Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW 7xx

adi89
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, אז כמחליפה לאלפא 159 3.2 שלנו, אנחנו פוזלים לכיוון היותר יוקרתי, נוח, שקט ואמי

אין לי הרבה ניסיון עם רכבים מתוצרת BMW, ורציתי לשאול מספר שאלות:

1. אנחנו מחפשים סדרה 7 באזור השנים 2009-2010, כמה דגמים חדשים כבר הוחלפו מאז?

2. מה ההבדל בין דגם 740 ל750?

3. לבעלי ניסיון, עלויות החזקה ואמינות, איך הם? (כרגע האלפא עולה עשרות אלפי שקלים בשנה)

4. על מה להסתכל כאשר רוכשים? האם ישנם מחלות מוכרות? האם כל מכון בדיקה ידע לבדוק כמו שצריך רכב כזה?

5. שירות - עלות טיפול 10K ?

תודה, עדי.

עריכה אחרונה על ידי adi89
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

1.הוחלף דגם אחד שעדיין לא הגיע לארץ.

2. לדגם 740 מנוע 6 צילנדרים בנפח 3.0 והספק של 326 כ"ס ול750 V8 בנפח 4.4 עם 407 כ"ס.

עודכן.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
1.הוחלף דגם אחד שעדיין לא הגיע לארץ.

2. לדגם 740 מנוע 6 צילנדרים בנפח 3.0 והספק של 326 כ"ס ול750 V8 בנפח 4.4 עם 407 כ"ס.

עודכן.

אוקי, תודה רבה,

לגבי אחזקה וצריכת דלק?

אנחנו מצפים שהצריכה תהיה יותר טובה מהאלפא, אתם חושבים שאלו ציפיות נכונות ?

פורסם

אין לי ניסיון אישי.

לפי אתר kml ה740 עושה 7.1 בנסיעה עירונית ו13.2 בבין עירונית. שתיהן לא מכוניות קלות. סדרה 5 שקלת או שאתה מחפש את הגודל והפאר.

פורסם (נערך)

מבחינת צריכת דלק, זה תמיד נראה לי מגוחך ששואלים בנוגע לרכבים בשווי ורמה כזו. אבל צריכה של 1 ל 6.5-7 בתוך העיר

נראית לי הגיונית. זה יהיה דומה גם ל 740 וגם ל 750. מחוץ לעיר 1 ל 13 נראה לי אופטימי. יותר הגיוני שזה 1 ל 9-10.

טיפול לא אמור להיות יקר. אם תתעקש על מורשה יבואן זה יכול להיות יקר יותר, אבל מוסך מתמחה יגבה סביב 800-900 שקל,

תלוי מה מחליפים. בהנחה שזה שמן מנוע, פילטר, פילטר אוויר, ופילטר מזגן, זו בערך העלות. רפידות קדמיות סביב 600-700 שקל,

צלחות עוד איזה אלפיה, אולי קצת יותר.

740 לפי מה שאני יודע אמין יותר מ 750, ו 730 יותר אמין משתיהן, אבל קצת חלש.

מבחינת בדיקה, אני ממליץ לך לעשות בדיקת דיאגנוסטיקה במוסך מתמחה, וגם שישמעו מנוע, ויתנו מבט כללי, ואז בדיקה במכון.

לא כל מכון מוכן לבדוק רכבים כאלה. שניגשתי לא מזמן עם חבר לבדוק 730, סירבו לבדוק את הרכב במכון של קומפיוטסט, ורק אחרי

שהבינו שאנחנו רוצים בדיקת מרכב ושלדה בלבד ביצעו את הבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

למה מגוחך לשאול על צריכת דלק? האלפא שלנו עושה 1 ל 7 כשלא לוחצים עליה והיא נוסעת מעל 120K ק"מ בשלוש שנים, זה עולה הרבה מאוד כסף שיכול להתנתב למקומות נוספים ולכן חסכון קטן לא יכול להזיק כאן, אנחנו לא מיליונרים, אך גם לא עניים.

בכל זאת, תודה רבה על התגובות, אם יש עוד מידע על הרכב אשמח לקבל

פורסם (נערך)

כי מה אתה מצפה שרכב כזה יעשה? 1 ל 13? אני לא מכיר רכבי יוקרה דומים שהצריכה שלהם נמוכה,

ובלי קשר, רכבים שיורדים במחירון ב 20 עד 30 אלף שקל בשנה, מה זה כבר משנה מה צריכת הדלק,

ואם היא תהיה 1 ל 8.5, זה מה שיעשה את ההבדל? הרי זה לא הולך להיות 1 ל 15, זה ברור לך.

אני לא אומר שמי שמחזיק רכב כזה הוא מיליונר, והכרותי עם עולם רכבי היוקרה לא רעה בכלל לדעתי,

אבל שקונים רכב כזה, צריכת הדלק היא לא משמעותית בהסתכלות הכללית.

בשנים והדגם שאתם מחפשים עוד מילא, אבל יש כאלה שרוכשים רכב בחצי מליון שקל, ומה שמעניין

אותם הוא שהרכב לא יהיה שתיין דלק. אבל זה שהוא יורד להם 70 אלף שקל בשנה במחירון, זה זניח...

עריכה: וכמו שכתב לך חולגי, ההבדל יהיה בתקלה או תקלות שיכולות לעלות ביוקר. מספיק שברכב

אחד הלך לך איזה חלק יקר, וזה מוחק לך את כל ההפרש בצריכת הדלק ואף הרבה יותר מזה.

אני מניח שאתם מכירים את זה, וזה לא שאני כותב כאן דברים שלא ידועים לכל מי שמחזיק רכבים

מסגמנט כזה.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

לא היא לא, לפחות ברכבים כאלה יקרים.

עלות הביטוח + אובדן הערך + מחיר מטורף לתיקונים אם משהו משמעותי מתקלקל מטילים צל ענק על צריכת הדלק ומגמדים אותה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בכל מקרה, נסה למצוא רכב עם מעט ק״מ, ושמור, גם אם זה לשלם קצת יותר, כי בסיכומו של עניין זה ישתלם לך.

יש לא מעט מכוניות שטחנו אותן, ולא תוחזקו כמו שצריך. ההפרש במחיר יכול להיות עשרות אלפי שקלים בקניה,

אבל אלה רכבים שיישור הקו בהם יהיה יקר מאוד וכואב, ויצריך גם הרבה סבלנות, ובד״כ זה לא משתלם.

ושאתה בודק את הרכב בהתחלה, תעבור על כל המערכות, שהכל תקין, כולל כל האלקטרוניקה והחישמולים,

וכל התירוצים של זה שטויות, זה 200 שקל לתקן, אל תאמין לזה. אומנם בבדיקת דיאגנוסטיקה אמורים לעלות על

הכל, אבל חבל סתם לבזבז זמן וכסף אם אפשר לגלות הרבה דברים לבד.

פורסם

בהצלחה. אם יהיו לך שאלות אחרי שתראה את הרכב, תשאל בכיף.

דרך אגב, אם העור בפנים איבד את הצבע, בעיקר במשענות היד המרכזית ובדלתות, אל תתרגש, זו מחלה של הבימרים.

הזמנת צבע ייעודי, ושעה עד שעתיים עבודה עצמית יפתרו לך את זה, וייראה כמו חדש.

פורסם (נערך)

אני אחלוק על חבריי ואומר שבהנחה והרכב עומד לנסוע כ-40k בשנה כמו האלפא- צריכת הדלק בהחלט הולכת להוות רכיב משמעותי באחזקה ויתרה מכך- זה הולך לעלות הרבה יותר כסף מאשר האחזקה המכאנית.

הסיבה פשוטה- בעוד תקלות הן רק ספקולציות (תיהיה תקלה יקרה או לא) צריכת הדלק זו עובדה קיימת.

אם נעשה חישוב מאוד אופטימי נגלה שרק על דלק הבחור הולך להוציא לפחות 30k שקלים (ושוב, זה חישוב סופר דופר אופטימי לפי צריכת דלק ממוצעת של 1 ל-8 ודלק במחיר 6 שקלים).

תקלה גדולה ברכב כזה בכיף יכולה להגיע ל-30k שקל תיקון אבל התקלות האלה לא שכיחות ורכב שמתוחזק בתחזוקה מונעת לא אמור לסבול מזה כי בסה"כ מדובר במכלולים די אמינים ומוכחים.

התקלות החשמליות עלולות להיות קוץ בתחת וזה מתייחס בעיקר לאיבזורים חשמליים (חלונות, מושבים וכן הלאה).

פותח השרשור, סדרה 7 זו מכונית כבדה וככזאת אתה בהחלט יכול לצפות לצריכת דלת של 1-6 בעיר וסביב 1-9 במהיר.

הביטוח גם לא יהיה זול לדעתי.

אחרי שתחשב יחד את רכיב הדלק עם עלות הביטוח ואיבוד הערך השנתי זה ייגמד מאוד את הוצאות התחזוקה ויעלה שאלה אחרת- למה לא סדרה 5 או E קלאס?

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...