Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בוכריס, בוכריס, איך נפלת...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין הוא שכשאותם אלופים יטענו שיש לשדרג תנאים כדי להשאיר כ"א איכותי, תצעק שהתקציב מתבזבז על אוכלי חינם. מילכוד 22.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 616
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא נכון.

אני אטען שיש לבצע שינויים כמו צמצום יחידות עורפיות, אולי ויתור כזה או אחר על מודל צבא העם ועוד דברים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ננסה לתרגם לעברית פשוטה את דברי ייבגני

יש את היררכיה הפיקודית הרגילה מעליה היררכיה דתית .

נגד מלחמה מול אוייבינו העמלקים והישמעאלים אין בעיה

רק בפינוי התנחלויות יש בעיה?

לא קיבלתי תשובה להודעה שלי.

יש סיבה?

לא נכון.

אני אטען שיש לבצע שינויים כמו צמצום יחידות עורפיות, אולי ויתור כזה או אחר על מודל צבא העם ועוד דברים.

בוא תשכיל אותנו , מה ההשכלה שלך בנושאי צבא , שמקנה לך את הבעת הדעה הנחרצת מה יש לעשות בצבא?

הנכד הבכור של מתגייס לצה"ל בקיץ הזה.

הוא הולך ליחידה שאני אצטרך להרוג אותך אם אגלה לך מהי.:lol:

גם חבריו הולכים ליחידות מובחרות במוטיבציה מלאה, וכולם חילוניים מבתים טובים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא קיבלתי תשובה להודעה שלי.

יש סיבה?

יש.

אומנם אתה מתנסח בעברית פשוטה, אבל לא הבנתי ואני עדיין לא מבין מה אתה טוען או שואל. האמת? כמו עם רוב התגובות ה"מתחכמות" שלך.

בוא תשכיל אותנו , מה ההשכלה שלך בנושאי צבא , שמקנה לך את הבעת הדעה הנחרצת מה יש לעשות בצבא?

ידיעת קרוא וכתוב, שמאפשרת לי לקרוא דעות של מביני עניין יותר ממני, כמו זו, ולברור ביניהן.

קורות חיים, עם הישגים אקדמיים ומקצועיים בולטים, אם תרצה, אשמח לשלוח לך בהודעה פרטית.

ואגב, השאלה שלך היא אחת מהיותר אירוניות שיצא לי לקרוא בפורום הזה. כל הכבוד.

פורסם

אני קורא את זה http://www.israeldefense.co.il/he/content/%D7%9E%D7%91%D7%A7%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%95-%D7%9C%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%91%D7%90%D7%94

מדאיג פי עשר מהדו"ח של לוקר.

ואני לחמתי בששת הימים ואני לחמתי במלחמת יום הכיפורים וימ"חים מבורדקים וציוד חסר וכו' וכו' זה לא מחקרים אקדמיים או דוחות של המבקר, זה חלק מההיסטוריה שלי ושל בני דורי ששילמו במחיר דמים תרתי משמע על כך.

למזלנו הרע אנחנו לא גרים בשוויץ או בשוודיה.

אפשט לך את השאלה האירונית

אתה מדבר על הדתה של הצבא ושליטה רבנית שגוברת על השליטה של המפקדים / הממשלה.

בהנחה שזה נכון

מתי יהיה ניגוד עיניינים?

נגד מלחמה מול אוייבינו העמלקים והישמעאלים אין בעיה = אלה גם אלה יהיו בעד ליציאה למלחמה

רק בפינוי התנחלויות יש בעיה?= הממשלה תחליט בעד הרבנים יגידו לא?

כנגד זה יש לנו גיוס של דתיים לשרות צבאי. מה רע?

השאלות שלי הן "מתחכמות" רק לאלה שחושבים עצמם לחכמים. לאנשים פשוטים הם שאלות פשוטות, אולי התשובות לא קלות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אגב, סתם בשביל האנקדוטה: אני לא יודע כמה אנשי קבע מכיר בר72. השכר ההתחלתי של איש קבע בקבע ראשוני הוא 4000 שקלים חדשים. אם מאוד תתאמץ, תוכל להגיע אחרי שנתיים ל7000 שקלים חדשים - בתנאי שיש לך השכלה מספקת כדי לקבל גמו"שים.

זה ביחידות העורפיות, שם מבחינה כלכלית המצב פח.

ביחידות השדה (עד דרג האוגדה), השכר מתחיל בערך ב-7 ויכול להגיע עד כ-8 וחצי.

פורסם

ישה, אז אתה מוזמן לעסוק בשאלות הפשוטות שלך עם מי שרמתו האינטלקטואלית תואמת את שלך. לצערי, אני לא שם.

סטפ, אתה צודק.

פורסם

לא מעוניין לעורר פה מלחמה, אבל אני שואל באמת כדי לדעת. אני דתי, יש לי אמונה מסויימת ומבחינתי היא ערך עליון להכל. אם הצבא דורש ממני משהו שנוגד את אמונתי, מה אתם מצפים שאעשה?

פורסם
"אני אדם מאוד ערכי"

שמישהו ישים כאן את איניגו מונטויה אני מהסלולרי ואין לי כוח לפרוצדורה

אתה אולי אדם מאוד ערכי, אבל המקרה שאתה מתאר יותר קשור להיותך אדם מאוד מסורתי, או דתי.

לחלופין אם סולם הערכים שלך מושתת על כפיה של העדפותיך הקולינריות(/דתיות) על אנשים אחרים, אז כן, אתה ערכי לאללה לפי אותו סולם. קודוס

בסולם אחר אתה עלול להיתפס באופן קצת שונה

אני לא כפיתי כלום על אותו קצין,אלו החוקים הצבאיים.

הוא יכול לאכול מה שבא לו איפה שבא לו ומתי שבא לו.

אבל אכילת מזון לא כשר במתקן צבאי אסורה,לא אני אסרתי את זה.

כמה פעמים ישבתי אצל חברים והם הזמינו הביתה חזרזיר,היה אכפת לי? לא, למה? יכולים לעשות מה שבא להם בבית שלהם.

הצבא לא של אבא שלהם,ולא שלי,יש חוקים,ברגע שמישהו עובר על חוקים מסויימים אף אחד לא מניד עפעף,אבל ברגע שחייל לא מתגלח,אפילו אם הוא סתם היפסטר,נכנסים נגדו בכל הכוח.

שרתתי עם אנשים מכל המגוון הפוליטי,מצביעי מרצ,הומואים,לסביות,טבעוניים (לא סבלו אותי) חרדים,כיבדתי את כולם ולא אכפת לי בכלל מה כל אחד עושה בזמנו הפנוי,זכותו המלאה. אבל שלא יכפה עלי חוקים מסויימים,ושלא תהיה איפה ואיפה באכיפת חוקים במערכת הצבאית.

דרך אגב,אני דתי,מתפקד מפלגת זהות,תומך לחלוטין בהפרדת דת ממדינה.

פורסם

כל שאמרת אמת, ואם חייל עובר על פקודות - שייענש לפי הנהוג.

זה עדיין לא מסביר איך דווקא הבחירה הקולינרית של קצין מסוים גרמה לך לפרוש מצה"ל, ולהתפאר בעשותך כך. שלא תבין לא נכון - אני לא רואה קריירה צבאית כאיזה דבר שיש להתגאות בו וזכותך להימנע ממנה מכל סיבה שתבחר, פשוט מההודעה שלך הבנתי שאתה רואה עצמך כאדם ערכי ולכן לא תשרת בצבא בו קצין אוכל לא כשר במטבח, והמשפט הזה משעשע.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זה לא רק מה הוא אוכל,זה אקט שהוא הפגין,שורה של זלזול,זה לא קרה רק פעם אחת,ביחידות האלו אין באמת פיקוח,כמויות של כסף מתבזבזות,זה לא צבא,כולם משרתים על אזרחי.

כל ההוואי הזה של הפרת חוקים שנובעים מיהדות התגאות בזה הביאה לי לתחושת גואל,תאכל,אין בעיה,אבל למה להשוויץ ולפאר ?

גילו לי צליאק בשירות,המצב הכלכלי שלי בבית היה על הפנים,לא קיבלתי בכלל.תמיכה מההורים,תכננו עלי לטווח הארוך,רציתי להישאר,עד שראיתי הרבה קצינים כאלו,אמרתי חאלס,ניסו לדפוק אותי בכל דרך אפשרית על כך שלא חתמתי.

מסתבר ששנה אחרי השחרור אני עובד בהייטק,מקבל יותר מפי 2 משכורת צהלית עם רמת פעילות,רואה איך אנשים אוכלים בייקון וזה לא מזיז לי.

אתה היית עובד בחברה בה הבוס היה מעלים מס?

היית עובד בחברה שהייתה משקיע בארגוני מליציה אכזריים שרוצחים אנשים?

אלו דוגמאות קיצוניות,אך אנשים עדיין בוחרים לא לעבוד בחברות כאלו.

פורסם

Haranza, בדיוק בנקודה הזו נמצאים הרבנים והרבנות הצבאית, לא? כדי לקבוע מה כן ומה לא.

לא יודע, זה פשוט הופך את הצבא לפחות ממלכתי, עד לרמה שבטית כמעט.

פורסם (נערך)
לא מעוניין לעורר פה מלחמה, אבל אני שואל באמת כדי לדעת. אני דתי, יש לי אמונה מסויימת ומבחינתי היא ערך עליון להכל. אם הצבא דורש ממני משהו שנוגד את אמונתי, מה אתם מצפים שאעשה?

כמו שציינתי, גם אני מבית דתי. הורי משתייכים לציונות הדתית.

כששירתתי בצה"ל, שזה היה די מזמן, במסלול שלי היו חיילים ספורים דתיים. מפקדי היחידה שלי היו קיבוצניקים מהדרום ומהצפון (חלקם עדיין בשירות סדיר, ואני משער שאתה מכיר אותם).

תמיד התחשבנו בחיילים הדתיים, למרות שהם היו קומץ.

היום הגלגל התהפך והם אט אט מהווים את רוב שדרת הפיקוד ביחידות העילית ובגדודים. הם כופים את דעתם ואורח חייהם על החיילים שממש לא מעוניינים בכך.

הבעיה הכי חמורה היא במשפט שאותו סימנתי לך.

אם כך יחשבו מפקדי יחידות/מג"דים/מח"טים הלך הצבא.

מי שמגיע לצה"ל חייב להבין שיש מפקדים והם שקובעים.

אם אתה רוצה שראש הישיבה שלך ייתן לך פקודות ולא המפקדים, תשתחרר מצה"ל.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם
זה לא רק מה הוא אוכל,זה אקט שהוא הפגין,שורה של זלזול,זה לא קרה רק פעם אחת,ביחידות האלו אין באמת פיקוח,כמויות של כסף מתבזבזות,זה לא צבא,כולם משרתים על אזרחי.

(1)כל ההוואי הזה של הפרת חוקים שנובעים מיהדות התגאות בזה הביאה לי לתחושת גואל,תאכל,אין בעיה,אבל למה להשוויץ ולפאר ?

(2)גילו לי צליאק בשירות,המצב הכלכלי שלי בבית היה על הפנים,לא קיבלתי בכלל.תמיכה מההורים,תכננו עלי לטווח הארוך,רציתי להישאר,עד שראיתי הרבה קצינים כאלו,אמרתי חאלס,ניסו לדפוק אותי בכל דרך אפשרית על כך שלא חתמתי.

מסתבר ששנה אחרי השחרור אני עובד בהייטק,מקבל יותר מפי 2 משכורת צהלית עם רמת פעילות,רואה איך אנשים אוכלים בייקון וזה לא מזיז לי.

(3)אתה היית עובד בחברה בה הבוס היה מעלים מס?

היית עובד בחברה שהייתה משקיע בארגוני מליציה אכזריים שרוצחים אנשים?

אלו דוגמאות קיצוניות,אך אנשים עדיין בוחרים לא לעבוד בחברות כאלו.

1. אני לא יודע מה זה אומר להשוויץ, אני לא מבין ב-מה יש להשוויץ אם אתה אוכל חזיר ונוטה להאמין שההגדרה שלך ושלי ל"השווצה" אינה זהה. אם אדם אומר לחברו שהסנדוויץ' שלו טעים הוא לא משוויץ' הוא פשוט משתף. אם אני אומר בשולחן עם חבר טבעוני שההמבורגר שלי טעים לי, האם אני לא בסדר?

אם הוא היה פונה אליך וצוחק עליך שבגלל האמונה שלך אתה לא יכול לטעום מהסנדוויץ' הטעים שלו, אז זה אכן בטעם רע. בתור חילוני גמור שדי סולד מהדת כבר יצא לי לקטול קולגה שעשה בדיוק את זה לאדם מאמין ("תטעם תטעם מהצלעות חזיר האלו מה כבר יקרה תלך לגהנום??" - זה, מגעיל)

2. יש כאן ערבוב של כל מיני דברים, אם בגלל מניעים כלכליים/בריאותיים/אחר פרשת מצה"ל זו זכותך (ועשית בשכל לדעתי אבל זה לא הדיון). מה הקשר בין זה לבין אנשים שאוכלים מה שבא להם לאכול וחוסר הסובלנות שלך מתפוצץ? אנאערף...

בעיקר מוזר המשפט האחרון שלך - בהייטק זה בסדר לאכול בייקון אבל בצה"ל לא? שוב, אם עניין ה"אין כבוד לפקודות" באופן כללי גרם לך לפרוש אז אני מבין את הרציונל, אם ה"אין כבוד לפקודות השם" גרם לך לפרוש ולמצוא את עצמך במקום בו.... אין כבוד לפקודות השם, אז הרציונל שלך מאוד תמוה מבחינתי.

3. או, תודה שהשתמשת בדוגמאות האלו.

זו הנקודה בה כל אדם סביר יכול לראות את הדוגמתיות של הדת (מלשון dogma). ההשוואה בין קולינריה מועדפת לרצח וגניבה ממחישה זאת בצורה מושלמת. ברצח יש נפגע ברור, בגניבת מס יש נפגע קצת פחות ברור, באכילת סנדוויץ' בייקון בלי להכריח אף אחד אחר הנפגע היחיד הוא אחוז השומן בדם של הסועד.

הקבלה רלוונטית יותר: אני לצורך העניין, מאוד סולד מהדת והמוסדות שלה. עם זאת, לא תהיה לי בעיה לעבוד בחברה בה הבוס דתי, ויש חדר תפילה ולו"ז תפילות למי שחפץ בכך. כן תהיה לי בעיה לעבוד בחברה שתכריח אותי לעשות את זה בניגוד לאמונתי.

וכך - הייתי מבין אותך אם לא היית מוכן לשרת בצבא בו מנות הקרב מבוססות על בשר לבן, או שבמטבח המנה הבשרית היחידה היא בשר לבן, או כל דבר שכופה עליך לעשות משהו. אך אני לא מבין למה שלא תשרת בצבא (דמיוני, לא צה"ל) בו לכל חייל מותר לעשות את מה שמתאים לאמונה שלו, כמו נניח לאכול סנדוויץ' מבשר לבן.

אבל כאן השיח בינינו הגיע למבוי סתום, שכן מבחינתך האמונה שלך נותנת לך לגיטימציה לכפות על אחר את האמונה שלך (הוא לא יאכל בשר חזיר לידי כי אני לא אוהב את זה), ולכן אין לנו בסיס ערכי משותף ולא נצליח להבין אחד את השני.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...