Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עשיתי היום טיפול למיטו שלי במוסך מורשה (טיפול ראשון שאני עושה - רכב יד 2), החליפו לי צלחות קדמיות ורפידיות קדמיות ומצתים.

בדיקת מ׳׳מ שעשיתי לפני הקניה לא הראתה בעיה כלשהי עם הצלחות, אני מעלה תמונה של הצלחות והרפידות ומבקש חוות דעת אם זה באמת נחשב לשחוק. (כדי לדעת אם לסמוך על המוסך הזה לפעמים הבאות) :)

אז מי שיכול להסתכל ולעזור, תבורכו

נ.ב - ״השקע״ בצלחות הוא של 1-2 מ׳׳מ

נ.נ.ב - החליפו לי גם מצתים למרות שלא בדקו בלאי (לפי הרישומים שלהם והקילומטראג׳ זה הזמן להחליף), זו נחשבת התנהלות תקינה?IMG_1369.jpgIMG_1370.jpg

פורסם

גם המוסך המורשה שהייתי הולך אליו היה נוהג להחליף לי ברקסים הרבה לפני שהם התקרבו לחצי, כאילו כמה שימושים ישר מדליקים להם נורה להחליף, נראה יותר כי הם מנסים את מזלם "תראה - שיפשוף, צריך להחליף" בתקווה שהרוב הגדול לא יתווכח כי זה ברקסים ואף אחד לא רוצה לשחק עם מזלו

כבר חתמתי...

פורסם

לגבי המצתים - מוסך מורשה מטפל לפי המלצות יצרן אלא אם אתה רוצה משהו אחר.

לכן, בשלב של הצעת המחיר יכולת להגיד שאתה לא רוצה להחליף אותם. אם לא אמרת ההתנהלות תקינה.

A3

A4

פורסם

קניתי את הרכב לפני שבוע לא הספקתי לנסוע איתו יותר מדי, כן שמעתי צפירות בבלימה ואולי רעידות קטנות אבל לא משמעותיות, הם אמרו לי שזה בגלל הצלחות האחוריות שצריכוח רק השחזה (הוחלפו לפני 15 אלף ק״מ). לא מדדתי מ״מ

פורסם

איך אפשר לדעת כמה המצתים יכולים להחזיק עוד? , גם המוסך לא בדק ופשוט החליף, לפי איזה שיקול אני יכול לדחות את ההחלפה?

פורסם

קודם כל אי אפשר לדעת מה עובי הצלחת לפי העין. אומנם יש מדרגה אך צריך למדוד עם מיקרומטר. עובי צלחת חדשה לעומת פסולה, גדול בסה"כ ב-2 או 3 מ"מ.

לגבי המצתים, מה דגם המנוע שלך? אבדוק לך מה הדגם שלהם. רוב הסיכויים שמדובר באירידיום שמחזיק 90 אלף לפחות. השאלה מתי בפעם האחרונה החליפו אותם.

לגבי הרפידות, אכן המוסכים מחליפים גם אם לא ניצלת אותן עד הסוף, מחשש שלא יחזיקו עד הטיפול הבא.

לכן בקטע הזה מומלץ מאוד להחליף בעצמך. לבדוק כל כמה חודשים, ורק כשהרפידה כבר ב-2 מ"מ להחליף. ניצול מקסימלי של החומר.

Stay Dirty

פורסם

מחזק את מאור. עד שלא רואים תמונה של מיקרומטר נעול על הצלחת לא ניתן לקבוע. זה לגיטימי שיש מדרגה, השאלה כמה עמוקה היא.

Stay Dirty

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

מבלי להיכנס למצב הצלחות והרפידות של פותח השירשור (כי אין לי יכול כמו למאור30 לקבוע בוודאות שנשארו יותר מ-50 אחוז, כשלא יודעים באיזה רכב מדובר, מה עובי רפידה חדשה לרכב הזה ומה עובי הרפידה המצולמת)

כמו שאסף כתב, והיה על זה דיון בעבר, אכן המוסכים ממליצים להחליף רפידות בלמים לאחר כ 50-60 אחוז שחיקה, אני בהחלט נמנה עם אותם המוסכים, ממגוון סיבות שמפורטות בשירשור המקושר כאן.

כמה דברים, עובי הצלחת הוא לא הפקטור היחיד המורה על החלפת צלחת בלימה, ישנם תקלות נוספות שלא ניתן לאבחן ללא בדיקה פיזית כגון סדקים, סימני התחממות, צלחת מעוותת וכו.. בנוסף, כאשר יש מדרגה,גם אם הצלחת עדיין לא הגיעה למידת המינימום יהיו ציפצופים בבלימה (כן, גם לאחר פאזה).

בנוסף, אם הצלחת כעת היא ב-1 מ"מ מעל מידת המינימום, וכעת מכונאי לא מקצועי ירכיב רפידות חדשות, שלמעשה אורך חייהם עכשיו יהיה גדול יותר מאורך חיי הצלחת, וסביר שהצלחת תרד ממידת המינימום לפני הטיפול הבא, ולבטח לפני החלפת הרפידות הבאה, ובכך נסתכן בקריסת דופן הצלחת פנימה.

Disc Cracked.jpg

לצערי ראיתי את זה קורה יותר מפעם אחת

פרט נוסף, הרכבת רפידות חדשות על צלחות ישנות ללא חריטה ירגמו ל"אפקט הפטיפון" ולציפצופים.

ראו כאן מה קרה כאן לכאורה בגלל אי החלפת רפידות במועד .

אורן בן סימון

עריכה אחרונה על ידי אורן שרותי רכב
  • תוכן חדש...