Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בחיפושים אחר רכב, והרבה מהמוכרים אומרים שהרכב היה ביד 1 ליסינג- אך לא יודעים איזה סוג.

כדי לדעת את שקלול המחיר המחירון - אני רוצה להבין איזה סוגי ליסניג כתובים ברשיון הרכב..

לדו' ראיתי רכב שברשיון שלו כתוב השכרה\החכרה לאיזה סעיף זה שייך?

שאני בא לשקלל- מופיעות לי האופציות הבאות

z.pngwPAI4EI A5nsQAAAABJRU5ErkJggg==

פורסם

שמע, זה נחמד מצידך שאתה נכנס איתו למשא ומתן בנושא.

כשתבוא למכור את הרכב בתורך, תהיה סמוך ובטוח שאת אף אחד מהקונים לא יעניין איזה סוג ליסינג היה, ויורידו לך 20-25% לפחות.

ככל שעוברות גם הידיים קשה להוכיח.

לפי הרישום זה יכול להיות גם ליסינג תפעולי רגיל לחברה.

פורסם

כדי לדעת את שקלול המחיר המחירון - אני רוצה להבין איזה סוגי ליסניג כתובים ברשיון הרכב..

לדו' ראיתי רכב שברשיון שלו כתוב השכרה\החכרה לאיזה סעיף זה שייך?

ברישיון הרכב כתוב רק אם הרכב היה בליסינג/השכרה וגם זה בחלק מהמקרים. סוג הליסינג המדויק לא כתוב ברישיון הרכב. הדרך היחידה לדעת מה בדיוק היה סוג הליסינג זה דרך חברת הליסינג, אבל אם מדובר ברכב ישן מיד שניה או שלישית סביר להניח שבלי קשרים בחברת הליסינג לא תשיג את המידע הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ברישיון הרכב כתוב רק אם הרכב היה בליסינג/השכרה וגם זה בחלק מהמקרים. סוג הליסינג המדויק לא כתוב ברישיון הרכב. הדרך היחידה לדעת מה בדיוק היה סוג הליסינג זה דרך חברת הליסינג, אבל אם מדובר ברכב ישן מיד שניה או שלישית סביר להניח שבלי קשרים בחברת הליסינג לא תשיג את המידע הזה.

לא קצת מוזר שלא כתב איזה סוג ליסינג? מי שדיברתי איתו טוען שזה ליסניג נהג יחד וצריך להוריד 10%..ואני לא יודע איך אני יכול לאמת\להפריך את הטענה. אז בשורה התחתונה למרות שיש בשקלול מחירון כמה אופציות, על איזה אופציה ללכת?

פורסם

לדעתי זה ממש לא מוזר. משרד התחבורה, שאחראי על רשיונות הרכב, לא יכול להתקשר לכל חברות הליסינג פעמיים בחודש ולבדוק מולם אצל מי נמצא הרכב השבוע ובאיזה סוג חוזה ליסינג הוא. נראה לי שהם לא ממש רוצים להיכנס לדקויות האלו.

אתה תלך על האופציה החמורה ביותר, השכרה מרובת אנסים בחברה עם נהגים בעלי נטייה לשלשול מאסיבי שאינה מטפלת כלל ברכבים שלה ובחניון של המפעל יש עץ עם גולגלים שגם עושים כתמים וגם מושכים עטלפים ששופכים צואה על הרכב.

המוכר לעומת זאת ילך על האופציה הקלה ביותר. זה ליסינג פרטי נהג יחיד שהוא בכלל נהגת מטופחת ומבוגרת שבקושי לוחצת על הגז וגרה פה ממש מעבר לסיבוב, במקסימום נוסעת פעם בחודש לבקר הילדים שלה שגרים 30 קילומטר מהבית אבל על כביש בין עירוני סלול היטב וללא באמפרים, כדי שלא יהיה בלאי לבולמים. היא גם חובבת ניקיון ושוטפת את הרכב 3 פעמים ביום. עם כפפות של משי, חד פעמיות כמובן, שלא יהיו סווירלים.

סביר להניח שתיפגשו באמצע, ככה זה כשעושים משא ומתן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין שום דרך לדעת מה מספר הנהגים שנהגו ברכב כשהיה בליסינג!

יכול להיות שהרכב נקנה בליסינג מימוני וכל המשפחה נהגה עליו ובאותה מידה יכול להיות שהרכב היה ליסינג תפעולי ובפועל רק אדם אחד נהג בו.

ברגע שהרכב עובר מספר של ידיים קשה לדעת מה היה ביד הראשונה.

ועוד משהו שחשוב לציין שהרבה אנשים לא יודעים ומתבלבלים:

8-15% ירידת ערך זה רק לרכב שיצא מהחברה בליסינג

מי שקונה רכב מיד שנייה ומעלה והרכב ביד הראשונה היה ליסינג הירידת ערך היא בין 20 ל-22 אחוז, אבל פה כבר נכנס העניין של המיקוח וכמה דורש בעל הרכב.

• תוכן חדש...