Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שזה הפורום הכי נורמלי לשאול את זה משאר הקטגוריות. תעבירו אם צריך בבקשה.

אבא שלי רוצה לפתוח מוסך עם בעל מקצוע שהיה לו מוסך במשך שנים עם וותק של 40 שנה בערך במקצוע.

מוסך כללי לכל סוגי הרכבים הפרטיים.

אני רוצה לעזור לו כמה שאפשר.

יש לי את התשובות לרב השאלות כי כמובן בעל המקצוע עונה לי עליהם. אבל אני רוצה להתייעץ איתכם כדי לשמוע דעה יותר אובייקטיבית.

1. כמה עולה לפתוח מוסך?

ההערכה היא 150-200 אלף.

א. ציוד המספיק להתחלה לפי מה שהבנתי הוא ליפטים וקומפרסור. חלק מכלי העבודה יש לו.

כמה עולה ליפט? האם כדאי לקנות חדש או שמשומשים יכולים להחזיק מעמד ללא הרבה בלאי?

ב. מה עוד צריך?

מצאנו מקום להשכיר, יש מספיק כוח חשמל, כל מה שקשור לביוב, משרד וכו'.

כמובן שיש קצת להשקיע מעבר - התאמת המקום למוסך כמו בטון לריצפה וכו'.

2. תוכנה לניהול מוסך - האם כדאי כבר בהתחלה להשקיע בקניית תוכנה? האם מוסכים כלליים רגילים צריכים את זה?

מה המחירים בשוק לתוכנה כזו? יש לכם המלצה לתוכנה טובה?

3. ביטוחים:

אילו ביטוחים צריך לעשות למוסך?

4. פרסום:

איפה כדאי לפרסם?

האם פרסום באינטרנט אפקטיבי בתחום הזה? או שעיתונים שמופצים באזור כמו גל גפן ושקמה יותר אפקטיבים?

פורסם

שכחת את עניין הרישוי. כמו"כ, אם אביך או השותף אינם בעלי הסמכה לניהול עבודה במוסך, עליהם לשכור את שירותיו של אדם בעל תעודת הסמכה שכזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

גם לעירייה למחלקת רישוי עסקים, תשאל אותם לגבי רישיון עסק, אתה צריך גם אישור של כיבוי אש.

לגש למס הכנסה לפתוח תיק של עוסק מורשה, ללכת לרואה חשבון והוא ינחה אותך ( עדיף לפני שאת הולך למס הכנסה).

לדעתי אין סיבה לקנות תוכנה לניהול מוסך, מספיק להדפיס פנקסי חשבוניות מס וספרים לניהול רכבים שנכנסים למוסך.

צריך גם לפתוח חשבון בנק, לדעת איך להתנהל מול הבנקים, להתחיל לעבוד עם ספקים של חלקי חילוף ,

בהצלחה.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

תודה שוב על התגובות.

השותף מכיר הכל, יש לו ספקים, קשרים וכל מה שצריך כמובן...

אני רוצה לדעת אם כדאי להכנס לזה ואם ההשקעה באמת עומדת על פי מה שאומר השותף ולא אצטרך להוציא כספים מיותרים בהמשך על כלים, אישורים וכו'.

אני שואל בשבילי. בשביל לדעת עוד פרטים. אני לא עוסק בתחום. אבא שלי מבין במוסכים בצורה טובה אבל לא מבחינה עסקית וניהול.

פורסם

אם אביך רואה את זה כהשקעה, כדאי שיחשוב שוב. מוסך מכונאות כללי הוא לא עסק טוב ויש הרבה תחרות. מי שמרוויח הם מוסכים מרשת היבואן, אבל זה לא קל לקבל זכיון כזה ודרושה השקעה גבוהה.

יהודה

פורסם

הבעייה המרכזית במוסך (למכונאות רכב) היא קבלת רשיון העסק מהרשות המקומית ובעיקר, אישור איכות הסביבה.

אם לא היה שם מוסך, לקבל אישורים מאיכות הסביבה (במח' רישוי עסקים) יהיה מאד לא קל ושווה לבדוק איתם מראש לפני שמוציאים שקל על השקעות.

אם הם מאשרים ומה שהם דורשים (מפרידי שומנים וכו') במסגרת התקציב, כל השאר זה כסף קטן.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם (נערך)

אוי חביבי, ממש אין לכם מושג במה דברים אמורים כיום ואם הדבר אפשרי מבחינת המיקום, תזדקקו למשהו כמו מיליון וחצי ש״ח השקעה מינימום. הדרך הפשוטה והקלה היא לשכור מוסך קיים עם רשיון עסק קיים (לוודא תוקף!), ולהפעיל את המוסך על רשיון העסק הקיים. בטרם עסקה תוודאו שמבחינת מערכת איכות הסביבה המוסך עומד בתקנים אחרת תיכנסו לצרות צרורות. תדרשו לראות דוח של מעבדה. שווה אפילו להזמין בעצמכם. כמו כן, לוודא שעבר בדיקת כבאות ועומד בתקן. לזה תוסיפו ביטוחי עסק וביטוח רכב בהעברה ורק אז תוכלו לצאת לדרך. לצערנו הרב יש מוסכים רבים להשכרה שנכשלו עקב המצב הכלכלי והתחרות עם מוסכי הליסינג והיבואנים. מה שלא יקרה, אל תסכימו לעבוד עם חברת ליסינג כי לא תעמדו במחירי שעת עבודה שהם מוכנים לשלם ואת כל החלפים והשמנים הם מביאים בעצמם. לצערנו הרב בעלי מוסכים רבים עוברים לעבוד כשכירים במוסכי יבואן בליל ברירה.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי primekart

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אני לא מכיר את התחום אבל מניסיון החיים ותחושת בטן אני מתקשה להאמין ש 150-200 אלף ש"ח זה מספיק. זה נשמע כמו סכום לדוכן פלאפל.

השאלה העיקרית היא מה שווה השותף מבחינת יכולות ומבחינת ניסיון.

למה אחרי 40 שנה בתחום הוא כעת רוצה לעשות את המהלך המדובר? אני לא אומר שזו בהכרח טעות, אבל זו שאלה שצריך לבדוק

שאלה נוספת היא למה אביך רוצה דוקא להכנס לתחום המוסכים? הרי יש עוד חלופות, לא ככה? זו שאלה שצריך לבדוק כל מי שמשקיע בכל תחום כי יש הרי תמיד חלופות. צריך לבחור תחום מוצלח ולא פחות מכך מותאם למשקיע.

תחושת הבטן שלי היא שהשאלות שלך יותר מדי כלליות ורחבות ואם אתה שואל בשמם אז כנראה אין להם מספיק ידע בתחום.

מצד שני המעז מנצח ואנשי עסקים מצליחים בגין האופטימיות שלהם

פורסם

אהלן,

כיום לפתוח מוסך זה כרוך בלא מעט כסף.

מעבר לליפט שעולה (17K חדש ואיכותי בערך) ושיפוצים, ועוד ארגזי כלים, אתה היום צריך מחשבים\

תוכנות דיאגנוסטיקה, מכשירים שבקלות עוברים את ה- 10K.

אם תפתח מוסך שמתחמה ברכבים ספצייפים כלים יעודיים עולים לא מעט כסף.

גם אם תפצח מוסך במתחמה נניח במערכות הזרקה, גם שם כלים עוברים את ה- 30K בקלות.

לעניין איכות הסביבה:

מספיק שתפסו אותך פעם אחת זורק פילטר שמן לפח רגיל ולא למחזור, או שפכת שמן לפח,

משרד לאיכות הסביבה ''יכניס לך את האלמנט''.

עם כל הכבוד למי שרוצה לפתוח מוסך, אתה שואל שאלות שמי שניהל מוסך בעבר היה יודע.

חשבתם להיכנס שותפים עם מישהו?

רועי

• תוכן חדש...