Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי יש ביטוח "דל" והוא לא עזר לי בשיט עד היום (כאמור המון סייגים), אבל אני מחזיק אותו למקרה קטסטרופה.

. מעניין אותי שאם חלילה אצטרך פרוצדורות רפואיות מורכבות למשפחתי או לי, יהיה לי למי לפנות. כן, אני מבוטח בביטוח הכי יקר של קופת חולים + ביטוח רפואי פרטי יקר + ביטוח תרופות מחוץ לסל הבריאות. אני אהיה המאושר שבאדם לגלות שעד יום מותי לא הזדקקתי לממש אף אחת מהפוליסות האלה.

האם תוכלו בכל זאת להתיחס לנקודה שקודם העליתי-

"בעת צרה משמעותית תמיד יתברר שאתה לא מקבל מה שחשבת ומה שהובטח. למשל, מי שחלה והיה צריך לעבור ניתוח שלא עושים הרבה בארץ. משפחתו שאלה את הרופא של הביטוח כמה ניתוחים כאלה עשה, והתשובה היתה כ 3 ניתוחים. המשפחה רצתה רופא בלונדון שעשה מאות ניתוחים כאלה וניהלה מאבק על הנושא." ?

כלומר, מי שצופה שהביטוח יכסה אותו "למקרה קטסטרופה" או ל"פרוצדורות רפואיות מורכבות" , יש סיכוי לא רע שברגע האמת לא יהיה כיסוי. אם כך, מדוע לבטח?

הנסיון מראה שאדם לא יכול להתמודד עם חברה ענקית שיודעת איך לכתוב חוזה כך שלא יכסה הרבה אבל יתן אשליה של כיסוי.

יהודה

נ.ב. לגבי הפנסיה וביטוחי מנהלים, גם זו דוגמא טובה לכוח השיווק של חברות הביטוח שמכרו מוצר נחות למבוטחים ועוד הצליחו לשכנע אותם שזה מוצר טוב יותר מחסכון בקרן פנסיה. כל מומחה פנסיה אוביקטיבי (כלומר לא סוכן ביטוח) יאמת זאת.

יהודה

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אשמח אם במקום ההתפלספות על האם כן/לא צריך לבטח, תגידו מנסיונכם מהי הצעת מחיר רלוונטית לביטוח פרטי עבור זוג צעירים ללא מחלות וכו'.

380 ש"ח לחודש נשמעים לי די הרבה יחסית למה שאני מכיר.. :\

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יהודה - אני מכיר הרבה מקרים בהם גם ביטוח לאומי התעמר באזרחים ושלח להם קלגסים הביתה כשהיו על ערש דווי, והקלגסים שלהם פסקו שהאדם מתפקד נהדר.

אני גם מכיר מקרים בהם בעזרת ביטוח רפואי מורחב אנשים קיבלו טיפול / קיצרו תורים, הגיעו להתייעצויות עם מומחים ועוד שלא היו מקבלים ללא הביטוח המשלים, או שהיו פשוט משלמים נקודתית.

הפיד שלי בפייסבוק מלא בבקשות תרומה לכסף עבור מסכן זה או אחר שצריך תרופה שעלותה גבוהה להחריד והיא מחוץ לסל הבריאות.

כל אחד שיעשה מה שהוא מבין, אבל להמליץ לאנשים לא לעשות ביטוח בריאות נוסף כי אולי בעתיד יערימו עליהם קשיים - זה חוסר אחריות.

אני לא מתכוון להווכח איתך או להתנצח איתך. אני לא יודע מאיפה יש לך אומץ לרשום כזה דבר.

תעשה לך ולמשפחתך מה שאתה מבין. אבל אל תגרור אחרים לתהומות שלך כי זה עלול להיות טראגי באמת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אני גם מכיר מקרים בהם בעזרת ביטוח רפואי מורחב אנשים קיבלו טיפול / קיצרו תורים, הגיעו להתייעצויות עם מומחים ועוד שלא היו מקבלים ללא הביטוח המשלים, או שהיו פשוט משלמים נקודתית.

מדובר על מצבים קלים להבנה, וכל אחד יכול להעריך האם כדאי לו . לגבי נקודה זו אני לא מביע דעה.

כל אחד שיעשה מה שהוא מבין, אבל להמליץ לאנשים לא לעשות ביטוח בריאות נוסף כי אולי בעתיד יערימו עליהם קשיים - זה חוסר אחריות.

לא זו הנקודה שרציתי להבהיר, אלא שמי שעושה ביטוח למטרות כפי שציינתם פה, של אירוע קטסטרופלי או של "פרוצדורות רפואיות מורכבות", מראש אינו יודע מה יקבל במקרה אמת.

הנקודה השניה שהזכרתי, חשובה עוד יותר. מי שרוצה כיסוי למקרים חמורים כאלה, צריך לטפל בכל הבעיות האלה ולא לבטח רק חלק ממגוון הבעיות. שאלתי למשל מה יקרה אם כאשר תעבור במעבר חציה ידרוס אותך רכב? יתכן שלך אישית יש כיסוי טוב לתאונה כזו, אבל נראה לי שלרוב האנשים יש כיסוי חלקי או שאין בכלל כיסוי. אם כך, האם לדעתך זה חוסר אחריות לא לבטח מקרה של תאונה כזו? אם כן, ניתן לבדוק ולמצוא עוד אפשריויות כאלה שאינן מכוסות. יתכן שהאדם שירצה לבטח עצמו מכל הסיכונים האלה- פרוצדורות רפואיות מורכבות, דריסה, הכלב שלך נשך מישהו והכיסוי שלך לא מספיק ועוד- יפשוט את הרגל כאשר מה שישאר לו מההכנסה החדשית לא יספיק.

תעשה לך ולמשפחתך מה שאתה מבין. אבל אל תגרור אחרים לתהומות שלך כי זה עלול להיות טראגי באמת.

לפי הצלחתי האפסית במקרים אחרים (למשל שקרן פנסיה עדיפה מאשר ביטוח מנהלים), אין סכנה שמישהו ישתכנע גם במקרה הזה

יחד עם זאת, אין לי מטרה להתוכח סתם, ומכיון ששניכם רואים בהבעת הדעה הזו פגיעה, אפסיק את הויכוח מבחינתי. בכל זאת אודה לכם אם תכתבו מה דעתכם על שתי הנקודות האלה.

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

אני אישית לא ממש מסכים עם הגישה של יהודה, אבל לא מבין איך אנשים כאן החליטו שבגלל שהם לא מסכימים איתו, אזי שאסור לו לייעץ כפי שהוא רואה לנכון.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לומר לבנאדם "אל תעשה ביטוח כי כשתצטרך אותו לא יתייחסו אליך" זה לא יעוץ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יהודה, אמנם לפני יותר מ 20 שנה אבל דוד שלי קיבל לב בלגי במימון חברת ביטוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זו דעתו, ואני מכיר מספיק מקרים כאלו (ש'לא התייחסו ללקוח') - כמו גם מקרים אחרים שהביטוח ממש הציל חיים.

אתה באמת לא שמעת על מקרים שהיה צריך להפעיל חברת ביטוח, ואז היא הערימה על הלקוח קשיים מטורפים בשביל לעשות הכל מלבד לשלם לו את הכסף..? יש לחברות הביטוח חטיבות שלמות שעוסקות ספציפית בזה.

מבחינה כלכלית נטו - ביטוח זה לא מאוד רחוק מלוטו או הימורים אחרים. אני מקווה שברור לכולם שאם בממוצע אדם היה מרוויח מכך שהוא עשה ביטוח אז העסקים האלו היו פושטים רגל (המציאות.... רחוקה מכך).

פשוט בפן הפסיכולוגי, המוצר הזה נמכר בתור הימור על החיים שלך, ומי רוצה להמר על החיים שלו.

אז אני אישית שוכנעתי ולכן כן אבצע ביטוח פרטי, היות והעלות לא מאוד גבוהה יחסית לרווח האפשרי - כמו שרשמת איפשהו שתשמח לגלות ששילמת לחינם.

מצד שני אני מבין איך יש כאלו שחושבים שזה מיותר.

ובכל אופן, אינעל העולם, 380 לזוג זה מחיר הגיוני או לא??

אני צריך להחליט האם לבצע את הביטוח באופן פרטי עם החוזים שיש היום, או להמתין עוד קצת ולקבל ביטוח פרטי מהעבודה אבל בחוזים שיהיו בעתיד (קרי לפי תקנון, עם כל המשתמע מכך, למי שקצת מכיר).

פורסם

כאמור:

יש עדכונים במקרה?

ישבתי היום עם סוכן פרטי, קיבלתי הצעה לביטוח זוגי (לי ולאישה) שכולל ניתוחים, השתלות, תרופות וטיפולים חדשים (260), פלוס קדימות בCT/MRI ואבחון מהיר (+110), סה"כ 370 שקלים לחודש.

הסוכן עצמו אחלה, אבל ההצעה נשמעת לי גבוהה.

יש לה הנחות (30% לשנתיים, 20%, 10%), אבל זה פחות מעניין.

יש אינפוט למישהו בנוגע להצעות מחיר?

(*370)

פורסם

קדימות ב CT/MRI לא עשיתי כי במקרה חירום אני יכול לממן בדיקה כזו באופן פרטי. בטח רק את מה שלא תוכל לעמוד בו לבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ביטוח מהשקל הראשון (נפרד לגמרי מענייני קופ"ח)

את הנספחים נדמה לי שפירטתי, אלא אם נספחים זה משהו שונה ממה שפירטתי בהודעה ההיא ואז לא כ"כ ברור לי על מה אני יכול להרחיב.

בגדול, הבנתי שזה ביטוח סטנדרט, ומעליו עוד התוספת של אבחון מהיר וMRI/CT.

הסיבה שאני שוקל בחיוב את ענייני הMRI CT היא שיש לי במשפחה היסטוריה של בדיקות כאלו, ולכן נדמה לי שכדאי להיות בfast track בכל הנוגע אליהן. לא סגור על זה לגמרי.

והאם 260 לזוג (בלי הנ"ל), זה מחיר סטנדרטי?

אגב, מדובר בביטוח של הראל.

פורסם

אני לא מכיר עלויות של ביטוח מהשקל הראשון

אם הפרוטה מצויה בכיסך אז לך על זה, אם לא הייתי הולך על משלים שבן.

זכור שגם ביטוח סיעודי חשוב, ביטוח בריאות לילדים כשיהיו לך ועוד עוד.. *וגם* זכור שהפרמיה עולה ככל שאתה עולה בגיל.

אם זה הביטוח היחידי שאתה תעשה אז זה נשמע בסדר, אבל כשצריך לשלם על עוד ביטוחים ועל עוד ילדים זה כבר נהיה המון.

פורסם

לאחרונה גם עשיתי דרך הראל (לאחר מסע שכנועים מצדם) ביטוח בריאות משלים

משלם סכום שנע בסביבות ה 140 ש"ח בחודש. מודה שלא מצאתי ממש זמן להתעמק בסעיפיו

ובכלל בכדאיות הביטוח לאחר שיש לי את כל הביטוחים המשלימים במכבי. אולי בכלל אפשר לוותר על כמה סעיפים שם? חייב לעשות בדיקה כי מדובר על סכום לא מבוטל של 1600 ש"ח בערך בשנה.

• תוכן חדש...