Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי שהסקסו שלי מסרה את נשמתה לבורא

אני צריך למצוא לה תחליף

התקציב העומד לרשותי הוא מקסימום 9,000 ש"ח, וגם זה בלחץ

אני מחפש רכב שהוא אמין יחסית לזה שהוא יהיה בטח בן 10 ויותר

שהטיפולים והחלפים לא יקרים, שצריכת הדלק שלו היא לפחות 1 ל-11/12 בנסיעה משולבת (עם יחס של 70% בינעירוני ו-30% עירוני).

עם גיר אוטומט.

האופציות שחשבתי עליהם / על חלקם וויתרתי, אבל בכל מקרה, אשמח להערות שלכם על מה שכתבתי

- סוזוקי בלנו, 2001 או 2002, אבל די פסלתי כי הבנתי שאין שם כריות אוויר בכלל, למרות שהרכב אמין.

- ניסן אלמרה 2001 או 2002 - הבנתי שהרכב מאוד אמין, ושיש לו יתרון בדמות שרשרת טיימינג

אבל קשה להשיג במחיר של עד 9000 ש"ח, אלא רק עם קילומטרז' גבוה.

- מאזדה לנטיס - אני חושב שהרכב די שותה דלק, אבל לא בטוח.

- מיצובישי לנסר קלאסיק - אמין, אבל הבנתי שהצריכת דלק די גבוהה.

- פיאט פונטו ספייס - פסלתי בגלל שקראתי שהראש מנוע הולך די מהר, שההגה חשמלי או משהו כזה, וידית איתות שנוטה להתקלקל ועולה הרבה להחליף.

- פג'ו 206 - גירסת 1.4 - החידה הגדולה, בגלל שהיא דומה לסקסו לפחות מבחינת המנוע והנהיגה, ואני מניח שיהיה לי קל לשדרג אליה, אבל אני לא בטוח לגבי האמינות שלה, הצריכת דלק מתאימה לי, אבל יש כאלה

שכותבים לכאן ולכאן, והבנתי שבעצם צריך הרבה מזל כדי ליפול על אחת שלא תעשה לי צרות

ולא תמצא את עצמה במוסך כל שני וחמישי.

- קיה ריו וקיה מנטור - קראתי דברים די טובים, אבל גם הבנתי שהצריכת דלק היא בערך 1:9.

- יונדאי אקסנט - 2002 - הבנתי שהיא התאומה של הקיה בעצם.

- סוזוקי סוויפט ? - לא ממש הגעתי לתובנות

- דייהו לאנוס - אמרו לי לא להתקרב

- אופל קורסה - הזהירו אותי שהגיר מוזר ועוד כל מיני צרות

- סיטרואן סקסו 1.4 אוטומטית - כמו זאת שהיתה לי, אפשר עדיין להשיג אחת כזאת ב-6000 שקל בערך, והשאלה היא אם לחזור שוב לסקסו שהיתה די בסדר, או לנסות משהו אחר ופחות צרפתי.

כל הדגמים שכתבתי - מדובר על 2001 - 2002 והמחירים בהתאם בערך.

מה דעתכם?

במי הייתם בוחרים, והאם יש לכם המלצות ?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי artr100
פורסם

הייתי מחפש יונדאי גטס,הם זולות ואמינות,נסה לחפש ברמות גימור GLI/GLX/GLS למרות שזה לא פשוט.

הפונטו גם טובה אבל כדאי לחפש ברמת גימור דינמיק/ELX עם הגיר הרציף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה,

לגבי הגטס , הבנתי שהיא שתיינית דלק, לפחות בגירסה האוטומטית שלה, ובגלל שאני מחפש רכב אוטומט

אז אני חושב שהיא פחות תתאים לי.

הפונטו - הכוונה לספייס ?

תודה

פורסם

בכזה תקציב לא תמצא משהו חיסכוני בטח לא מהרכבים שציינת.

כמו כן בכזה תקציב דלק זה לא העיקר אלא אמינות צריכה לקבל אחוזים גדולים לא פחות,אחרת את החיסכון תוציא במוסכים.

לגבי הפונטו אכן הכוונה לספייס.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ראה פה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?568033-מיצובישי-לנסר-שנת-2000-יפנומטית-של-פעם!

לדעתי קלאסית עבור הדרישות שלך. טסט ארוך ,מחבר פורום ותיק שנראה שמטפל ברכבים שלו,ואפילו כמה שקלים ליישור קו התחלתי.

לעניין כריות אויר,בפז״מ הזה ,ממילא הן לא אפקטיביות.

פורסם

בשביל לבלבל אותך עוד קצת,

פג'ו 306 - נחשב לרכב אמין ביותר, כיפי לנהיגה, ישאיר לך הרבה עודף מ 9K שתוכל לשמור לקלקולים, דלק, פלאפל (למה לא ידני???:)

רנו מגאן - מנוע וגיר אמינים ביותר. קצת בעייתית בנושא האלקטרוניקה. אם לא מפריע לך שלא הכל עובד, ויש לך ידיים טובות לתקן חלק בעצמך בזול, זו יכולה להיות גם אופציה מעניינת. הבונוס הגדול: רכב מודרני, נעים מאד לנסיעה, חסכוני בדלק, ומאד בטיחותי. ניתן לדעתי למצוא בטווח המחירים שלך אקזמפלרים לא רעים מאזור 2004-2006 (עם עדיפות מאד גדולה ל 2006, ורצוי ללא עבר ליסינג)

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

תודה.

לגבי הרנו מגאן, דווקא כשהתחלתי בחיפושים נפלתי עליה, כי היא באמת רכב שנראה מעולה

והמחיר שלו מאוד נמוך (וזה הפתיע אותי, אבל אז הבנתי למה)

הדגמים מ-2001 עד 2004 מאבדים מחיר בסחרור כי כל החוות דעת שקראתי כמעט כותבים שזה רכב שרואה מוסך פעם בשבוע

(אני קצת מגזים) , המון בעיות, גם חשמליות אבל גם גיר שהולך ב-100,000 ואולי קצת יותר

ובכלל, הרכב נחשב למכה מבחינה מוסכית.

וזה מה שקראתי עד היום, אז הלכתי ל-2 מוסכים, שאלתי, והמוסכניקים אמרו שהם אפילו לא רוצים להגיב

כי חבל על הזמן שלהם ושלי, להתרחק כמו מאש.

אז עכשיו שאתה כותב, אני כבר לגמרי מבולבל, אתה בין היחידים שאומר לי שהרכב אמין ביותר

יש לך ניסיון עם הרכב מהמודלים האלה?

לגבי ה-306, אני באמת אבדוק, אולי באמת שווה.

לגבי ידני או אוטומט, אז לפני כמה שנים היה לי ידני, וזה בסדר, לא סבלתי במיוחד

אני צריך אוטו שישרת אותי בנסיעות שבועיות, גם בעיר, גם מחוץ, גם בפקקים

והאמת, לא כל כך בא לי לחזור אחורה לרכב ידני אחרי שהתרגלתי לידיים החופשיות ולרגל שמאל שזוכה למנוחה ארוכה :-)

פורסם

אתה נשמע כמו בחור צעיר, במחירים שאתה מחפש אני במקומך הייתי מתמקד בידני, זה יקנה לך שקט מבחינת אמינות מכלול הגיר, צריכת דלק משמעותית טובה יותר, מבחר רחב יותר של רכבים ישנים במצב טוב, ומעל הכל - פאן בנהיגה מעת לעת. יהיו לך כל החיים "להנות" מגיר אוטומטי.

לגבי המגאן, דיברתי על דור שני, וספציפית על שנתון 2006. לרכב אכן יש בעיות אמינות בחלק מהרכיבים האלקטורניים ולכן גם המחירים המאד נמוכים (לא משהו שאי אפשר לחיות איתו, פשוט יכול להעיק/לעצבן לעיתים ולהצריך התעסקות מצדך - לא לכל אחד זה מתאים). בתמורה אתה מקבל רכב מאד נח, בטיחותי, מודרני, אמינות יוצאת דופן של המנוע והגיר, צריכת דלק מהחסכוניות ביותר שיש לדגמי 1600 אוטומט בשנים המדוברות, וכאמור מחיר רכישה מגוחך, וטיפולים יחסית זולים (לא בקרסו, ,תמצא מוסך מורשה טוב אחר))

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

שוב, תודה רבה על התגובה שלך

אני לא יודע למה, אולי בגלל שהיו כל מיני תקלות חשמל ודברים מעצבים בסקסו (שבסך הכל היתה די בסדר)

לא כל כך בא לי לשלם אותו מחיר ולקבל רכב צרפתי שיכול מאוד להיות שיראה את המוסך לפחות פעם בחודש.

אם אני יודע שניסן אלמרה 2001 תעלה לי בערך 8000-9000 ש"ח (ויש לה גם שרשרת טיימינג שלא צריך להחליף)

ומדובר ברכב שבכל מקום שאני קורא מדובר על רכב סופר אמין

ומולה יש לי פג'ו 307 או רנו מגאן באותו טווח מחירים בערך, אני חושב שהגיונית רצוי לבחור ביפנית ולא בצרפתית

(למרות שאף אחד לא מבטיח לי שהיפנית תהיה אמינה, זה יותר עניין של מזל, כך הבנתי)

ויש גם את המיצובישי לנסר קלאסיק או מאזדה לנטיס מאותם שנים - 2001-2002

שגם הם נחשבים רכבים אמינים ואפשר להשיג אותם במחיר של 8000 בערך אחרי מיקוח.

אז בהנחה שהחלטתי כן ללכת על ניסאן, מאזדה או מיצובישי - מהשלושה שכתבתי

מי עדיפה יותר, ולמה?

פורסם

פשוט תמצא את השמורה ביניהם.

פורסם

מה לגבי אוקטביה שנת 2000 1.6 אוט'? רכב מצויין אמין נוח מרווח יחסית חסכוני,גילוי נאות..אני מחזיק באחת כזו.

פורסם

ה1.6 לדעתי מרגיש חלש לכזה רכב,מבחינת מרווח אכן מעולה,לגבי צריכת דלק כמה אתה מקבל?

פורסם

אולי בכל זאת תחשב מסלול מחדש?

עזוב את כל הסיפורים - שמע מציאוּת: נסעתי עד לאחרונה במגאן 2001 1,6 אוט', הגענו ל- 230,000 ק"מ והאוטו נסע כמו חדש, על הגיר המקורי, לא היו לי שום בעיות שלא תמצא בכל רכב אחר (מדחס מזגן, מסבי גלגלים..., אה כן, המגבים הלכו לי שוב ושוב (כל חצי שנה) - ממש מכה, אה?

בגלל שזה רכב כל כך טוב שמחירים שלו טסים למטה, יש הרבה כאלה שהוחזקו הרבה שנים על ידי אותו אדם וטופלו באהבה. רכב כזה לא רק יתן לך תמורה מעולה לכסף הוא גם חסכוני מאוד (ממוצע 12.5 ק"מ/ל'!), נוח מאוד, בטיחותי (איפה תמצא 4 כריות אוויר ו- ABS ברכבים שאתה מדבר עליהם?).

חפש אחת שטופלה רוב או כל ימיה במוסכי הרשת של קראסו, ששמורה מאוד בפנים ובחוץ, שהכל עובד (חימום ומיזוג), שלא דולקת שום נורית תקלה ותברך על כל יום שבזו בחרת.

בניגוד למה שנכתב כאן, לדעתי, עם נסיון רב עם כל המגאנים וסניק 2007, אלו מ 2001-4 יותר מוצלחות ממגאן דור שני עד 2007, עוד סיבה לצלילת המחירים...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...