Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום,

מצטער שאני פותח בהודעה כזאת. או שאולי אין כאן על מה להצטער, אבל אותי זה מאוד מבאס ולא נעים לי.

שמתי לב לאחרונה שהפזילה שלי בעין מחמירה.

לצערי יש לי עין עצלה.

ממה שאני מבין עין עצלה זו עין שיש לה פזילה.

הפזילה לא תמיד נראית, אך לפעמים היא יכולה להופיע, לפעמים היא קבועה, לפעמים בכלל לא. אבל הבנתי שישנה.

בשנים האחרונות שמתי לב שהפזילה בעין העצלה מחמירה אצלי.

אני לא יודע למה זה. אני יכול לשער שאולי בגלל שהיא עין מנוונת מילדות עם הזמן זה מחמיר לצערי.

הסתכלתי במראה ופתאום שמתי לב שהפזילה נראית מאוד. זה כבר לא כמו בעבר.

שלא רואים פזילה. שנראה כמו בן אדם רגיל. שהיא מופיעה לפעמים בצילומים כשמנסה להתמקד במשהו.

אני ממש מפחד וחושש שיגיע יום שהפזילה תהיה קבועה.

האם מישהו מהקהל עבר ניתוח לתיקון פזילה? אני מטבעי חושש מכל הליך רפואי כזה או אחר.

אבל הייתי רק רוצה לשמוע מה כרוך בניתוח שכזה?

בשביל ההמחשה אני אציין שאני חושש אפילו מבדיקות דם. בסופו של דבר אני עושה, אבל עם מחט פרפרית :oops:

אני באמת שדי לחוץ וקצת מבוהל אפילו מהמצב. אם אפשר לשמוע קצת ממישהו שעבר את זה בבקשה? אם יש כאלה.

שאלתי רופאי עיניים אם יש אפשרות לתקן את זה עם תרגילים, לצערי אמרו שלא.

זה ממש מבאס אותי ואני מייחס לזה חשיבות רבה.

פורסם

אני עברתי את זה בגיל 3. היתה לי טראומה ממנורת חדר הניתוח - בכל התמונות שלי עד גיל 12 הסתכלתי הצידה (חששתי מהפלאש). אבל התיקון היה טוב ויחד עם תרגול מתאים (מגיל שנה וחצי) נמנעה העין העצלה, אפילו מדדתי פעם את הסטיה בין העיניים והיא היתה רק מעט מעל התקין.

אבל זה בזכות טיפול נכון מגיל שנה וחצי (לא טריויאלי בשנת 1958!), לא עין שהוזנחה עד גיל בגרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

davemustaine87, אני אשמח אם זו לא טרחה בשבילך. תודה רבה.

אם אפשר גם לדעת מתי היא עברה והאם זה עדיין רלוונטי לאיך שמבצעים את הניתוח היום.

sperial, קצת התבלבלתי.

הבנתי שעברת ניתוח לתיקון פזילה בגיל שלוש.

אבל עד גיל 12 עדיין הייתה לך פזילה? לאחר מכן כתבת שעם תרגול מתאים מגיל שנה וחצי.

לא כל כך הצלחתי להבין אותך. יכול להיות שאני עייף ולא כל כך מרוכז למען האמת.

בכל מקרה לצערי הרופאים אומרים את אותו הדבר.

שאין מה לעשות מלבד ניתוח ושהניתוח לא ניתוח רפואי אלא קוסמטי.

מאוד מטריד אותי פזילה קבועה.

לצערי אני לא מנסה לחפש תרגילים או לעשות תרגילי עיניים. קצת משפיע עלי דברי הרופאים.

יצא לי לשמוע ולקרוא על מקרים שרופאים אמרו משהו אחד, אבל מטופלים דבקו בגישה שלהם ובסוף ראו תוצאות.

לאו דווקא בנושא הספציפי הזה אלא בכללי בכל מיני בעיות.

אבל זה עושה אותי קצת סקפטי כשאני שומע את כל הרופאים אומרים שאין מה לעשות.

אני לא חושב שיש בן אדם שהיה שמח להיות פוזל חס וחלילה.

לצערי זה התפתח מכל מיני סיבות בגלל שלא הייתה אפשרות או את החשיבות והיכולת לעבור בדיקות שנתיות מגיל קטן.

אין לי אלא ללמוד מכך לעתיד כשיהיו לי ילדים ולקוות שמי שקורא את זה יקבל רענון קל כמה זה חשוב.

אם מישהו עבר ניתוח שכזה בזמן האחרון. ב 10 שנים האחרונות אשמח שיכתוב מעט בבקשה.

כמה זמן אורך הניתוח? האם זה כואב? אילו תופעות לוואי היו? האם זה חוזר אחרי זמן מה? יש הבדל בין העיניים, במראה?

לשמחתי אינני מכיר אנשים שעברו את הניתוח בסביבתי ומאחל לאף אדם לא להזדקק לניתוח שכזה.

בריאות טובה לכולם.

פורסם

סופרמן - לא הבנת אותי, אולי הניסוח שלי לא היה בהיר. הפזילה תוקנה בגיל 3, ומהמשקפיים נפטרתי בגיל 10 (עד גיל 45, שבו נזקקתי למשקפי קריאה). מה שציינתי הוא שהטראומה של חדר הניתוח גרמה לי לחשוש מפלאש של מצלמה, חשש שעליו התגברתי בסביבות גיל 12.

העניין הוא שהניתוח שלי היה טיפולי, לא קוסמטי. לא מעט מבני דורי הוזנחו, הטיפול בהם נדחה ובסופו של דבר או לא בוצע או נכשל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אהלן

גם אני כמוך עם עין עצלה מגיל קטן.

עברתי אלפי רופאים שקבעו חדש משמעית שאין מה לעשות.

עין עצלה מתחילה לפזול רק כאשר היא מנסה להתמקד במשהו או בסוף יום שכבר עייפים.

הבעיה בתיקון פזילה שהיא חוזרת כי העין לא פוזלת סתם, אלא מתוך רצון לנסות להתמקד במשהו.

אם אין לך משקפי ראיה, תנסה לשמור על העין הבריאה.

נקווה בעתיד שיהיה פתרון.

לילה טוב

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

sperial, תודה. כעת הבנתי אותך.

אני שמח בשבילך. מאוד.

בריאות טובה.

Yogevv, בדיוק התיאור שלך. אחד לאחד.

גם אני עברתי הרבה רופאים כי לא רציתי לשמוע את הלא. שאין מה לעשות. עד היום אני לא רוצה.

כשאני עייף זה נהיה יותר גרוע. בדיוק כמו שכתבת.

כשאני מנסה להתמקד במשהו - בכלל.

זו גם הסיבה שפתאום מאוד נבהלתי.

פתאום ניסיתי להסתכל שניה על משהו מקרוב וכשממולי מראה, בשביל לראות מה קורה,

שמתי לב שהעין העצלה פוזלת, ממש זזה כזה כאילו ג'לי זז לצד. בהתחלה חשבתי שאני אולי הוזה? לא רואה טוב? עייף מאוד

אבל ניסיתי להסתכל כמה וכמה פעמיים. שאלתי גם את אחי והוא אמר לי שרואים פזילה והעין מיד חוזרת למקומה.

למרות שאני שמתי לב שלפעמים היא גם לא חוזרת. אבל אולי זה פסיכולוגי אני לא יודע.

מה שכן בתמונות זה ממש נראה. כמו שאמרת כי בתמונות מתמקדים בעדשת המצלמה.

ממש מבאס לחיות עם זה. זה לא נכות חס וחלילה. אבל זה לא נעים. מפריע ולא איכות חיים טובה או יותר נכון אופטימלית.

אם מתי שהוא תמצא פתרון או כל דבר חדש אכפת לך לזכור אותי ולעדכן בבקשה? מקווה שתזכור את הכינוי.

אנחנו בדיוק באותה הסירה.

זה תקף גם אלי כמובן וגם אני אשמח לשתף. אני רק מקווה שאין הרבה עם עין עצלה ופזילה.

מקווה שהיום יש יותר מודעות ושאנשים מקפידים על בדיקות תקופתיות.

חשוב שבמצבנו נשמור על העין הבריאה והיחידה שיש לנו. אני כמובן משתדל.

מאחל גם לך בריאות טובה ושעוד נמצא פתרון לבעיה הזאת. אולי עם התקדמות הרפואה.

פורסם

שלום לך. עברתי בכיתה ז' ניתוח לתיקון פזילה, אך הפזילה חזרה. לפני שנתיים הפזילה החמירה, וכאב לי מאוד הראש כתוצאה מכך, כלומר המוח יותר התאמץ. עברתי ניתוח תיקון פזילה למבוגרים אצל ד"ר פרילינג רונית באסותא. אצל מבוגרים, לאחר הניתוח עצמו, שהוא בהרדמה כללית, אחרי ההתעוררות עוברים עוד תהליך עם חוט לקשירת השריר. זה קצת כואב, כי זה בהכרה, אבל רק כך בודקים שהזוית ראיה כמו שצריך וללא פזילה. היא רופאת עיניים לילדים, אבל מומחית לפזילה אצל מבוגרים. לך אליה להתייעצות. אם אתה בכללית- היא כלולה בייעוץ של 120 ש"ח, פשוט חפש אותה באינטרנט. בהצלחה!

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אצלי זה אמנם היה לפני יותר מ-10 שנים אבל אספר בכל זאת, אולי זה יעזור למישהו.

עברתי ניתוח פזילה בעין שמאל בגיל 4, שנת 1965.

כשיצאתי מהניתוח, אמא שלי כמעט התעלפה. העין הבריאה הייתה חבושה. זה בסדר, נכנסים משם ומושכים ומסדרים מה שצריך.

אחרי הניתוח הרכבתי משקפים, ולסרוגין העין הטובה הייתה סגורה, כדי לאמץ ולתרגל את העין הפוזלת.

בגיל 12 הסרתי את המשקפים לחלוטין, עד גיל 44, כשנזקקתי למשקפי קריאה. העין הפוזלת חלשה כיום משמעותית מהעין הטובה, אבל ללא פזילה.

שתי הבנות שלי אובחנו כפוזלות בילדות, לא היה צורך בניתוח, רק משקפים, וכעבור כמה שנים, כמו שהרופאה חזתה, המשקפיים הוסרו והכל בסדר.

פורסם

תודה רבה חברים.

תודה גם לחבר שסיפר לי בהודעה על תהליך הניתוח.

דרך אגב, אחרי קריאת הדברים אני מבין שאני עצמי הבאתי את עצמי למצב שאני מחמיר את הפזילה שלי.

בכך שלא ייחסתי חשיבות להרכבת משקפיים ותרומת ההרכבה לחיזוק העין העצלה.

הייתי בטוח שעצם זה שאני ארכיב משקפיים בקביעות שזה מנוון את העין. גורם לה פחות להתאמץ.

כעת אני מבין שאם יש לך עין עצלה, ופזילה או אפילו עוד לא פזילה חמורה, כדאי להרכיב משקפיים. כי ככה העין מתאמצת פחות.

אני הבנתי את זה כך שעין עצלה זו עין שבכלל לא מתאמצת. לא עובדת. לכן אין לה מאמץ.

נאמר לי שבעדשת המשקפיים של העין העצלה שמים עדשה ללא מספר. קודם כל מנסים לשים עדשת פריזמה לתיקון הפזילה.

אם זה לא עוזר שמים עדשה פשוטה ללא מספר.

לי זה אולי מאוחר מדי להבין את זה עכשיו. אבל בוודאות מישהו יגיע לנושא הזה בחיפוש אחר עין עצלה או פזילה

אני אשמח אם אחרים ילמדו מהטעות שלי.

שוב תודה לכולם. שנהיה בריאים וסוף שבוע נעים לכולם.

פורסם

פותש אין לי מה לתרום לדיון, מאחל לך רפואה שלמה ומקווה שהכל יסתדר לטובה.

שאלה, מסקרנות: האם במקרים כאלו של פזילה / עין עצלה, בעצם רק אחת העיניים מתפקדת מבחינת ראייה? העין הבעייתית לא מזינה את המוח באינפורמציה?

תמיד תהיתי איך בעצם רואים במצב הזה, והתביישתי לשאול.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ערב טוב חבר, אתה תורם בכך שאתה שואל וכך לא תצטרך יותר לתהות.

אני לא יודע עד כמה אני מדייק.

אפשר כמובן ללמוד בחמש דקות קריאה בצורה יותר מדויקת אם תחפש בגוגל "עין עצלה".

אבל בעיקרון רואים רגיל. רק עין אחת מעבירה את התמונה למוח. העין השנייה ממה שהבנתי לא מעבירה תמונה.

אבל אם עוצמים את העין הבריאה, ומנסים להסתכל עם העין העצלה (השנייה שלנו) אז כן רואים.

להסתכל ביחד בו זמנית עם שתי העיניים - ממה שאני יודע, אי אפשר. מתקבלת תמונה רק מעין אחת.

להסתכל עם כל עין לחוד (לעצום למשל עין ימין או שמאל) - אפשרי.

לכן לפעמים עוצמים את העין הבריאה ונותנים לעין החלשה (העצלה) להתאמן, בשביל לחזק אותה.

ניסיתי את זה כמה פעמיים. מה שקרה זה שהעין העצלה שלי התאמצה מאוד ונהייתה מאוד מאוד אדומה. קצת הפחיד אותי.

הפסקתי כי פחדתי שזה יעשה נזק.

אחד החסרונות לראות עם עין אחת זה שאין ראיה תלת מימדית.

אין לי מושג מה זה אומר לראות בתלת מימד. אני גם לא אוכל לדעת בגלל העין העצלה שלי.

בשביל תלת מימד צריך תמונה משתי העיניים.

אם פספסתי משהו ומישהו רוצה להוסיף או לחדש, בשמחה. כי גם אני אשמח ללמוד עוד על זה.

פורסם
ערב טוב חבר, אתה תורם בכך שאתה שואל וכך לא תצטרך יותר לתהות.

אני לא יודע עד כמה אני מדייק.

אפשר כמובן ללמוד בחמש דקות קריאה בצורה יותר מדויקת אם תחפש בגוגל "עין עצלה".

אבל בעיקרון רואים רגיל. רק עין אחת מעבירה את התמונה למוח. העין השנייה ממה שהבנתי לא מעבירה תמונה.

אבל אם עוצמים את העין הבריאה, ומנסים להסתכל עם העין העצלה (השנייה שלנו) אז כן רואים.

להסתכל ביחד בו זמנית עם שתי העיניים - ממה שאני יודע, אי אפשר. מתקבלת תמונה רק מעין אחת.

להסתכל עם כל עין לחוד (לעצום למשל עין ימין או שמאל) - אפשרי.

לכן לפעמים עוצמים את העין הבריאה ונותנים לעין החלשה (העצלה) להתאמן, בשביל לחזק אותה.

ניסיתי את זה כמה פעמיים. מה שקרה זה שהעין העצלה שלי התאמצה מאוד ונהייתה מאוד מאוד אדומה. קצת הפחיד אותי.

הפסקתי כי פחדתי שזה יעשה נזק.

אחד החסרונות לראות עם עין אחת זה שאין ראיה תלת מימדית.

אין לי מושג מה זה אומר לראות בתלת מימד. אני גם לא אוכל לדעת בגלל העין העצלה שלי.

בשביל תלת מימד צריך תמונה משתי העיניים.

אם פספסתי משהו ומישהו רוצה להוסיף או לחדש, בשמחה. כי גם אני אשמח ללמוד עוד על זה.

כשאתה אומר אין ראיה תלת מימדית הכוונה היא לצפיה בסרט תלת מימד עם משקפיים לדוגמא?

אתה פשוט רואה רק צד אחד של המשקף?

פורסם

אם אני מבין נכון - הוא מדבר על תחושת עומק. בעצם הראיה דומה יותר למה שאדם רגיל רואה כשהוא צופה בטלויזיה, מאשר הראיה האמיתית שלנו שמעבירה את מימד העומק בצורה טובה יותר.

פות"ש תודה על ההסבר, חידשת לי. מקווה שדברים יסתדרו לך כפי שהיית רוצה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני לא יודע לתאר את זה.

כי זה קצת קשה לי. אני לא זוכר מה זו ראייה עם יותר עומק כמו שכתב אור.

כנראה שהתרגלתי לחיות ככה. לראות ככה. או ששכחתי איך זה היה לפני.

כי זה משהו שקורה בהדרגתיות אני חושב. יכול להיות שפעם ראיתי יותר טוב או נהניתי יותר מהראייה.

אבל בשורה התחתונה אני לא יודע אם מרגישים הבדל. מה שכן אני מאמין שאני מפספס משהו בראייה.

אבל בסדר. תודה לאל שרואים ואפשר לראות ומסתדרים עם עין אחת, ואולי אפילו יהיה אפשר מתי שהוא לטפל בעין השנייה. אין לדעת.

ראיתי לאחרונה נושא שפתח פה חבר פורום על משקפיים שעוזרות לעיוורי צבעים לראות צבעים.

זה שימח אותי מאוד ואמרתי איזה מדהים זה. מי חשב שיום יבוא ויהיה דבר כזה?

אי אפשר לדעת איזה הפתעות יהיו לנו בחיים. במיוחד עם התקדמות הרפואה והטכנולוגיה.

יש כרגע דברים חשובים יותר שאני מתפלל שימצאו להם תרופה ופתרון, אם יוכלו לאחר מכן למצוא גם בנושא הזה של הראייה אני אשמח.

שבוע טוב ומבורך חברים.

• תוכן חדש...