Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה בפורד מונדיאו 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך נסיעה הרכב כבה ולא הניע. הניע עם כבלים ונסעתי למוסך. במוסך אבחנו את הבעיה כאלטנרטור תקול. (לפני שנה וחצי הוחלף למשופץ). המליצו גם להחליף את המצבר סטארט- אפ שהיה חדש, לשנפ (מאחר והיה באחריות החליפו לי ללא שום בעיה בטופ מצברים והשירות של יניב שם מעולה!) . לאחר הטיפול הנעתי את הרכב וכבר בהנעה הרכב מזרים הרבה "גז" בהנעה (בהשוואה לפני הטיפול) והרכב מקרטע והמנוע מזייף. במוסך לא יודעים כרגע מה הבעיה וממשיכים לבדוק (אמרו אולי סדק בסרעפת אולי צנרת רקובה ועוד) מבחינתי הכנסתי רכב תקין וקיבלתי רכב תקול.

מה דעת המומחים?

תודה מראש לעונים ושנה טובה!!!

פורסם
במהלך נסיעה הרכב כבה ולא הניע. הניע עם כבלים ונסעתי למוסך. במוסך אבחנו את הבעיה כאלטנרטור תקול. (לפני שנה וחצי הוחלף למשופץ). המליצו גם להחליף את המצבר סטארט- אפ שהיה חדש, לשנפ (מאחר והיה באחריות החליפו לי ללא שום בעיה בטופ מצברים והשירות של יניב שם מעולה!) . לאחר הטיפול הנעתי את הרכב וכבר בהנעה הרכב מזרים הרבה "גז" בהנעה (בהשוואה לפני הטיפול) והרכב מקרטע והמנוע מזייף. במוסך לא יודעים כרגע מה הבעיה וממשיכים לבדוק (אמרו אולי סדק בסרעפת אולי צנרת רקובה ועוד) מבחינתי הכנסתי רכב תקין וקיבלתי רכב תקול.

מה דעת המומחים?

תודה מראש לעונים ושנה טובה!!!

לדעת המוסכניק מדובר בצינור נשם מנוע ומחליפים רק למקורי. מישהו נתקל בעבר? יודע עלויות?

פורסם

כאשר מנוע לא עובד עגול ולא מדובר בבעייה חשמלית שמדליקה נורת תקלה או לחילופין נירשמת בזיכרון מחשב ניהול מנוע הבעיה היא לרוב מכניסת אויר חיצונית למנוע כגון צנרת אויר או וואקום פגומים ולעיתים תיתכן בעייה במצערת עצמה.

חשוב מאוד לקחת בחשבון שמכיוון שנותק מצבר מחשב הרכב צריך ללמוד את מצב המצערת מחדש וזה לוקח כמה נסיעות עד שהעניין מתאזן. לרוב ניקוי מצערת פותר את הבעיה!

בעניין צינור הנשם אני בספק אם הוא הגורם לבעיה.

פורסם (נערך)

היה לי תקלה כזו בפוקוס .יש צינורית נשם מתחת לסעפת היא מתייבשת מהחום ונוצר חור והמנוע פשוט לא עובד יפה מדליקים מזגן המנוע מקרטע .הצריכת דלק עולה פלאים .אני שמעתי רעש יניקה חזק .אני גם בהתחלה חשבתי שזה עקב החלפת מצבר אבל ראיתי שזה לא נעלם ומתחילים לחפש.הצינורית עלתה 100 שח

עריכה אחרונה על ידי קישו
פורסם

תודה על התשובות.

קישו - האם החלפת הצינור פתרה את הבעיה? אצלי אין רעש של יניקה אלא רעידות של הרכב. המוסך חזר אליי כעת ואמר שהפתרון הוא להחליף את הצינור נשם ובנוסף לכך חוטי ההצתה עם שמן ויש להחליפם וגם את אטם מכסה השסתומים שהתמלא בשמן.

לגבי הצינור נשם עלות החלק כ- 400 ש"ח (מקורי).

:shock:

מאור- הייתי שוקל להמתין כמה ימים אבל הרכב לא במצב נסיעה הוא מקרטע ובסוף נכבה.

דעתכם?

פורסם

עכשיו נגעת יותר מדוייק בבעיה ואכן אין קשר לנשם! יש לך זליגה של שמן מנוע לכיוון המצתים והאלקטרודות שלהם ככל הניראה פשוט מיתמלאות בשמן והניצוץ פשוט ניפגע. שיחליפו אטם מיכסה שסתומים וייבדקו שחוטי ההצתה לא ניפגעו ויייבשו את המצתים, זה הכל!

פורסם
עכשיו נגעת יותר מדוייק בבעיה ואכן אין קשר לנשם! יש לך זליגה של שמן מנוע לכיוון המצתים והאלקטרודות שלהם ככל הניראה פשוט מיתמלאות בשמן והניצוץ פשוט ניפגע. שיחליפו אטם מיכסה שסתומים וייבדקו שחוטי ההצתה לא ניפגעו ויייבשו את המצתים, זה הכל!

המוסכניק בדק וראה כי גם חוטי ההצתה נפגעו וגם הסליל נפגע והמליץ להחליפם. סה"כ הנזק ליישור קו:

בלמים דיסקיות + רפידות - 750 ש"ח

סליל הצתה - 500 ש"ח

חוטי הצתה - 400 ש"ח

אטם מכסה שסתומים - 100 ש"ח

נשם מנוע מקורי - 450 ש"ח

מחיר העבודה כבר בפנים.

אלטרנטור הוחלף לפני שבוע משופץ (משם התחילו כל הטיפולים ) - 950 ש"ח.

האם המחירים סבירים ?

מאור - חבל שלא הכרתי לפני את "כנופיית הטיפולים השוטפים" - יוזמה מבורכת - כל הכבוד!

• תוכן חדש...