Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:shock: ניתקתי כבל מינוס מהמצבר והרכב המשיך לעבוד ללא בעיה???

סקודה פיווריט 94

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

ידידי היקר, מצבר משמש לאספקת מתח כאשר הרכב אינו מונע, כאשר הרכב מונע, המתח מגיע מהאלטרנטור, ולכן כאשר ניתקת את המצבר, הרכב המשיך לעבוד ללא הפרעה, אבל זה אינו דבר המומלץ לביצוע.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

זה מסוכן כי כשהמצבר מנותק האלטרנטור ממייצר מתח במעגל פתוח העלול לעלות לערכי מתח גבוהים ולשרוף רכיבי אלקטרוניקה הן באלטרנטור והן במחשבי הרכב, לוח שעונים נורות ועוד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

או קיי, אבל לפי מה שאני יודע, האלטרנטור והמצבר אמורים להיות מחוברים במקביל כך שאם ננתק את המצבר שאר הצרכנים עדיין מחוברים - אני מבין, כעת, שלא כך בדיוק.

אודה מאוד אם תתקנו אותי.

פורסם

אם נסתכל על כל מע' החשמל ברכב אז יש לנו חבור טורי וגם מקבילי.

המצבר מחובר עם האלטרנטור בחיבור טורי. צרכני הרכב מחוברים אל המצבר בחיבור מקבילי.

פורסם

המצבר מחובר עם האלטרנטור בחיבור טורי. צרכני הרכב מחוברים אל המצבר בחיבור מקבילי.

רפי אז אני לא מבין

אם האלטרנטור מחובר טורית למצבר, אז ebari הרי פתח מעגל כאשר הוציא כבל מהמצבר

ולמרות זאת הוא אומר שהרכב עדיין פעל

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

טעות איומה,

אלטרנטור מחובר במקביל למצבר. ובכך הוא מטעין אותו.

לחבר אלטרנטור בלי למצב זה מסוכן, כמו שאמרת מיקודם בגלל המתח הגבוה יותר שיתקבל. ועלול לשרוף.

כאשר המצבר מחובר לאלטרנטור הוא מהווה עומס, ובכך הוא מרסן את המתח שלא יגיע לערכים גבוהים.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם
טעות איומה,

אלטרנטור מחובר במקביל למצבר. ובכך הוא מטעין אותו.

לחבר אלטרנטור בלי למצב זה מסוכן, כמו שאמרת מיקודם בגלל המתח הגבוה יותר שיתקבל. ועלול לשרוף.

כאשר המצבר מחובר לאלטרנטור הוא מהווה עומס, ובכך הוא מרסן את המתח שלא יגיע לערכים גבוהים.

תמיר

המצבר מהווה עומס ומרסן וכל זאת כשהוא מחובר במקביל?

לא נשמע הגיוני.

פורסם
המצבר מהווה עומס ומרסן וכל זאת כשהוא מחובר במקביל?

לא נשמע הגיוני.

מתח האלטרנטור בריקם יכול להגיע ל40-70 וולט(ללא המצבר-מתח רגעי).

המצבר משמש כמעין קבל אשר מגביל את המתח לעד 15 וולט(רכיבים אלקטרוניים עמידים בד"כ עד 18 וולט).

זה עלול לגרום לשריפת כל רכיב אלקטרוני ברכב

לא קרה כלום?-תודה לאל-הנזק יכול להגיע לאלפי שקלים+

(DONT TRY THIS AT HOME(AGAIN

בברכה - רפי לין :smile:

לרפי

האדמה היא אותה אדמה

האלטרנטור משמש כמקור מתח כאשר ה(+) שלו מחובר ל(+) של המצבר ואילו ה(-) שלו הוא לגוף הרכב.

כך שבסופו של דבר האלטרנטור מחובר כמו המצבר בחיבור מקבילי לכל צרכני הרכב וכך גם חיבור

האלטרנטור למצבר הוא בסופו של דבר מקבילי.-נקודת הייחוס היא הצרכן.(RL).

הכא"מ מושרה על הסליל המישני וזרם החילופין מיושר ע"י דיודות היישור והרגולטור אשר קובע את רמת המתח אל המצבר.

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני במקצוע מזה עשור שנים ויותר וזו פעם ראשונה שאני קורא שהמצבר מחובר במקביל לאלטרנטור.

האם דברייך נכונים מר רפי ?

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

• תוכן חדש...