Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הפירגון (-

הסיבה לפוליש מתחלקת ל 2 : מכיוון שבוצע טיפול במוצר בעל אורך חיים ארוך מאד יחסית לכל אוטם צבע (הטווח בציפויי "נאנו" נמדד בשנים) המשטח עליו הוא מיושם צריך להיות מושלם קרי ללא מיקרו סווירלים-עניין נפוץ במחוזותינו גם במכוניות חדשות לחלוטין ודרך אגב,הרכב הספציפי המדובר הוא אולי הרכב הכי טוב שנתקלתי בו מהבחינה הזאת-היו מיקרו סווירלס אבל פחות ממכוניות אחרות חדשות שעבדתי עליהן . עוד סיבה שגם היא קשורה לסוג המוצר הספציפי שיושם היא העובדה שמשטח במצב מושלם בעליל תורם לאורך החיים של הציפוי ז"א שפוליש עדין (מאד) וניקוי הפח באמצעות מוצר יעודי רצויים מאד . ניתן ליישם ציפוי גם ללא פוליש אבל התוצאה פשוט תהיה פחות טובה לאורך זמן ובהרבה מקרים תיראה ויזואלית, המוצרים האלה הרבה יותר רגישים לאיכות המשטח מכל אוטם צבע או ווקס.

עוד משהו חשוב, הפוליש חייב להיות אחד כזה שאיננו מכיל חומרים אקרילים או פילרים למינהם (פוליש עם קצת גלייז למשל) שזה גם משהו שמשפיע על איכות חיבור הציפוי.

אני מסכים שלצורך יישום אוטם צבע על רכב חדש (לחלוטין) אין צורך קריטי בפוליש ובידיים וציוד של דיטיילר אבל זה סיפור אחר לגמרי ולדוגמא אני מציין את הזמן שלוקח לי ליישם רק את הציפוי (שעה וחצי עד שעתיים לשכבה) לעומת אוטם צבע או ווקס שזה סיפור של רבע שעה 20 דקות מקסימום.

שלומי.

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלומי, תודה על תשובה אינפורמטיבית ומלמדת.

עדיין נקודה אחת טורדת את מחשבתי:

ניקח למשל סמארטפון חדש, הדבקנו עליו מגן מסך איכותי מזכוכית, חולף זמן ואותו מגן מסך נשרט, השריטות יראו כאילו הטלפון עצמו נשרט.

נחזור לענייני הרכב, הצבע קיבל שכבת מגן ננו סופר מתקדמת שמחזיקה כמה שנים (נניח, כן?), לשכבה הזו עמידות נמוכה משל צבע הרכב שמחזיק מעמד לאורך זמן ארוך יותר.

השכבה הזו נשרטת, עכשיו זה ניראה כאילו צבע הרכב שרוט, מה עוד שאם אני מבין נכון אז לציפויים הללו יש גם כושר מילוי לסווירלים עדינים.

בקיצור, הניתוח הזה מביא אותי למסקנה ששלב מקדים של פוליש מיותר למדי, אם כי ברור לי לחלוטין שדיטיילר לא מתפשר יבצע גם את השלב הזה.

דעתך?

פורסם (נערך)

ציפויים מהזן המדובר בעליל מחזיקים הרבה יותר מכל אוטם פולימרי או ווקס והם מפחיתים את הרגישות לסווירלס מכיוון שהשכבה פשוט קשה יותר מהלכה שמתחתיה.

אני לא יודע מה מחזיק מעמד זמן רב יותר אחד לאחד-ציפוי או צבע אבל אני חושב שזה לא ממש רלווטי או בכלל בר השוואה,ברגע ששכבת הציפוי נכנעת לאחר מספר שנים שכבת הצבע תתחיל "להתמודד" עם הקרינה והכימיקלים-בהנחה והיא לא תחודש.

אם שיכבת הציפוי נשרטת מתייחסים אליה בדיוק כמו לצבע או לכה שרוטה אבל שוב,תפקיד הציפוי הוא לתת מענה יעיל יותר לפצצות ציפורים ,גשם חומצי קרינת השמש ושאר חולירות ולאו דווקא להגן מפני שריטות..

לפי מה שאני יודע לציפויים (לפחות אילו שאני מכיר)אין יכולת מיסוך ומילוי לסווירלס-בגלל זה המשטח צריך להיות ללא רבב .

יש שנוהגים למלא את השריטות בחומרים אקרילים(פוליש משולב גלייז למינהם) לפני הישום ואלו נותנים את האפקט הזה,המינוס בשיטה הזאת הוא שהפח הופך להיות "שמנוני" ולא מתאים ליישום ציפוי-מה שמוריד מיעילותו ומעמידותו.

בקיצור,שום דבר לא "חייב" לעשות אבל בהחלט ישנם צעדים שרצוי מאד לבצע בכדי שהתוצאה תהיה טובה,זה כל הקטע בדיטיילינג-הניואנסים האלו..

בנוגע לאם פוליש לפני ציפוי מיותר או לא-אני מצרף מספר תמונות שצילמתי(לפני פוליש) על רכבים(פאביה ומאזדה) בני מספר ימים (פחות משבוע!) שציפיתי אותם-אתה חושב שהם היו צריכים לקבל פוליש לפני ציפוי שישב עליהם כל כך הרבה זמן או בכלל?

DSC_0430.JPG

DSC_0434.JPG

DSC_0435.JPG

DSC_0359.JPG

DSC_0360.JPG

DSC_0362.JPG

DSC_0364.JPG

DSC_0369.JPG

עריכה אחרונה על ידי aderet

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם

דורקי שלום, אם היית חופר קצת היית רואה שאני ועוד כמה מתלהבים מהציפוי גם לאחר חודשים. הוא עמיד ביותר! אצלי הוא חוטף ציפורים/עטלפים/שרף עצים ולא נשאר שום סימן! אין סוירלים! הרחיצה קלה יותר. אני מחליף לרכב חדש בכל 4 שנים (כבר 9 מכוניות..). אף פעם לא החזיק לי צבע כל כך טוב. אני כבר 4 חודשים אחרי הטיפול. מי שרוצה הגנה טובה לאורך זמן, שניתן לוותר על פוליש ווקס לשנה-שנתיים - זה הפיתרון.

פורסם
שלומי, תודה על תשובה אינפורמטיבית ומלמדת.

עדיין נקודה אחת טורדת את מחשבתי:

ניקח למשל סמארטפון חדש, הדבקנו עליו מגן מסך איכותי מזכוכית, חולף זמן ואותו מגן מסך נשרט, השריטות יראו כאילו הטלפון עצמו נשרט.

נחזור לענייני הרכב, הצבע קיבל שכבת מגן ננו סופר מתקדמת שמחזיקה כמה שנים (נניח, כן?), לשכבה הזו עמידות נמוכה משל צבע הרכב שמחזיק מעמד לאורך זמן ארוך יותר.

השכבה הזו נשרטת, עכשיו זה ניראה כאילו צבע הרכב שרוט, מה עוד שאם אני מבין נכון אז לציפויים הללו יש גם כושר מילוי לסווירלים עדינים.

בקיצור, הניתוח הזה מביא אותי למסקנה ששלב מקדים של פוליש מיותר למדי, אם כי ברור לי לחלוטין שדיטיילר לא מתפשר יבצע גם את השלב הזה.

דעתך?

אני אישית מעדיף שהציפוי יקבל סווירלים ושריטות מאשר שהלכה תעבור פוליש פעם פעמיים בשנה, זה שמירה על הצבע והלכה המקוריים.

Opel Adam S 2017

פורסם
בקיצור,שום דבר לא "חייב" לעשות אבל בהחלט ישנם צעדים שרצוי מאד לבצע בכדי שהתוצאה תהיה טובה,זה כל הקטע בדיטיילינג-הניואנסים האלו..

בנוגע לאם פוליש לפני ציפוי מיותר או לא-אני מצרף מספר תמונות שצילמתי(לפני פוליש) על רכבים(פאביה ומאזדה) בני מספר ימים (פחות משבוע!) שציפיתי אותם-אתה חושב שהם היו צריכים לקבל פוליש לפני ציפוי שישב עליהם כל כך הרבה זמן או בכלל?

שלומי, אותי הצלחת לשכנע.

תודה.

פורסם

תתחדש על הרכב! מדהים :)

שלומי, עבודה מעולה כרגיל!

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

רכב מדהים לא פחות מהעבודה שבוצעה , רק שאלה בקשר לציפוי , באיזה מידה השטיפה נהיית קלה עם הציפוי ?

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם
רכב מדהים לא פחות מהעבודה שבוצעה , רק שאלה בקשר לציפוי , באיזה מידה השטיפה נהיית קלה עם הציפוי ?

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

לא יודע מה הציפוי בסרטון אבל זה לא מהציפויים הרגילים והנפוצים. זה בד"כ ציפוי שהוא יותר הידרופובי ופחות עמיד מבחינת זמן ופגיעות אחרות ביחס לC1 או אופטיקוט.

עדין השטיפה קלה הרבה יותר (כמעט כמו עם וקס טרי)

שלומי, שאלה- בתור איש מקצוע, יש לך אפשרות לקנות את האופטיקוט המקורי? כי מבחינת עמידות הוא אמור להיות יותר טוב מהC1 ואפשר לשים עליו את הציפוי החדש של אופטימום (ברח לי השם) שנותן ברק כמו האקסו. ואם אתה קונה כמות אמור לצאת יותר זול (כמה עשרות\מאות שקלים שאפשר להשקיע בעוד יד של פוליש :) )

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
לא יודע מה הציפוי בסרטון אבל זה לא מהציפויים הרגילים והנפוצים. זה בד"כ ציפוי שהוא יותר הידרופובי ופחות עמיד מבחינת זמן ופגיעות אחרות ביחס לC1 או אופטיקוט.

עדין השטיפה קלה הרבה יותר (כמעט כמו עם וקס טרי)

שלומי, שאלה- בתור איש מקצוע, יש לך אפשרות לקנות את האופטיקוט המקורי? כי מבחינת עמידות הוא אמור להיות יותר טוב מהC1 ואפשר לשים עליו את הציפוי החדש של אופטימום (ברח לי השם) שנותן ברק כמו האקסו. ואם אתה קונה כמות אמור לצאת יותר זול (כמה עשרות\מאות שקלים שאפשר להשקיע בעוד יד של פוליש :) )

Published on Mar 13, 2012Off Roader's Dream! Nano coat your Jeep with armor! Using Gtechniq C1 and Gtechniq EXO sealants

אל תהיה ספקן. ציפוי רגיל לחלוטין. אני ישמתי לבד אבל לא עשיתי כאלה בדיקות.

פורסם (נערך)

אוקי צודק, עכשו ראיתי את הסרטון באיכות נורמאלית וקראתי את התאור.

בהתחלה לא שמתי לב שנשארות שאריות של בוץ והוא מוריד אותם בשטיפה. זה הגיוני לציפוי C1. (לא יצא לך להכנס לאיזה שלולית בימים האחרונים? אצלי יש אחלה בידינג של בוץ על הדלתות)

אני פשוט מכיר ציפויים (לדוגמא -

) שלא היה נשאר עליהם שום דבר לחלוטין וחשבתי שזה זה... הציפויים ההם לא עמידים כמו הC1

לגבי הפוסו - זה מחזיק ברמה הזו שבועיים-שלושה. אחרי זה זה כמו בסרטון של הציפוי (נשארות קצת שאריות). וקס מסריח

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...