Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקשרו אליי. הציעו מה שהיציעו ואף שלחו בדוא"ל את סכומי הביטוח והפרמייה.

ביקשתי שישלחו גם את הפוליסה עצמה. אמרו שפוליסת ביטוח החיים היא אותו הדבר אצל כולם אבל את פוליסת המבנה ישלחו.

עד שזה יקרה, אשמח לשמוע חוות דעתכם וגם אולי ניסיונכם:

האם נכון?

האם באמת הביטוח הזוגי הוא כזה מציאה? הם מדברים על חסכון של עד 30%. אבל נגיד וזה יהיה הרבה פחות מאשר בפירסום, עדיין כדאי?

אותיות קטנות?

קאטש?

פורסם

הם מדברים....

ביטוח חיים למשכנתא שונה מאחד לאחד בהתאם לגילו , מעשן לא מעשן מצב בריאות

אהה כן גם לסכום ההלוואה יש משמעות, וכידוע סכום זה פוחת מדי שנה בשנה.

לכן הנחה של ש30% לשנה הראשונה , ובהמשך משחילים אותך עם/ ללא ווזלין שווה לתחת.

בדיקה יש לעשות על התפלגות התשלומים למשך כל תקופת המשכנתא!! והתחייבות לסכומים הללו מצד חברת הביטוח.

כנ"ל גם לגבי ביטוח המבנה, שלא יפתו אותך שוב בפרמיה נמוכה לשנה הראשונה , ואח"כ ראה לעיל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קודם כל חברה שלא מוכנה לשלוח לי את ההסכם לבחינה היא לא חברה ראויה לאמון שלי.

שנית- ההנחה לשנה היא טריק שיווקי שלאחריו אתה מקבל את כל הזרנוק בדמות הכפלה של דמי הביטוח

לכן, פנה לסוכן ביטוח ואל תתבייש לומר שקיבלת הצעה של חצי ממה שאתה משלם היום

שתבין אני שילמתי במשך יותר משנה 109 ש"ח לביטוח ובהתמקחות קצרצרה עם סוכן הביטוח המחיר ירד ל 69 ש"ח לזוג

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לפני כשנתיים וחצי נזקקתי לביטוח חיים למשכנתא. לא פשט, אני הייתי בן 55, אשתי 54. התעריפים כבר לא זולים.

התחלתי בפניה לסוכן הביטוח שלי - ההצעה המקורית עלתה כ-500 ש"ח לחודש. פניתי לכמה חברות ישירות, המחירים נחתכו בשליש. בסופו של דבר, אחרי עוד שני סבבי מו"מ (ואני חלש מאד בתחום המיקוח) נסגר עם ביטוח ישיר ב-270 ש"ח לחודש. כיון שהיה מדובר בהלואה לטווח קצר וחוץ מהתשלום החודשי שילמתי כמה מנות יותר גדולות הסכום החודשי הצטמצם כל פעם, אלא שאותה מנת פרעון עד הפחתת הפרמיה היתה השהיה של 2-3 חודשים, בגלל עיכוב של מספר שבועות בקבלת האישורים מהבנק על כל תשלום.

את ביטוח המבנה (וגם ביטוח קבלנים, בגלל שיפוץ גדול מאד) - עשיתי אצל השוקה שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תקשיב:

לדרוש את התפתחות הפרמיה לאורך השנים עד תום תקופת תשלום המשכנתא. 30% חיסכון בשנה הראשונה - אח"כ אתה אוכל אותה.

אל תשכח שאם אתה רק בהתחלה, אתה משלם כמעט את כל הסכום החודשי במשכנתא על הריבית וממש מעט על הקרן. אחרי בערך חצי מהזמן זה מתחיל להתהפך. ככה הבנק מכוסה (סוג של).

שוב מדגיש, לבדוק טוב טוב לאורך כל השנים ולא רק לתקופה של שנה שנתיים ראשונות.

מאוד ממליץ לך לפנות לסוכנות הביטוח בר עוז (אין לי קשר למישהו שם, פשוט עבדתי שם תקופה קצרה), אמינים מאוד + סוכנות הביטוח היחידה בארץ שהיא סוכנות חיתום (כלומר הם מוציאים לך פוליסה במקום ושולחים לך אותה לבנקאי שלך). בנוסף הם עושים לך את כל הטיפול של מעבר מחברה X לחברה Y.

יצא לי לראות מקרים שבהם הם חסכו לאנשים גם 200K שח (כן כן, 200 אלף ש"ח רק בביטוח חיים למשכנתא!!!).

כמו שישה כתב - המחירים משתנים בתלות הנתונים השונים (מעשן לא מעשן, סכום ההלוואה, גיל, מחלות וכו').

שיהיה בהצלחה, ואין להקל ראש בביטוח הזה, יש חברות שיכולות לחסוך לך המון כסף.

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שומאכר - מה שכתבת לגבי התפתחות המשכנתא נגזר מסוג המשכנתא ולוח התשלומים, אם כי נכון לחלק גדול מאד של המשכנתאות.

כיום, כאשר הלואות נלקחות במספר מסלולים ולתקופות שונות צריך לתכנן את הביטוח מחדש כל תקופה מסוימת.

לגבי ביטוח מבנה - המלצתי היא לרכוש ביטוח מקיף לדירה, ואת החלק של המבנה לשעבד לבנק (עד גובה המשכנתא). הביטוח הצמוד למשכנתא הוא ביטוח המבנה עד גבה המשכנתא, ממש לא מה שאתה צריך - כיון שאתה צריך ביטוח מבנה על כל ערך המבנה, ביטוח תכולה, שורה של ביטוחי צד ג' ואולי גם ביטוח ערך קרקע וסעיפים אחרים. אלה באים בד"כ בחבילה אחת, ואותה משעבדים לבנק לפי ערך המשכנתא. ממליץ לך מאד לשבת מול סוכן ביטוח שיסביר לך מה כולל הביטוח, תגלה כלמיני כיסויים חשובים שכלל לא חשבת עליהם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש כאלו שעושים חידוש ביטוח חיים למשכנתא כל שנה - מצד אחד זה נכון מבחינה כלכלית, מצד שני אם חלילה באותה שנה אותו אדם חלה במחלה כלשהי או חלה הדרדרות במצבו הבריאותי, מי יבטח אותו אז? תהיה בטוח שהרבה חברות ביטוח יתנערו מלהציע לו אפילו הצעה מסויימת, ואח"כ הוא נאלץ להשאר עם אותו ביטוח שהוא סגר באותה שנה. מה זה אומר? שאולי המחיר היה אטרקטיבי לאותה שנה, אבל אח"כ אתה אוכל את הזמבורה מאחור. לכן לדעתי, עדיף לסגור מראש עם חברת ביטוח שמביאה לך את הסכום הכולל הכי זול, ולאו דווקא בשנה שנתיים הראשונים.

מצד שמיני, לך תדע מה יהיה כאן עוד שנה שנתיים שלוש :wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תראה, לצעירים הביטוח זול מיסודו, כך שגם אם הביטוח יחסית יקר עדין אבסולוטית לא מדובר בסכומים כה גדולים. ככל שמתבגרים הביטוח הופך יקר, מצד שני הסיכון לחלות ו"להתקע" עם הביטוח גדל. בנוסף - אם בונים הלואה עם רכיבים קצרים ורכיבים ארוכים צריך בכל שלב של חיסול רכיב והתאמת התשלומים החודשיים לחשב מחדש מסלול גם בביטוח.

לא צריך להתפתתו בקלות למלכודות, אבל כיון שכל נושא המשכנתא כרוך בסיכון לא קטן צריך להביא בחשבון עוד רכיב של סיכון.

שים לב שבכל מקרה אני מדבר רק על רכיב ביטוח החיים. ביטוח הרכוש הוא עניין שונה לחלוטין. אישית הפסקתי לרכוש ביטוח ייעודי למשכנתא כבר לפני הרבה מאד שנים, אלא רכשתי ביטוח מקיף לדירה (מבנה, תכולה וקשת רחבה של כיסויים נוספים), ואותו שעבדתי לבנק עד גובה המשכנתא. זאת כיון שביטוח ייעודי למשכנתא הוא בעל כיסוי מוגבל מאד. לא בדקתי אם אפשר לעשות משהו דומה עם ביטוח חיים.

פורסם

המשך. אני עדיין מתלבט היות ואני די בור בענין.

הם שלחו לי את פריסת התשלומים ל- 30 שנה, והם אכן יותר זולים ממה שאני משלם כעת.

הם גם שלחו לי את דפי המידע שצירפתי כאן.

לפני שאני חותם אצלם, בבקשה תנו מבט נוסף. אני מבין שזאת לא הפוליסה, אבל אולי יש משהו שלא ראיתי?

מודה לכם מאד.

ספר פוליסה משכנ.pdf

פורסם

את הדבר החשוב לא העלית והוא פריסת התשלומים, עצמם.

כמובן שקשה לקבוע שוב בגלל כל המשתנים שמניתי כבר בהודעה הקודמת

שים לב לדבר נוסף שהפרמיה צמודה למדד.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לדעתי אם ההלוואה לא צמודה גם הפרמיה לא צריכה להיות צמודה למדד.

היא אמורה להשתנות פעם בכל מספר שנים עקב הגידול בסיכון בגלל הגיל והיא צריכה לקטון עקב הירידה ביתרת ההלוואה מצד שני

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אם הסכום במקרה של קרות מקרה הביטוח צמוד יש הצדקה שגם הפרמיה תהיה צמודה

כאן זה לא המקרה אלא אם לקחת חלק מההלוואה במסלול צמוד.

לא מכיר חובה שהפרמיה תהיה צמודה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...