספרס של אף חברת בלדרות.

לא רק שעכשיו אנחנו מבינים למה מוכרים לא שולחים לחו"ל אלא גם מצאנו את התרופות לאיידס ולסרטן, והצלחנו לנסוע בזמן.

הסיבה שלא שולחים לארץ היא דואר ישראל ותו לא!

עריכה אחרונה על ידי לאון
פורסם

אתם מבינים שכדי לקבל משלוח חינם , הייתי צריך לקנות עוד מוצרים ולהגיע ל 75 דולר , אחרת הייתי משלם סכום גבוה על המשלוח,אז זה ממש לא משלוח חינם.

זאת ועוד,אני נדרש לשלם 50 אחוז מערך החבילה אחרי שפדקס קיבלו תשלום בדבר השילוח.

אין לי בעיה לשלם לדואר ישראל כשהם דורשים,כשהמשלוח באמת חינם והם מטפלים בחבילה גדולה,זכותם.

אבל פדקס וכל חברות השילוח הגדולות שודדות לאור יום.

על החבילה הזאת אני אשלם כי אני לא רוצה להסתכן בלא לקבל את הכסף.

זה ממש לא שכר לימוד,אני מייבא המון מוצרים מחו"ל ובקיא בנושאים,זאת פשוט חוצפה.

Miata ND2

פורסם

גם בדואר אם זה עובר בEMS יש עמלת שחרור, רשימון קולקטיבי ועוד עמלות שקר.

השולח לא אשם שיש מיסים ועלויות בגבול. זאת בעיה שלך וכפי שכבר אמרו לך - אתה יכול לשחרר לבד.

פורסם

הזמנתי מערכת לרכב מחו"ל והשילוח היה דרך dhl לא נדרשתי להוסיף כלום מעבר לעלות המשלוח(שידעתי אותה כשקניתי את המוצר) והמוצר הגיע עד לבית עם שליח תוך 4 יום מרגע ההזמנה.

פורסם

טוב חברים אני אשחרר את המוצר, השאלה אם יש על מה להתמקח מול FEDEX ולאיים שאני לא אקבל את החבילה או שזה לא יעזור?

Miata ND2

• תוכן חדש...