Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה טובה לכל חברי הפורום,

בימים הקרובים אתחיל בכבילה, לפני שאני רוכש את כל הציוד הנדרש ,רציתי לוודא כמה דברים :

1.מטעמי נוחות ,אחבר כבל רשת לקונקטור מצד אחד ולשקע קינסטון מהצד השני-

האם חייבת להיות האתאמה בין הקונקטור והשקע לסוג הכבל ?

אשתמש בכבל רשת cat6 solid כפי שמומלץ כאן בפורום

2.האם הכבל הנוסף שיחובר מהשקע לציוד (מחשב וכו) חייב להיות מאותה הקטגוריה כמו "הכבל הראשי "

שעובר בין הנתב לשקע?

הכבל הראשי יהיה יותר קשיח מהכבל הנוסף ,יחד עם זאת, שניהם יהיו cat6 ואז כמובן יש לדאוג ששני הקונקטורים בכבל הנוסף יהיו מותאמים לcat6

מצורף תרשים לחיבור אפשרי, אשמח עם חברי פורום העוסקים בתחום יחוו את דעתם

kvila.png

פורסם

התשובה תקפה גם לשאלה הרראשונה ,נכון ?

אם כן, אוכל לערבב בין כבל cat 6,קונקטורים ,שקעים ומגשרים ולבחור בשילוב הזול ביותר .

החיווט הוא :

לבן-כתום,כתום,לבן-ירוק,כחול,לבן -כחול,ירוק,לבן-חום,חום (חיבור בין נתב לשקע קינסטון )

במידה ואכין גם את המגשרים לבד ,האם סוג החיווט משתנה ?

פורסם

כבל CA6 צריך את הראשים המתאימים לו.

שקעים הם אוניברסליים, יכולים לקבל הכל מהכל.

סוג החיווט (הצבעים) לא משתנים, למעשה, זה חיוני לחווט את כל התשתית באותה הצורה.

פורסם

והמגשר עדיף שגם הוא יהיה cat6 ,כדי להמשיך את הכבל הראשי ?

בעניין החיווט,סדר הצבעים שציינתי הוא הסדר הנכון גם כאשר מחברים כבל רשת לנתב ולשקע וגם כאשר מחברים מגשר לציוד קצה ?

פורסם

תמיד עדיף כבל בתקן גבוה יותר, אבל עבור כבל באורך של לא יותר מ-3 מטר שיחובר בין השקע בקיר לבין ציוד הקצה, זה לא ממש נחוץ.

והסדר הוא נכון, למעשה, הסדר של הזוגות (הזוגות) לא משנה כלל כל עוד שומרים עליו לאורך כל הדרך.

ובמגשר אתה מתכוון למופה? (נקבה מ-2 הצדדים?)

פורסם

לא הצלחתי להבין מה בדיוק אתה מנסה לעשות.

אתה מעביר כבל מנק' A לנק' B.

בכל צד אתה שם קיסטון ומחבר אותם בהתאם, עדיף להצמד לתקן כדי לא להתבלבל.

מהקיסטון אל הציוד עצמו (ראוטר, טלויזיה, מה שלא יהיה) תשתמש בכבל יצוק ואל תתעסק עם חיבורים בעצמך, כי זה אמור להיות מרחקים קצרים, גם תקבל כבל שבטוח מחווט כראוי, וגם פחות התעסקות.

הקיסטון צריך להיות מותאם ל CAT6, הוא גם יותר עבה ולכן צריך קופסה שמותאמת ל CAT6.

אם חיברת CAT5E באחד הצדדים, לא עשית כלום בזה שהתקנת CAT6 - כמובן שזה יעבוד אבל אתה מבטל את המשמעות של CAT6.

כנ"ל אם חיברת מחבר CAT 5E לכבל CAT6.

CAT 5E מעביר גם ג'יגה ללא בעיה, ולכן CAT6 במיוחד בסביבה הביתית זה יותר סוג של "אם כבר אז כבר".

פורסם

ראיתי את השאלה שלך גם בפורום HomeTheater.

לכבל מסוג קטגוריה 6 ישנם גידים עבים יותר מכבל 5E ומטה, ולכן התשובה היא כן, כבל מסוג CAT6 דורש קונקטור RJ45 שמתאים לו, לגבי רמת הסיכוך, RJ45 של CAT6 מתאים לכל דרגות הסיכוך החל מUTP ועד לSTP.

פורסם (נערך)
לא הצלחתי להבין מה בדיוק אתה מנסה לעשות.

אתה מעביר כבל מנק' A לנק' B.

בכל צד אתה שם קיסטון ומחבר אותם בהתאם, עדיף להצמד לתקן כדי לא להתבלבל.

מהקיסטון אל הציוד עצמו (ראוטר, טלויזיה, מה שלא יהיה) תשתמש בכבל יצוק ואל תתעסק עם חיבורים בעצמך, כי זה אמור להיות מרחקים קצרים, גם תקבל כבל שבטוח מחווט כראוי, וגם פחות התעסקות.

הקיסטון צריך להיות מותאם ל CAT6, הוא גם יותר עבה ולכן צריך קופסה שמותאמת ל CAT6.

אם חיברת CAT5E באחד הצדדים, לא עשית כלום בזה שהתקנת CAT6 - כמובן שזה יעבוד אבל אתה מבטל את המשמעות של CAT6.

כנ"ל אם חיברת מחבר CAT 5E לכבל CAT6.

CAT 5E מעביר גם ג'יגה ללא בעיה, ולכן CAT6 במיוחד בסביבה הביתית זה יותר סוג של "אם כבר אז כבר".

אם הבנתי נכון, החיבור שלי נכון ,כל הציוד הנלווה צריך לתמוך ב cat6 ,יחד עם זאת,אתה ממליץ לוותר על קונקטורים ולהשתמש בשקעים בלבד.

מה שאני מנסה לעשות זה להקים חיבור קווי בין 3 חדרים לנתב שנמצא בחדר הרביעי .

המחשבה הראשונית היתה לחסוך ולשים קונקטורים משני צידי הכבל .

התחלתי לקרוא וללמוד אודות חיבור קווי ומצאתי שעדיף לשים שקע מצד אחד (ומהשקע להוסיף מגשר לציוד קצה) וקונקטור מהצד השני .

לאחר מכן ,מצאתי הממלצות לשים שקעים משני צידי הכבל (ואז יש צורך בשני מגשרים,גם לנתב וגם לציוד הקצה).

עדיין לא ברור לי ,למה מומלץ להשתמש בשקעים משני צידי הכבל ?

אני לא מדבר על אסטטיקה אלא על עוצמת האות, האם העוצמה לא תפחת כאשר משתמשים בשקע בכלל ובשני שקעים בפרט ?

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

האם ראית משרד כלשהוא, מקום כלשהוא שמשתמש בחיבור קונקטור במקום שקע? אני מדבר על כל סוג של חיבור שהוא, חיבור ADSL, כבלים, לא משנה מה.

כנראה שלא.

הדבר שגורם להנחתת אות זה אורך הכבל. CAT 5E למיטב זכרוני מיועד עד 100 מטר, CAT 6 עד הרבה יותר.

מה גם שאתה מדבר איתי על סביבה ביתית, מה נראה לך שאתה תרגיש הבדלים?

לגבי ההמלצות שקראת - הסיבה היא פשוטה - לכל דבר שעושים יש את הכלים הייעודים שלו (לא מבין איפה קראת שכדאי שקע אחד וקונקטור אחד, פשוט אין הגיון).

אם אתה רוצה לחבר שני מכשירים אחד לשני, אתה משתמש בקונקטור.

אם אתה רוצה להעביר חיבור מחדר אחד לחדר אחר, כאשר החיבור עתיד להיות קבוע ולא נייד, אתה שם שקעים ואליהם מחבר כבלים מגשרים. זה כמובן אם אתה רוצה to do it the right way.

אין שום מניעה להשתמש בקונקטורים בלבד, אבל זה לא אסטטי ומשיכה של הכבל יכולה לגרום לך לצרות.

באותה הגיון, אם אתה שם חיבור קבוע, אתה תשתמש בכבל קשיח (יהיה לך נוח להשחיל אותו), אם אתה שם חיבור נייד, תשתמש בכבל גמיש, הכל תלוי בצרכי ההתקנה, זה לא שכבל קשיח יותר טוב מגמיש, פשוט הייעוד שלו שונה.

פורסם (נערך)

אתה מדבר על patch panel?

לא עושים את זה בציוד ביתי, או ברשת קטנה.

הרעיון של patch panel זה האפשרות לחבר את השקע או השקעים שבקיר במהירות וביעילות לראוטר או סוויטש אחר (במידה ויש כמה ראוטרים במקום או סוויטשים מנוהלים), למשל אתה יכול לקבוע שחדר 1-2 יחוברו לראוטר A וחדר 3-4 יחוברו לראוטר B, ואם מחר תיכנס למשרדים חברה בעלת 4 ראוטרים וצריכים למשל שכל נקודה תחובר לראוטר משלה, במקום לחווט את התשתית מהתחלה, זה נעשה בעזרת patch panel בכמה דקות.

תוותר על patch panel, אם הבנתי אותך נכון, לגמרי מיותר.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אני ו saay222 מדברים על אותו דבר.

החיבור הנכון בין החדרים הוא שקע בודד עם קופסה בכל צד.

הוא הסביר לך מה המטרה של patch panel, ולא ענית אם על זה אתה מדבר או לא. בכל מקרה זה כנראה לא רלוונטי למקרה כאן.

למרות ששמעתי שיש patch panel קטן של כמה חיבורים בודדים שזה יותר אסטטי מאשר 3 שקעי קופסה בחדר בבית.

יכול להיות שזאת הסיבה שקראת שהמליצו בקצה אחד קונקטור, שהכבל יתחבר ישירות לראוטר, במחשבה שניה אולי באמת הייתי עושה את זה.

אני חושב שבסופו של דבר הכל תלוי בהעדפה שלך איך אתה רוצה שיחובר וכמה מקום יש לך להסתיר את כל החיבורים, או שלא איכפת לך אם יראו אותם.

פורסם

הנתב עומד על שולחן מחשב, אפשר למקם שקע עם שלוש כניסות מתחת לשולחן .

כל הכבלים יצאו מהשקע ויוסתרו בתוך תעלות.

הגישה אל מתחת לשולחן לא נוחה ולכן ייתכן אחבר קונקטורים .

חיבור קונקטור כרוך ברכישת קונקטור+לוחץ rj45

חיבור שקע כרוך ברכישת שקע (עם 3 כניסות שטרם ראיתי בארץ)+לוחץ קרונה .

אבדוק עלויות ואבחר בזולה יותר ,אם הבנתי נכון ,על איכות האות ,סוג החיבור לא ישפיע .

תודה לכל מי שהגיב

עכשיו רק נותר לרכוש את כל הציוד ולהתחיל בעבודה

פורסם

שקע גויס 3 מקום ל 3 חיבורים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...