Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לעשות עם מזגן חזק מדי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה,

דירת 100 מטר קומה 2 מתוך 3, 4 חדרים.

אחרי כמה המלצות מאנשים שונים לקחנו מזגן 5.5 כס של תדיראן עם מערכת דמפרים.

הוא מכוון לעוצמה הכי חלשה בשלט הראשי ובחדרים על 24-25 מעלות.

בחדרים נעים מאוד, אבל בסלון זה סיפור אחר לגמרי

מאחר והמזגן תמיד פועל בסלון, קפוא שם!

בהתחלה היו שני שרשורים לסלון ואחד נוסף שנשלט ע"י הדמפר בסלון\מטבח, אבל משום מה הדמפר השלישי לא הצליח להסגר כמו שצריך, כנראה בגלל העוצמה, ופשוט גרם לכך שבסוף ויתרנו עליו (3 טכנאים היו פה וכולם הגיעו למסקנה שצריך 3 שרשורים שפתוחים תמיד) אז כל פעם שהמזגן פועל באחד החדרים - שלושה שרשורים זורקים אויר לסלון. פחד אלוהים. הרוח שיוצאת כ"כ חזקה שבמרחק של 7-8 מטר, במרפסת, אפשר להרגיש את הרוח של המזגן על הגב.

אחד הלילות המזגן פעל כל הלילה כי באחד החדרים המזגן דלק והשלט לא היה בבקליטה עם העינית, אז הוא לא יכל לכבות כשהחדר הגיע לטמפ' היעד שלו, ובבוקר כל התריס בסלון (תריס מתכת 3מ') טיפטף מים.

גם כשמדליקים את המזגן בכל החדרים, הוא מאוד חזק בסלון. אמנם זה משתפר, הרעש מהתריס חלש יותר כתוצאה מכמות אוויר קטנה יותר, אבל עדיין חזק מדי.

מה שהכי מצחיק שזה הדגם ה"שקט" של המזגן הזה, נקרא Silent. איפה, רועש כמו מזגן לפני עשרים שנה. אמרו לי שזה שקט יחסית לעוצמה שלו. נגיד...

יש דרך לסרס אותו טיפה?

איכשהו להחליש את העוצמה בסלון?

הייתי צריך לקחת כנראה איזה 4כס..הא? מאוחר מדי לזה :|

פורסם

אני לא מבין גדול במזגנים,

אבל ברמת הגיון הפשוט -

למה לא פשוט לחסום את אחד הצינורות השרשוריים המובילים לסלון באופן קבוע ?

בלי דמפר וכאלה. פשוט לבטל צינור אחד.

פורסם

בהתחלה זה בערך היה ככה, כי היו 2 שרשורים לסלון פתוחים בדרך קבע (כי אי אפשר לנקז את כל האוויר שהמזגן מייצר דרך שרשור של חדר אחד) והשרשור השלישי לסלון היה נשלט עי דמפר

הבעיה היתה שהוא פשוט לא הפסיק ליצור שריקה קטנה כזו כתוצאה מזה שלא הצליח להיסגר כמו שצריך

כשטכנאים של תדיראן הגיעו לבית לבדוק למה הדמפר שורק, הם כולם טענו שהאוויר שהמזגן מייצר חזק מדי ומחייב שיהיו שלושה שרשורים שתמיד מנקזים אוויר.

ואז פשוט נשארתי עם שלושה פתוחים.

אבל ההגיון אומר שגם אם נבטל צינור, כמות חזקה יותר של אוויר תצא מהאחר

יש דרך קסם לגרום לו לעבוד ב 80% למשל, כמו אינוורטר, אבל לצמיתות?

הרוח שהוא מייצר חזקה בטירוף גם ככה, וזה עוד על עוצמה הכי חלשה (אקונומי)

פורסם (נערך)

ל TRAIN אסור לעשות את זה, זה יכול לפגוע במאיץ, או לקרוע שרשורים וכל מיני הפתעות.

ולענייננו היום זה טעות לקנות מיני מרכזי, התצורה הכי טובה זה מזגן לכל חדר, גם מהסיבה שאמרת שכשצריך מזגן בחדר אחד אתה צריך להפעיל את כל המיני מרכזי.

וגם בגלל שקשה מאוד לשמור על סירקולציה של אויר נורמלית כשהדלתות של החדרים סגורות.

פתרון שאולי יכול לעזור זה לנסות לשחק עם הרגש של האוויר חוזר (בדגש על להניח אותו במקום שהוא ירגיש את האוויר שחוזר למאייד) ולראות אם זה פותר את הבעיה (אבל זה יפתור רק את הבעיה בסלון, ויתכן שבחדרים אתה תרגיש את המזגן פחות טוב)

אם קיימים הרבה מקרים שאתה צריך להפעיל את המיני מרכזי כדי לקרר חדר אחד ספציפי שקול אולי לקנות יחידה אחת קטנה (של 1 כ"ס) לחדר הנ"ל, (ובהנחה ותדירות ההפעלה גבוהה אתה תחזיר גם את העלות של של היחידה הקטנה ע"י חיסכון בחשמל).

עריכה אחרונה על ידי kobi.idan2

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

התפוקה של המאיץ (המאוורר של האויר יוצא) נקבעת בהתאם לתפוקה של המדחס, וניסיון להפחית בכוח של המאיץ יכול לגרום לבלאי מואץ במדחס. (נחכה לאיציק נ. שיסביר בצורה יותר מפורטת איך זה עובד).

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

אני אכן ממתין בציפיה להשתתפותו של איציק בשירשור :-)

קובי, אין לי ספק בכלל שהמצב האופטימלי הוא מזגן פר חדר. אבל זה דבר שלא עשיתי בגלל שכבר היתה הכנה של צנרת להניח את המדחס בגג הבניין, וגם פיזית המרפסת שירות קטנה מכדי להכיל כ"כ הרבה מדחסים. וגם כי (מצחיק שזה הטיעון האחרון כאשר בפועל הוא קיבל את מרבית המשקל) אשתי לא הסכימה שיהיה את ה"כיעור" הזה של מזגנים בכל חדר :-)

מטבע הדברים בגלל שכרגע אנחנו רק זוג, ועדיין ללא ילדים, בלילות כשחם המזגן פועל רק בחדר שינה שלנו. אבל כשיש אורחים, מן הסתם גם שם המזגן כנראה פועל. זה דינמי.

מה הקשר של הרגש של האוויר החוזר לסיפור? אתה מתכוון ליח' בקרה המרכזית (זו שעובדת מול השלט המרכזי)?

איך היא משפיעה על שיקולי המזגן? חשבתי ששלט של כל דמפר הוא שקובע את הטמפ' בחדר ומתי המזגן נכבה נדלק.

ככה נראה שזה מתנהג.

בסלון ובכל החדרים אני משתמש בשלט של הדמפר. בסלון הדמפר עדיין שולח פקודות ליח' בקרה, רק המנוע שלו מנותק וידנית הדמפר פתוח לגמרי.

פורסם (נערך)

בקיצור, אין פתרון קסם, עשית טעות כשלקחת מזגן כל כך חזק לבית של 4 חדרים.

אתה יכול להסיט שרשורי אחד לאחד החדרים שאינם בשימוש, או אל החדר שינה, כך פחות אוויר יגיע לסלון, יתקרר החדר יותר מהר, ושם תוכל לשים את טמפ' גבוהה יותר, תגרום למדחס לעבוד פחות וגם תחסוך בחשמל.

בנוסף, למיטב ידיעתי במקרים מסוימים הפעלה קבועה על מאוורר הכי חלש גורם ללחות במזגן ומשם הדרך לעובש קצרה.

אתה יכול להשתמש בפונקציית ה I FEEL כאשר השלט בקשר עין עם העינית, זה גורם לשלט לשמש כרגש במקום הרגש הפנימי, ייתכן ויתן לך טמפ' נכונה יותר.

דבר אחרון, האם הפתחים של הסלון מכוונים כראוי לכיוון למעלה?

איזה סוג מזגן יש לך? התיאור שלך של הדמפרים מתאר את מערכת הבקרת דמפרים של תדיראן TAC שהיא אכן שולטת על המנועים עצמם.

למיטב ידיעתי יתר היצרנים הדמפר רק שולט על התריס, הטמפ' שאתה קובע לדמפר רק שולט על פתיחת התריס לפי הטמפ' בחדר, היא לא מזיזה למזגן ולמדחס עצמו.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

בעיה, מאוד קשה להבין איזו עוצמה. רוב האנשים שהתייעצתי עימם המליצו על 5-5.5, ושיכנעו אותי ש..."אז הוא יקרר מהר יותר את החדר, ואז יצא להפסקה. פשוט יעבוד פחות זמן"

בכל מקרה, התריס מכוון כלפי מטה בסלון!

זהו תריס שלבים עשוי מתכת, וכל השלבים כלפי מטה.

ממבט ראשון בכלל לא שמים לב שיש כיוון לתריס, רק כשעולים על כסא.

הפכתי אותו עכשיו, ככה לפחות הקירור שלו לא מגיע בקו ישר לספה, וזה באמת יותר טוב. כי עד עכשיו זה היה כמו לעמוד בקו ישר מול הרוח של המזגן.

עכשיו צריך לדאוג למנורות - האם יש חשש לתאורה שהמזגן עליה בקו ישר? קורוזיה או משהו כתוצאה מלחות? מנורה אחת במרחק 30סמ והשניה בקושי 1מ.

אכן מדובר במערכת TAC910, והיא שולטת במנוע. כלומר הראשון שנדלק מדליק את המנוע, והאחרון שנסגר מכבה את המנוע. המזגן עצמו (מהשלט המרכזי) תמיד "דולק", אבל עובד בפועל לפי דרישת הדמפרים.

פורסם

מה שהכי מצחיק שזה הדגם ה"שקט" של המזגן הזה, נקרא Silent. איפה, רועש כמו מזגן לפני עשרים שנה. אמרו לי שזה שקט יחסית לעוצמה שלו. נגיד...

סדרת ה SILENT היא סדרה שבה המעבה שקט... (מעבה = יחידה חיצונית).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה מסביר הרבה...

אבל הטריק עם התריס עשה המון. אפילו מרגיש מספיק טוב.

רק מרגיש מרומה שחשבתי כל הזמן הזה שהגוף הפנימי הוא השקט ולא החיצוני.

פורסם

שלום

אשמח להיעזר בכם אם זה אפשרי.

אצל הוריי מזגן מיני מרכזי / מרכזי (אני לא יודע במדוייק) שבק חיים וצריך להחליפו. (אחרי שעה פשוט מפסיק לקרר - לא בעיה של חוסר גז לפי הטכנאי)

אין לי מושג מה חוזקו של המזגן הנוכחי אני רק יודע שהוא הגיע במקור עם הבית שהוא בערך בן 15-18 שנה (שכונת אזורים ברחובות) ונראה לי שהוא של אלקטרה.

גודל הדירה הוא 3 חדרי שינה בגודל של כ 10-11 מטר מרובע (לכל חדר יש יציאה אחת לאוויר) פלוס גודל הסלון + פינת אוכל + מטבח אני מאמין בסביבות ה 40-50 מטר. סה"כ הדירה הוא בסביבות ה 100-110 מטר מרובע (ללא המרפסת) (ישנם שני יציאות מהמזגן אחת לסלון ואחת לפינת האוכל)

ישנה חוגה של המזגן הישן שקובעת חלוקה לשלושה מצבים (רק חדרי שינה רק סלון או כל הבית יחד)

טכנאי שבדק להם את המזגן אמר להם לקנות מזגן של 5 כוחות סוס.

האם זה חזק מדיי??? או לחלוקה כזו זה תקין?

מודה מראש לכל העוזרים

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

• תוכן חדש...