Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו RS 200 EDC Cup - התרשמות קצרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פתאום 235 עבור מיאטה כבר לא נשמע כזה מוגזם, אה? :wink:

תפסיק לעורר מהומות:shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ביררתי לאחרונה - מחיר ה-RS על הכביש הוא 184. אין סיכוי שה-CUP תעלה פחות.

לפי מחירון היבואן, ה-RS הרגילה עולה 176K₪ וה-CUP עולה 185K₪

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

עדיין לא מעט כסף.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפי מחירון היבואן, ה-RS הרגילה עולה 176K₪ וה-CUP עולה 185K₪

אינני יודע מה אומר המחירון, כל שאוכל לומר זה שביררתי בסוכנות ספציפית לגבי ה-RS וזה המחיר שנאמר לי. אפילו קיבלתי את זה כתוב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

גם לי יצא לנהוג על הרכב, אז תודה לחבר הדמיוני שלי על ההזדמנות.

אני מסכים עם קודמיי שהרכב רועש מדיי, זה לא צליל רועש טוב כזה שלוחצים מבחינתי זה רעש שבנסיעה מנהלתית פשוט לא נעים ובטיול נהיגה שבו אלחץ כמה שעות פשוט יהיה לי כאב ראש, לא אהבתי.

לי הרכב הרגיש חלש מדיי, אולי הפרופורציות שלי נדפקו כבר, לא יודע, אבל זה פשוט לא היה מספיק מהיר, גם ציפיתי ליותר מרכב קטן עם 200 כ"ס על הנייר.

יכולות דינאמיות מספיק טובות, אפילו ברמת ה"כושר בנהיגה" הנוכחי שלי לא יכלתי להתקרב ליכולות שלו, היה אפשר לעשות הכל הרבה יותר מהיר בפניות, משמע הרכב לא איטי.

דבר אחד שלי מאוד הפריע, הוא שיש השהייה מורגשת בין מתי שאני חוזר לגז למתי שהרכב מחליט לתת לי אותו, פגשתי את זה בהרבה רכבים חדשים, בכבישים המפותלים זה היה מציק.

לא נהגתי על החלופות, אבל אני בתור אחד שאוהב יותר הארדקור, מכוניות שנות ה-80 האנאלוגיות לחלוטין, לא התחברתי, לא הייתי שם עליו את כספי.

פורסם (נערך)

כן, יש לי אלפא, אבל רנו זאת כבר ליגה אחרת.

בדרכי לנקודת המפגש, אני קולט לפתע קליאו שחורה מוזרה במראה. למה מוזרה? כי כמעט ולא רואים את הגרסה החמה על הכביש. זה חייב להיות זה. מסמן לנהג הקליאו (זה כבר לא סתם חבר יקר, זהו בן משפחה) להכנס לחניון של מרכז מסחרי בעיר נשר שליד חיפה.

בחוץ

העיצוב החיצוני מוצא חן בעיניי ולדעתי הינו בעל פרופורציות טובות. הצבע השחור בולע מעט את צורתו של הרכב, דבר שנכון ל-לא מעט רכבים - אני אישית מאוד אוהב אותה בלבן או אדום.

בפנים

המושבים נראים מזמינים ובעלי תמיכה צידית טובה יחד עם נוחות טובה. אהבתי גם את הפדלים המתכתיים והקבועים במקומם אשר משמשים להחלפת הילוכים.

איכות הפנים תגרום לסוזוקי אלטו, אטראז' ושות' לחשוב, בטעות, שהן בסדר. אתם בטח תוהים למה אני מתכוון; בכל זאת מדובר ברכב שמחירו נושק ל-200,000 ש"ח שהם לא מעט כסף, גם אם הדגש (השיווקי) הוא על ספורט ולא על יוקרה. החומרים מהם מורכב תא הנוסעים כולם פלסטיק זול, במקומות מסויימים זה מתחיל להראות ולהרגיש כמו צעצוע סיני שהזמנתם ב-עלי אקספרס (ידיות האחיה בדלתות לדוגמא).

הנדסת האנוש הינה צרפתית למהדרין. חלק מפקדי בקרת השיוט נמצאים אי שם למטה ליד בלם היד, מנוף המוסתר בצורה מושלמת שולט על מערכת השמע ועוד כמה דברים, דיבורית השן הכחולה צריכה לגשת דחוף לשיננית ומפתחי המיזוג, בנוסף לאוויר קר, נפלטים לעיתים גם מעט מים קרים על רגלי הנהג - בכל זאת חם. רעשי הרוח נשמעים היטב כבר במהירויות נמוכות ולסיום, איכות ההרכבה הינה מתחת לכל ביקורת.

מנוע וביצועים

רנו טוענים ל-200 כ"ס\6,000 סל"ד ו-24.5 קג"מ\1,750 סל"ד. נתון המשקל העצמי הינו 1279 ק"ג.

נתוני היצרן מדברים על מיאוץ ל-100 קמ"ש תוך 6.7 שניות ומהירות מירבית של 230 קמ"ש.

רמזור אדום, כביש ישר ופתוח מלפנים. משיכה של שני הפדלים (מינוס ופלוס) למשך שתי שניות מפעילות את בקרת השיגור. לחיצה על דוושת הבלם ועל דוושת הגז מעלה את הסל"ד לקראת 3,000. הרכב רועד ורוטט כאילו המנוע והגיר עומדים לברוח החוצה. שחרור דוושת הבלם מייצר יציאה יחסית זריזה מהמקום המלווה בסבסוב גלגלים מועט. מיד אחרי כמה שניות המחשבה היחידה שתהיה לכם בראש: זה הכל?! ניתן רק לנחש שהתקינו ברכב ההדגמה מנוע אחר או שמישהו התבלבל בנתונים.

הצליל. טוב זה לא צליל, למעשה מדובר על שאון מוחשי מאוד של שואב אבק אשר מודבק עם איזולירבנד לאוזן שלכם. התחושה היא שרנו החליטו לפצות על העדר צליל איכותי בעזרת פורנו זול של רעשי טורבו מוגזמים לחלוטין. זה אולי מגניב למשך דקה שתיים, בהמשך מבינים שזה בעיקר מטריד.

לא הכל רע. לזכותו של המנוע יש לציין את כושר הנשימה הטוב למדי.

תיבת הילוכים

מדובר על דו מצמדית (יבשה) של חברת Getrag בעלת 6 יחסי העברה קדמיים. בסה"כ זו יכלה להיות תיבה טובה למדי, אבל:

- העברות ההילוכים איטיות מידי.

- בקשה מוקדמת מידי להורדת הילוך מצד הנהג תענה בהתעלמות מצד הרכב, ללא כל הודעה על כך.

- חזרה לגז אחרי סיבוב הדוק מלווה בהשהיה מעצבנת. אם כי אני לא בטוח מי אשם, הגיר או מערכת בקרת היציבות הלא מתנתקת.

בלמים

כבר חשבתי שקרסו החליטו לחסוך על רכב ההדגמה והתקינו לו בלמים של קליאו רגילה, אך מעיון במפרט עולה שלא. נראה שהכל תקין.

עוצמת הבלימה סבירה והתחושה אותה מעבירה הדוושה טובה למדי. אך הדעיכה מגיעה לעיתים די מהר וזו מלווה ברעידות מוחשיות ביותר אשר פוגעות בבטחון הנהג.

התנהגות

סוף סוף נקודת אור, נראה שלפחות כאן עשו עבודה טובה. ההגה אמנם אילם ותחושתו מעט מעורפלת - אפשר היה להוסיף מעט דיוק ולכייל אותו כך שייתן תחושה טבעית יותר ועם 2.5 סיבובים מנעילה לנעילה הוא אמנם לא קצר במיוחד אך עדיין מאפשר למקם את הרכב היכן שרוצים. הכניסה לסיבוב, או Turn in, מקבל ציון טוב +. התחת איננו פרוע אך משתף פעולה עם בקשה לריקוד קצר ולבסוף אציין כי יש מעט תת היגוי - שזה כמובן טוב.

המתלים מכויילים עם דגש על נוקשות. זה אומר שזוויות הגלגול הינן קטנות ותחת שליטה. גם בכבישים טכניים וגם בכבישים מהירים יותר, המרכב לא יוצא מדעתו והמתלים עושים את עבודתם נאמנה.

מצוין? לא לגמרי. למרות המחמאות לעיל ולמרות ride יחסית נוח במהירויות שיוט, בעיר שיבושים ושברים אשר כה מרובים בארצינו יגרמו למתלים להרים ידיים ולחבוט במרכב (ובנוסעים, ובפלסטיקים האומללים מהם מורכב תא הנוסעים).

בשורה התחתונה בסעיף התנהגות ונוחות הציון הוא "טוב".

בסופו של יום

כעת נגיע לשורה התחתונה באמת. מנוע לא מוצלח, בלמים לא מוצלחים, גיר בוסרי, תא נוסעים לא מוצלח אל מול עיצוב מוצלח והתנהגות דינאמית טובה. רגע, זה לא הכל, המחיר נע באיזור ה-190,000 ש"ח.

באמת צריך להסביר? אז למען הסר ספק וברוח רשות הבטיחות בדרכים האמריקאית רנו קליאו RS CUP מקבלת אזהרת רכישה. 'צטערת.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

יופי של כתיבה

מהאייקון מסתבר נשאר רק המחיר

חבל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ככל שעובר יותר זמן, אני מתחיל לחשוב שבמחיר של, נניח, 150K ש"ח כל הביקורות היו נראות אחרת לגמרי. הקליאו פשוט יקרה מדי. ב-200K מקבלים, כרגע, רק יכולת דינאמית טובה ומנוע סביר, בניכוי תא נוסעים ואיכות חומרים בינוניים מינוס ואבזור שאינו עולה על קיה פורטה. ב-150K כל החבילה הזאת הייתה מפתה ביותר ואפשר היה לסלוח על הרבה. מכיוון שלהוריד 40K מהמחיר נראה דמיוני לדעתי, אני כנראה סתם מדבר באוויר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

http://www.autoexpress.co.uk/renault/clio/92541/renault-clio-rs-220-trophy-vs-peugeot-208-gti-ford-fiesta-st

וזה עוד המבחן של ה220 טרופי. עצוב לחשוב שהמגאן תזכה כנראה לגורל זהה בדור הבא.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אחרי 2 קליאו ספורט מהדור הנכון ומחשבה על חדשה, גם אני לקחתי אותה לנסיעת מבחן לפני מספר חודשים במזג אויר הרבה יותר אידאילי ובחור אחד נחמד מקרסו במושב הנוסע.

סך הכל הרכב נוסע לא רע. יותר בכיוון של סופר מיני חזקה שמפתיעה בהתנהגות שלה מאשר ספורטיבית, בטח בגרסה הקיצונית שלה. בהשוואה לקליאו 172 שהיתה לי בזמן נסיעת המבחן, נפלה כמעט בכל השוואה של ביצועים. חלשה יותר, כבדה יותר, איטית יותר וזה לפני שאני מדבר על ההגה והתחושות. מדובר פה על הבדל של 13 שנה...

בזמנו קליאו ספורט חדשה מהחברה עלתה באיזור ה-125 אלף. אם להיות כנה, סכום כזה לא הייתי משקיע היום בחדשה, אלא אם כן חיפשתי אחר סופר מיני חזקה. ואז הייתי עושה עסקת בת זונה. אבל באיזור התקציב (וקיבלתי הצעה של בערך 180 על הכביש) היה עדיף לי לרכוש מגאן קאפ אמיתית בת שנה וחצי (ולהשאר עם עודף יפה). אין צורך להרחיב על ההבדלים בין הרכבים, רבים וטובים ממני כבר כתבו על המגאן.

חבל שככה הקליאו נראית היום, אישית אני חושב שהיה עדיף לרנו להשקיע דווקא בה ולא במגאן (לא הכי אובייקטיבי) אבל אני מקווה שבעתיד נקבל גירסאות טובות יותר ומי יודע, אולי אפילו תהיה דילמה בינה לבין המגאן (רק שלא יהרסו אותה בשביל הדילמה)

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

בקיצור,

כמו שחשבתי אחרי קריאת הסקירות פה- עבור מי שרוצה גרזן מהנה עדיף לקנות קליאו ספורט 172, לשים עליה 15-20k ביישור קו מקיף ואיכותי של מכלולי מתלים\טיימינג\נוזלים וכדומה ובפחות מ-50k שקל לקבל רכב שנותן הרבה יותר פאן מאחותו החדשה שנושקת ל-200k שקלים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...