Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה זה עולה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^לא יודע איך זה בוולוו שלך, אבל ב740 וב940 נורות החנייה נקראות DRL בפורומים בחו"ל.

מחיפוש קצר לרנו קליאו זה עולה בסביבות ה350 ש"ח לאחד בחו"ל, וזה ברכב שבו גוף התאורה של הDRL לא משולב בפנס הראשי.

אם מדובר ברכב שבו זה חלק בלתי נפרד מבית הפנס הראשי וצריך להחליף את כולו, זה כנראה יעלה כמה אלפים לתחליפי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בכל המכוניות, לפחות ב 50 שנה האחרונות, יש אורות חנייה.

לפעמים הנורות נפרדות ולפעמים משולבות בפנס הראשי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
זה לא משנה. הרכב אכן היה 2012 אבל נסע לא מעט (קרוב ל60 אלף ק"מ). ועובדה ששוב - בבדיקה הוא יצא פרפקט מבחינה מכאנית.

לא חסרים כאן בפורום טפסי בדיקה של רכבים שנסעו ק"מ דומה והבדיקה נראית כמו בדיקה של רכב בן 7-8. הכול עניין של היחס שהרכב מקבל מבחינת נהיגה וטיפולים.

יש לי רכב שנת 2007 שנסע ב15 חודשים כמות קרובה למה שהקליאו שלך נסעה 3 שנים.

ב-15 חודשים שהרכב אצלי עבר טיפול אחד לפני 40 אלף קילומטר וזהו.

אין קשר בין הדברים. אמינות של הרכב זה השנתון שלו נטו. לא טיפולים ולא קילומטרז'.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בכל המכוניות, לפחות ב 50 שנה האחרונות, יש אורות חנייה.

לפעמים הנורות נפרדות ולפעמים משולבות בפנס הראשי.

כן, אבל הם לא קוראים לזה נורת חניה אלא DRL. חוץ מזה שבד"כ אור חניה זו נורת T10 זעירה ובוולוו זו נורת P21W כמו בפנסים האחוריים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אולי הכוונה היא לאורות דרך שלא מדליקים את האורות האחוריים ותאורת לוח המחוונים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בבקשה פרסם את פרטי הרכב, כדי שלפחות חברי הפורום לא יקנו אותו.

חלק ניכר מהשחיקה נגרמת מהנסיעה, והעדר טיפול מגביר את השחיקה.

לגבי בדיקת תקינות האורות - את הקדמיים אני בודק כמה פעמים ביום, לפי ההשתקפות שלהם ברכב שעומד לפני ברמזור. האחוריים יותר בעייתיים אבל אם אני נוהג אחרי אשתי אני שם לב למצבם, כך שלפחות מכונית אחת נבדקת כמעט מדי יום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין שום סתירה ואין שום קשר - מדובר בשתי מערכות נפרדות. מערכת ה- DRL היא מערכת חשובה ובטיחותית.

לגבי תאורה ראשית כללית בשעות היום אני ממש לא אכנס לזה עכשיו כי זה לא נושא השרשור.

שתי המערכות בטיחותיות באותה המידה ואם כבר אז אורות הדרך חשובות יותר כי החוק הרי ממילא מחייבאורות מעבר כך שגם אם ה drl שרוף אתה עדיין עם אורות.

אישית אני בגישה שכל האורות ברכב חייבים לעבוד בצורה תקינה כולל אורות ערפל ו drl.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

וואו, אני אפילו לא יודע איך להגיב לזה. זה גם מה שתגיד למי לקונה הבא של הרכב? שהרכב כל כך אמין שהוא לא צריך טיפולים בכלל? אני אשמח אם תפרסם את המספר שלו כדי שאדע להזהיר אנשים ברגע שתעלה אותו ליד 2.

ולנושא השרשור, לפי דעתי DRL בתצורתו הנוכחית עושה הרבה מאוד נזק בארץ, שכן אנשים, במודע או לא במודע, נוהגים רק איתו גם ביום וגם בלילה, וכתוצאה מזה מסכנים את עצמם ואת שאר משתמשי הכביש.

לפי דעתי מחשב הרכב צריך להתריע כה-DRL פועל בשעות חושך, לחייב חיישן תאורה חיצונית כלפי היצרניות.

אני עדיין דוגל בגישה שעדיף שאורות הדרך יהיו דלוקים במשך כל הזמן שהרכב בתנועה, בחורף ובקיץ. בלאי נורות מודרניות זניח ביותר אל מול התועלת שעוד תאורה מוסיפה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה בטח רכב ליסינג.

פורסם

זה קצת קשה לעלות על זה כי אלו אורות שנדלקים רק כשהאורות הרגילים כבויים ואין עליהם שום חיווי.

העניין הוא שאי אפשר להדליק או לכבות אותם. זה אוטומטית.

כדי לבדוק צריך להניע את הרכב ולדאוג שהאורות הראשיים כבויים. לא כולם חושבים על זה אפילו.

פורסם
וואו, אני אפילו לא יודע איך להגיב לזה. זה גם מה שתגיד למי לקונה הבא של הרכב? שהרכב כל כך אמין שהוא לא צריך טיפולים בכלל? אני אשמח אם תפרסם את המספר שלו כדי שאדע להזהיר אנשים ברגע שתעלה אותו ליד 2.

ולנושא השרשור, לפי דעתי DRL בתצורתו הנוכחית עושה הרבה מאוד נזק בארץ, שכן אנשים, במודע או לא במודע, נוהגים רק איתו גם ביום וגם בלילה, וכתוצאה מזה מסכנים את עצמם ואת שאר משתמשי הכביש.

לפי דעתי מחשב הרכב צריך להתריע כה-DRL פועל בשעות חושך, לחייב חיישן תאורה חיצונית כלפי היצרניות.

אני עדיין דוגל בגישה שעדיף שאורות הדרך יהיו דלוקים במשך כל הזמן שהרכב בתנועה, בחורף ובקיץ. בלאי נורות מודרניות זניח ביותר אל מול התועלת שעוד תאורה מוסיפה.

כל הנקודה שלי הייתה להראות שהאמינות תלויה כמעט בלעדית בשנתון ולא באופן טיפולים כמו שניסה דור להסביר .. לא יודע איך הגענו למכירה.

ואגב הרכב המדובר היה השכרה אני בטוח שגם שם לא טיפלו בו טוב במיוחד. והוא אירופאי אם נלך עד הסוף.

אני חושב שאם אין פאק בתכנון הדבר היחיד שקובע את האמינות הוא השנתון של הרכב.

פורסם

אמינות, לדעתי תלויה בהרבה דברים:

המזל שלך (על איזה אקזמפלר נפלת).

הנסועה שלך ואופי הנסועה (ברור שרכב שבילה הרבה בשטח או בעיר יראה יותר בלאי ואמינות נמוכה יותר מרכב שנסע רוב הזמן מחוץ לעיר).

איך אתה מתייחס לרכב מבחינת טיפולים.

איך אתה נוהג על הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...