Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי רכב שפורסם בפייסבוק במחיר טוב מאוד, המפרסם הסביר שהרכב במצב טוב אחרי טיפול ויש לו כבר בדיקות קניה.

המוכר הוא לא בעל הרכב אלא אחיו שנמצא בחו"ל והוא מוכר בשבילו, ראיתי את הפייסבוק של אחיו ונראה באמת שהוא בחו"ל, בכל מקרה ,אני צריך להודיע לו לפני שאני בא, ע"מ שהוא יפעיל ביטוח חובה לרכב לאותו יום.

החלטתי להתקדם עם הקניה ולבוא לבדוק את האוטו, בתנאי שאני אוכל לקחת את האוטו לבדיקה במכון בפ"ת, שבו יש לי חבר, הוא להזכירכם כבר עשה בדיקת קניה, לפני שבועיים לטענתו, כשהבדיקות נעשו במכון קמפיוטסט במזרח ראשון. הוא סרב לבדיקה בפתח תקווה, בטענה שהוא לא מוכן לסכן את האוטו עם נסיעה עד פתח תקווה, אבל מסכים לבדיקה בכל מכון אחר בראשון

אשמח לדעתכם האם כדאי להיכנס לעיסקה הזאת, האם החשש מנסיעה לפ"ת הוא סביר? האם התרחיש כולו סביר?

פורסם

לפי הכותרת חשבתי שמדובר בתרמית המוכרת, כנראה שהפעם השאלה לגיטימית.

התחושה היא שלבחור יש קשרים באזור ראשל"צ ולכן רוצה שהבדיקה תערך במכון "הבית" שלו.

בכל מקרה - תתחיל בבדיקת המסמכים כולל יפוי הכוח של המפרסם.

אם יש לך חבר שמבין עניין גיס אותו וסעו יחד לראות את הרכב, אם הוא מקצועי הוא יעלה על בעיות גדולות גם בלי הליפט. אם הרכב עובר את הבדיקה הראשונית יש מקום לקחת את הרכב לבדיקה נוספת. ואם החבר מכיר את הברנז'ה, סביר שידע על מכון ראוי במרחק סביר מבית המוכר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעניין באיזה פארארי מדובר ? :)

רק בעיר שלו ניראה דיי חשוד שינהג בעצמו ליעד שאתה רוצה ושאתה משלם גם על הנסיע לשם ניראה איזה תרוץ הוא ימציא לך .

תבדוק את הרכב רק איפה שאתה רוצה גם אם זה באילת !

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

כל מקרה לגופו...

אני לאחרונה עברתי לחו"ל עם זוגתי בהתראה די קצרה ולא הספקנו למכור את הרכבים שלנו.

ההורים שלנו דאגו למכירה של הרכבים ואת הפרסום עשינו דרך הפייסבוק. לא הייתי אומר לאבא שלי לנסוע לבדיקה למקום אחר מעיר מגורי ללא"דמי רצינות" או משהו בסגנון שלא יקרה מצב של בזבוז זמן.

במידה ומתאים לך הרכב תן לבחור מקדמה של X שקלים ותקבעו מחיר וזכרון דברים. אני בטוח שזה יגרום לו לנסוע לפ"ת. (כך גם היה במקרה שלי) הגיע קונה רציני רצה לקחת במוסך שלו מרחק 50-60 ק"מ מהבית , חתם עם אבא שלי זכרון דברים ונתן מקדמה של 1000 ש"ח. עשו בדיקה והעבירו תשלום ובעלות במקום.

מקווה שעזרתי.

מיכאל

פורסם

תשמע. אם יש ספק, אין ספק.

המוכר בחול והוא אומר לך לעשות בדיקה במכון שכבר בדקו בו את הרכב או לחילופין בסניף אחר שלהם באותה עיר.

או פשוט תחסוך את הכסף והנה יש לי כאן בדיקה מוכנה.

אני ממליץ לך לדבר עם הבחור ולהגיד לו שאתה רציני ויש לך מישהו שאתה סומך עליו בפתח תקווה. זה 15 דק׳ נסיעה מראשלצ אם אין פקקים. זה לא שביקשת ממנו לנסוע איתך לבאר שבע.

אתה לחוץ מאוד על הרכב הזה?

תציע לו אפילו פיצוי סימלי בסך 100₪ על השעתיים טרחה.

הוא לא רוצה?! נורה אדומה מהבהבת. תעבור הלאה.

פורסם

If it sounds too good to be true.

ספר לנו איזה רכב זה ולמה אתה כל כך נעול עליו?

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם

הרכב הוא קיה סיד 2010 והמחיר 36000, אני לא נעול על הרכב אבל הוא התאים לי במסגרת התקציב, ואכן הייתי רציני מאוד לגביו.

כמעט ויתרתי למענו על פעילות אחרת ביום שישי, שבדיעבד נהנתי ממנה ברמות.

כרגע הרכב עדיין למכירה, כך שאני עדיין מתלבט.

פורסם

אני אישית לא הייתי קונה רכב אם לא הייתי מתנהל מול בעל הרכב בעצמו.

לפי מיטב ידיעתי כל עוד העסקה מבוצעת עם אדם אחר ממה שרשום ברשיון רכב מדובר בסוחר רכב לכל עניין, ויש לכ השלכות בקנית הרכב.

אם אתה לא נעול על הרכב הייתי ממליץ לך לחפש עסקה יותר "כשרה"

פורסם
אני אישית לא הייתי קונה רכב אם לא הייתי מתנהל מול בעל הרכב בעצמו.

לפי מיטב ידיעתי כל עוד העסקה מבוצעת עם אדם אחר ממה שרשום ברשיון רכב מדובר בסוחר רכב לכל עניין, ויש לכ השלכות בקנית הרכב.

אם אתה לא נעול על הרכב הייתי ממליץ לך לחפש עסקה יותר "כשרה"

אז "מיטב ידיעותיך" הן פשוט לא נכונות. לא תזיק מעט צניעות לפני שרושמים דברים שהם בגדר שטויות מוחלטות.

בנאדם יכול למכור רכב של אדם אחר באמצעות יפוי כח ותעודת זהות של בעל הרכב.

יש טופס מובנה באתר של משרד הרישוי לדברים כאלה.

העסקה יכולה להיות כשרה לחלוטין. מכרתי כבר כמה וכמה מכוניות עבור חברים כי לא היה להם כח להתעסק עם מכירת הרכב.

לפות"ש - נסיעה מראשל"צ לפתח תקווה היא לא חריגה בשביל בדיקה. שמוכר הרכב יואיל להוציא את האצבע מאיפה שהיא תקועה לו, ולבוא לבדיקה איפה שאתה רוצה. זה גוש דן, לא נסיעה לבדיקה מניו יורק לוושינגטון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

"שימו לב, שמי שמוכר לכם רכב ושמו אינו רשום ברישיון הרכב, והוא לא קרוב משפחה מדרגה ראשונה של מי ששמו כן רשום, ייחשב למי שעוסק במכירת רכב, אלא אם יוכיח אחרת, והוראות החוק המחמירות יחולו עליו."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3797241,00.html

קטע שנלקח מתוך YNET שדי מבסס את מה שאמרתי . או שגם הם מדברים שטויות

פורסם

זה לא משנה, צריך ייפוי כוח ותעודת זהות של בעל הרכב! זה הכל.

אין שום בעיות עם העסקה הזאת והכל כשר.

אני גם מכרתי רכב של חבר שנסע לחו"ל לתקופה ארוכה.

פורסם

אני חולק על מי שהגיב כאן וטען שאין בעיה עם העיסקה רק בגלל שהוא בעצמו נהג כך בעבר (כלומר מכר רכב של חבר).

זה שאתם ישרים ומכרתם רכב עבור חבר לא אומר כלום לגבי שאר המוכרים בשוק. אדם שמוכר רכב עבור אדם אחר זה נתון בעייתי במידה מסוימת ואין להתעלם מזה. לצערי אתם היוצאים מהכלל (לטובה); יש הרבה אחרים שאינם ישרים.

אם לא מדובר ברכב נדיר או במציאה מיוחדת לא הייתי טורח להתעסק עם זה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

האם לאח שמוכר את הרכב שם משפחה זהה לבעל הרכב? האם בעל הרכב - לפי השם שרשום בראיון הרכב - אכן לא מתגורר בישראל, לפי בדיקה בגוגל? יש כמה אמצעי ביטחון בעניין.

ככלל, יש מקרים שבהם מכירה כזו היא לגיטימית.

• תוכן חדש...