Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לאחרונה נכנסו ברכבי בטמבון האחורי ונדרשתי לתקנו (שמאי קבע תיקון ולא החלפה). נכנסתי למוסך מורשה צ׳מפיון בצפון (כרגע לא אציין את שמו) והחליפו לי את הטמבון לאחר שהגיעו עם השמאי להסכמה שיחליפו ולא יתקנו. הטמבון לאחר ההחלפה בולט ב 3 מ״מ בערך מכל צד. אנשי המוסך טענו שלא ניתן להגיע ל 100% כי הקליפסים שמחזיקים את הטמבון מתחת לפנסים גורמים לכך ואין מה לעשות. מה דעתכם בנושא? על עיניין זה די וויתרתי אבל כמובן שרציתי שזה יצא מושלם.

בנוסף, במהלך העבודה נגרמו לרכב מספר נזקים קלים יחסית:

1. הפחחים לא הצליחו להוריד את מסגרת לוחית הרישוי האחורית המקורית (צבע קרם עם לוגו סיאט)מהרכב ושברו אותה. שמו לי חדשה פשוטה בצבע שחור, לא ידעו אותי על זה ואני שמתי לב לזה כשבאתי לקחת את ריכבי לאחר הטיפול. המוסך מנסה להשיג לי חדשה, אך לא הבטיח לי כלום.

2. צילמתי את הרכב לפני כניסתו למוסך כדי שיהיה לי ״קייס״ במידה ויקרה משהו במוסך ולאחר שאספתי אותו מיד הלכתי לשטיפה (שטפו וכבר הספיקו ללכלך אותו) כדי לבדוק באילו נזקים ״זכיתי״ בטיפול הפחחות. על שתי חלונות צד נשפך כנראה חומר (טיפות בנקודות שונות) שניסיון להוריד באמצעות הציפורן לדוגמה עלו בתוהו וגרמו לקילוף קל של ציפוי הזכוכית במספר מקומות. החומר כנראה חימצן/המיס את ציפוי הזכוכית וקילופו היה בלתי אפשרי מבלי לפגוע בציפוי.

3.לצערי הרב, הרכב נשטף ללא ידיעתי אבל נשטף כנראה בשטיפה במכונה ונגרמו שריטות שנראות בשמש בכל הפח ובכל נקודה (מי שמכיר מה זה גורם ידע- זו מכה קשה לצבע!). הרכב נשטף מאז שיצא מהחברה עם ספוג בלבד!

4. חיישני הרוורס מצפצפים צפצוף מבהיל לעיתים ללא סיבה, דבר שלא היה בעבר כלל.

כיצד לפעול מול המוסך וכיצד אתם הייתם פועלים?

מדובר בסיאט איביזה 2013 שמטופלת במוסך זה קבוע כבר שנתיים.

תודה.

*מקווה שזה התת פורם הנכון.

עריכה אחרונה על ידי avihai GTI
פורסם

נשמע שהטיפול ברכבך היה מתחת לכל ביקורת.

אני אמנם לא פחח אבל מעולם לא שמעתי על מצב בו לא ניתן להתאים בדיוק את הטמבון החדש. האם הותקן טמבון חלופי (לא מקורי)?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני לא מבין היכן הבעיה. מי ששילם עבור התיקון זו חברת הביטוח. מי שאישר את התיקון זה שמאי של חברת הביטוח. הזעק את השמאי וקבע איתו פגישה במוסך יחד עם המנהל המקצועי או בעלים של המוסך. תציג את הרג׳קטים שלך ותן לשמאי להתמודד עם זה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אני לא יודע לגבי הטמבון אם מדובר במקורי או לא (הבנתי שעלות העבודה תגיע ל-5,000+-ש״ח, אולי זה יעיד עבורכם על המקוריות של החלק), אני לא יודע מה נהוג במקרה הזה (מקורי/תחליפי). העבודה דווקא לא הייתה מתחת לכל ביקורת לדעתי, אך היו מספר דברים שהרגיזו אותי במיוחד. אנשים שראו את העבודה של המוסך טענו שאני קטנוני ושהעבודה מעולה, אעלה תמונות מחר מקרוב.

לגבי הלוחית מנסים להשיג לי ואדע סופית ברביעי אך הרגיזה אותי ההתנהלות (אפילו לא טרחו לומר לי).

לגבי השטיפה, צריך להזהיר את המוסך לפני לא לשטוף את הרכב?

ולגבי הזכוכית, אפשר להתלונן אצל השמאי גם על זה?

פורסם

דבר עם השמאי ובקש בדיקה של התיקון, זו חובתו לאשר את התיקון.

הסבר את כל הבעיות והשמאי יטפל בכך.

הוא גם יכול לקבוע כי החלק לא מתאים, ולאשר החלפה ותיקון חוזר בחלק מקורי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
שלום,

לאחרונה נכנסו ברכבי בטמבון האחורי ונדרשתי לתקנו (שמאי קבע תיקון ולא החלפה). נכנסתי למוסך מורשה צ׳מפיון בצפון (כרגע לא אציין את שמו) והחליפו לי את הטמבון לאחר שהגיעו עם השמאי להסכמה שיחליפו ולא יתקנו. הטמבון לאחר ההחלפה בולט ב 3 מ״מ בערך מכל צד. אנשי המוסך טענו שלא ניתן להגיע ל 100% כי הקליפסים שמחזיקים את הטמבון מתחת לפנסים גורמים לכך ואין מה לעשות. מה דעתכם בנושא? על עיניין זה די וויתרתי אבל כמובן שרציתי שזה יצא מושלם.

בנוסף, במהלך העבודה נגרמו לרכב מספר נזקים קלים יחסית:

1. הפחחים לא הצליחו להוריד את מסגרת לוחית הרישוי האחורית המקורית (צבע קרם עם לוגו סיאט)מהרכב ושברו אותה. שמו לי חדשה פשוטה בצבע שחור, לא ידעו אותי על זה ואני שמתי לב לזה כשבאתי לקחת את ריכבי לאחר הטיפול. המוסך מנסה להשיג לי חדשה, אך לא הבטיח לי כלום.

2. צילמתי את הרכב לפני כניסתו למוסך כדי שיהיה לי ״קייס״ במידה ויקרה משהו במוסך ולאחר שאספתי אותו מיד הלכתי לשטיפה (שטפו וכבר הספיקו ללכלך אותו) כדי לבדוק באילו נזקים ״זכיתי״ בטיפול הפחחות. על שתי חלונות צד נשפך כנראה חומר (טיפות בנקודות שונות) שניסיון להוריד באמצעות הציפורן לדוגמה עלו בתוהו וגרמו לקילוף קל של ציפוי הזכוכית במספר מקומות. החומר כנראה חימצן/המיס את ציפוי הזכוכית וקילופו היה בלתי אפשרי מבלי לפגוע בציפוי.

3.לצערי הרב, הרכב נשטף ללא ידיעתי אבל נשטף כנראה בשטיפה במכונה ונגרמו שריטות שנראות בשמש בכל הפח ובכל נקודה (מי שמכיר מה זה גורם ידע- זו מכה קשה לצבע!). הרכב נשטף מאז שיצא מהחברה עם ספוג בלבד!

4. חיישני הרוורס מצפצפים צפצוף מבהיל לעיתים ללא סיבה, דבר שלא היה בעבר כלל.

כיצד לפעול מול המוסך וכיצד אתם הייתם פועלים?

מדובר בסיאט איביזה 2013 שמטופלת במוסך זה קבוע כבר שנתיים.

תודה.

*מקווה שזה התת פורם הנכון.

טמבון מקורי יושב בול על הרכב סיכויים גדולים מאוד שקבלת טמבון חילופי.

באיזה תאריך הרכב עלה לכביש ?

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

צמפיון ממש לא מקצועיים, כל פחח מדרכה היה עדיף מהם.

ד"א הם מחזיקים קבלן חיצוני שעושה להם את כל הפחחות והצבע.

אישית ,כל פעם שנכנסתי למוסך שלהם יצאתי עם נזק , לדוגמה החליפו ברקסים שיפשפו לי את הגנטים כי נסו לפתוח עם בוקסה לא מתאימה וזה הנזק הכי קטן שעשו לי.

לדעתי אל תוותר , דבר עם השמאי ושב שם עד שיסדרו לך הכל.

אני כבר יכול לברך ברוך שפטרנו מצמפיון !!! ועוד 3 פעמים .

פורסם (נערך)

1.jpg2.jpgIMG_4664.jpg

מה שמוזר זה שרק בקצוות הטמבון, בצמוד לגלגל כמו בתמונות, הטמבון בולט אל מחוץ לרכב ובשאר המקומות הוא יושב טוב. האם "ייספרו" אותי אם אני אבוא בדיעבד ואבקש טמבון מקורי?

מצורפות תמונות שממחישות את הרווחים בפגוש האחורי ובנוסף את התמונה של החלון שנדבק אליו חומר לא ידוע ולא יורד.

הכוונה היא לארבעת הנקודות בתחתית התמונה, צולם עם פלאש לכן הם בצבע לבן ובולטות יותר מאשר בפועל.

אגב, המוסך עדיין לא קיבל צ'ק פיקדון ממני והם מחכים שאבוא.

לשואל, הרכב עלה לכביש בסוף 2013.311331.jpg

עריכה אחרונה על ידי avihai GTI
פורסם

מה לא ברור במה שאני ואחרים כאן ציינו בפניך?

לא אתה שילמת!

לא אתה אישרת את העבודה!

הזמן את השמאי לפגישה במוסך והכל יסגר שם לשביעות רצונך.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם (נערך)

א. רכב עד שנתיים מיום ייצורו מחויב להחלפת חלקים מקוריים בלבד.

ב. רכב מעל שנתיים מיום ייצורו אפשרי להחליף לחלקים תחליפיים או חלקים מפירוק בתנאי שהחלק שהוחלף מתאים לרכב והרכב חוזר לקדמותו מלפני התאונה.

אם הטמבון לא מתאים לרכב לפי דברך אז אסור למוסך להרכיבו ולשמאי לאשרו.

או שמתקנים את הטמבון או שמרכיבים טמבון מפרוק.

ג.תקבע עם השמאי במוסך.

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

עידכון:

1.המוסך הביא לי לוחית רישוי אחרת עם כיתוב סיאט, לא זהה למה שהיה לי אבל לפחות הביאו משהו.

2. לגבי הטמבון, הותקן לי טמבון חלופי ובגלל שאני לא מרוצה ב- 100% הוצע לי שיפרקו ויחזירו ואולי יצא יותר טוב או שאשלם על ההפרש מטמבון חלופי למקורי (אמרו שיחזרו אליי עם הצעת מחיר).

גם השמאי היה ואמר לי שלא שווה להתעסק ולדעתו העבודה לא רעה והעיקר שהצבע זהה לחלוטין למקור.

3. לגבי הנזק בחלון והנזקים בשטיפה הביאו לי טיפול קטן בחינם (שטפו עם מטאטא יימח שמם).

פורסם

תן להם לסדר שוב את הפגוש, אולי יצליחו להתאים.

ולפעמים זה מה יש, קיבלתה פיצוי , נכון כי זה לא יסדר את השיפשופים אבל..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
נשמע שהטיפול ברכבך היה מתחת לכל ביקורת.

אני אמנם לא פחח אבל מעולם לא שמעתי על מצב בו לא ניתן להתאים בדיוק את הטמבון החדש. האם הותקן טמבון חלופי (לא מקורי)?

טמבון שאינו מקורי לא יושב כמו שצריך. לרוב זה בגלל דפורמציה.

מוסכניק טוב היה צריך להזהיר לפני ביצוע העבודה שזה מה שהולך להיות

A3

A4

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

1.אעדכן שהוצע לי לוותר על הטיפול הקטן שקיבלתי ובמקום אקבל טמבון מקורי. הסכמתי והותקן הטמבון המקורי והוא יושב כמו שצריך.

2. הוצע לי גם שיעשו לי גם פוליש לתיקון הנזקים מהשטיפה עם המטאטא ואני עדיין מתלבט (הנזקים לא מאוד חמורים ונראים בשמש ישירה).

3. הוצעה לי החלפת חלון צד אחורי שמאלי לאחר שישנן נקודות בחלון שבהן נשרף הציפוי (לא מאוד בולט אבל מפריע לי) עקב עבודות פחחות אחרות שבוצעו קרוב לרכב (אני לא יודע האם הם רציניים לחלוטין, עדיין לא אמרתי להם כן ובחנתי את תגובתם). לעיניין החלון, אני לא אבצע את ההחלפה של החלון בשום מצב אצלם, למישהו יש המלצה למתקין מקצועי באזור חיפה והקריות (חשוב מאוד מקצועי!!) שאני אוכל להגיע אליו עם החלון והוא יבצע את ההחלפה? האם כדאי לבצע החלפה או שצפויים לי נזקים עתידיים כלשהם מההחלפה?

• תוכן חדש...