Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת מבחן בגולף 150 (וב- GTI)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המתמידים כבר יודעים עלי כמה עובדות: (א) אני חובב רכבי VAG, וליתר דיוק VW; (ב) בעבר הייתי בין הראשונים בארץ לרכוש את השילוב של TSI+DSG, בגולף 140, שאז אמנם מדובר היה על טורבו+מגדש על, אבל עם DSG6 והרכב לא עשה בעיות לא אצלי ולא אצל הבעלים שאחרי; (ג) שהייתי גם בין הראשונים לרכוש את הגולף 160, שצויידה, אבוי, ב- DSG7 [יש שיחשבו שאני אולי קצת מגזים, לי החליפו "רק" מח גיר, אבל העניין הזה של להיכנס לרכב והוא לא זז – מטריד ברכב יחיד של משפחה]; (ד) ושלאחריה רכשתי DSG6 GTI, שלאחריה רכשתי ג'ולייטה 170 TCT, שנמכרה לפני שבועיים ואני כרגע שוקל מה לרכוש במקומה; (ה) שלאשתי יש XV 2.0 PREMIUM (ובינתיים משמשת גם אותי); ו- (ו) שבעבר היה ביף מסוים ביני ובין צ'מפיון בדבר ניכוי "קנס" מהזמנת רכב שבוטלה. אבל, ה- 150 מעניינת אותי מיום שהתחילה להימכר, וצריך למצוא מחליפה לג'ולייטה.

וכך, מצאתי את עצמי היום בבוקר בבני ברק, ביום הלפני-אחרון, לפני שהם עוברים לראשון (מזל, כי לראשון לא הייתי מגיע), מקבל לידי גולף 150 לנסיעת מבחן של מספר שעות, אשר הסתיימה מוקדם מהצפוי (לא בגלל תאונה חו"ח) ונמשכה ב- GTI, אבל על זה בהמשך. את ה- 150 רציתי לנסות, משום שהיא עומדת בתקציב שלי לרכב שני, ומשום שאם היא כמו ה- 160, וואללה זה כנראה מספק אותי.

אז נכנסתי לרכב – דנדש, עם 500 ק"מ. הכסאות טובים, פנים הרכב VW = תנוחת נהיגה מצויינת באופן כמעט מיידי, רק למה המראות צד הקטנות האלה, למה? הסאן-רוף חם אבל הוילון מסנן סביר. המזגן היה בסדר בעיני. הייתי צריך לאסוף משהו מכח-לאנוס, אז עברתי בעבודה שלו. הוא נכנס לרכב, התרשם שנוח ושהמזגן טוב, אבל לא עניין אותו להצטרף לנסיעה. אגב, לנסיעה השניה הוא כבר הצטרף ;-)

בסך הכל, אהבתי את הגולף 150, גם אם לא יצאתי מגדרי. היא משמעותית זריזה מה- 122, וגם האבזור עדיף, אם כי לא בנושאים דרמטיים (אולי הסאן-רוף). ציפית וקיוויתי לרכב שיהיה כמו ה- 160 שהיתה לי, ושכונתה בזמנו GTI Jaeger, יעני ציידת GTI, אבל למעשה ה- 150 יותר מזכירה את ה- 140 וגם את הלאון 1.8, בזמינות הכח ובזריזותה. כן, יש דחיפה, אבל לא מיידית או פראית. צריך קצת לדרבן את הרכב כדי שיתקדם בזריזות שאני מצפה לה. כמובן, שאל מול כל משפחתית אחרת אין מה להשוות, ה- 150 תאכל אותה עם התאוצה שלה (מוצהרת 8.2, לא מדדתי), אבל מרגישים שהיא בצד העליון של ה- 8 שניות, להבדיל מרכבים שיורדים ממנו (כמו ה- 160 למשל או הג'ולייטה). נוחות הנסיעה טובה, בידוד הרעשים טוב מאוד. הרדיו גם סבבה. צריכת הדלק לפי המחשב היתה סבירה מאוד+. לא דברים שרואים בג'ולייטה על מצב SPORT (D) או ב- GTI, נניח.

כביש 5, כמה כבישים פנימיים יותר, ואחרי שעה החזרתי את הרכב. שאלה אותי נציגת נסיעות המבחן למה כבר סיימתי ואיך הרכב, אז אמרתי שהוא "בסדר". כי הוא באמת בסדר. במחיר שלו אני לא יודע אם יש תחרות, למעט אולי הלאון 1.8, אבל לטעמי האישי הבדלי האבזור לא משכנעים לטובת הלאון, גם לא ההבדל במנוע, כאשר משווים עיצוב פנים, וחשוב מכל – שנת אחריות מלאה נוספת, כאשר מדובר על DSG7. גם הסמל והמראה מעט עדיפים בעיני, למי שזה חשוב.

עוד לגבי ה- 150: ריפוד בהיר מגיע רק עם צבע שחור-מטאלי, ולא מאפשרים להזמין שילוב אחר. מוזר. אגב, יכלו לבחור ג'נטים יפים יותר ולא כאלה פושטים, אולי ענין של מחיר ואולי עניין של טעם של מי שהזמין/נה את המלאי. ולא ברור מדוע אין פלאפים מאחורי ההגה. כנראה עניין של תמחור.

"בסדר זה לא מספיק" השיבה מתאמת נסיעות המבחן, ובהכירה היטב את עברי המוטורי ואת תכונתי בדבר איחור לפגישות, סיפרה שה- GTI פנויה, אם אני מעוניין לנסות. לנסיעה הזו, כח-לאנוס כבר הצטרף ;-)

מה יש לומר? הנסיעה לא היתה ארוכה דיה, בשל אילוציו של גיבור העל לאנוס, ולכן נתחיל מהסוף: כידוע, ופה אינני מחדש דבר, ALL AROUNDER מעולה. ועכשיו לפרטים: הרכב כמובן מאיץ יפה מאוד, ולמעט בלבול אחד בכביש המהיר, הגיר תפקד ללא דופי על אף שדרשנו ממנו לא מעט. אבל – וכאן מתחיל ה"אבל" - הכסאות קצת מאוסים, אין מספיק פרטי GTI "קרביים" בתוך הרכב (או שסתם אני זוכר את דור 6 כרומנטי יותר), המפלט לא נשמע מספיק טוב מספיק פעמים (כלומר כן שמענו אותו מידי פעם, אבל רק בסל"ד מאוד מסויים ובתנאים מאוד מסויימים). בלימת הזעזועים בבורות ונזקים דומים נדמה לי טובה מעט משל דור 6, אבל ברור שהמתלים קשיחים יותר מאשר ב- 150. איפשהו עם נטיה לכיוון הג'ולייטה, אבל פחות מתרסק, שזה כיול מצויין.

לא יודע אם זכרתי את 6 כמרשימה יותר או שהתרגלתי לג'ולייטה, אבל בכל הרכב המאוד מהיר הזה, עם הסמל המאוד מגרה הזה, חסר אומפף. כלומר, ב- 220K, התלתן נותנת ריגוש מיידי ובכמויות גדולות יותר משמעותית, בכל מהירות. מה שכן, התלתן פחות מרווחת ונוחה, ולא הייתי לוקח את התלתן כרכב יחיד – לזה ה- GTI מתאימה יותר. אבל מצד שני ה- GTI לא מצדיקה את ההבדל של ה- 70K ₪ מהגולף 150, לדעתי, וזה לא משום שה- 150 כל כך טובה, שהרי התאוצה שלה אכזבה אותי משהו, אלא משום שה- GTI לא מספיק מרגשת כרכב שני, ויש לה מתחרות מרגשות יותר במחיר הזה, כולל התלתן, המגאן והפוקוס (אם יביאו) – שם אתה ממש מרגיש "חי". כנראה שגם הלאון קופרה, אבל אותה עוד לא ניסיתי. מצד שלישי – אני מזדקן ;-)

שאלות נוספות? אתה מוזמנים לשאול, המומחה (כלומר לאנוס) יענה :-)

למי תודה ולמי ברכה? לסוכן המכירות המאוד נחמד ומסייע – ליאור (סוכנות מרכזית), שממש משרה אווירה נעימה ושש לעזור – אם משהו יחזיר אותי לצ'מפיון, זה בזכותו; וללירז מתאמת נסיעות המבחן האו-כה מקסימה וששה לסייע גם היא.

בקרוב אנסה את הג'ולייטה המחודשת כמעה – ואחזור לחלוק חוויות. התלתן וה- GTI, כרגע לפחות, לא בתקציב שלי, אבל מעניין היה לראות אם מי מהן תגרום לי לשעבד עוד כמה שעות ביממה.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה, כתיבה יפה.

גם איתי דיברה לירז בזמנו בקשר לנסיעת מבחן בפולו GTI ובדיוק היום אחה"צ התקשרו מצ'מפיון (או מטעמם, קצת באיחור בכל אופן) לשאול איך היה השירות שלה ובכלל, איך היה כל התהליך.

עניתי 5 מתוך 5 לכל השאלות, השירות היה מעל לכל המצופה של כולם (באו במיוחד בשבילי לצפון מתל אביב).

פורסם

את מה שיש לי לכתוב על הרכב אכתוב מחר ויש הרבה מה לכתוב.

בתמצית, הרכב הזה סובל ממשבר זהות חמור במיוחד מצד אחד, זה רכב משפחתי נוח מאוד, הרבה מעבר למה שציפיתי, שקט ומבודד בצורה יוצאת מן הכלל. מצד שני זה רכב שרירי עם הרבה מומנט וכוח.

באמת אול אראונדר מאוזן היטב אבל זה או שזה בדיוק מה שאתם מחפשים או שזה בכל פרמטר טיפה לוקה בחסר.

מצד אחד הרכב שקט ונוח בכדי להוביל משפחה.

מצד שני, המון מהדרמה והחוויה של המנוע והאגזוז חסרים הודות לבידוד הזה.

מצד אחד זה רכב שבקלות יתרה יוביל אתכם לתחנת המשטרה הקרובה או גרוע מכך.

מצד שני הרכב הזה מתורבת מידי, לא בועט אתכם לכסא מספיק חזק כפי שהייתם מצפים מחיה שכזו.

מצד אחד יש לו סלון איכותי ונעים של רכב משפחתי.

מצד שני לשלם למעלה מ200 אלף בשביל לקבל ריפודים שנראים כמו חולצה של טיכוניסט משנות התשעים? מה נסגר עם הקטע הסקוטי שהפך לסמל של הסדרה הזו? צאו מזה.

וכך הלאה וכך הלאה, לא יודע איך לאכול את החיה הזו.

אבל בשביל מי שמחפש רכב מאוזן, עם המון כוח והתנהגות טובה ועדיין להשאר ביום יום איש משפחה מהמניין זה ללא ספק בול.

זה משהו שנע בין משבר גיל העמידה לבין רכב שעושה הכל טוב ונכון.

ארחיב על זה עוד מחר.

ולידידינו הוואגיסט אלפיסט עם המספר 72 בכינוי, תודה על הפסקת צהריים מרעננת ושונה! אחלה דרך לחזור לעבודה ולהתחיל שנה עברית חדשה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

bar72,

איך ה-150 מול הג'ולייטה שהייתה לך? האם הג'ולייטה מצדיקה פער של כמעט 40K ש"ח?

(בפעם הבאה שלך, אני כבר אעבוד בת"א ואז אשמח להצטרף :wink:)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צמפיון עוברים לראשון? אחרי שבנו את כל האולם החדש?

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

מצד שני הרכב הזה מתורבת מידי, לא בועט אתכם לכסא מספיק חזק כפי שהייתם מצפים מחיה שכזו.

אני לא יודע למה אתם מצפים או מחפשים אבל כנראה שלא תמצאו את זה בGTI.

להדביק אותכם לכיסא? זה לא RS3 ולכן זה לא יקרה, ומוזר שאתם לא מעריכים את היכולות של הרכב הזה שהוא מעבר למנוע נטו.

פורסם

מניסיון של בערך 20 אלף קילומטר בגולף GTI MK7 שחלק ממנו במסלול ובאוטוקרוס הרכב הזה כסטנדרטי מאוד כיפי ביחס למתחרות הנעה קדמית, הוא נותן הרבה בטחון ומאוד נשלט קרוב לגבול שלי כנהג..

כרכב יום יומי הוא מאוד נוח ומספק לי את כל מה שאני צריך בהנחה והולכים על הגרסאות המאובזרות שכוללות החל ממושבי עור חשמליים, פנסי קסנון מדהימים בלילה (צריך את זה במיוחד בארה״ב איפה שיש המון כבישים חשוכים) ועד מערכת אודיו של Fender שחסכה לי את ההתלבטות אם לשדרג.

פורסם

הGTI היא אחלה רכב לאיש המשפחה חובב הנהיגה, אבל נראה שקצת חסר לה פאן-פאקטור והיא מרגישה נוח יותר בצד ההגיוני של סקאלת הספורטיביות.

BAR, שואל ברצינות - BRZ לא קולעת למה שאתה מחפש?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
bar72,

איך ה-150 מול הג'ולייטה שהייתה לך? האם הג'ולייטה מצדיקה פער של כמעט 40K ש"ח?

(בפעם הבאה שלך, אני כבר אעבוד בת"א ואז אשמח להצטרף :wink:)

וולקאם :-)

זו שאלה מאוד טובה, שאני מקווה לענות עליה בשבוע הבא. 40K הוא ההבדל כאשר לוקחים בחשבון אבזור מאוד דומה - כלומר מוסיפים את הגג. בתצורה הזו, האלפא מגיעה עם ג'נטים ומראה קרביים יותר משמעותית, ועם מנוע שגם נוסע וגם נשמע טוב יותר. האם זה מצדיק 40K הפרש? תלוי ביום בשנה ובמצב הרוח - וכאמור אוכל לענות טוב יותר בשבוע הבא, משום שזה מקרב אותה מאוד ל- GTI ידנית, למשל.

צמפיון עוברים לראשון? אחרי שבנו את כל האולם החדש?

המסירות, מוסך, ונסיעות המבחן. במקום זה, בונים קניון :-) כן, עוד אחד.

כל משפחתית? לא...

יש משהו מחוץ ל- VAG שמספק כאלה ביצועים בכזה מחיר ובמבנה קומפקטי? באמת שאשמח לשמוע. אבל בראש עולה לי רק הלאון.

אני לא יודע למה אתם מצפים או מחפשים אבל כנראה שלא תמצאו את זה בGTI.

להדביק אותכם לכיסא? זה לא RS3 ולכן זה לא יקרה, ומוזר שאתם לא מעריכים את היכולות של הרכב הזה שהוא מעבר למנוע נטו.

אולי אני פשוט השתניתי (לא יודע לגבי לאנוס, הוא דווקא נראה לי אותו דבר ;-) ). אני זוכר את נסיעת המבחן ב- GTI הקודמת שלי. פשוט התרגשות. צליל כיפי, אותן "נפיחות" מעודנות בין העברת הילוכים. בעצם, כל מה שאני שומע וקורא בשרשור הקופרה. אז אולי עדנו את ה- GTI ושמרו את הדרמה ל- R, ואולי אני "התבגרתי" ביחס למכוניות שנהגתי בהן מאז.

הGTI היא אחלה רכב לאיש המשפחה חובב הנהיגה, אבל נראה שקצת חסר לה פאן-פאקטור והיא מרגישה נוח יותר בצד ההגיוני של סקאלת הספורטיביות. BAR, שואל ברצינות - BRZ לא קולעת למה שאתה מחפש?

מעניין שאתה שואל, כי בדיוק עברה כזו לידינו ולזה מה ששאל לאנוס. יש מעט מאוד (כרגע אין בכלל, ואפילו לא רכב הדגמה, שנמכר לאחרונה לצערי), אולי יגיע רכב הדגמה בחודשים הקרובים, לא זוכר אפילו אם ידני או אוטומט, ולידו יגיעו בדיוק שני רכבים נוספים. הרכב הזה כנראה יהיה לי נמוך מידי וכנראה גם יקר מידי, אבל בהחלט הייתי מנסה אותו לו היה זמין. ואז הייתי כמו חברנו "דיסקו" לקיה ;-)

בר נשמע שבכל זאת נהנת :)

אה, בהחלט. רק לא הצלחתי לצאת משם החלטי כמו בפעמים הקודמות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מה שאתה באמת רוצה זה m135i ב 180-190 א' ש"ח. חדשה כמובן.

נסה את ה 208GTI והפולו GTI.

BRZ רעיון מעולה, אבל נראה שבגלל הזיקנה תרגיש את המפרקים יותר מדי. וגם לא יתנו לך ב 180.

;-)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מרענן מאוד לראות מישהו שהמנטליות שלו שונה ממנטליות של אוהד כדורגל - והשיפוט הוא אובייקטיבי ולא מוטה-מותג :mm_yeah:

נהניתי מהסקירה, ואני סקרן לקרוא את הבאות , keep us posted!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש משהו מחוץ ל- VAG שמספק כאלה ביצועים בכזה מחיר ובמבנה קומפקטי? באמת שאשמח לשמוע. אבל בראש עולה לי רק הלאון.

אה, מקודם לא אמרת מבנה קומפקטי אלא רק משפחתית... :)

חשבתי על אוקטביה 1.4 שמספקת את אותן הביצועים בפחות כסף, או 1.8 שמספקת ביצועים עדיפים באותו כסף (לאחרונה גם מתלה אחורי עדיף כמובן).

• תוכן חדש...