Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שקלתי את האפשרות לעשות ביטוח בריאות פרטי כהשלמה לביטוח שיש לי ב"כללית מושלם".

כללית מציעים את הפלטינום שעוזר בבעיות שיניים, אבל אין לו שום יתרון ממשי בשירותים רפואיים פרטיים לפי מה שהבנתי מהנציגה שחתרה בעיקר אחרי האשראי שלי ולא טרחה להסביר.

כדי לא לחכות חצי שנה לאולטראסאונד, MRI, רופא מומחה או כל שירות אחר שזקוקים לו, חשבתי לעשות ביטוח בריאות פרטי משלים כזה. שאם יש שירות חשוב שאני זקוק לו, אוכל לגשת אליו באופן פרטי לקבל החזר חלקי מהביטוח.

השאלות:

1. דבר כזה אפשרי?

2. יש מישהו שהתנסה בכך? רשמים?

3. מה זה מחיר הוגן לביטוח כזה? [כרגע נשלם 40 ש"ח לכללית בחודש ואם אעשה פלטינום זה יגיע ל-90 בחודש].

4. המילה חברת ביטוח ישר מעוררת אצלי בחילה בגרון. יש חברה שיש לכם ניסיון טוב אתה?

5. האם זה מומלץ בכלל?

6. אשמח לקבל כל הערה/ביקורת/עצה בנושא.

סופ"ש נעים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי בהראל במסגרת ביטוח קבוצתי של אחד ההורים. לפני כשנתיים הייתי צריך ניתוח לתיקון מספר בקעים. מסתבר שההשתתפות העצמית היא לא טריוויאלית בכל מצב לא במשלים של הקופה ולא בביטוח החיצוני אם המנתח לא בהסכם איתם. אבל, יש להם סעיף שאומר שהם משלמים השתתפות עצמית פלוס 50 אחוז אם לא תובעים אותם. הם שלחו צ׳ק די מהר, אבל הייתי צריך להתכתב איתם עוד פעמיים כדי שישלמו את הכל לפי ההבנתי מחוזה הביטוח. Ymmv

פורסם

בגדול - כמה שיותר ביטוחים, כמה שיותר מקיפים יותר טוב.

עכשיו תקבע לעצמך תקציב, כמה אתה מוכן להוציא בחודש, ותבדוק מה אתה יכול לקבל ותעשה לך סדרי עדיפויות.

בכל הקשור לבריאות, אין דבר כזה יותר מדי ביטוחים, יש כל כך הרבה חריגים וסייגים, צריך לקרוא את כל החוזה במלואו כדי להבין מה מכוסה ומה לא.

יש את הביטוח הבסיסי שאותו עושים לדברים הרציניים והכבדים, סרטן לדוגמא, יש לו המון החרגות ולכן הוא בעצם ביטוח שאתה לא רוצה אי פעם להשתמש בו.

כל נושאי הבדיקות שדיברת עליהם נקרא נספח אמבולטורי, יש עוד כמה וכמה נספחים, ומכאן תבחר לך מה חשוב לך.

פורסם

אני חושב שהנושא הזה כ"כ סבוך ברמה כזאת שהפורום הוא פשוט אינו המקום לשאלה כזאת, אלא אם כן מי שיענה לך הוא עצמו סוכן ביטוח שמצוי היטב בפרטים הקטנים.

לי עצמי יש פוליסה של ביטוח בריאות פרטי. מה בדיוק היא אומרת? ואללה, לא זוכר. אבל אני כן זוכר שלפני שחתמתי עליה, הסוכן הסביר לי בדיוק (או ככה לפחות אני מאמין) על מה אני חותם ומה המשמעות של כל סעיף. בד בבד עם זה, נתתי לו לבחון את הביטוח המורחב שהיה לי באותה העת בקופ"ח, ובהמלצתו ביטלתי חלקים מסויימים ממנו כדי לא להיקלע למצב של תשלום כפל ביטוח.

בלי קשר, שני דברים שכדאי לקחתם בחשבון:

1. בקרוב מאוד משרד האוצר מתכוון להחיל רפורמה בענף הזה, באופן שיגרום להאחדת הפוליסות השונות, כך שהן תיבדלנה בינהן רק בגובה הפרמיה המשולמת, דבר שלנו כמבוטחים יאפשר להשוות בין הפוליסות השונות בצורה קלה ונוחה.
  2. אם יש לך אפשרות לביטוח בריאות קיבוצי דרך מקום העבודה, במרבית המקרים מדובר בהצעה שכמעט ולא ניתן להתחרות בה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה לכולם על ההתייחסות.

אני אלך לקרוא עוד קצת, אפילו אשב עם סוכן הביטוח של המשפחה [רכב, דירה וכו'...].

אם יהיו תובנות/שאלות אחזור לעדכן.

שבת נעימה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש עדכונים במקרה?

ישבתי היום עם סוכן פרטי, קיבלתי הצעה לביטוח זוגי (לי ולאישה) שכולל ניתוחים, השתלות, תרופות וטיפולים חדשים (260), פלוס קדימות בCT/MRI ואבחון מהיר (+110), סה"כ 370 שקלים לחודש.

הסוכן עצמו אחלה, אבל ההצעה נשמעת לי גבוהה.

יש לה הנחות (30% לשנתיים, 20%, 10%), אבל זה פחות מעניין.

יש אינפוט למישהו בנוגע להצעות מחיר?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רק קח בחשבון כי מה שמוגדר כיום בביטוח בריאות בתור תרופות/ טיפולים חדשים - תוך מספר שנים יחשבו כשיגרתיים ואולי אפילו במסגרת סל הבריאות- אך אתה עדיין תשלם על ביטוח בריאות פרטי עבורם (מאחר ואלו התרופות/טיפולים שהוגדרו לך בפוליסה) - זה קאטצ' של חברות הביטוח בנושא.

בלי קשר לכך, גם הביטוח המשלים הוא בעייתי (אני יודע שזה המצב בקופ"ח בה אני מבוטח. מאמין שזה המצב בכולן - אך אינני יודע בוודאות) :

אתה משלם ביטוח כל חודש, כדי שבמקרה ותזדקק לו - תוכל לקבל טיפול (יחסית) מהיר תוך כדי תשלום השתתפות עצמית.

אז במה זה שונה מרפואה פרטית ? בשביל מה שילמת על הזמן ?

אני אישית ביטלתי את כל הביטוחים הרפואיים - לפי הבנתי, יש כאן אלמנט של עבודה בעיניים וניצול מצוקה של אנשים.

פורסם

אור, תבדוק האם המעסיק משתתף בחלק מן העלות.

אצל אשתי יש ביטוח פרטי בחינם. לי יש ב-60 ש"ח.

כך או כך, 360 ש"ח נשמע לי המווווון.

משכנתא זה קל

פורסם

ביררתי קצת. האמת שכמו שאמרו אין לזה סוף ותלוי במה אתה רוצה לבטח את עצמך. אני רווק, בן 24, בריא. הסיבה שהתחלתי לחשוב על זה היא שלאחרונה נזקקתי לביקורת אצל שני רופאים מומחים ואולטראסאונד ולקבוע תור לוקח 3-6 חודשים. הפלא ופלא, דרך כללית מושלם אפשר לשלם 120 שקל ויש מומחה ותיק שיקבל אותך תוך שבוע גג.

בנוסף, אני מנסה לחשוב קצת קדימה. אני חושב שיכולה להיות תועלת בביטוח פרטי מתאים בעתיד ואני מעדיף להיות מכוסה לפחות בדברים הבסיסיים.

רוצה להגיד תודה לחבר הפורום pozailov על הודעה פרטית מפורטת ומעניינת.

פורסם

הניחוש שלי הוא שהביטוחים האלה ממש לא שווים ועדיף להימנע מהם. בעת צרה משמעותית תמיד יתברר שאתה לא מקבל מה שחשבת ומה שהובטח. למשל, מי שחלה והיה צריך לעבור ניתוח שלא עושים הרבה בארץ. משפחתו שאלה את הרופא של הביטוח כמה ניתוחים כאלה עשה, והתשובה היתה כ 3 ניתוחים. המשפחה רצתה רופא בלונדון שעשה מאות ניתוחים כאלה וניהלה מאבק על הנושא.

הרווחיות של ביטוחי הבריאות היא מדהימה, ופירושו שמכל שקל שהמבוטח משלם הוא יראה בחזרה מעט מאוד. אם אתה צעיר ובריא, עדיף פשוט לא לבטח.

פורסם

כמו שעדיף פנסיה על ביטוח מנהלים, אה סליחה, פנסיה גם כבר לא שווה כלום, עכשיו תקנו נדלן.

תסלח לי, אבל יש דברים שהם פשוט מעוותים, להגיד למישהו לא לבטח את הבריאות שלו? באיזה זכות?! תיכב גם תגיד לו לסוע בלי ביטוח חובה, כי הוא נהג טוב.

אם אדם משלם 100 שקל לחודש, בשנה זה 1200, ב 40 שנה זה 48,000 שח. מספיק מקרה ביטוחי אחד ויחיד של ניתוח או תרופה יקרה וכבר כיסית את הסכום הזה והרבה יותר. ביטוח הוא ביטוח, אתה מקווה שלא תצטרך אותו ואם היה לך מזל ולא היית צריך אותו, אז זרקת 50K לפח, אבל אם משהו קורה ואין לך אותו ...

פורסם

כעיקרון אני מבטח רק נגד קטסטרופות שאני לא יכול להתמודד איתן לבד ובריאות נכללת בזה.

כשאתה נופל וזקוק לא רק לקיום אלא גם למימון טיפולים רפואיים לא תוכל להתמודד עם הכל יחד. נכון שזה עולה הרבה ונכון שיוציאו לנו את המיץ אבל זה יותר טוב מכלום.

אישית ניצלתי לא מעט את ההתיעצויות עם מומחים במסגרת הביטוחים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כמו שעדיף פנסיה על ביטוח מנהלים, אה סליחה, פנסיה גם כבר לא שווה כלום, עכשיו תקנו נדלן.

מה זה קשור? מה עובר עליך? זה מריח כמו מרירות.

להגיד למישהו לא לבטח את הבריאות שלו? באיזה זכות?!

ממתי אתה קובע מה מותר להגיד בפורום?

אם אדם משלם 100 שקל לחודש, בשנה זה 1200, ב 40 שנה זה 48,000 שח. מספיק מקרה ביטוחי אחד ויחיד של ניתוח או תרופה יקרה וכבר כיסית את הסכום הזה והרבה יותר. ביטוח הוא ביטוח, אתה מקווה שלא תצטרך אותו ואם היה לך מזל ולא היית צריך אותו, אז זרקת 50K לפח, אבל אם משהו קורה ואין לך אותו ...

בוא נזרום איתך. האם אתה מבוטח נגד כל אירוע?

-אם מחר אתה חוצה את הכביש במעבר חציה, ורכב דורס אותך, האם אתה מבוטח כמו שצריך למקרה כזה?

- אם אתה צריך לעבור ניתוח (כמו הבחור שעליו סיפרתי) וחברת הביטוח מפנה אותך לרופא עם נסיון דל בניתוחים כאלה, האם אתה מבוטח כך שינתח אותך רופא מנוסה (גם אם זה רק בחו"ל) ?

ביטוחי הבריאות האלה מציעים קצת תמורה והרבה אשליה. תבדוק טוב מה זה מכסה ותופתע לדעת שזה מכסה רק חלקית, ומשמעותית פחות ממה שאתה מעריך.

יש סיבה טובה מדוע הביטוח הזה הוא סופר רווחי לחברות הביטוח.

יהודה

פורסם

לא מרירות, קבל את התנצלותי, פשוט שמך זכור לי מהשרשור של הפנסיות.

מה הביטוח מכסה הוא באחריותו של כל אחד להחליט בעבור מה הוא מוכן לשלם.

אם אתה מוכן לשלם הרבה, תקבל ביטוח מקיף, ציינתי למעלה שיש המון נספחים, סייגים והמון שיטקים וטריקים, זה לא שאני לא מודע לכך

אבל, וזה אבל גדול, ביום שתצטרך משהו עדיף שיהיה משהו מאשר כלום, יכול להיות שזה יעזור ויכול להיות שלא, אבל סה"כ זאת המשמעות של הביטוח.

לי יש ביטוח "דל" והוא לא עזר לי בשיט עד היום (כאמור המון סייגים), אבל אני מחזיק אותו למקרה קטסטרופה.

לילדים כבר עשיתי ביטוח יחסית מקיף בפרמיה קבועה, עולה לא מעט אבל מכסה המון דברים שאין אצלי, ובסופו של יום זה עדיף מאשר עוד 100K לחשבון בנק שבקרות מקרה ביטוחי לא ידגדג את השכר של המנתח וספק אם יהיה בכלל קיים בחשבון בנק שלך כי הרי תבזבז אותו במהלך השנים על דברים אחרים.

על הרווחיות של חברות הביטוח אין עוררין ואפשר לדבר עד מחר, מה זה קשור לבריאותו של אדם?

פורסם
הניחוש שלי הוא שהביטוחים האלה ממש לא שווים ועדיף להימנע מהם. בעת צרה משמעותית תמיד יתברר שאתה לא מקבל מה שחשבת ומה שהובטח. ... עדיף פשוט לא לבטח.

תרשה לי לומר לך שזה בסדר שאתה לא מבטח את עצמך, אבל מכאן להמליץ לאחרים לא לבטח אותם הדרך ארוכה.

עזוב, למה להתווכח איתך. מה שרשמת כאן גובל בחוסר אחריות קיצוני.

תהמר על הבריאות שלך, לא של אחרים.

לא מעניינים אותי הרווחים של חברות הביטוח. מעניין אותי שאם חלילה אצטרך פרוצדורות רפואיות מורכבות למשפחתי או לי, יהיה לי למי לפנות. כן, אני מבוטח בביטוח הכי יקר של קופת חולים + ביטוח רפואי פרטי יקר + ביטוח תרופות מחוץ לסל הבריאות. אני אהיה המאושר שבאדם לגלות שעד יום מותי לא הזדקקתי לממש אף אחת מהפוליסות האלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...