Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.

יש לי ברדיאטור סדקון, בחלק פלסטיק העליון שלו, שדרכו יש לי "פעפוע" ובריחה קטנה יחסית של מים.

בעיה שיש לי כבר כחצי שנה (לפחות ממה שידוע לי אישית. הרכב הוא של אבא שלי).

לא נתקלתי בשום בעיה עם זה חוץ מזה שמידי פעם שמתי לב שנעלמים לי מים מהמיכל עיבוי.

סה"כ הרכב לא נהג להתחמם אף פעם.

כבר הרבה זמן שלא הוספתי מי קירור וראיתי שהם גם לא ממש מתאדים. כמובן שהייתי עם עין קבועה על לוח המכוונים לראות שחום המנוע תקין.

בדיוק היום, תכננתי לנסוע לים עם חברים.. לא יודע למה אבל בא לי לראש להוסיף עוד מים בשביל "ראש שקט".

המים שהוספתי היו מי קירור זולים יחסית שמוכרים בתחנת דלק. של AMERICAN EAGLE או משהו כזה.

לא הוספתי יותר מידי מהם. מילאתי אותם לתוך מיכל העיבוי.

המים שהשתמשתי בהם קודם, נרכשו גם הם בתחנת דלק, אבל עלו הרבה יותר. לא זוכר כרגע של איזו חברה.

בנוסף, שמתי לב שמתוך 2 המאווררים שיש לי על הגריל, רק אחד מהם עובד.

שורה תחתונה, מה אני אמור לעשות עכשיו?

אני נוסע 200 מטר וחייב לעצור לתת למנוע להתקרר.

האם הבעיה נגרמה מערבוב נוזלי קירור?

קשה לי להאמין שזאת מקריות. ממש קשה לי להאמין.

פורסם

קודם כל תמלא מים ישירות לתוך הרדיאטור, עזוב כרגע את מיכל העודפים.

ובהקדם האפשרי תטפל בסדק הזה, אם זה רק החלפת דוד עליון או כל הרדיאטור, אבל אתה מושך את זה יותר מדי זמן.

לגבי המאווררים, תוודא שכשאתה מפעיל מזגן שניהם עובדים, או לפחות השני שלא עבד קודם.

Stay Dirty

פורסם
קודם כל תמלא מים ישירות לתוך הרדיאטור, עזוב כרגע את מיכל העודפים.

ובהקדם האפשרי תטפל בסדק הזה, אם זה רק החלפת דוד עליון או כל הרדיאטור, אבל אתה מושך את זה יותר מדי זמן.

לגבי המאווררים, תוודא שכשאתה מפעיל מזגן שניהם עובדים, או לפחות השני שלא עבד קודם.

יש איזו בעיה אבל עם הנוזל קירור עצמו?

בין אם זה שערבבתי בין הנוזלים או בין אם זה שהשתמשתי בנוזל זול?

הרי זה לא הגיוני שדווקא היום הוספתי מי קירור ופתאום זה קרה.

לגבי הסדק. לפי מה שאני מבין, מדובר על החלפת דוד עליון. זה סדק פה:20150706_143916.jpg2004_Subaru_Impreza_Sport_Wagon_EJ15_engine2.jpg

אבל ממה שהבנתי ממוסך שמתעסק ברדיאטורים באיזור שלי, החלפה של החלק הזה היא בעייתית ושעדיף להחליף הכל.

משכתי את זה יותר מידי כי בתכלס זאת לא הייתה בעיה חמורה. כן יש נזילה אבל זה ברמה מזערית. מה גם שהקפדתי להסתכל על חום המנוע כל הזמן. והכל תקין לחלוטין.

פורסם

אל תדאג, הנוזל שקנית לא באמת מכיל אתילן גליקול, זה סתם מים בצבע ירוק.

תשתדל להבא לקנות פרסטון.

אם אני זוכר נכון אתה מהצפון, קרא את זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?579119-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A0%D7%A9%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%90%D7%AA-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95&p=4863466&viewfull=1#post4863466

Stay Dirty

פורסם
אל תדאג, הנוזל שקנית לא באמת מכיל אתילן גליקול, זה סתם מים בצבע ירוק.

תשתדל להבא לקנות פרסטון.

אם אני זוכר נכון אתה מהצפון, קרא את זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?579119-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A0%D7%A9%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%90%D7%AA-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95&p=4863466&viewfull=1#post4863466

תודה על ההמלצה אבל אני לא חושב שבמצב הנוכחי הרכב יסחוב לחיפה. אני לא בטוח מה אני יכול לעשות כרגע.

בכל מקרה, שוב.. האם הגיוני שההתחממות יתר הזאת תגרם מזה שערבבתי נוזלי קירור?

אני לא מאמין שהבעיה היא בסדק. המנוע לא אמור להשתגע ככה בגלל הסדק הקטנטן הזה. בטח ובטח שלא בנסיעה של 200 מטר בעיר.

פורסם

אין לך הרבה ברירות, כנראה שהוא היחיד בארץ שמחליף רק דוד עליון.

תפתח את הפקק המתכתי על הרדיאטור, תמלא נוזל עד הקצה, לחץ קצת על הצינורות העבים, העליון והתחתון, סגור את הפקק , מלא את מיכל העודפים אפילו מעל המקסימום, וסע לחיפה.

תהיה עם העין על שעון החום במשך הנסיעה.

Stay Dirty

פורסם
אין לך הרבה ברירות, כנראה שהוא היחיד בארץ שמחליף רק דוד עליון.

תפתח את הפקק המתכתי על הרדיאטור, תמלא נוזל עד הקצה, לחץ קצת על הצינורות העבים, העליון והתחתון, סגור את הפקק , מלא את מיכל העודפים אפילו מעל המקסימום, וסע לחיפה.

תהיה עם העין על שעון החום במשך הנסיעה.

על אילו צינורות בדיוק ללחוץ? ואשמח להסבר למה זה עוזר.

לגבי החלפת דוד עליון, הבעיה זה לא רק בלמצוא מי יחליף. הבנתי שזה בעייתי בגלל שקיפולי האלומיניום האלה רגישים. וברגע שאתה מיישר אותם כדי להוציא ולהחליף דוד ואז מקפל אותם חזרה, זה כבר לא אותו הדבר. זה מה שנאמר לי במוסך.

תודה.

פורסם (נערך)

כדי לנקז בועות אוויר, אתה צריך ללחוץ על הצינור העליון העבה, תוכל לראות אותו בתמונה שצירפת קודם, יוצא מהדוד העליון.

יש עוד אחד כזה בדיוק שיוצא מהדוד התחתון. תעסה את שניהם תוך כדי שאתה ממלא מים לתוך הרדיאטור עצמו.

לגבי התיקון, תמתין שיקי יגיב כאן, הוא עשה את זה בדיוק בסובארו לגאסי, אומנם עברו רק שבועיים אבל הוא יוכל לתת חוות דעת.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
כדי לנקז בועות אוויר, אתה צריך ללחוץ על הצינור העליון העבה, תוכל לראות אותו בתמונה שצירפת קודם, יוצא מהדוד העליון.

יש עוד אחד כזה בדיוק שיוצא מהדוד התחתון. תעסה את שניהם תוך כדי שאתה ממלא מים לתוך הרדיאטור עצמו.

לגבי התיקון, תמתין שיקי יגיב כאן, הוא עשה את זה בדיוק בסובארו לגאסי, אומנם עברו רק שבועיים אבל הוא יוכל לתת חוות דעת.

אבא שלי מילא 4 בקבוקים שלמים של מים רגילים לתוך הרדיאטור עצמו (בטוח שזה לא יכול להיות טוב אבל הבן אדם עקשן כמו לא יודע מה..). נסענו ככה איזה 10 דקות בעיר. המד של החום עלה וירד כמה פעמים כשהמינימום שהוא היה בו היה על החצי.

אחרי זה מילאנו לתוך הרדיאטור עוד 3 ליטר של מי קירור..

לאן לעזאזל הכל הולך? אין מצב שהכל יצא דרך הסדק המסכן הזה.

בטיפול שהייתי בחודש מאי בערך, במוסך מורשה, אמרו לי שאין נזילות מלמטה.

אחרי ה3 ליטר מי קירור האלה (הזולים ביותר אגב) הכל נראה תקין מבחינת התחממות.

סה"כ.. כמה שמעת על החלפת דוד עליון?

זאת אומרת.. שמעת על אנשים שעשו את זה (חוץ מיקי)? זה הליך מקובל? זה משהו הגיוני לעשות?

לא עדיף כבר לקנות רדיאטור חדש (עלות מול תועלת)?

גם מעבר לסדק הזה, צריך לבדוק שאין בעיות נוספות עם הרדיאטור. כמה יכולה לעלות בדיקה כזאת?

פורסם

אין שום בעייה ל 3 ליטר להתנדף דרך הסדק הזה כשהרכב חם והמים בלחץ ועל סף רתיחה.

הנסיעות האלה בהן אתה נותן למנוע להתחמם מקרבות מאד את הרגע שאטם ראש המנוע ייפרץ ואז אתה עומד בפני תיקון יקר ומורכב הרבה יותר. הנסיעה הבאה שלך ברכב צריכה להיות למוסך לתיקון או החלפת הרדיאטור, לא משנה רק שיהיה מה שהכי מהר.

פורסם
אין שום בעייה ל 3 ליטר להתנדף דרך הסדק הזה כשהרכב חם והמים בלחץ ועל סף רתיחה.

הנסיעות האלה בהן אתה נותן למנוע להתחמם מקרבות מאד את הרגע שאטם ראש המנוע ייפרץ ואז אתה עומד בפני תיקון יקר ומורכב הרבה יותר. הנסיעה הבאה שלך ברכב צריכה להיות למוסך לתיקון או החלפת הרדיאטור, לא משנה רק שיהיה מה שהכי מהר.

הנסיעות האלה נורא קצרות והמנוע לא באמת ממש מתחמם לרמות מוגזמות. לפחות זה מה שאני חושב. אבל מה אני מבין בזה.

אני לא נתתי למנוע להתחמם יותר מידי. ברגע שהוא עבר את קו ה2/3 הייתי עוצר את הרכב.

ה"עשן" שהייתי רואה, זה ככל הנראה קיטור שבקע מהסדק.

פורסם

נדמה לך שאתה שולט במצב אבל זה לא ממש נכון.

ריבוי של התחממויות גם אם לא מגיעות ממש לקו האדום גורמות לשחיקה מואצת של האטם ומקרבות מאד את הסוף שלו. לא צריך הרבה בשביל לפרוץ אותו. תקרא כאן בפורום אחורה יש המון הודעות בנושא.

שנית אם נעלמות כאלה כמויות של מים כמו שאתה מתאר יכול להווצר מצב שחיישן החום יזייף ולא יראה טמפרטורה אמיתי בגלל שהוא כבר לא יהיה טבול בנוזל אלא באויר, ואז בקלות אתה מאבד את המנוע למרות שמד החום ברכב מראה הרבה פחות מהמקסימום.

בקיצור, אתה משחק באש.

פורסם
נדמה לך שאתה שולט במצב אבל זה לא ממש נכון.

ריבוי של התחממויות גם אם לא מגיעות ממש לקו האדום גורמות לשחיקה מואצת של האטם ומקרבות מאד את הסוף שלו. לא צריך הרבה בשביל לפרוץ אותו. תקרא כאן בפורום אחורה יש המון הודעות בנושא.

שנית אם נעלמות כאלה כמויות של מים כמו שאתה מתאר יכול להווצר מצב שחיישן החום יזייף ולא יראה טמפרטורה אמיתי בגלל שהוא כבר לא יהיה טבול בנוזל אלא באויר, ואז בקלות אתה מאבד את המנוע למרות שמד החום ברכב מראה הרבה פחות מהמקסימום.

בקיצור, אתה משחק באש.

אני ממש לא חושב או מנסה להראות שאני "שולט במצב". אם כבר ההפך המוחלט הוא הנכון. אני בור מוחלט בנושא.

רק ציינתי את מה שראיתי לנכון לציין.

לגבי האטם.. ניתן לבדוק מה המצב שלו בלי לפרק חצי רכב?

ממש מפתיע אותי שנסעתי כל כך הרבה זמן בלי להוסיף מי קירור והכל היה תקין וטוב ושום סימנים להתחממות.

• תוכן חדש...